Tankebubblor

överst på Google! just för tillfället. :-) när man skriver in sökordet Tankebubblor.
(för några dagar sedan var det på femte plats, sedan tredje, sedan andra...)
Jag testade just AltaVista också och där hittar med mina Tankebubblor på sidan 3. och Yahoo på sidan 4.
MSN också överst.

°ºO(Tankebubblor)

Mitt skafferi

nej inte riktigt. det mesta är nog från kylen... men ändå! Det har ju snackats skafferier och veckohandling. eller rättare sagt månadshandling. Vi kommer upp i samma summa minst i månaden... Men vi handlar inte så planerat och inte på bestämda dagar. Det brukar bli på stormarknaden varannan helg kanske, och på närmare håll dessemellan. (vår närbutik är ganska så stor, och inte så dyr)

Jag håller med om att det är tråkigt att storhandla mat... fast sedan vi började med självscanning så är det lite roligare faktiskt!

Dagen roliga: Jag har shoppat igen *hrmmm...* (Vinterjackor åt barnen.)
Dagen jobbiga: Lilleman snurrade ut hela rullen med hushållspapper just...
Dagens mumsiga: Tösen rullar chokladbollar!
Dagens väder: sommar!

och så en rolig historia jag sprang på:
Det var på landsbygden på en bank.
Några maskerade män rusar in och skriker - lägg er ner, detta är
ett rån.
Alla slänger sig på golvet utom Axel som står där rakryggad.
Mannen skriker på nytt
- Lägg dig ner.
- Nej, jag är specialagent.
Då höjer dom rösten ytterligare och skriker
- Lägger du dig inte ner skjuter vi huvudet av dig.
- Det gör ni inte, säger Axel, för jag är Specialagent.
Rånarna blir nu tveksamma och finner det lämpligast att lämna
banken. När dom gått ut och stängt dörren hörs en förskrämd röst från en av
damerna som just rest sig upp.
- Axel, du är inte Specialagent - du är Senildement.


En härlig sensommardag

imgimgimgimg

°ºO(Tankebubblor)

angående paketkalender till barnen...

Money was scarce
They could not afford
an advent calender that year

(scrolla ner till inlägget längst ner, "fredag 25 mars 2005")

Kul sida! Passa på att kolla in resten av bilderna också! :-)
http://knappo.se/

Prinsessa in action

prinsessa

Svenska dialektmysterier

"Svenska Dialektmysterier är SVT:s nya programserie om något som verkar intressera nästan alla: varför vi pratar på olika sätt i olika delar av landet."

Någon gång i vinter kommer Fredrik Lindström med detta program. Det ser jag fram emot!
Jag gillar dialekter. Här finns en sida att lyssna på.

Via tjejblog hittade jag Språkmakargatan med ett inlägg om nostalgiord.
till exempel: bauta-stor, limpasadel och bockstyre, flanellograf, grammofon, kalasbyxor, kjorren, sockiplast, tjotta, ärtrör, pussgurka, ...

Paketkalender till barnen. Snart är julen här!

Jag har ju redan handlat vinterkläder. och nu har jag börjat fundera på årets paketkalender till barnen!
Förra året så fick vi av barnens farmor en broderad tavla med ringar i att knyta fast paket i. Jag satte upp tavla vid altandörren. Istället för att knyta fast alla paketerna så tog jag fram dem ett och ett.
Dels för att det blev mer spännande för dem då (de är nu 1½ och 3½) och dels för att paketen var ganska så stora plus att jag inte hade gjort allt klart tills den 1/12.

Förra året så fick de paket varje dag. De fick varannan dag och någon gång så fick båda på samma dag.
Det var mestadels Fisher-Price klossar och så var det böcker och annat.

I år funderar jag på att bara ge paket på adventshelgerna. Att de får varsitt paket varje söndag. (Kanske på lördagen också?)
Jag har tittat ut en Duplolego-sats med transporter till sonen som jag ska dela upp på fyra. och till dottern vet jag inte riktigt ännu. Kanske böcker, pennor, papper, smycken, någon leksak...

Jag skulle vilja ge henne ett golvstaffli! Det finns fina med krittavla på ena sidan och whiteboard på andra sidan (med magneter till) Hon skulle älska det!
När vi var i F&S lekrummet så fanns där en krittavla som hon ritade jättefint på! Det var stora föreställande bilder, inte alls så som hon ritar på vanligt papper hemma utan mycket bättre! Och så gillade hon att sudda ut med sudden. Det var kul att se henne.

När de blir större kommer jag att göra en kalender där de får en lapp med ledtrådar att läsa. Kanske en beskrivning på var de ska leta efter dagens paket. Då behöver man inte heller ha alla paketerna klara i förväg utan man gömmer paketen efterhand.
och när de blir större kommer att göra mera av en aktivitetskalender. Att de t ex får ett kakmått och det betyder att vi ska baka pepparkakor den dagen. eller en liten ängel betyder att vi ska ut och leka i snön och göra snöänglar.

Jag har ju många fina julböcker också som jag ska läsa ur varje kväll i december. En som heter Sagor om julen och så julberättelser av Astrid Lindgren.


Det kan inte hjälpas men det är spännande med astrologi

Jag har fått mitt horoskop ställt av tre olika astrologer. Jag har även besökt en av dem. Detta var i början av 90-talet. Min mamma och jag har alltid varit nyfikna på astrologi och liknade saker. Då köpte vi jättemånga böcker och läste tolkningar och så. utan att för den delen lägga alltför stor vikt vid det utan mest på skoj.

En av böckerna finns online nu har jag sett. Där kan man läsa om astrologins utveckling och om hur ett horoskop är uppbyggt. Boken heter Ställ och tolka ditt horoskop av Stefan Stenudd. (Läs gärna allt, kapitel för kapitel för att få ett sammanhang.)

Det finns sidor för att få sitt horoskop ställ gratis på internet. Du behöver veta var och hur dags du är född.
Titta under kapitel 10, ställ ditt horoskop. Här till exempel. eller här.

Mitt eget horoskop är vad jag har förstått ganska så komplicerat. :-) Planeterna är utspridda över hela cirkeln. Det är ett virrvarr av linjer, aspekter, i mitten som ett skatbo. :-) Jag har t ex ascendenten i opposition till solen! Men sedan så har jag även solen i sextil till månen och solen i konjunktion till merkurius och månen i trigon till ascendenten! (nån som känner för en tolkning? *ler*)

Vidare har jag ett förhållande mellan elementen enligt följande: Eld 6, Jord 5, Luft 5 och Vatten 0.
Kvalitet: Ledande 4, Fast 9, Rörlig 3
Yin 5 och Yang 11

Det är mycket att sätta sig in i och jag har glömt av det mesta nu.
men det är spännande med astrologi.

Nya träningskläder, billigare än väntat

Vi var på Intersport igår, tösen och jag. Hon fick ett par gympaskor att ha på F&S Familjeleken. De var vita och rosa och jättefina tyckte hon. Kostade 100:- (innan 150:-)
Jag hittade träningskläder från Röhnisch. Det blev ett linne i svart med en vit rand över bröstet ( v-neck singlet). och ett par byxor i svart (carneval short) trekvartlånga med dragsko i bensluten.
Linnet kostade 350 och byxorna 450, men jag fick båda för 500:- (troligen var det något rabatt eftersom vi har ett clubkort) men det hade jag ingen koll på så jag blev glatt överraskad vid kassan.
Det var väl inte så jättebilligt förstås, men det var billigare än vad jag hade trott, och det är alltid kul!
Röhnisch har verkligen jättemycket fina träningskläder. Likaså Casall och Esprit.
Snygga bekväma träningskläder, och man blir genast sugen och motiverad att komma iväg och träna! :-)

Om man skulle ta och byta namn till Barbara Ann?

Vi satt i bilen och lyssna på gamla låtar i radion. Barbara Ann med Beach Boys spelades och jag sa på skoj att
-Tänk om man skulle ta och byta namn till Barbara Ann eller Mary Lou eller något annat häftigt. (kanske Linda, Helena eller Marie eller Sarah eller Evelina m fl Här skulle jag kunna sitta och hitta hur många namn som helst...) Det är aldrig någon som sjunger några sånger om mig. Det är aldrig någon som sjunger om Nilla! Det rimmar bara på illa och gorilla...
Men då säger dottern med en sorgsen uppsyn att -Nej mamma det får du inte! Jag vill att du ska vara min Mamma Nilla!
*sötnosen*
Då sa jag att jag såklart skulle vara hennes Mamma Nilla och inte byta namn.
-Du kanske kan sjunga en sång om mig? sa jag förhoppningsfullt till tösen.
Men då började hon på att fundera: -När pappa var liten, såhär liten, och så visade hon från huvud till tår på sig själv. Då skrev han en sång till dig!
-Nej det gjorde han nog inte. (här sa jag inte mer för tillfället) Vi var framme med bilen.

Ibland kan vi dock prata hur länge som helst. Hon är 3½ och har så många funderingar om allt. Särskilt var hon var innan hon var född
När vi tittade på vårt bröllopsfoto så undrade tösen var hon var. Du var inte med, du var inte född ännu, sa jag. -Var jag i din mage då? Nej. -Var jag i pappas mage då??? *hmmm*
och var man tar vägen när man dör.
När vi var i Stegeborg i helgen så berättade jag lite om att här fanns det tak och hela väggar förut och det bodde människor här, kungar och drottningar. -Men var är kungarna nu, och var finns deras sängar (och möbler)? -När dom är begravda i jorden, kan dom inte komma upp igen då?

Det är många frågor och jag tycker att det är roligt och försöker verkligen att förklara allt för henne. På en nivå som hon ska förstå. men det är ju inte alltid så lätta frågor att svara på förstås...

Jag har inget tvättberg!

Jag har nästan aldrig högar med kläder som ska vikas eller strykas eller läggas in garderoben. (Det hör man ju talas om annars att folk har) Jag har ingen tvättstuga.
Vad jag har är en stor tvättmaskin och en torktumlare i badrummet på övervåningen. Där finns inga bänkar och inga hyllor mer än skötbordet att lägga och vika tvätt på. Tvättkorgarna har jag i garderoben/förrådet som finns på övervåningen. På övervåningen finns även alla sovrum.

Så när jag har tvättat så torkar kläderna i torktumlaren och/eller på galgar på duschdraperistången (duschar gör vi oftast i badrummet nere. utom när vi ska använda badkaret som finns uppe) och på en ställning avsedd för galgar. eller på torkställningen som jag brukar vika ut någonstans där den får plats och där sonen inte kommer åt den. oftast i vårt sovrum.

Sedan så lägger jag in kläderna i garderoben i backar eller på galgar.
Någon gång ibland så stryker jag lite med och det skulle behövas. Inte så ofta.
Förr strök jag i stort sett allt hela tiden men det har minskat för varje barn kan man säga. Fast jag gillar att stryka, det är kul, och avkopplande.

Nu har jag i o f s inte något jobb heller. Hade jag haft ett heltidsjobb så hade nog tvättningen sett lite annorlunda ut. Men jag tror nog att jag kommer att få undan ganska så snabbt ändå. Jag har ju inget tvättrum att gömma undan kläderna i, utan de måste in garderoberna på en gång.

Förresten så har jag en tvättmaskin med funktionen att man kan ladda och programmera den för att starta 19 timmar senare. Så om man fixar det vid nio på kvällen så kan man ha tvätten klar att hängas upp dagen därpå när man kommer hem från jobbet. (beroende på vad man får för jobbtider med såklart, men som exempel) då går det ju undan lite. Jag gillar inte att tvätta sent på kvällarna, inte efter att barnen har lagt sig. (Vi sover ju somsagt på samma plan som tvättmaskinen)
Ägna hela helgerna åt att passa tvättmaskinen är inget kul.

Vi har inga jättemängder med tvätt heller tror jag. Vi kan oftast ha samma byxor t ex ett par dagar i rad. och någon liten fläck är inte hela världen...
(underkläder och strumpor läggs i tvättkorgen efter en dag och tvättas alltid i 60 grader)

Jag har förresten hittat ett bra och miljömärkt tvättmedel på granngården, det heter ocean bastvätt. Det finns även blektillsats och fläckspray.
Sköljmedel använder jag inte, tycker att det är en onödig produkt.
När det gäller fläckborttagning har jag som småbarnsmorsa provat på det mesta. Någonting som är både bra, billigt, drygt och miljövänligt är en citronfläcktvål från Ullrike.

Plånböcker...

Eftersom det snackas plånböcker, så får väl jag också göra det lite då... :-)
Min plånbok är av en sådan modell att den in inrymd i en kalenderpärm. Ungefär som en filofax (men varken skinnpärmen eller bladet är av märket filofax.) Kalenderbladen heter Timing systemkalendrar och har ljusgula blad (ljusare än Filofax) och har en vecka per uppslag med må-to på ena sidan och fre-sön på andra sidan av uppslaget.
Min är i brunt läder och den är inköpt i en väskaffär för kanske 6? år sedan. Först är det plats för kort, sedan kalender, sedan på baksidan är det en dragkedja med plats för sedlar, mynt, fler kort. Jag trivs med den, men ibland är det lite stor och klumpig. Då har jag en miniplånbok utan kalender, som jag har köpt i London. Men den är det sällan jag använder.

Här hittade jag fina plånböcker Baron. Kolla in de här olydliga plånböckerna då. Som i syslöjden...
Jag gillar klassiska plånböcker i brunt läder/skinn. Här hittade jag fler isolen och här carlobolaget.
Här hittade jag en helt annan variant än min, en minimal Smartcaze mest herrmodeller kanske? men den kan nog vara bra när man ska på en utekväll.


Ah... Träningsvärk. Skönt!

Igår var jag och tränade med skivstång på F&S det var riktigt bra. Nästan som mitt älskade BodyPump!
Det var ett tag sedan nu så det var skönt att komma igång igen och idag känns det...
Jag kommer nog att fortsätta med det passet. Jag skulle gärna ha ett jympapass i veckan också, men det får väl bli i mån av tid. Vi ska ju gå på Familjeleken tösen och jag också. Jag får väl passa på att jobba och ta ut mig då. :-)

Femman: Mina sängkläder m m

Fem frågor från Femman
1. Beskriv dina sängkläder.
Vi har vita sängkläder. Påslakanen och örngotten är vit-vit vävrandiga (köpt på Hemtex)
och underlakanet är ett vitt resårlakan i bomullsjersey. Sängaveln är klädd i vitt, sängkappan är vit, väggarna är vita, gardinerna är vita. Trivs jättebra med vårt vita sovrum!


2. Exakt vad har du på väggarna i ditt sovrum?
Det enda som finns är en sänglampa i frostat vitt glas den är med dimmer och en svag gul lampa i.
(Jag kallar den för min amningslampa, men jag ammar inte längre nu)
Vi har funderat på att skruva upp läslampor men det har inte blivit av.
Har inte saknat dem heller på snart ett år.
och så finns det ett stort bröllopsfoto.

3. Vad finns pa ditt sängbord just nu?
Det finns en liten klockradio.

4. Vad tanker du på innan du somnar?
Jag försöker att tänka lugna tankar och inte oroa mig över saker. Det blir lättare att somna då.
Men ofta så tänker jag på jättemycket saker och planerar vad jag ska göra och så.
Har jag någon idé i huvudet som jag inte kan släppa så att det lätt att ligga vaken länge.
Jag brukar ha penna och papper i sängbordet!

5. Hur gör du om du legat två timmar utan att kunna somna men vet att du ska upp tidigt så du måste somna nu? Kort sagt; vad ar ditt sömntrick?
Andas yoga-andning. Inte lätt att beskriva i ord men
man andas djupa andetag in och ut genom näsan
och låter som en våg som rullar in mot en strand på Hawaii:
man låter lite när man andas ut, mullrar/väser i halsen eller hur man nu ska säga.

Tros-älgen!

Apropå att få fel när man beställer från postorder i mitt inlägg nedan.
En gång för längesedan, på 80-talet. så beställde jag trosor och en hel del andra saker från Josefssons. Men jag fick inga trosor utan istället fick jag en älg med sugproppar på fötterna! till att sätta i bilfönstret.
Självklart så behöll jag älgen! Han fick åka många mil.
:-)

HM Rowells; alltid något som är fel...

Idag hämtade jag en stor låda med kläder från HM Rowells! Det var mycket fint, mest till barnen. Själv fick jag Snobbensetet, som var helt lagom i storleken, och så två skjortor.
Men sedan så kom en av dotterns tröjor i en alltför stor storlek, jättemycket för stor. Och en av hennes tröjor fattades, istället hade vi fått en luvtröja med Batman på... Så nu kommer jag att returnera de två.
Det är inte första gången som det blir fel... Men i övrigt är jag nöjd med HM Rowells.

Barnen har fått bland annat: Allvädersbyxa sidan 210. Bra som överdragsbyxor när man ska ut en höstdag i sandlådan eller så. Randig t-shirt sid.212 Den är verkligen jättefin i färgerna!
Tösen bl a byxor sid.228 och Mimmitröjan och omlott i ljusrosa. En skjort-top sidan 249, två par byxor från sid.250. Hon blev förtjust i gråa "gympabyxorna" med ljusrosa siffror på och ville ha dem på sig genast!
med mera.

Imorgon så ska vi gå på jympa: familjelek tösen och jag. Hon tycker att det är jätteroligt! och jag med!

Inredningsstil

Sitter och bläddrar i nya Mio-katalogen nu. De räknar upp fem olika inredningsstilar där. Jag kan inte påstå att vårt hem har någon stil över huvud taget :-) mest ett ihopplock av lite av varje. (Övervägande möbler från Ikea.)
Stilarna heter Modern, Skandinavisk, Klassisk, Romantisk och Rustik.
Den jag gillar bäst, och som vårt hem påminner om mest är Skandinavisk stil.

Nu har vi ju varken råd eller plats för fler möbler. De vi har är helt okej och inget behöver bytas ut. Inget direkt som vi behöver köpa heller. men det är så roligt att titta!

Mattan på sid 37, skrivbord 63, matplats i massiv oljad ek 74, Eden s.85, soffor på sidan 38-39, Det romantiska sid 91 är också fint. Kanske inte hemma hos oss, men om man hade en liten stuga vid kusten?, finns mängder med fint. Skulle kunna byta möbler och stilar fler gånger om året om det vore så! :-)

Sidan 84-85 i Ikea-katalogen är lite häftigt tycker jag! (kanske inte så praktiskt, och inget som skulle passa oss) men ändå kul.
Sid 24-25 ser mysigt ut.
Men den runda sängen på s.28 skulle inte passa oss...
Det finns mängder av idéer!

Kram! Mina barn

barnen
Det är tröjärmen som är inzoomad, men jag tycker att det är en härlig bild!

Farlig tiger + Kalle Anka + brummande bil +

+en "taldocka" som säger -Mamma, mamma, pappa, pappa! hela tiden, så låter lilleman!
Han har mängder av ljud och läten för sig.
Våran lille gosse som är 1½, full av bus och upptåg. :-)

Idag har jag sökt två olika jobb!

Nu känns det genast roligt och positivt igen! Hoppas verkligen på något av dessa två ställen. Båda företagen sysslar med sådant som är intresserad av privat, eller hur man ska säga.
Inte lönt att hoppas för mycket förstås... men idag känns det kul! att man har hittat något man gillar. som känns roligt att söka till.

Lördagsgodis för resten av året...

Vi var och köpte godis också i helgen. En hel kasse full med Cloetta. över 300:-
Gissa om jag kommer att vara trött på Cloettas sortiment när detta (året?) är slut!
http://www.cloetta.se/shop.html

Mitt skrivbord. Här sitter jag.

skrivbord
Här sitter jag och skriver och pysslar. Lådorna överst är fyllda med punchar, stämplar, embossingpulver och andra scrappingsaker. Pennor älskar jag och olika sorters papper.
Tangentbordet syns knappt för det är svart precis som underlägget.
Skrivbordet heter Gustav Björk. Han kommer från IKEA.

Vinterkläder. redan...!

Det är augusti och det är sommarvärme och sol.
Men idag har jag köpt ett par vinterkängor till tösen. Det blev ett par Ecco Gore-Tex. I går köpte jag en vinteroverall till henne. En Reimatec. När det gäller ytterkläder, och särskilt då vinterkläder så köper jag gärna funktionsmaterial. Lite dyrare, men jag får väl spara in på andra saker...

http://www.ecco.com/aw2005/ecco_sites_product.aspx?scountryid=99&subcategory=7&pageid=9&ArticleID=71991&ColourID=51584

http://www.reima.fi/en/reima_kids_tuote.html?ryhma=41&tuote=191

Grattis på födelsedagen Mia!

HA¸,.-~*´¨EN¯¨´*·~-.¸BRA¸,.-~*´¨DAG¯¨´*·~-.¸Kram¸,.-~*´¨¯¨´*·~-.¸:-Pnilla

Kolmårdenhelg

img img img img

Lilleman gosar med en söt Kolmården-get.

En cool säl vilar i solen

Lilleman badar med pappa

Hela gänget äter på glassrestaurang.


Jag vill dricka svensk mjölk!

"- Icas första EMV-mjölk blir nog en utländsk mjölk under varumärket Euroshopper, som kan ta upp konkurrensen med Lidls importmjölk, tror Carl Schartau, försäljningschef ICA Supermarket."

http://www.fsb.se/sst/inf/out/infOutWww/0,,26780,00.html


DAGLIGVARUHANDELNS EGNA VARUMÄRKEN

ICA: ICA, Euroshopper, Skona, NovaLine, Deco Design

Coop: Signum, Coop Extra, Änglamark, (Blåvitt - som är på väg ut).

Axfood: Willys, Eldorado, Hemköp, Vårt eget, Spar, Fixa, Func.

http://www.radron.se/templates/news____4240.asp


"I dag är mjölken i Lidls mejeridiskar tysk. Men den tyska mjölken har hittills inte blivit någon succé."

o s v:

http://www.lantbruk.com/Article.jsp?article=25335


"Svensk mjölkproduktion är bra och behövs. Det är bra om mjölkpaketen – och alla andra varor för den delen – är bärare av de värden som produktionen skapar. Det bör framgå tydligt att man bidrar till ett öppet betat landskap genom att köpa svensk mjölk"

http://www.snf.se/snf/press/art-billigminister.htm


 

 "Lidl kommer att sälja både färsk mjölk och mjölk med lång hållbarhet, så kallad UHT-mjölk.
   Enligt uppgifter är den färska mjölken en "mitt-emellan-variant" eller mjölk med så kallad
   "Ectended shelf life", översatt mjölk med förlängd hyllivslängd."

o s v

http://www.sistenytt.nu/milk.htm


 

"Det kostar på att bara handla ekologisk mat. Men om jag vill börja någonstans, var ska jag lägga pengarna? Här är tio-i-topp över de matvaror där ditt val ger störst effekt på miljön."

Ditt val för ett öppet landskap och rik biologisk mångfald. Ekologisk boskap får gå ute och beta hela sommarhalvåret och föds i stor utsträckning upp med vall (gräs och klöver). Med mycket vall på gården ökar jordens bördighet. Dessutom räddar du regnskog.
En stor del av fodret till konventionella mjölkkor består av hårt besprutad soja från tredje världen, ofta odlad på mark som tagits från småbönder. Följden blir att de, för att överleva, tvingas odla upp regnskogsmark.
http://www.icakuriren.se/


Ica lanserar egen lågprismjölk

Ica planerar att börja sälja importerad lågprismjölk med lång hållbarhet.

Mjölken som är UHT-behandlad ska säljas under Icas eget varumärke, skriver Jordbruksaktuellt med hänvisning till TT.
UHT står för ultrahög temperaturbehandling och gör att mjölken håller sig i tre månader.
Med den nya mjölken avser Ica att ta upp kampen med lågpriskedjorna.

http://www.lantbruk.com/Article.jsp?article=25342


Priskrig på mjölk i höst

Ica kommer att sälja mjök från Tjeckien och redan säljer lågpriskedjan Lidl tysk mjölk i sina butiker.

För att möta den utländska konkurrensen kommer nu den svenska mejerijätten Arla att lansera lågprismjölk med längre hållbarhet och under eget varunamn, uppger Svenska Dagbladet.

http://sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=673771

 


Transportkaos

Ekot skriver idag om att ICA vill sälja tjeckisk mjölk under eget märke. Detta vill de göra för att "kunna möta utländsk konkurrens". Jag har aldrig handlat mjölk på Lidl, som väl är den enda kedja med importerad mjölk, men kan verkligen priset spela så stor roll? Är det verkligen viktigare att spara någon krona per liter mjölk mot att få närproducerad vara. Min mjöl är beredd på ett mejeri 12 mil härifrån. Det är långt borta tycker jag. Det innebär mängder av dagliga mejeritransporter på vägarna. Global handel är bra när den fyller ett gott syfte utan att öka fattigdomsproblematiken och utan att belasta jordens resurser. Självklart måste vi importera varor som bananer (rättvisemärkta), kaffe (rättvisemärkt), kakao (rättvisemärkt) etc, men att importera mjölk för att spara någon krona, tycker jag är vansinne.

http://blog.lindstrom.be/david/

Jag håller med dig David!


Vilken konst!

         _
         .=("
          //w>                     ._")_,
         '( |`                        _(/
____ /_|_____________ \  L _   

 

Ascii Art

 


CSI crime scene investigation

Min favoritserie på TV började igår med nya avsnitt! CSI Las Vegas Spännande och ruggigt som vanligt.

"Kriminalteknikerna på Las Vegas Crime Lab är tillbaka på Kanal 5" (måndagar 21.00)

Jag gillar även CSI New York (lördagar 21.00)

CSI Miami har det inte blivit av att jag har börjat följa, så den vet jag inte så mycket om. Men den är säkert bra den med.

Här finns mera om CSI.

 


Nya favoritjeans

jeansbak jeansfram

köpte dem igår på Fransa.


Grattis på födelsedagen Ulla!

Kram ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸. ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸

Tzatziki

(uttal "sassiki" med betoning på första i:et. Ja ungefär så lät det när vi var i Grekland i alla fall.)

Här kommer Ps recept som han hittade på ica från början.

1 kg grekisk yoghurt

1-1½ stor gurka

ca 2 msk salt

4 vitlöksklyftor

4 tsk torkad oregano

4 matskedar olivolja

 

Skölj gurkan och riv den på grövsta sidan på råkostjärnet eller i matberedaren. Lägg i en trådsil och strö över salt. Låt rinna av i 30 minuter. Kramar ur saften med handen.

Rör ihop yoghurt, pressad vitlök, gurkrasp, oregano och olivolja.

 

Japp, detta blir en rejäl laddning! och den blir bara bättre efter 1-2 dagar i kylen.

 

_____..)/.._____..)/..______..)/..________..)/.._____..)/..____
¯¯¯¯””/(”¯¯¯¯¯””/(”¯¯¯¯¯¯””/(”¯¯¯¯¯¯¯¯””/(”¯¯¯¯¯””/(”¯¯¯¯

Kycklinggryta

4 kycklingfiléer

grillkrydda, svartpeppar, vitpeppar,

litegrann grönsaksfond

7,5 dl (3 paket) Kelda örtkryddad sås

grönsaker. T ex broccoli, ärtor, morötter, blomkål. gröna bönor

 

Skär filéerna i bitar (ungeför en filé i 6-7 bitar)

Värm olivolja i en stor, djup stekpanna och lägg i kycklingen.

Vänd runt bitarna och krydda dem. När de är helt genomstekta häll på  en klick grönsaksfond.

Sedan i med örtsåsen. ("Vad gör du när Kelda gör jobbet?" Jo jag diskar upp...)

och så häller jag i grönsakerna och när de tinat/blivit lagom mjuka så är det klart.

 

Serverar med ris.

 

 


Kladdkaka med mörk choklad

Jag hittade en recept-blogg! Hittade ett recept på kladdkaka som jag tänkte prova bland annat :-) Här kommer mitt eget Kladdkakerecept som kontring:

 

..........«·´`·.(*·.¸(`·.¸ ¸.·´)¸.·*).·´`·»...........
«·´¨*·.¸,. *Choklad-kladdkaka*.¸¸.·*¨`·»
..........«·´`·.(¸.·´(¸.·* *·.¸)`·.¸).·´`·»...........
100 gr smör

2 ägg

3 dl socker

2 dl vetemjöl

3 msk kakao

1 msk vaniljsocker

200 gr mörk marabou-choklad

Smält smöret.

Vispa ägg och socker i en bunke.

Rör i mjöl, kakao och vaniljsocker lite i taget.

Häll i smöret och den finkrossade chokladen och vispa ihop.

Smöra en form med löstagbar kant. (ev. med ströbröd)

Ugnen 200 grader

11-12 minuter.

Serveras när den kallnat.

med vispad grädde eller vaniljglass

och mandarinklyftor.

Nilla 20030621
kladdkaka
Tillägg: Bild från den 3 nov 2006


Liftarens guide till galaxen

Don't Panic!
Boken är ganska så snurrig och svårläst...
Filmen är verkligen upplyftande och rolig!
Jag trodde det inte, men jag gillar faktiskt filmen jättemycket.
Det var på tiden att den blev gjord!


Tillägg:
Här har jag hittat en underbar recension och sammanfattning av filmen av en tjej som kan skriva bra!

kläder och skor kr/mån

Enligt konsumentverket beräkningar så ligger kostnaden för kläder och skor på 370 kr/månaden för ett barn som är 3 år. Jag försökte räkna lite på det där  (jag tänkte ut vad jag handlade på ett helt år, allt vinteroverall, kängor, jackor m m och så delade jag det på tolv månader.) och kom fram till att jag/vi handlar nog för det dubbla till äldsta barnet.

 

Kvinnor i min ålder har en budget på 490 kr/mån och det har jag inte försökt att räkna ut. Men just nu låter det faktiskt ganska så mycket. Så det kanske jämnar ut sig då? :-)

Jag har ju det mesta jag behöver redan. Visst vill man ha nytt men... Jag har ett par vinterkängor i gore-tex som jag har haft i många år nu, och det mesta av ytterkläderna är ganska så tåliga/praktiska/klassiska grejer. Man sliter ju inte på det på samma sätt som ett barn gör, och det blir inte urvuxet. Jag har många kläder som jag använder som är kanske 5-7 år gamla.

Så till sig själv kan man ju försöka att köpa lite bättre kvalitet, som varar ett tag.

När det gäller barnkläder köper jag inte så jättedyrt. Det som är urvuxet skänker jag bort.

 

Fast man borde kanske handla mera på second hand och loppis... ?

 


Jag har använt 965 KB

Det går 1024 KB på 1 MB

Det kommer att gå snabbt att fylla 5MB känns det som... :-(

 


Blåbärspaj

Eftersom det är gott om blåbär i år, eftersom vi har blåbär i frysen nu, eftesom jag ska göra en paj snart, eftersom vi var på kalas förra helgen och jag fick ett gott recept då, eftersom jag snarast vid något bra tillfälle ska göra paj efter detta recept, eftersom jag vill dela med mig av ett bra recept!


Annelis Smulpaj

En stor form som är cirka 30x40 cm
Deg i bottnen och smuldeg ovanpå, bär i mitten.
Smula ihop degen:
6 dl mjöl
1,5 dl socker
225 gr bakmargarin

Fyllning:
ca 1 liter blåbär
strö litegrann socker på bären.
2 msk potatismjöl

225° 25 minuter i mitten av ugnen

Detta serverades med ovispad Milda vanilj och det var jättegott. Men vispad går såklart bra det med.
(P föredrar Marsánsås till blåbärspaj.)

(ändring i receptet den 27/8-05. Jag har tagit bort 1 dl socker på bären. Det var visst alldeles för mycket. Det räcker med bara liite socker.
och har man frusna bär så får man öka tiden i ugnen en aning.)


Fotoexperiment

img img img

(Pop-up bilder)


Årets första höstkläder

Med inspirations från Emmas blogg så visar jag här vad som blev årets första höstkläder.

Det blev kläder från Lindex. Till dottern en blommig tröja. Till sonen randig tröja i härliga färger, beiga byxor med reglerbar midja, Brun tröja med am-fotboll.

höstkläder

Sedan väntar jag ett paket från HM Rowells i nästa vecka...


Svarar på en lånad enkät:

01. Namn: Nilla

02. Din ålder: 30+

03. Födelsedag: det var på en torsdag

04. Syskon: En lillebror

05. Hårfärg: Mellanblond

06. Ögonfärg: Blå

07.Vad shoppar du helst? Barnkläder, toppar, byxor, papper och kort,

08.Har du några tatueringar eller piercings, och i så fall hur många? Nej, inget av det. Jag vill inte ha heller.

09.Hur många skor har du? Räknar till 24 skor, stövlar, allt.

10.Hur många par byxor har du? Jeans+Byxor är nog ett tjugotal, sedan har jag träningskläder också och... ja det blir nog ungefär lika många byxor som skor då.

11.Har du några smycken som kostat över 1000 kr? Ja: förlovningsringen och vigselringen

Favoriter

12.Färg: Ljusblå

13.Mat: Potatis i alla former, Flygande Jakob, Pastasallad, kycklinggryta,

14.Klädesplagg: Mörkblå jeans och en vit top

15.Sport: Sport vet jag inte men jag gillar att styrketräna, gå på aerobics, BodyPump, gympa, yoga,

16.Musik: Mycket! gärna låtar med rytm som går bra att dansa till och så gillar jag musikallåtar och kärleksballader.

17.Fras/mening/uttyck: Så kan det gå!

Har du någonsin:
18.Snusat?
En gång i tonåren, aldrig mer.

19.Hoppat bungeejump? Nej

20.Brutit mot lagen?  Nej. eller ja, kört för fort har väl hänt ...

21.Fått dig själv att kräkas? Nej

Övrigt
22.Tar du droger?
Nej

23.Vad använder du för schampoo? Det finns på bild i min blogg :-) L'anza.

24.Vad är du mest rädd för? ...att någonting ska hända barnen...

25.Vad lyssnar du på just nu? She

26.Vilken bil skulle du vilja ha? Den vi har är bra!

27.Pizza eller choklad? Choklad, mörk

28.Tränar du? Inte så ofta som förr. men Ja.

29.Guld eller Silver? guld

30.Vilken film såg du sist på bio? Mr & Mrs Smith

31.Vad vill du helst av allt göra just nu? Shoppa! ;-)


-Vad ska jag bli när jag blir stor?

Jobb

Jag träffade en gammal kompis på träningen i veckan. Hon undrade vad jag gjorde. Jag sa att jag är arbetslös nu. "Du får väl börja läsa något." Ja, det borde jag göra men jag vet inte vad jag vill läsa. Jag har frågat mig det i fjorton år nu, vad jag vill läsa för något, vad jag vill utbilda mig till. och nu känner jag mig inte så jättemotiverad att sätta mig och läsa någon längre stund i alla fall. "Men det går snabbt" sa hon som snart hade utbildat sig klart till sjuksköterska. Men hon har sitt jobb kvar också. och hon har inga småbarn, inga barn alls förresten.

Det är jättehäftigt tycker jag, jag beundrar alla som sadlar om och satsar på något nytt som de är sugna på. Hon hade ett kontorsjobb innan, något liknade som jag hade tror jag. fast mera med ekonomi kanske. och nu pluggar hon till sjuksyrra. Häftigt. Fast jag vet inte om jag vill bli det förstås. Jag trivdes bra med jobbet som jag hade och vill nog helst hitta något liknade igen... Snart är det dags att gå till arbetsförmedlingen efter mammaledigheten. Det känns väldigt deprimerande. Men jag ska tänka positivt! Jag kan ju hitta ett toppenjobb jättesnabbt. och annars så får jag väl ta det jag får. eller så får jag läsa någonting. det behöver kanske inte vara åravis på högskola utan lite överkomligt?

Jag är nog den mest oambitiösa människa som går i ett par skor. ;-)

 

Denna tiden på året är det så mycket som ska göras, så mycket nytt. Jag brukade tycka om augusti förr med skolstart och ny kalender, ny termin på gymmet, nya krafter efter sommarlovet eller semestern!

Men i år känns det inte fullt lika kul. med lite pengar och mycket utgifter.

Mycket som man vill ha men som man inte verkligen behöver eller kan unna sig.

 

Kläder

Barnen ska ha höst- och vinterkläder, skor, overaller. Ett terminkort till mig och till dottern på gympa. Jag behöver köpa nya fotoalbum och jag har beställt en viss bra sort som jag vill ha i fotoaffären. de har just kommit... Vi har planer på att göra en liten semestertripp innan sommaren är slut. (Maken har jobbat hela sommaren) o s v...

Höstkläder är roligast på hela året vad det gäller kläder. Men också dyrast (särskilt när man har småbarn) Visst kan man komma billigt undan. Men samtidigt så gillar jag ju att köpa kläder! Dyra märkeskläder behöver det inte vara. H&M och Lindex duger bra.

När jag fick mitt första barn (och hade jobbet kvar) så var det kul att köpa kläder i överflöd. Guppi och PoP var jag ofta och handlade på. Men man lugnar ner sig, som tur är. Jag menar kläderna slits ju och de blir urvuxna fort.

och att köpa och sälja på Tradera (och liknade) är inte min grej. ;-)

 

Det ordnar sig


Mina barn

barnen

Konrads kalasklister

-Silvertejp? *fnys* nej tacka vet jag:
...Konrads Kalasklister!
"Konrads Kalasklister skriv opp det, fäster obönhörligt!
Konrads Kalasklister det är mer än ett klister, det är ett universalmedel!
Diska med Konrads Kalasklister och porslinet behöver aldrig diskas mer!
Mura med Konrads Kalasklister så får ni spränga huset med dynamit om ni vill riva det!
På vintern; sanda med Konrads Kalasklister och ni kommer inte ur fläcken!
Fodra hönerna med Konrads Kalasklister och ni får okrossbara ägg!
Kooonrads Kalaaasklisteeeer, det bääästa ääääääär!"

Pippi på rymmen är en favoritfilm hos dottern. ;-)
Tösen och jag läser förresten Boken om Pippi Långstrump nu om kvällarna.

(Nu har jag postat en hel mängd med inlägg idag *ler* men så har jag ju funderat på detta i ett par dagar också. Nu ska jag nog lämna datorn för idag och leka lite istället! På återseenede.)

Badrumshylla

badrumshylla

Någon bild med Dagens Outfit får ni inte se, inte idag i alla fall. Men jag kan visa min badrumshylla, med blandade favoritprodukter på.

Långhopprep

Är det något som kommer ihåg hur "danska leken" gick? Minns jag rätt?:

1. hoppa in och hoppa en vanligt hopp.
2. hoppa två hopp och ha händerna i sidan, i midjan.
3. hoppa tre hopp med armarna korsade över bröstet.
4. hoppa med benen korsade.
5. hoppa två hopp på ena benet, två hopp på andra benet och ett hopp jämfota.
6. hoppa fem vanliga hopp och stanna sedan hopprepet med benet. lyft på benet så att hopprepet stannas mellan fötterna.
7. hoppa runt i ring.
8. hoppa vartannat hopp vanligt och vartannat med att nudda marken med händerna.
9. ha händerna korsade över bröstet och hoppa tre på ena benet tre på andra och tre jämfota.
10. hoppa igenom hela leken med ett hopp från varje, alltså hopp först ett vanligt hopp sedan direkt ett med händerna i sidan, ett med armarna korsade över bröstet, ett mend benen i kors, på ett ben, stanna hopprepet stå kvar och fortsätt att hoppa ett snurrhopp, ett nuddamarkenhopp och på ett ben sist ett vanligt hopp och ut.Jag är så sugen på att hoppa hopprep igen, det var så längesen. Jag var t o m och köpte ett lång- och ett korthopprep! Nu ska jag bara ha någon som vill veva! *ler*


Modig?

angående att vara modig, prova på nya saker, att åka inlines, och min au-pairtid i Florida:


Jag köpte mig ett par inlines -96 när jag var i Florida, och lärde mig åka, tycke jag, hyffsat bra.

När jag kom hem till min pojkvän så ville han också åka och köpte ett par han med. och så skulle vi åka tillsammans första gången. Jag kände mig proffsig i kanske en kvart. sedan åkte han redan mycket snabbare och bättre än mig! *s*
Vad är det med killar och inlines/skridskor. De verkar ju vara födda på ett par! (och då så är/var han ändå inte ishockeyspelare i skolan)
(Min man är verkligen den orädda typen. han älskar slalom, han har spelat am-fotboll, kör mc, typ sånt *s* där känner jag mig jämförelsevis feg eller hur man nu ska säga)

Men sedan så hade vi i alla fall roligt tillsammans när vi åkte!
fast jag gillar inte att åka när det är allför mycket inne i stan, trafik och så och jag gillar inte för knöligt underlag eller nerförbackar...
hittade en asfalterad hyffsat jämg slinga som vi brukade åka på. kul.
Men nu är det jättelängesedan vi åkte...

Den tiden jag var i USA var full utav modiga saker. Flyga själv hela vägen till USA och bo där, som au-pair var stort för mig. Ta kontakt och få många nya vänner.

Och vi var på ett stort nöjesfält och åkte de allra längst, högsta läskigast berg-och-dalbanorna!
Provade på att ta lektioner i cowboy-ridning.
m m

Måste nog erkänna att sedan jag blev mamma, så har jag blivit mycket försiktigare och fegare...


Mina förlossningar (kort version)

Med första barnet kände jag inte av någonting förrän vattnet gick. Vi ringde och åkte in. de mätte lite och sa att vi skulle avvakta tills värkarna började komma igång och bli starkare och tätare.
ca 2 timmar efter att vattnet gått och vi har kommit hem igen så börjar värkana komma igång på allvar så då åker vi in igen. Denna gången känner de efter hur mycket öppen jag är
-fullt öppen! och mycket hår på huvudet! får jag höra då, aningens chockad.

Jag fick prova akupunktur ett tag och längre fram fick jag lustgas.

6½ timme efter att vattnet har gått så börjar jag att krysta och 25 minuter efter det så är hon född.

Så cirka 7 timmar.


Andra barnet två år senare:

Det börjar med att jag får sammandragningar.
Vattnet går hemma 3½ timme efter att sammandragningarna började.
Denna gången är det rejäla värkar på en gång när vattnet har gått.
Vi åker in i raketfart *s* Maken ställer bilen precis utanför dörren typ och får in mig på sjukhuset. Jag har en värk i korridoren och sedan kommer vi in på förlossningssalen. (Raringen frågar bm om han hinner gå ner och parkera bilen. -Nej! får han till svar.)

En timme efter att vattnet har gått så börjar jag att krysta och 12 minuter efter det så föds vår son.

ca 4½ timme.

(och vi klarade oss undan felpark.böter)
och någon lustgas eller annat hann jag inte med. behövdes inte heller.

Båda barnen föddes 2 dagar efter det beräknade datumet enligt sista mensen.
(Men med ultraljudet blev jag framflyttade en vecka med dottern, och tillbakaflyttad en vecka med sonen.)

Jag hade samma barnmorska som förlöste mig med båda barnen också!

Lillemans dag...

"Lillemans dag är slut
leken är nu förbi
Kinden är het
och blicken matt
Mor tror du jag får besök i natt?
Har jag varit snäll hela dan idag?
Det är inte så lätt må du tro!
Mamma, säg till John Blund att jag varit snäll
och be att han kommer i kväll!
Mamma, tror du att John Blund vill komma nu?
Jag har lagt mej nu och väntar kära du!
Mina händer har jag tvättat,
lagt om tummen som jag stött
och jag känner nu att jag är ganska trött
Jag vill drömma samma dröm än som i går
Du var liten kära mor och jag var stor
Tänk vad du var rädd för katten
men jag trösta dej en stund och då somna du
och sedan kom John Blund
Och då somna du och sedan kom John Blund..."
(denna brukar jag sjunga vid läggdags för min son som är 1½)

Vikteckningar

Gjorde ni vikteckningar när ni var små?
Man tar ett litet papper (kanske hälften av ett a4) och så ritar man ett huvud och viker ner pappret så att bara halsen syns fram. Sedan så byter man papper med varandra och nästa person fortsätter med att rita kroppen. Så viker man igen och gömmer kroppen (bara lite sticker fram så att nästa persom kan ta vid) och så byter igen. Så ritar man benen byter, och sist fötterna.
Man kan vara 2 stycken som ritar (eller 2-4 är lagom)
Sedan vecklar man ut och ser hur roligt och tokigt det blev!

Vi gjorde en annan variant också där man skrev istället för att rita. Då skrev man
En tjej
En kille
vad dom gör
var dom gör det
Vi brukade ha lite teman här att tjejen och killen skulle vara antigen ens kompisar eller folk i närheten, eller seriefigurer eller kändisar eller blandat.
Man får inte kika såklart, man får hålla för vikningen om det syns igenom pappret.

Kom just att tänka på dessa vikteckningarna nu. Hade totalt glömt bort dem! En kompis och jag hade jätteroligt med detta när vi var 8-12 år.

och snart så kan det bli tid att visa barnen hur man gör!


Smoothie

En banan är en bra bas
Ett äpple
Ett päron eller en kiwi eller någon annan frukt.
Hallon ca 1 dl (eller svarta vinbär!)
Blåbär ca 1 dl
Apelsinjuice ½-1 dl
Yoghurt 1-1½ dl (eller filmjölk)
Jag vet inte exakt, jag fyller på med yoghurt upp till önskad mängd. Jag mixar först frukten litegrann och sedan fyller jag på med yoghurt så att det blir ungefär 1 liter totalt.
(cirka 3 dl/person)

Jag har en mixer/blender med en stor glaskanna.
(Braun Powerblend)
Jättebra pryl!

Bananes spökhistoria

"Jag låg i min bottenlösa säng och läste spännande postnummerkataloger.
Då hörde jag ljudlösa steg i trappan.
In kommer en huvudlös man utan kropp med en bladlös kniv utan skaft.
Jag blev så rädd att jag sprang ner till hamnen.
Där tutade en båt och bryggan körde iväg.
Jag kom till en obebodd ö.
Där dansande kannibaler nakna med händerna i byxfickorna.
Jag åt upp en uppäten banan.
Då blev jag överfallen av två lejon.
Det ena lejonet sköt jag med mitt sista skott.
Sedan lyfte jag bomull så att jag fick ryggskott.
Med det skottet sköt jag det andra lejonet.
Sedan gallskrek jag så att det eka.
På den ekan hissade jag gomseglet och seglade hem."

 

Det där vad nog inte helt ordagrannt förstås ...men ändå!

Dottern och jag har tittat på Trazan och Banane tillsammans nu när det har visats på TV om helgerna. Nostalgi på högsta nivå!

På tal om nostalgi så måste jag ju nämna Fem myror är fler än fyra elefanter i samma tråd!


Affe Effenaff

"-Det har Affe sagt. -Jag hörde av min kompis Affe. -Jag ska fråga Affe den allvetade skräphögen. -Fråga du din kompis Affe, han brukar ju veta allt." :-)

När jag var nygravid för första gången, så frågade jag min man tusen frågor. Tillslut så tyckte han att det blev lite tjatigt, eftersom han inte visste svaren på allt jag ville veta. Som den "datanörd" han är så letade han upp ett forum åt mig. -Här kan du läsa och fråga om allt du vill veta och lite till! och så loggade han in mig på FöräldraNätet.

Nu har det gått ett par år, maken undrar ibland vad han har ställt till med, för nu kan jag inte vara utan fN eller Allt för föräldrar som det heter nu för tiden. fN/Aff besöker jag dagligen.

För er Affe-polare så kan det säkert bli lite upprepning här på bloggen vad det gäller inlägg och dagboksanteckningar. ;-)


Gröna växter

Gröna växter finns det gott om i mitt hem! Ja, jag försöker att hålla dem gröna i alla fall...  Nu för tiden är jag glad om de överlever.  ;-)
Grön växt
Men förr om åren så var jag riktigt händig med att plantera om och ta skott och prova mig fram med nya sorter. Sedan vi flyttade nu och fick en liten liten täppa så har inspirationen kommit tillbaka. Vi har gjort i ordning en rabatt där vi satte lite olika lökar och fröer. Det blev en salig blandning. Men det har varit jättespännande att se alla blommorna komma fram nu under sommaren. Många överraskningar!
Grön växt2

 
Välkommen till min nya blogg!
[]\[] [] []_ []_ []=|
Nilla
gift, »-(¯`v´¯)-» I love you P
har två barn: dotter-02 och son-04
Jag gillar solsken och goda vänner.
Jag är intresserad av fotografering, scrapbooking, pyssel, inredning, mode, styrketräning, aerobics och gympa,
Jag är nyfiken, vetgirig, barnslig, ytlig, fundersam, enveten, glömsk och fräknig.
.oooO
(....)......Oooo.
.\..(.......(....)
..\_).......)../
............(_/
  Nu är jag här och förgyller tillvaron!  
Jag kommer att skriva om Mina barn, Träning, hälsa, mode, skönhet, inredning, växter, film, musik, nyheter, skvaller, recept, scrap, kladd, svammel och små funderingar. men inte så mycket om politik, religion och samhälle (till att börja med i alla fall)

Välkommen

Nu är jag här och förgyller tillvaron!  

Jag kommer att skriva om Mina barn, Träning, hälsa, mode, skönhet, inredning, växter, film, musik, nyheter, skvaller, recept, scrap, kladd, svammel och små funderingar. men inte så mycket om politik, religion och samhälle (till att börja med i alla fall)

 

Hmm... Jag undrar om...


[]\[] [] []_ []_ []=|

Välkommen till min nya blogg!
[]\[] [] []_ []_ []=|
Nilla

gift, »-(¯`v´¯)-» I love you P

har två barn: dotter-02 och son-04

Jag gillar solsken och goda vänner.

Jag är intresserad av fotografering, scrapbooking, pyssel, inredning, mode, styrketräning, aerobics och gympa,

Jag är nyfiken, vetgirig, barnslig, ytlig, fundersam, enveten, glömsk och fräknig.


.oooO
(....)......Oooo.
.\..(.......(....)
..\_).......)../
............(_/RSS 2.0