Kärleksmums deluxe / raw food recept

cacao
  Foto: Nilla Tankebubblor

Du behöver till ca 15 rutor:
Botten:
2 dl valnötter (gärna blötlagda)
2 dl färska dadlar (urkärnade)
½ dl raw kakao
1 msk valfritt nötsmör
1 nypa salt
1 tsk vatten

Frosting:
1 avokado
1 tsk vaniljpulver
1 msk kallpressad kokosolja
3 msk raw kakao
3 msk honung
1 dl riven kokos

Gör så här:
Mixa ingredienserna till botten. Degen ska hänga ihop och vara lite lätt kladdig. Tryck ut den någorlunda jämnt i en form och ställ in i frysen. (Jag har en fryslåda som är 13x22 cm som är lagom till detta.)

Mixa avokadon, vanilj, kokosoljan, kakaon och honungen till en slät frosting. Bred frostingen över kakan och låt stelna i kylen i cirka 1 timme. Ta ut ur kylen, strö över kokos och skär upp i små rutor.
(Jag förvarar kakan i frysen. Den tinar snabbt och går att servera nästan direkt från frysen. Det går bra att skära upp den i rutor efterhand.) Receptet kommer från kokboken Food Pharmacy.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0