Tankebubblor listar månadens höstmåsten...

En lista à la Emma Wiklund i Mama
1. Nya pennor, suddgummin och pennskrin till mig själv (ett måste varje höst även om jag inte går i skolan).
Här är det bara att hålla med! Jag älskar ju allt vad pennor och skolsaker heter. Bok- och papperhandlar är mina favoritaffärer. Dottern verkar bli likadan.
2. Två eller tre par nya jeans till både mig och barnen.
Jag behöver verkligen fler jeans. Det är så svårt att hitta snygga och sköna modeller bara. och svårt att få tid att gå till affären och prova. (Jeansen på bilden är från H&M.) Barnen är lätt att köpa till, så de har redan så att de klarar sig i höst.
3. Rosa regnställ till dottern.
Nej det blir inga rosa regnställ och ytterkläder till dottern. Jag gillar bättre röd och blå där. Dottern har ett fint galonställ i blått och gul och ett regnställ i vinrött så hon är redo. Sonen har också vad han behöver tror jag. Men jag då? Jag behöver ett nytt regnställ! Jag vill ha ett riktigt bra och tåligt ställ, i rött. (Fjällräven kanske?) och gummistövlar (Tretorn) vill jag också ha.
Jag vill ha en fin kappa till hösten också och ett par fina bruna stövlar med.
4. Spindelmannen-gummistövlar till sonen.
Nej, spindelmannen försöker jag undvika så länge det går. Sonen fick nya gummistövlar igår faktiskt. Piratstövlar (från Ponny). Han behöver ju ha mer än ett par, att byta med. Hoppar runt i varenda vattenpöl han hittar, så att vattnet letar sig in inuti stövlarna även om han har galonbyxor över och fotband runt! Han fick även ett par bruna (och lite ljusblå och beige) höstskor från Timberland.
5. En massa bra idéer på förvaring till barnens rum.
Det funkar rätt bra hos oss faktiskt. Sonen har fyra backar med lego, träjärnväg, bilar och saker i. och en bokhylla. Dottern har ett skrivbord, bokhyllor och en byrå i sitt rum. Jag försöker också att rensa bort lite grejer ibland och lägga undan. (Jag postade ett inlägg med tips på barnrumsmöbler den 8 aug.)
regnkläder
Jag vill gärna gå med dottern i simskola och erhålla Baddaren. (apropå vad Emma skriver, sidan 45 i Mama 9.) Jag har försökt att kolla upp det där. verkar vara svårt att få plats... Vi är anmälda nu i alla fall. Jag funderar i vilket fall som helst på att ta med henne, eller hela familjen till simhallen så ofta vi hinner i höst. Hon är ju motiverad nu, efter sommaren. Hon vill lära sig att simma så att hon kan följa med sin faster och dyka efter fina musslor sedan!


Det står Surströmmingspremiär i almanackan idag. Då kommer jag osökt att tänka på http://kommissariecuriosa.blogspot.com/

Tillägg den 25/8: Nu står stövlarna hemma! Jag såg exakt de stövlarna jag ville ha på Maxi, för 350:- så det var ju bara att slå till. Nu har jag par stövlar i storlek 37 som passar, och slipper ha de stora gröna 39:orna, som jag behövde dubbla raggsockor i. Nu ska jag ha tag i ett rött regnställ också...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0