Glad sommar!

beachEat beach sleep repeat

seaI need vitamin sea

once“once a year go some place you've never been before” ― Dalai Lama XIV

happinessHappiness is ...not having to set the alarm for the next day.

relax
 ...and relax

Dagens låt: Ella Henderson - Glow

Söndag / jordgubbar / gädda

sondag
sondag
Jordgubbar
Det blev jordgubbar detta året också. Fint att kunna gå ut och plocka sina egna. Och de är jättesöta och goda!

Badat
Barnen har varit hos sin farmor och farfar i några dagar denna veckan. De har badat i sjön och lekt med sina småkusiner. Tösen och farfar tog en skogspromenad på 5 km i terrängen.

Gäddan
Lilleman var ute och fiskade med farfar. Han fick upp en gädda på ca 3 kilo! Sedan hjälpte han till med att fjälla den och var med farmor och ugnsbakade den och smakade den.

Restaurang
Igår kväll var hela familjen på restaurang. Jag åt lax med grönsaker och god vitvinssås. Vädret var svalt men skönt. Kanske kan man koppla av och landa och känna lite semester-känsla nu. Glad sommar!

sondag

want need wear read

want
 

Want
: Jag vill ha muskler! :-) Inspirationsbild från fitness-modellen Lauren Drain.
Need: Resväskan får symbolisera en resa! Samsonite s'cure caribbean blue.
Liten genomskinlig necessär från Ordning & Reda.
Wear: Ärmlös blus Whyred och snygga slappa svarta kostym-byxor. Bikini Mani aqua från Panos Emporio. Denna gillar jag, jag har en marinblå. Sandal som tål vatten men ändå är mjuk och vandrarvänlig från Teva.
Read: Food Pharmacy kokboken.
Sedan ett recept på Lingon- och jordgubbs-smoothie från Marita Karlsson.


Dagens låt: Miley Cyrus - Next to you in Malibu

Våra egna jordgubbar i trädgården 7 juli

idag
jordgubbar

 Detta är inte vilka jordgubbar som helst! Detta är jordgubbar som har växt i vår trädgården i odlingslådan. Just idag den 7 juli, på vår bröllopsdag, kunde vi skörda oss en lagom stor skål var P och jag.

Trevlig helg! / fredagslistan / andas

helg
helg
 

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Semester på gång! Och idag var jag på massage.

VECKANS TV-SERIE:
Victoria på torsdagar. Fint!

VECKANS 9GAG:
Titta på detta om du haft en jobbig dag: 9gag.

VECKANS BLOGG-TIPS:
Sommaren med barn. Malin Wollins överlevnadsguide.

VECKANS TANKE:
Andas. Det ordnar sig.

HELGENS FÖRVÄNTAN:
Koppla av! :-)


Dagens låt: Thomas Sekelius - One more in the crowd

inspiration / grönt / more summer

inspiration
inspirationBild: http://www.hm.com/se/department/HOME

inspiration
 Bild: https://jenngietzen.tumblr.com/


Dagens låt: Elias - Thinking of you

Söndag / raw food glass / oregano

sondag
sondag
Glass
Igår smakade jag en ny sort glass utan mjölk och utan socker. Lily & Hannas raw food-glass som innehåller agavenektar, cashewnötter, kokosolja med mera. Och man behöver inte ta mycket av den. Jag skulle lätt kunna sluta med vanlig glass! tror jag.

Sommar
Semestersaker. Shorts och linnen från MQ. Prickig blus från Lindex. Solhatt från Trendhouse. Solglasögon Stadium. Shampoo Urtekram. Saltscrub, aloe vera och solskydd från Maria Åkerberg.

Oregano
Jag har klippt mig en stor bukett oregano för torkning. Gott att ha i maten. Och nyttigt med mängder av antioxidanter och mineraler.

Lavendel
Pionerna har blommat underbart och nu har lavendeln tagit vid.

Tabata
Tabata med skivstång och situps och burpees och sånt. Det kändes! Senast jag var på Tabata, för tre år sedan, var det inte skivstång. Nu var det dock lite tuffare tag, i alla fall med den instruktören vi hade i tisdags. Detta måste jag ju bara gå på igen! Nästa vecka tänkte jag. Ikväll blir det BodyPump.

sondag

Solskydd / solkräm med fysikaliskt filter utan nanopartiklar

sol
 
Det är en djungel! Vad ska man välja för solkräm till barnen och sig själv?
-Barn, oavsett ålder, bör undvika att vara i direkt sol mitt på dagen när solen är som starkast (kl 11–15). Det bästa solskyddet för barn är kläder, hatt och solglasögon. Solkräm kan användas som komplement där kläder inte täcker. NyTeknik. Jag har hittat några solkrämer som jag tror är okej att använda för både människan och naturen.

1. Maria Åkerberg. "Svensktillverkade solprodukter med fysikaliskt filter. Vår Titandioxid har en partikelstorlek som gör att den inte tas upp av huden. Många solskyddsprodukter innehåller kemiska filter. Dessa kemiska filter kan tränga in och lagras, både i oss och i naturen."

2. L:a Bruket Sunscreen SPF30 Patchouli / Mynta. "Har ett naturliga solskyddsfilter i och med att den innehåller Titandioxid (utan nanopartiklar)."
 
3. Eco Cosmetics sun milk. "Innehåller enbart fysikaliska filter vilket gör dem lämpliga även för små barn. Mycket mild doft. Vattenfast.Innehåller inte nanopartiklar. Ofarlig för korallrev, vattenlevande organismer och marint liv."
 
4. Rosenserien "Helt naturligt fysikaliskt solskydd med säkerhetsställd partikelstorlek (innehåller inte nanopartiklar). Basen är rättvisemärkt aloe vera gelé som tillför fukt och vårdar huden."
 
"I Australien där konsumtionen av solkrämer är hög hävdar vissa forskare att förstörelsen av barriärrevet delvis beror på miljöfarliga ämnen i solkrämerna. När de mikroskopiskt små nanopartiklarna väl hamnar i vattnet hittar de nya vägar vilket gör att de så småningom kan hamna i vårt dricksvatten. Naturskyddsföreningen säger i en rapport att det ännu inte är riktigt utrett vad nanopartiklar kan göra med människor men att undersökningar på djur har visat att de är cancerframkallande. Man varnar dock för solkräm med spray innehållande ett titandioxidfilter med nanopartiklar därför att ångan från sprayen kan hamna i lungorna, och det utgör en cancerrisk." Kurera.se

Månadens lista - juli

listan
Juli 2017 har just börjat och jag går ut hårt med en månadens lista! (Alla mina Månadens lista, sedan jag började i feb-15, finns nu samlade i en egen kategori, så klicka där för att titta tillbaka!) Mina tio kategorier denna gången är: doft, smycke, frisyr, växt, glass, kuddar, kläder, drömresmål, citat, musik ♡

listanDoft Efva Attlings smyckeserier har fått en matchande parfym, i fin flaska såklart. Jag har doftat på Rose petals och den doftade gott!

listanSmycke Ringen Petit wave från Engelbert är så fin. Rödguld och diamanter är min melodi. Min förlovnigsring med tillhörande halsband är därifrån.

listanFrisyr Fin i håret och tröjan är Louvi cable sweater från Boomerang.

listanVäxt Väggen full av murgröna och så fina möbler och pläd. Entrance.

listanGlass Ikväll ska jag smaka Lily och Hannas raw food ice dream jordgubb.

listanKudde Sammet från Broste Copenhagen i fina färger.

listanKläder OMG Jag vill hitta den perfekta vita enkla storskjortan!

listan
Drömresmål Åka till Mallorca och åka segelbåt.

listanCitat Någons favoritperson...

listan
 Musik Troye Sivan - Youth

Juli / oregano i trädgården

garden
garden
Blommande väldoftande oregano, rosmarin, plocksallad, jordgubbar
på gång i odlingslådorna idag.

"Varje dag som man får se solen gå ner i havet är en bra dag!"
...Varje dag som man får se en solnedgång är en bra dag.
...Varje dag man får se solen är en bra dag...

Välkommen juli!
juli

RSS 2.0