BRIO Lekoseum i Osby

brio museumbrio museumträjärnvägmärklintomtenissarbrio
Vi har även besökt detta stället i sommar. Brio Lekoseum i Osby "Här kan du titta på gamla träleksaker, Barbie-dockor, Märklin modelljärnvägar, spel av alla de slag och du kan hälsa på i Tomtens Hus och Verkstad!"
På de två översta bilderna är det gamla leksaker bakom glas att bara titta på. Nostalgi på hög nivå för mig. Barnen gillade bäst att leka förstås. och det fick de göra med denna stora uppbyggda träjärnväg som syns på den första av de små bilderna. De gillade även att titta på Märklin-tågen som körde runt om man tryckte på en knapp. (Det fanns även ett större liknade tåg som körde i ett nordpolen-landskap Man kunde, där utanför montern, ändra hastighet och växla framåt eller bakåt, och det kom lillkillen på fort. Så där stod han en lång stund och körde!) Att gå ner i tomtarnas verkstad var mörkt och bullrigt tyckte tösen... men lillen tog mod till sig och följde med.

Busfabriken

rutschkanacyklarbusfabrikenhoppborgbiljard
Semesterresan avslutades med ett besök på Busfabriken! Efter två timmars lek var barnen ganska så nöjda. ;-) Busfabriken finns, ännu så länge, i Halmstad och i Linköping. "Busfabriken är ett inomhus lekland i djungelmiljö. Här får alla barn hoppa, leka , busa, stoja, springa, pyssla, mysa och knasa sig så mycket de vill. Här finns klätterställningar, hängbroar, krypgångar, jättebollar, jättestor rutschkana, bollhav, studsmattor, trampbilar, hoppborgar, multisportarena, airbazoka, biorum samt babyhörna för de allra minsta."

Halland

långgrunthjärtmussla
Efter att ha bott på Orust i fyra nätter körde vi söder ut, och kom till Falkenberg i Halland, där vi bodde i fem nätter. Äntligen sol och bad och långgrund sandstrand till barnen! Vi hade så skönt och barnen lekte och hade kul i vattnet. De gillar det. Jag tyckte att det var härligt att simma. Det var längesedan jag simmade.  
tullbronlekplatslekplatstupp
Vi cyklade in till Falkenberg också förstås och strosade runt. Första bilden är Tullbron. och i närheten fanns ett fint område med en stor lekplats och så ett minizoo med bl a tuppar och hönor. Vi fick sällskap av goda vänner de sista dagarna i Falkenberg. Det var trevligt. De hade tält med sig och fick en plats på samma camping som vi. Grillas ska det göras med förstås. En av kvällarna fick P♥ till en jättefin, ovanligt fin, glöd som vi försökte att ta kort på.
glöd
Det där med att bo på camping är lite speciellt. Det är roligt att se hur alla bor och hur de gör. Dels har vi långliggarna. De som hyr en plats hela säsongen och har stora husvagnar och stora förtält och staket runt om sin plats och så trädäck, blomkrukor, trädgårdsmöbler både i och utanför tältet, micro och extra kylskåp i förtältet och så vidare. Många pensionärer. Sedan är det förstås mängder av barnfamiljer. Vi fick en plats precis intill lekplatsen och det var ju bra och lätt att hålla koll på barnen då. Alla grillar varje kväll känns det som. Förresten kan det vara närsomhelst. Det luktar tändvätska nästan jämt. Kö till toaletter och duschar är också sådant som hör till. Vissa springer fram och tillbaka med tallrikar och glas för att diska vid de gemensamma diskplasterna medans andra, som vi, hellre springer hit och dit med vattenkanna för att fylla på tanken och sedan för att tömma "lungan" på avloppsvatten. Campinglivet går ju skriva mycket om. Jag tänker ibland på filmen Vi hade i alla fall tur med vädret och ler.

Ett litet tillägg: "Blötdjur heter även mollusker, på Latin Mollusca det är en grupp (stam) ryggradslösa djur, med mjuka, blöta kroppar. Det är ifrån de blöta kropparna de fått sitt namn. Det finns inga skelett i vanlig bemärkelse men det finns vissa stödjande delar i kropparna. Snäckan har ett spiralformat skal, musslan har två skal. Bläckfisken har sitt skal gömt inuti kroppen. Det finns naturligtvis även arter som saknar skal helt." läs vidare här: http://www.nol.edu.stockholm.se/biologi/ND1/blotdjur/blotdjur.htm

Havets Hus i Lysekil

havetshussmåfläckig rödhaj
Småfläckiga rödhajar.
sjöborre sjöstjärnastora akvariet
Havets Hus i Lysekil kan man se västerhavets djurliv. Lysekil ligger vid Gullmarsfjorden, som är Sveriges enda tröskel-fjord. Fjorden är på djupaste stället 120 meter. Där lever många arter.
lysekil kyrkamarsipanladans madickengunga
Lysekil är vackert. Här gick vi upp i ett utkikstorn och tittade på kyrkan och ut över havet. På vägen tillbaka till Orust stannade vi för att gå in i Marsipanladan. Utanför ladan fanns en "madickengunga" som vi sjöng håhå jaja i en stund!

Ett pelargon-museum!

pelargonmuseetpelargonmuseetvildväxandepetite pierre
På Orust hittade vi ett pelargon-museum! Det fanns i ett stort växthus på handelsträdgården Orust blommor. Det var jättefint att gå runt och kika där. Tänk vad många olika det finns! Bilderna här ovanför är från museet och bilderna under är från försäljningsdelen av pelargonväxthuset.
försäljningfärgstarka pelargonerlila pelargonerknopparpelargon

Bohuslän

bohuslän
Nu är vi hemma från vår lilla semester. Det känns skönt att vara hemma och det var varit bra att vara borta. Riktigt skönt har vi haft det! Efter en hel del rundringningar så kom till till en camping på Orust där vi bodde i fyra nätter. (Tips: Vill man bo på camping på västkusten under högsäsongen så ring och boka plats i god tid!)
bilköbilfärjaåker färjabarnen
Vi har sett oss omkring förstås! (Det kommer att bli mer än ett inlägg om semestern). På dessa fyra små bilderna åker vi bilfärja över till Lysekil. På väg från Orust till Kungshamn. Barnen tyckte att det var spännande med färjan! Vi åkte färja mer än en gång. Även de små färjorna vid Flatön och Malö. I Kungshamn hälsade vi på goda vänner och hade en trevlig eftermiddag. badplats
Jag tog med mina träningskläder på semestern! och jag har varit ute och joggat vid två tillfällen. Första gången 4,2 km på 31 minuter och sedan 4,4 km på 31 min. (enligt Ps "Garmin forerunner" GPS) Inte så mycket kanske men bättre än ingenting. man måste ju börja någonstans. Nu gäller det bara att fortsätta hemma ...Jag tänkte att jag skulle göra det, men vi får väl se. Jag skulle vilja springa 5 km på 25 minuter som jag gjorde 2001. Man ska ju ha ett mål. ;-)

Skön sommar!

semester
Första semesterdagen idag. P har bokat in varsin massagetid åt oss nu på förmiddagen. Jag har just kommit hem från min. Skönt! Nu ska vi snart iväg till lekparken, sedan handla och fixa och feja lite. På tisdag fira en släkting som fyller år. och på onsdag bär det av med husvagnen. Det känns som att det kommer att bli bra och mysigt! Ha en skön sommar alla!

Miljöombyte!

Varför gör vi det här nu igen? Åka hemifrån för att bo primitivt i en husvagn, små hårda sängar, ingen diskmaskin… Ja just det miljöombyte! Miljöombyte är mitt mantra just nu. Jag behöver påminna mig och motivera mig lite bara...
Vi ska ju se nya saker och platser, och vara tillsammans hela familjen.

Det är Ps första semester på flera år nu. (pluggat och sommarjobbat.) Nu har vi tre veckor tillsammans! Vi har ju lånat Ps föräldrars gamla husvagn tidigare, både före och med barn. Men ingen långsemester har det blivit med barnen. Förra året var det en helg hos goda vänner och besök på Kolmårdens djurpark. Årets innan, när lillen var bebis, var vi mest ute på landet.

Nu är vi en småbarnsfamilj, som ska ge oss iväg på campingsemester. Inte konstigt att man är lite nervös…


Bra att ha i husapoteket

Alsolsprit Lindrar klådan efter bett.
Elastisk binda För vrickningar coh stukningar
Febertermometer För att kunna kontrollera kroppstemperatur.
Fästingplockare Enklaste sättet att ta bort fästingar.
Första förband För stora sår.
Häfta För att fästa kompresser, finns i olika material
Kylbalsam Lindrar när det svider
Myggmedel Jagar bort fridstörare
Non-wovenkompresser Fastnar inte i såret
Pincett För att ta bort grus ur skrubbsår
Plåster För små sår
Självhäftande väv Att fästa kompresser med
Skavsårsplåster Förebygger och behandlar skavsår.
Snabbförband Kompress och självhäftande väv / kompress och gasbinda i ett.
Solskyddsmedel Solbränna är ju ett slags brännskada
Sårkräm Med väteperoxid, luftgenomsläpplig
Sårtejp för skärsår Till exempel Leukostrip
Sårtvätt Koksaltlösning för rengöring av sår.
Tubförband För att fästa kompresser över leder och ömma brännsår.
Töjbar gasbinda För att fästa kompresser
Värktabletter Febernedsättande och smärtstillande
Xylocain Bedövningskräm när du rengör skrubbsår (och för insektsbett.)
Miljöskapande förband Compeed skravsårsplåster, Hansaplast active gel
(från Apotekets broschyr "Apotekets råd om små sår, stick och bett")

Allt det där har inte vi hemma. Men vi skulle behöva gå igenom vad vi har och köpa på oss det vi behöver. Nu när vi ska iväg på semester är det bra att kolla upp vad som behövs också. Här har jag hittat Apotekets Semesterns kom-ihåg-lista och Sjukvårdsrådgivningens Husapotek.

på landet...

gult gräsgungatramptraktor och tjur
tramptraktortramptraktor
Tösen har fått en ny gunga och lillen har fått en tramptraktor. (Fast på bilden är det tösen som trampar och lillkillen som puttar på. Han har övat lite på att trampa då vi drar traktorn i ett rep. Snart kan nog han med.)
Den översta bilden tog jag hemmavid samma dag som rallarrosorna. De fyra nedre bilderna är från idag och igår, på landet hos Ps farfar och farmor.

åka hemifrån...

Hemkär som jag är så får jag börja med att förbereda mig mentalt ;-) innan vi ska åka iväg på semester. Vi ska börja med att övernatta i husvagnen redan ikväll på landet. I nästa vecka ska vi ge oss iväg på en campingtur, troligen västerut. (Vi har tre veckor tillsammans hela familjen. Men vi får se hur länge vi är iväg med husvagnen.) Det är mycket att tänka igenom och förbereda. Särskilt när man har två små barn. Jag brukar skriva listor... Det känns skönt att städa hemma innan man ger sig av också. Det känns så mycket  bättre att komma hem då! Jag brukar alltid vilja vara den som lämnar lägenheten sist. Jag vill gå igen rum för rum och kolla fönster, spisplattor, kylskåpsdörrar, kranar och soppåsar.
Vi har Ps föräldrar som bor i närheten. De har redan haft sin semester när vår börjar. Så de hjälper oss med blommor och post.
Ledig från jobbet det är ju visserligen sant. men ledighet från arbete har man ju knappast... Jag vill inte riktigt kalla det för semester... Miljöombyte kanske jag ska skriva istället. Miljöombyte är bra, det behöver man. Det jag längtar efter, ibland i alla fall, det är att göra ingenting! Inte städa, inte laga mat, inte underhålla barnen, inte passa tider... -Ett lyxhotell! ;-)


"Semester är ett lömskt ord i umgänget med skandinaver liksom med engelsmän och tyskar. Det är nämligen bara på svenska som det betyder ledighet. I de andra språken betyder det något rakt motsatt (då man minsann inte är ledig), nämligen ett halvt läsår, alltså vad vi kallar en termin. Vi har dock använt semester ända sedan 1700-talet i betydelsen 'ledighet från arbete', från början mer precist om officerares rätt att vara lediga under en viss period. År 1938 kom lagen om rätten till betald semester, som då var två veckor. Nu föreskrivs fem veckors årlig semester.
På danska och norska heter det ferie både om ledighet från undervisning och från arbete. Ordet lov finns där i betydelsen 'tillåtelse', men det används inte om ledighet från undervisning. Och som sagt, semester i de nordiska grannspråken betyder 'termin'."
http://www.spraknamnden.se/fragor/arkiv_ord_04.htm#lov

Sia glass Cookie

Gräddglass med vaniljsmak och chokladkaksmulor, Cookie från Sia. Den är ny och den är god! Barnen och jag provade den igår. Sia gör god glass tycker jag.

Rötmånaden och Fruntimmersveckan

"Tänk på det här när du handlar mat
Kontrollera märkningen på kylvaror.
Välj sådana som är nyligen förpackade och således har lång hållbarhetstid kvar.
Om du åker bil till butiken, tänk på att temperaturen i en bil som står i solgasset kan komma upp i 50 grader. Ha med en kylväska med frysta kylklampar. Idealiskt är att ha en kylväska, med kylaggregat, vilken kopplas till cigarrettändaruttaget.
När du kommit hem
Se till att kylvaror snarast kommer in i kylskåpet. Om de står framme i rumstemperatur en tid kan detta förkorta hållbarhetstiden avsevärt.
Kontrollera ditt kylskåp. Sätt gärna ned temperaturen. Med en termometer kan du också kontrollera var i kylskåpet det är kallast. Placera de känsligaste livsmedlen där.
Ta inte fram mera till måltiden än vad du tror skall gå åt. Livsmedel som åker ut och in i kylskåpet får kortare hållbarhet.
På utflykt, på landet eller i båten
Packa matsäcken i kylväska med kylklampar.
Se till att du har möjlighet att tvätta händerna efter toalettbesök och innan du ska laga mat.
Använd inte samma skärbräda för rått kött och sallad.
Grilla säkert!"
Läs mera här! http://www.slv.se/templates/SLV_Page____9487.aspx

Vi har en kylväska med oss, kopplad till bilen, när vi åker och handlar. Tar med den in i affären och lägger kylvarorna direkt i. Det funkar ju jättebra när man självscannar!

"Fruntimmersveckan
Fruntimmersveckan kallas en vecka i slutet av juli då nästan bara kvinnor har namnsdagar, undantaget är Fredrik som inleder veckan 18 juli och följs av Sara, Margareta, Johanna, Magdalena, Emma och Kristina. Enligt Bondepraktikan brukar perioden vara regnig. På Emma-dagen, 23 juli, inleds även rötmånaden.
Veckan har troligtvis kallats fruntimmersveckan sedan 1870-talet.
Bland många välkända begrepp i folkmun har fruntimmersveckan, även kallad flickveckan, en framstående plats. Om denna period står det i Bondepraktikan att det "vanligen regnar". Ryktet har uppkommit genom att dagarna infaller under årets statistiskt sett nederbördsrikaste period från mitten av juli till en bit in i augusti. Den här tiden på året är atmosfären normalt sett som varmast och vatteninnehållet som störst. Om vädret då är ostadigt med livlig skuraktivitet ger skurarna ofta stora regnmängder. Det blev därför populärt att knyta den här perioden till följden av kvinnonamn. Rent statistiska fakta visar dock att sista veckan i juli och första veckan i augusti är regnigare, så det är lite orättvist att belasta våra namnsdagsdamer med detta rykte."
http://www.fageras.se/candy/seder/fruntimmer.htm

Lejonets tecken börjar den 23 juli kl 00,20 i år. och Jungfruns börjar den 23 augusti kl 07,20 ca. http://berglund.ceze.com/index.htm

Statistik

statistik tankebubblor
Tankebubblor statistik den 14/7-06. Totalt antal sidvisningar: 50066, Totalt antal besökare (IP): 16047, Inlägg: 743, kommentarer: 647, medlem i 338 dagar.
(så här såg det ut den 18 maj.)

Rosa fredag

rosa blommarosa blommablomknopphårspänne fjärilQuicKutz
Det har slagit ut nya blommor i vår lilla rabatt. Rosa och vita. Sommarmalva heter de. Rosa är inte så svårt att hitta här hemma, i alla fall inte om man går in i dotterns rum. Ett hårspänne med en fjäril på t ex. (Apropå prinsessor så fyller Kronprinsessan Victoria 29 år idag!) En av mina favoritgrejer är rosa, nämligen min QuicKutz! som jag har till att göra scrappiga bokstäver med.
När jag var liten var min favoritfärg gul, från det jag var bebis till jag var omkring 10 så var det gult jag gillade bäst. Rosa kom först när jag var 13 år. Då målade vi om mitt rum i rosa också. Efter rosa tror jag att lila och blå var favoritfärger. Sedan har jag nog inte haft någon speciell favorit tror jag, det växlar...
Fler rosa bilder hittar du hos: Vicke, Saravillfara, Annas oklarheter, mallasmemoarer, Myyzz, Kitchenbloom, Monitor,
Tack till alla som har varit med och visat bilder i färgveckan!

Mama nr 8

Sitter nu och tittar i nyaste numret av tidningen Mama! (En "shoppingbibel" följer med som bilaga. Mängder av tips på internetbutiker och storstadsshopping, och även lite annat.) Bland annat hittar jag tips om söta sängkläder från Franka baby (jag har sett dem på inreda.com förresten.) Barnservisen med gula eller blå elefanter på från Svenskt Tenn var söt. Det finns en fin värmeljushållare (sid 23) och en lättpackad väska (sid 49) från Mio.
Månaden web-sida är http://www.favoritsaker.se/  där finns många fina saker. Bland annat sittpuffar m m från Mingla Design. och så vidare...

Lila torsdag

rallarrospärm frost-kebapensépelargontupperwarelåda glis ikea
Det finns något som är lila (rosalila) som syns nästan överallt just nu. Vi var ute på en promenad barnen och jag och vägkanterna var fyllda med rallarrosor! Annars så tycker jag att lila är det största utmaningen i denna färgveckan. Det finns inte mycket i lila varken i min garderob eller inredning. I stort sett ingenting alls. Jag har hittat en lila pärmrygg. Jag har pärmar i alla färger. Dessa heter Frost by Keba. Mina pensépelargoner blommor nu på sin andra omgång. Sedan så är det en förvaringlåda från Tupperware att ha i kylskåpet. (Fast det är lite synd att den är lila, den hade behövt att vara transparent, glasklar, så att man såg precis vad som fanns i och inte glömde bort något! Här på bilden har jag just diskat ur den efter att ha tömt ut gamla grönsaker...) Sista bilden är en förvaringslåda från Ikea, Glis, som jag har trådrullar och sybehör i.
Fler bloggar med lila bilder: Saras betraktelser, Saravillfara (jättefin rallarros!), Annas oklarheter, MyyZz gillar lila!, rödlila hos Kitchenbloom!, Vickes blogg, mallasmemoarer, Monitor,

Orange onsdag

studioglas vasigelkottblommorkrukabrio-bandis
Det blev lite blandade bilder idag. Överst är det Flax från Studioglas Strömbergshyttan som vi fick i present för 6 år sedan. (Jag tog ut den på altanbordet för att få lite bättre ljus. Det har regnat under natten, vad skönt det var med regn!) Sedan är det lillens söta svettisjacka från Me&I, och blommor från landet, och en kruka/mugg som jag hittade i gömmorna häromdagen när jag behövde något att sätta växten, som jag tog hem från jobbet över semestern, i. P♥ har fått den vid något tillfälle. Sist är det Brio-Bandis med Byggare Bob i bakgrunden.
Fler bilder finns hos: Annas oklarheter, Saravillfara, MyyZz Depptripp, Saras betraktelser, Monitor, Snurran, Vickes blogg, Kitchenbloom, Mallasmemoarer,

Grön tisdag

plocksalladgurkagul tomatröd tomatvindruvorsvarta vinbärsquashsockerärtorsallader
Idag har vi varit och hälsat på Ps farföräldrar på landet. Farfar älskar att odla, så det fanns mycket grönt att ta kort på! Plocksallad, gurka, gul tomat, röd tomat, vindruvor, svarta vinbär, squash, sockerärtor och olika soters sallad bland annat.
Här kommer fler gröna bilder: Monitor, Kitchenbloom, Oklarheter, Myyzz, Mallasmemoarer, Saravillfara, Vicke blogg, Saras betraktelser,

Gul måndag

fem citroner i rad
Eftersom det är gult idag i färgveckan så gick jag till affären och köpte citroner...
citroncitroncitronskivalemonad
...och så gjorde jag lemonaden som jag lovade tidigare. Den blev jättegod!
citroner
Titta även på Vickes gula dörr och Annas gula melon och Saras gulrutiga sängkläder och Mallas grill och MyyZzs gula dag och Sagas lilla gula bär! Härligt!

Färgvecka!

Flitiga Myrans trevliga initiativ om Colour week - Färgvecka. Alla som vill får hänga med på ett varv till! Jag tänkte att vi har ju några färger kvar att ta kort på.
Så vad sägs om: Måndag-gul, Tisdag-grön, Onsdag-orange, Torsdag-lila, Fredag-rosa?
färgpennor
(Förra gången var det alltså mån-vit, tis-brun, ons-grå/svart, tor-blå, fre-röd.)

MoCo Loco

Modern Contemporary Design. http://mocoloco.com/ 
MoCo Loco is a web magazine featuring modern contemporary design news and views. -Tipsar om en sida med design och inspiration.
Sparar några fler länkar här, när jag ändå håller på:
http://www.stylehive.com/
http://poppytalk.blogspot.com/
http://decor8.blogspot.com/
http://charlesandmarie.com/
http://hem.feber.se/
http://designsponge.blogspot.com/
http://husmusen.blogg.se/
(Ja, de två sista har jag ju haft i min länklista länge.
Men de passar att nämnas här ;-)

En vacker bukett!

vita blommorröd gerberabukettbukett
Vi fick denna fina buketten idag av Ps familj. Så starka och härliga färger i den!

en vit lilja

vit liljaliljavit lilja
Dottern och jag tittar på blommorna i vår lilla rabatt. Denna vita är så fin!
(Den röda som blommade först var också fin.)

The Spoon Sisters

The Spoon Sisters
http://www.spoonsisters.com/
Här finns mycket kul att titta runt på! Bland annat: Mood Swing Pin (Oj vad min skulle gunga fort!) och här finns även en PMS-variant!, Ice kabobs ice tray, Cool shooters ice shot glasses (passar bra till varma dagar!),
Doll house nesting building blocks, Tea forte, Cool Jewels ice tray. 
Andra bloggar om spoonsisters: Woopsie Daisy, Roomservice,

Tillägg den 10/7: Iskubslåda Plastis från Ikea! ;-)

Pippi är skeppsbruten

Pippi är skeppsbruten tillsammans med Tommy och Annika. -Vi får väl kasta ut en flaskpost! säger Pippi...
-Vad ska jag skriva? undrar Tommy.
-Skriv så här: "Utan snus i två dagar försmäktar vi på denna ö."
-Så kan jag väl inte skriva. Det är ju inte sant. Inte kan jag väl skriva "utan snus".
-Inte det. Har du något snus?
-Näe.
-Har Annika något snus?
-Nä det förstås.
-Har jag något snus då?
-Nej det kan hända, men vi använder ju inget snus.
-Det är ju det jag har sagt hela tiden att du ska skriva "utan snus i två dagar".
-Men om jag skriver så så tror ju folk att vi använder snus.
-Hör du Tommy, svara mig på en sak. Vilka människor är det som är oftast utan snus; de som använder snus, eller de som inte använder snus?
-De som inte använder snus förstås...
-Men vad bråkar du för då? Skriv som jag säger "Utan snus i två dagar försmäktar vi på denna ö!

Smart Stuff

Magnetisk tejp till att tejpa upp bilder på kylskåpet med...
Dubbel duschdraperistång där den yttre passar utmärkt att hänga handduken på...
En enklare väggkontakt som är vinklad uppåt, så mycket enklare att sticka i sladdarna då...
Det själv-uppsättande tältet med inbyggda fjädrande öglor av glasfiber...
En vågdriven automatiskt länspump att fästa på tampen till båten, men en slang ner i skrovet...
Olje- vinägerflaska från Eva Solo, med en smart propp som gör  att man slipper spill och kladd...
Skrivbordet som blir en säng! (Denna typen av compact-living skulle passa i sonens rum)...
Termo-skålar som håller maten varm eller kall. Isolerade rostfria skålar som passar bra till utemiddagen...
En starkare konstruktion på de uppblåsbara klädhängarna! (Det skulle behövas, vi har fixat våra fästen med limpistol!)...
Supertejpen som fäster utan klister. En silikonbaserad värme- och isoleringstejp som fäster bara vis sig själv....
Allt finns att läsa om på Smartstuff.se

blomlåda i söder

röd pelargonrosa pelargonsnöflingarabatteternell
Idag har jag gjort fint i min lilla blomlåda! En röd pelargon och en rosa pelargon, en snöflinga och två rabatteterneller hittade jag på Granngården.

Röda rosor

röd rosrosrosvattenslangdroppe
Färgtemat idag är rött! Jag tänkte att det kunde passa bra med röda rosor eftersom det är den 7/7 *ler*
Bilderna har jag tagit hemma i Ps föräldrars trädgård i veckan.

Blå torsdag

vid strandencolormailer
Blå himmel och blått vatten! Den första bilden är från när vi badade hela familjen (även jag!) häromdagen. Den andra blå bilden visar att jag fick mina foton idag! Jag beställde i måndags. På bilden syns även en av mina favoritscrapbooking- prylar: 3L EasyMounter.
Andra bloggar med blåa bilder: Husmusen, MrsMalinski, Flitiga Myran,
En annan sida, Vickes blogg, Shoegal, Annas oklarheter..., Mallas memoarer, Saras betraktelser,

Fruktsallad och vaniljglass!

fruktsalladvaniljglass
Fruktsallad med banan, äpple, päron, apelsin och mandariner.
Vanilglass Carte d'Or. Det har vi ätit ikväll!

Den 7/7: Lyx-Smoothie: Idag har jag gjort smoothies till barnen och mig av fruktsalladen som blev över. jag hade även i frusna blåbär, hallon och mango. och så Citrus-vaniljyoggi. Det blev kanongott!

Polarn...

po.p höst-06
www.polarnopyret.se
Här sitter jag och tittar på höst- och vinterkläder mitt i högsommarvärmen! ;-)

Grå/svart onsdag

asfalttangentbord logitech
...Het asfalt på vägen till jobbet. ....................Mitt svarta tangentbord.

vit måndag och brun tisdag...

höstkrans
Flitiga Myrans utmaning om att fotografera olika färger olika dagar låter rolig! men inte så lätt... och nu är det ju redan tisdag kväll. Så denna bilden (från midsommarafton) får representera både måndag och tisdag för mig.
Vitt porslin och brun choklad!
Så får vi se om jag kan hitta på något kul att ta nya bilder på resten av veckan. onsdag: svart/grå, torsdag: blå, fredag: röd.
Fler bloggar med samma utmaning: Flitiga Myran, Husmusen, MrsMalinski, Vickes blogg, En annan sida,
den 7/7: Chokladen på bilden är Lindt 70% och den var helt okej. P hade även köpt en med 85% kakao, den var lite väl...

Pussel

Bamse-pussel
Barnen fick varsitt nytt pussel idag. Lillen pusslade ihop sina 12 bitar alldeles själv. Han har inte varit så intresserad tidigare. Men på sista tiden har han letat fram sina knoppussel och några andra med. Så han behövde ha något mittimellansvårt, för nu tycker han att det är roligt att pussla! Jag har köpt ytterligare pussel mer fler bitar som jag ska plocka fram efter hand. (Det är bra att ha lite nya leksaker i gömmorna att ta till, när det är lediga dagar.)
Dottern pusslade 15- och 28-bitars pussel (har jag antecknat) när hon var 2 år. Hon var tidig med att pussla sa de på dagis. Hon såg på färgerna och motivet och kunde klura och vända bitarna rätt. Hon hade nog mer ro att sitta med det också (hon hade ju inget syskon ännu då.)

Nu är det kväll och lillen sover. Han har pusslat ett och samma pussel (det på bilden) hela dagen idag. om och om igen... Han lägger ihop det jättebra utanför ramen. Sedan vill ha i det i ramen och då blir det knepigt. Han vänder ramen upp och ner... och han försöker på alla de sätt... Bamse kallar han för "Gla-gla"

Fawlty Towers

"John Cleese was inspired to write what became Fawlty Towers after he and the rest of the Monty Python team were staying at a hotel in Torquay called the Gleneagles (not to be confused with the world-famous Gleneagles Hotel in Perthshire) whilst filming Monty Python's Flying Circus TV series in the early 1970s. The “wonderfully rude” hotel owner (Donald Sinclair) endeared himself to the Monty Python team by throwing Eric Idle's briefcase out of the hotel “in case it contained a bomb,” complaining about Terry Gilliam's table manners, and chucking a bus timetable at another guest after the guest dared to ask the time of the next bus to town."... mera här: http://www.fawltysite.net/


Nothing: "I know nothing!" boasts Manuel, thinking he is helping Basil out of a tight spot. Contrary to previous instruction, Basil now wants Manuel to spill the beans. http://www.fawltysite.net/fawltyAtoZ.htm


Skylten som ändras: Fawlty Tower, Warty Towels, Watery Fowls, Flay Otters, Fatty Owls, Flowery Twats, Farty Towels... (titta här och här.)


Basil Fawlty: You'll have to forgive him. He's from Barcelona.

Basil Fawlty: Ah, Manuel? There is too much butter on those trays.
Manuel: Que?
Basil Fawlty: [speaking slowly] There is too much butter on those trays.
Manuel: Ah, no senor. No "on those trays"...
[counting the trays]
Manuel: "uno, dos, tres".

Basil Fawlty: Manuel...
[Basil thwacks him on the forehead with a spoon]
Basil Fawlty: ...You're a waste of space.

(Fler citat finns här: http://www.imdb.com/title/tt0072500/quotes


Här på YouTube kan man se några glimtar av serien.

och varför jag kom att tänka på detta nu var att jag läste att gruppen som heter I'm from Barcelona ska spela ikväll i Allsång på Skansen.
"I'm from Barcelona heter bandet som spelar glad popmusik med handklapp, kazoo, klockspel och blås. Bandet har många medlemmar - i CD-häftet till debutalbumet "Let me Introduce My Friends" är hela 29 medlemmar listade. Emanuel Lundgren började att skriva ett par glada popsånger och samlade alla sina vänner för att spela in dem. EP:n "Don´t Give Up On Your Dreams Buddy!" gavs ut och följdes upp med albumet "Let Me Introduce My Friends". Nyligen släppte I´m from Barcelona singeln "Collection of Stamps" och i sommar spelar de på olika festivaler - och äntrar Sollidenscenen på Skansen för första gången."
http://www.skansen.se/pages/?ID=599

ord och meningar och insekter

Idag hörde jag lillen ropa efter mig när jag låg och vilade. -Mamma? -Mamma?
-Oj, där är mamma! (Det kan väl nästan klassas som en fyrordsmening va? ;-)
Senare kom han och tog mig i handen och vill att jag skulle följa med -Mamma bi brum-brum! och så visade ha mig att det satt en spindel i hans lastbil. Alla insekter heter bi och de är otäcka. Särskilt flugor.
Jag hällde ut spindeln utomhus. Det var en sådan med långa smala ben. Igår var jag inte lika kaxig när jag lyft på skurhinken i badrummet. Där fanns en stor stor grov svart "hus"spindel som P fick ta hand om... Nåja spindlar kan jag väl kanske stå ut det fins värre. Fästingar till exempel (Vi har haft turen att slippa dem hittills, men det är väl bara en tidsfråga?) Tvestjärtar är läbbiga och myggor, knott, flugor, myror... sånt som hör sommaren till...  :-/

the superhero personality test ;-)

Your results:
You are Wonder Woman
Wonder Woman
77%
Superman
70%
Spider-Man
70%
The Flash
70%
Robin
65%
Green Lantern
65%
Hulk
60%
Supergirl
57%
Iron Man
40%
Catwoman
25%
Batman
10%
You are a beautiful princess
with great strength of character.
Click here to take the Superhero Personality Test

Your results:
You are Luke Skywalker
Luke Skywalker
68%
Han Solo
67%
Obi-Wan Kenobi
67%
Chewbacca
65%
R2-D2
63%
Qui-Gon Jinn
63%
Lando Calrissian
61%
Mace Windu
60%
Princess Leia
58%
Yoda
57%
You value your friends and loved ones,
but can sometimes act recklessly
because of your emotions.
Occasionally you resort to whining.
You look ahead to great things for yourself.
(This list displays the top 10 results out of a possible 21 characters)
Click here to take the Star Wars Personality Test

om buzzador

Aftonbladet: Därför bjuder din kompis på godis och Risk att kampanj får motsatt effekt och via Knuff (vilken bra sida!), och Google förstås, hittar jag vad olika bloggar (t ex Tankar kring... ) skriver om Buzzador och reklam. Själv har jag varken gått med eller provat något...

Muminmuggar och skedar

muggar och skedar
Fyra söta muggar (Arabia) och fyra söta skedar (Hackman) finns nu hemma hos oss. Tack snälla mamma! (Jag har skrivit om dem tidigare.) Vi har besökt Fabriksbutiken idag.
Jag såg även Iittalas ljuslykta Kivi i en hallonrosa färg som såg häftig ut.

Göta Kanal 2

Kultfilmen Göta Kanal, som spelades in för 25 år sedan, ska få en uppföljare. Filmen Göta kanal 2 Kanalkampen kommer att ha premiär på juldagen 2006. Här finns filmens egen blogg som handlar om filminspelningen!


Några citat från första filmen:
"Kim Anderzon: Dra nåt gammalt över dig.
Yvonne Lombard: Det ska vara er båt då.

Janne Loffe Carlsson: Vad har vi, Sigge? Sjömanskap. Skarpa hjärnor. Och en jävla massa go.

JLC: Gott vin! -73? Har du köpt gammalt vin? Han har köpt gammalt vin, Lena!
JLC till Uniship som har kraschat in i en brygga: Har ni öppnat en lanthandel? (till Sigge:) De har angjort en brygga. En del har sitt på det torra.
JLC filosoferar vad arabkungen ska med 1000 båtar till: Packa fullt med brudar. Rakt ut på Röda havet. Hålla händerna och titta i ögonen, det är det det handlar om. Omar Sharifstilen, det har man ju hört talas om.

JLC efter att Uniship monterat bort en av Carinas propellrar: Det är sabotage. Nu jävlar. Nu jävlar är det krig, det säger jag dig. Nu har dom skitit i det blå skåpet.

Stig Engström: Hörru din fete turk, ta och försvinn härifrån va?
Jannis Pesketzis: Turk? Jag är grek.

Kent Andersson i rollen som slappande uteliggare till Svante Grundberg som till slut skrotar sin kanot: Fattar du inte att du är blåst grabben, den sorten är inte hopfällbar. Ja, jag skulle faktiskt kunna utveckla det ytterligare, men jag har inte tiiid.

JLC: Vad är det för jävla söndagsseglare?
Kim Anderzon: Det är hastighetsbegränsning i kanalen."
http://www.svd.se/dynamiskt/kultur/did_13072453.asp


juli

RSS 2.0