Vad ska du göra på nyårsafton-ångesten

Det var värre förr (när man var ung och när man var singel) men ännu så känner jag den, den där "Vad ska du göra på nyårsafton/midsommarafton?-ångesten". Att man måste göra något speciellt just på dessa två dagarna! Helst ska man bli bjuden på fest, ju större desto bättre.
Det har inte alltid varit självklart...

Visst har jag varit på många trevliga fester på just nyårsafton och på midsommarafton, och på ännu fler bra fester på andra dagar på året.

Men nu för tiden lyser inbjudningarna med sin frånvaro. Självklart har vi själv bjudit in till fest också! Men alla verkar vara upptagna med annat...

De senast åren har vi dock firat tillsammans med en annan barnfamilj (tillsammans med barnen) Vi har turats om med att hyra lokal eller vara hos varandra. och vi har haft knytkalas.
Det är trevligt.

Nu när man är småbarnsmorsa har man fått ett annat perspektiv på saker med förstås. Man är lugnare vad det gäller fester och så.
Fast man längtar ibland efter att få klä upp sig och sminka sig. Det kan man ju göra när man vill, men det är ju kul om det är fest då också! När det väl någon gång kommer ett sådant tillfälle då får man panik av ett annat slag, när man inser att ens kläder är för gamla och omoderna och mascaran har torkat upp för längesedan.  och man varken har tid eller råd att köpa något nytt. (nåja, så illa är det kanske inte?)

Var tid har sin tjusning. Jag längtar varken fram eller tillbaka, utan försöker leva i och njuta av det som är nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0