Transfett, industrihärdat fett / sjukvården / kosttillskott

Här kommer några länkar som jag har sparat:
Klicka på dem för att läsa hela inlägget!
 
"Industrihärdade fetter – industriellt producerade transfetter – är bland det mest inflammationsframkallande vi kan äta. Frityrsyndromet är ett nytt sjukdomskomplex som främst drabbar yngre människor som lever på snabbmat, pommes frites och läsk. Överskottet av de skadliga fetterna i upphettad frityrolja har visat sig ha allvarlig psykisk påverkan; man kommer ur balans, får problem med inlärning och blir lätt deprimerad."
"Transfett finns i industritillverkad mat (kex, choklad, godis, glass, buljongtärningar etc). Men det är ett billigt skräpfett"

"I Sverige är det fullt lagligt att sälja varor med upp till 50% industrihärdade fetter. 2011 beslutade Riksdagen om att förbjuda transfetter i livsmedel – men Regeringen lade sig och det blev ingen omröstning. Fegt. Men varför driver inte svenska Livsmedelsverket igenom det? Jo därför de är livsmedelsindustrins lakejer, som till stor dels finansieras av livsmedelsindustrins avgifter och de struntar tydligen fullkomligt i människors hälsa."

"Det räcker alltså inte att det står 0% transfett på förpackningen för livsmedelstillverkarna kör ett lömskt trick när dom tar bort transbindningarna kemiskt i den härdade fettmassan. Ett fullhärdat vegetabiliskt fett har inte transfetter t ex, men det är likafullt ett industrihärdat fett"
Läs här: https://ehdin.com/industrihardade-fetter-dodar/

"Bara för att läkaren säger att ”värdena är bra” så behöver det inte betyda något alls. Läkaren tittar oftast i tabeller för referensvärden, och ligger man innanför ett visst intervall så är man okej. Varifrån kommer referensvärdena? Från andra människor, och vad man har bestämt är ett ”normalt intervall”. Ofta är referensvärdena satta ganska lågt, så att så många som möjligt ska kvala in där. Är du döende eller är du okej? Ungefär så tycker jag att svensk sjukvård fungerar, varför man måste lyssna på sig själv först! Tyvärr lyssnar många på läkaren först, trots uppenbara hälsoproblem! Läs hela inlägget här: http://martinajohansson.se/lakaren-sa-att-vardena-var-bra/

Jag är emot och för kosttillskott. "Jag är emot tillskott som innehåller ämnen som inte finns i naturlig mat men jag är för kosttillskott som innehåller näringsämnen som vi behöver och har svårt att få i oss i tillräcklig mängd."

"Din hälsa är helt beroende av din näringsstatus och de flesta moderna sjukdomar och mycket onödigt lidande beror på näringsbrist. Läkare behandlar sjukdomar med kemikalier, de åtgärdar inte näringsbrister med kosttillskott"

"RDI, rekommenderat dagligt intag är endast en nedre gräns för att undvika bristsymptom. Det är inte ODI, optimalt dagligt intag för optimal hälsa."

"Idag är odlingsjorden utarmad på mineraler och konstgödning hindrar grödorna från att ta upp mineraler ur jorden. Lantbrukaren återför bara tre mineraler till jorden, NPK som är kväve, fosfor och kalium. Växterna behöver minst ytterligare elva mineraler. Odlingsjord måste få ligga i träda och grödor måste växlas mellan olika odlingsjordar."

"Det är stor skillnad på kosttillskott och kosttillskott. Marknaden svämmar över av kosttillskott som ingen behöver och ingen någonsin bör äta. Det är alldeles för många ämnen som faller under kategorin kosttillskott. Marknaden för kosttillskott är totalt oreglerad tyvärr."
Jag skulle vilja citera allt! Det är viktigt! Gå in och läsa hela artikeln här:
https://kurera.se/jag-ar-emot-och-for-kosttillskott/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0