Äppelkaka

äppelkaka
Äppelkaka i långpanna
Det här går fort att göra och ger en stor plåt full med äppelkakor.
Det är lite som en lyxig sockerkaka med äpplen.

du behöver;
4 ägg
5 dl socker
200 gr smör
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
8 äpplen
4 msk socker
4 tsk kanel

så här gör du;
1. Smält smöret. (under tiden kan du skala, kärna ur och klyfta äpplena)
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl och bakpulver.
3. Tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret.
4. Häll smeten på bakplåtspapper i långpanna.
5. Vänd äppelklyftorna i socker och kanelblandningen och fördela dem i smeten.
6. Grädda i ca 25 minuter (200 grader). Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat. Recept: http://www.ragazze.se/2006/10/20/appelkaka-i-langpanna/

Skär äppelklyftorna riktigt tunna. Jag hade en form som är hälften så stor som en långpanna. Kakorna blir högre och det tar ungefär dubbelt så lång tid. Det bara blev så, nästa gång tar jag nog en vanlig stor långpanna. / Nilla

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0