Köttfärspaj

Recept på köttfärspaj
4-6 portioner
BOTTEN (Pajdeg):
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk vatten
FYLLNING:
500 g nötfärs
100 g bacon
1 gul lök
1-2 röda paprikor
1 tsk salt
2 tsk mejram
2 tsk basilika
2 msk rödvinsvinäger
1½ dl vatten
2 dl crème fraîche
Pensling: ägg

Mät upp mjölet till botten i en bunke eller i matberedarens skål. Tillsätt matfett, delat i mindre bitar, och vattnet.
Arbeta snabbt ihop alltsammans till en deg. Platta ut den till en rund kaka. Kavla ut degen till ett tunnt skal mellan två smörpapper. Låt det ligga i kylskåpet medan fyllningen förbereds, ca 30 min.
Skär baconskivorna i små strimlor. Skär löken i små bitar. Fräs i stekpanna.
Fräs köttfärsen och peppra och salta dem.
Tärna paprikorna och rör i dem. Tillsätt salt, mejram, basilika, vinäger och vatten. Sjud försiktigt ca 5 minuter. Blanda i crème fraîche och låt koka upp.
Häll köttfärsröran på pajskalet i en pajform med låga kanter 25-30 cm i diameter.
Du kan även göra lite extra deg till att göra dekorationer med ovanpå pajen. Barnen brukar gilla att göra olika mönster!
Pensla med ägg ovanpå degen.
Grädda pajen på galler i nedre delen av ugnen i 225° cirka 25.35 minuter.
Serveras med en fräsch grönsallad.
köttfärspaj

Kommentarer
Postat av: Sara S

Köttfärspajen ser grymt god ut. Jag vill också ha en digitalkamera så att jag kan plåta roliga saker och lägga in i min blogg.

2005-11-01 @ 13:36:55
URL: http://soderstjerna
Postat av: Nilla

Tack. Den var verkligen grymt god!

Vi har haft digitalkamera sedan den dagen då dottern föddes (till en början lånade vi pappas tills vi köpte vår egen,) den är väl använd. Det är roligt att ta kort!

2005-11-01 @ 17:13:32
URL: http://tankebubblor.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0