barncyklar

Tösen önskar sig en riktig cykel! Jag funderar på att skaffa henne en i år.
Jag tror inte att hon kommer att kunna lära sig att cykla ännu på ett tag. Hon provade en kort runda i höstas men det gick inte alls. Så vad gör man när trehjulingen känns för liten och så ganska så tippig, och dessutom vill lillebror ha den nu.

Kanske en springcykel vore något? (den som heter Speed ser tuff ut!) eller någon typ av sparkcykel? De är ju i alla fall bra till att öva upp balansen på!

Jag tittade in på Crescent och hittade denna fina cykeln som är 12" och denna som är 16".
cyklar cresent
http://www.crescent.se/pages/bicycle.asp?id=40081
http://www.crescent.se/pages/bicycle.asp?id=40079

Jag vill gärna ha en cykel i färger som funkar till både kille och tjej. (de på bilden tycker jag gör det.)
Det behöver såklart inte vara en ny cykel, bara den uppfyller säkerhetskraven.

"Barncyklar
Cyklar för barn ska vara stadiga. De ska inte ha några vassa utstående delar eller något som kan orsaka klämskador. De bör inte vara utstyrda med extrasaker som backspeglar och handtag för handbroms som barnen kan göra sig illa på när de cyklar emot något och faller fram över styret.
Det är viktigt att cyklar för mindre barn har fotbroms eftersom det är svårt för barn att greppa om en handbroms och att bromsa och styra samtidigt.
På marknaden finns barncyklar både med och utan fotbroms på grund av att EU-standarderna inte innehåller något speciellt krav på fotbroms för barncyklar. För säkerhets skull bör man ändå välja en modell med fotbroms.
Kedjan ska ha ett heltäckande skydd som inte går att ta bort annat än med verktyg. Styret och sadeln bör sitta i samma höjd så att barnet sitter rakt på cykeln och kan se framåt.
Sadeln ska vara inställd så att barnet når marken med skospetsen. Räfflade pedaler minskar risken för att man ska halka. Öppen ram är säkrast. En ramstång gör det svårare att stiga på och av cykeln".... o s v
http://www.radron.se/templates/print/factsheet____4099.asp

Det där med stödhjulens vara eller inte vara är också något jag har funderat på...
Får se vad det blir, framöver.

Kommentarer
Postat av: Vanja

Såklart tösen ska ha en cykel! Ge henne ett år med stödhjul och göm dem nästa år... Att lära sej cykla ger bra balans (även om det brukar fällas en och annan tår innan man kan). Minns det som igår när jag lärde mej. Fast det första egentliga problemet var att jag inte kunde bromsa *hahahaha*

2006-02-22 @ 14:34:49
URL: http://creamyvanilla.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0