Söndag / nyckelben / Lucia

söndag
pepparkakshus

Nyckelben

I måndags på lunchrasten i skolan i den isiga pulkabacken. Sonen ramlade och bröt nyckelbenet! Det blev att åka till akuten för att få en tid för röntgen i stället för att vara hemma och baka pepparkakor med mormor den eftermiddagen. Det tog sin lilla tid, men till slut fick vi veta att det var en spricka i höger nyckelben. För tre år sedan bröt han också höger nyckelben. Han hade för sig att det var vänster, men höger var det. Ett brott, inte helt av. Han har haft ont och varit hemma från skolan.

Pepparkakshus
Pepparkakor blev det, men inte i måndags. Barnen och jag bakade i onsdags istället. Det blev lite allt möjligt och till och med fyra mini pepparkakshus! Jag hittade en mall här. Receptet på pepparkaksdegen jag använder finns i boken Vinterns söta. Det var första gången vi gjorde pepparkakshus och det var bra att börja i liten skala. Om man vill göra stora pepparkakshus eller kanske en kyrka så finns det mängder av goda råd på Nillis julblogg.

Julkort
Jag har postat julkorten denna veckan. Det blev enkla vita vykort med guldtext från Lagerhaus. De var lite blanka så det var inte så smart av mig att använda en stämpel på dem för färgen sögs inte upp så bra och det blev lite kladdigt. Men julfrimärkena var i alla fall jättefina detta året!

Stockholm
P har varit i Stockholm på jobb-utbildning hela veckan. Han har haft kryckorna med sig så det har funkat bra att gå och hotellet låg nära.

Lucia
Dottern var med och sjöng i skolans Luciatåg detta året. Tyvärr var vi inte med och såg henne. Idag var hon med i simklubbens Luciatåg och det var vi med och tittade på nu ikväll. Innan dess var det klubbmästerskap. På bilden syns Tösen i mitten, i den tuffaste grenen fjärilsim.

söndag

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0