söndag / advent / jullov

söndag
julrosen

Julrosor
Jag har inte haft några julrosor tidigare, i år är första gången. Jag hittade så fina på interflora utan att direkt leta så då köpte jag två krukor. De är ganska så törstiga eftersom det är så varmt inomhus. Spännande att prova en ny blomma.

Julgran
I tisdags klädde vi granen! Detta året blev det inte samma gamla vanliga utan lite nytt. Barnen brukar ju vräka i allt de kan hitta men detta året var de med på att välja ut några få saker och skaffa något nytt. Det blev renar från Blomsterlandet, kopparfärgade stjärnor som jag hittade i blomsteraffären, bjällror från Panduro och så några av kulorna från tidigare, vi valde ut de i grönt, vitt och rosa samt lite glitter. Vi brukar inte ha en toppstjärna men denna granen krävde visst det, så vi klippte ut en i papper. Vi har även en gran utomhus med lampor i och ett nät i lavendelbuskarna.

Kameran
Min fina kamera är på lagning. LCD-skärmen gick sönder. Jag får inte tillbaka den förrän efter jullovet. Bra timing -NOT! Jag hade verkligen sett fram emot att fotografera julen med min nya kamera. Tur att jag har en bra mobilkamera i alla fall. Sedan kan vi ju fortfarande ta med den som min dotter nu har.

Fredag
Vi hade goda vänner här på middag i fredags kväll. Vi åt tacopaj och provade glögg. De hade med sig den alkoholfria glöggen med smak av Hallon-lakritsskalle. Den smakade precis som godis, som ju jag gillar, men alldeles för söt. Vi spelade ett partyspel som heter Äntligen Reklam! Det var riktigt roligt, trots att jag har dåligt koll på reklam, jag brukar zappa eller kolla mobilen under reklamen.

Jullov
Barnen fick jullov efter att de haft spelhåla, ätit julmat och dansat runt granen i skolan i fredags. Två veckor och två dagars ledighet väntar.

Promenad
Idag har hela familjen varit med på promenad. Det var lägesedan nu, P har ju opererat höften och innan det hade han ont i knät och så vidare. Men idag blev det av. Nu kanske vi kan promenera oftare, åtminstone på söndagarna.

God Jul
Idag är det dan för dan före doppare-dan. Fast något dopp i grytan blir det nog inte för min del i alla fall. Men annat gott blir det!
En riktigt skön julhelg önskar jag er! / Nilla
 
söndag

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0