Kladdkaka med kesella

kladdkaka
Det här behövs:
100 g smör
100 g mörk choklad
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 dl strösocker
150 g kesella/kvarg
2 ägg

Sätt ugnen på 200°C.
Smält smör och choklad. Ta grytan från plattan när du häller i chokladbitar under omrörning.
Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke.
Vispa ihop socker och ägg och kesella i en större bunke. Rör ner mjölblandningen och sedan chokladblandningen i den stora bunken.
Häll smeten i smord form, 24 cm i diameter. Grädda i 20 minuter.

I originalreceptet står det strö över 100 g hallon, men här har jag använt hallon-kesella i smeten. Man kan såklart servera med hallon också och vispad grädde eller hallon-kesella. Det finns även fler smaker på Kesella att testa.

Dagens låt: James Last - Can't give you anything but my love/Brazil-medley
från Non stop dancing 1976. Under sin karriär har James Last sålt ca 100 miljoner LP/CD. För detta har han erhållit 207 guldskivor (2011), vilket är världsrekord.

Kommentarer
Postat av: Ida

Mumsigt!

2011-09-05 @ 12:38:45
URL: http://idasivertsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0