Biskvier

biskvibottnarbiskvierbiskvi
BISKVIER  (10 stycken) 

Biskvibottnar:
150 g mandelmassa
½ dl strösocker
1 äggvita 

Vispa äggvitan till ett löst skum. Blanda i sockret och vispa. Fördela i mandelmassan och vispa till en jämn smet. Klicka sedan upp degen med hjälp av skedar på en bakpappersklädd plåt. Platta till dem lite. Baka i 175 grader 15 minuter. De ska få lite färg. Ett tips: Biskvierna lossnar lätt om du drar pappret med kakorna från plåten och sköljer den med kallt vatten. Lägg sedan tillbaka pappret på den fuktiga plåten och ta loss kakorna.  Men för mig gick det bra att få bort dem ändå. Jag väntade tills de hade kallnat.  

Smörkräm:
150 gram rumsvarmt smör ( kom inte med nåt margarin här inte)
½ dl socker
½ msk vatten
2 äggulor 

Koka nu ihop socker och vatten och slå detta över äggulorna under konstant vispning. Vispa sedan ner smöret klickvis. Vispa, vispa. Ställ in krämen i kylen för att stelna. Sedan brer du krämen snyggt på undersidan av biskvierna, så där lite konformat. Låt dem stå i frysen en stund före chokladdoppning.  

Garnering:
Ca 150 g mörk choklad
Ev. ½ tsk olja 

Bryt sönder chokladen i en skål. Ställ den i kokande vatten tills chokladen smälter och blir rinnig. Doppa de kalla biskvierna i chokladen och låt dem stelna i kylskåpet.   


Biskvier går förstås att variera på många olika sätt, till exempel med kakao i smörkrämen eller kanske apelsintryffel?  Jag har aldrig bakat biskvier tidigare! Jag tittade runt efter recept här Lata mammas receptblogg och här recept.org.

Kommentarer
Postat av: Camillas lockar

Hallå, jag går på avvänjning...! Visserligen för choklad, men ändå :-)

2007-03-22 @ 23:00:51
URL: http://www.lockar.se/blog/
Postat av: Ingrid

Det där är ju farligt goda kakor. Biskvier är min all-time-favourit. Har dock aldrig bakat själv, konditoriet inne i stan har för goda för att jag ska ha kommit på tanken...
Mina mazariner däremot slår alla andra!

2007-03-22 @ 23:30:48
URL: http://attvarajag.wordpress.com
Postat av: Isabelle

Åh jag älskar biskvier! Min farfar hade konditori och när jag äter en biskvi tänker jag alltid tillbaka på farmor och farfar och hur det var när jag var liten och fick vara med i konditoriet. Nostalgi!

2007-03-30 @ 23:19:41
URL: http://fixaodona.blogg.se
Postat av: Nilla

>Camilla: hmm... jag frestas nog ganska så ofta i min blogg... :-)
>Ingrid: Du får väl ta reda på vad konditoriet har för recept ;-)
Mazariner är inte min favorit, dock.
>Isabelle: Vad mysigt med din farmor och farfars konditori!

2007-03-31 @ 08:43:15
URL: http://tankebubblor.blogg.se
Postat av: Jill

Mumma, det var länge sen jag gjorde sånna... det svåra var att inte kladda ner sig totalt när man doppade dem i chokladen, har du något bra tips?

2007-05-02 @ 17:11:11
URL: http://jagvillha.nu/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0