Utekläder i vår...

pop
Bilder från Po.P
När snön är borta och vinteroverallerna blir för varma. Vad ska barnen ha på sig då?
Regnhängsle-byxor är jättebra. Men lite tunna och kalla så här i början av våren. Det som är så bra med dem är att de går upp en bit på magen och ryggen också. (Man kan förstårs ha några extrabyxor under dem, men jag vill helst slippa det momentet, och ha allt i ett istället. Oftast blir det knöligt och svettigt också. Så galonbyxorna sparar jag till lite längre fram på våren/sommaren.)
(I höstas hade sonen ett Didriksons Boardman-set. Bra byxor, som går upp! Men ganska så svettigt med fleecefodrat. och nu helt uppslitet... slitet på insidan av benen, hål i sömmarna.)

En våroverall är jättebra tycker jag. Den är tunn och lagom och man slipper glipan mellan jacka och byxor. Jag hade en från Polarn o. Pyret som båda barnen har haft. Men nu är den för liten. De finns visst bara upp till storlek 92 (?)
Sonen är nu 97 cm lång.
Dottern har bra kläder, så hon klarar sig. Det funkar bra med vattentäta överdragsbyxor till henne och en jacka till det. Men sonen får alltid en glipa mellan jacka och byxor så att han fryser, och blir smutsig.

Jag skulle vilja ha ett par överdragsbyxor som har hängslen och är i smidigt vattentätt funktionsmaterial. De ska gå upp en bit till ovanför midjan både fram och bak. Kanske inte riktigt så höga som regnbyxor med ungefär i en sådan modell, fast annat material än galon då. Finns det?
Vad har/hade ni för vårkläder till era treåringar?


Tillägg 9/3: Jag köpte ett par överdragsbyxor, som den mittersta bilden, till lillen idag. Nu har jag lagt undan vinteroverallerna.


Tillägg den 27/3-07: Nu hittade jag det jag sökte, försent. Men ett tips i alla fall:
Nanook skaljacka och skalbyxa i tvålagers membran från Sympatex.
http://www.nordickidswear.se/
http://www.uteungar.se/show_product.asp?artno=1071&brand=Nanook

Kommentarer
Postat av: Cam

Trillade in här via Tjejblogg ... och måste bara påpeka att Lidl har haft ett kanonbra fodrat regnställ i lite mer sprasseltyg ... i jackan är det bara kroppen som är fodrad & inte ärmarna och i byxorna är det inte helelr helfodrat på sinsidan - har varit kanonbra för vår lille på dagis ;-)

2007-03-11 @ 17:37:28
URL: http://camscorner.se
Postat av: Nilla

>Cam: Hej, vad kul att du hittade hit!

2007-03-12 @ 08:34:33
URL: http://tankebubblor.blogg.se
Postat av: Steinhermine

Great site. Good info

2009-04-22 @ 10:23:25
URL: http://steinhermine.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0