Tzatziki

(uttal "sassiki" med betoning på första i:et. Ja ungefär så lät det när vi var i Grekland i alla fall.)

Här kommer Ps recept som han hittade på ica från början.

1 kg grekisk yoghurt

1-1½ stor gurka

ca 2 msk salt

4 vitlöksklyftor

4 tsk torkad oregano

4 matskedar olivolja

 

Skölj gurkan och riv den på grövsta sidan på råkostjärnet eller i matberedaren. Lägg i en trådsil och strö över salt. Låt rinna av i 30 minuter. Kramar ur saften med handen.

Rör ihop yoghurt, pressad vitlök, gurkrasp, oregano och olivolja.

 

Japp, detta blir en rejäl laddning! och den blir bara bättre efter 1-2 dagar i kylen.

 

_____..)/.._____..)/..______..)/..________..)/.._____..)/..____
¯¯¯¯””/(”¯¯¯¯¯””/(”¯¯¯¯¯¯””/(”¯¯¯¯¯¯¯¯””/(”¯¯¯¯¯””/(”¯¯¯¯

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0