Morotskaka med glasyr

morotskaka
 

Morotskaka
4 ägg
4 dl socker
½-1 dl olja
2 tsk kanel
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
4 dl vetemjöl
8-10 dl finrivna morötter

Glasyr
50 g mjukt smör
3 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver
200 g Philadelphiaost
och riven kokos

Riv morötterna i matberedaren med den fina skivan, ej grova.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna för sig. Rör med en träslev ner mjöl-blandningen i skålen med ägg/socker. Sedan i med morötter och olja.
Använd en form som är 38 x 25 cm med bakplåtspapper i botten.

Ugnen på 175 grader i 45 minuter.

När kakan har kallnat helt. Vänd den upp och ner på en skärbräda. Ta bort bakplåtspappret.

Bred på glasyren med en slickepott och strö över kokos. Låt kakan stå en stund i kylen innan du skär den i rutor. 24 bitar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0