Galler mörk choklad

choklad
Mamma har alltid gillar mörk choklad framför ljus, och jag med! Några finsmakare har vi väl kanske inte varit, det har mest blivit Marabou och sånt som är lätt att få tag på. Vi bor ju inte i någon storstad. Hur som helst, vi var på ett föredrag om chokladprovning för ett tag seda och fick då lite inblick i det där med olika kakaobönor o s v.
Valrhona och Amedei var sorter vi fick prova. Inte så jättelätt att känna skillnad på de olika sorterna...
Weronica Living by W har pratat sig varm för Gallers choklad. Idag köpte jag en kaka av den sorten.
Mörk choklad man såklart inte kasta i sig hur som helst utan den ska avnjutas en liten bit åt gången. En ruta eller två efter middagen. Ha den länge i munnen och känn på eftersmaken! Det är det som är det fina också att man behöver inte mer än så.

Kommentarer
Postat av: Camillas lockar

Fast det GÅR ju bara inte att ta lite choklad. Går inte. Måste ha mer. Så jag undviker den mättande, mörka dyra. Eller så köper jag den och vräker i mig. Chokladoholic? Yes. You bet.

2007-03-18 @ 21:31:41
URL: http://www.lockar.se/blog/
Postat av: Weronica

Ah - tyckte du om den:-)? Jag har precis druckit varm choklad (mjök i micron med en bit Galler i såklart)

2007-03-19 @ 22:50:40
URL: http://livingbyw.blogsome.com/
Postat av: Nilla

>Camilla: För mycket av den mörka mår man inte väl av. men jag tycker att man tar mindra av den automatiskt.
>Weronica: Jag tyckte om den! Men 70 kändes nästan lite väl mycket. Runt 60 passar nog mig bättre. Just nu minns jag inte heller hur de andra sorterna smakade. Jag skulle behöva ha alla på en gång för att kunna jämföra :-)
Jag ska testa att ha den i mjölk också. Jag har ju kvar.

2007-03-20 @ 20:18:44
URL: http://tankebubblor.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0