Halland

långgrunthjärtmussla
Efter att ha bott på Orust i fyra nätter körde vi söder ut, och kom till Falkenberg i Halland, där vi bodde i fem nätter. Äntligen sol och bad och långgrund sandstrand till barnen! Vi hade så skönt och barnen lekte och hade kul i vattnet. De gillar det. Jag tyckte att det var härligt att simma. Det var längesedan jag simmade.  
tullbronlekplatslekplatstupp
Vi cyklade in till Falkenberg också förstås och strosade runt. Första bilden är Tullbron. och i närheten fanns ett fint område med en stor lekplats och så ett minizoo med bl a tuppar och hönor. Vi fick sällskap av goda vänner de sista dagarna i Falkenberg. Det var trevligt. De hade tält med sig och fick en plats på samma camping som vi. Grillas ska det göras med förstås. En av kvällarna fick P♥ till en jättefin, ovanligt fin, glöd som vi försökte att ta kort på.
glöd
Det där med att bo på camping är lite speciellt. Det är roligt att se hur alla bor och hur de gör. Dels har vi långliggarna. De som hyr en plats hela säsongen och har stora husvagnar och stora förtält och staket runt om sin plats och så trädäck, blomkrukor, trädgårdsmöbler både i och utanför tältet, micro och extra kylskåp i förtältet och så vidare. Många pensionärer. Sedan är det förstås mängder av barnfamiljer. Vi fick en plats precis intill lekplatsen och det var ju bra och lätt att hålla koll på barnen då. Alla grillar varje kväll känns det som. Förresten kan det vara närsomhelst. Det luktar tändvätska nästan jämt. Kö till toaletter och duschar är också sådant som hör till. Vissa springer fram och tillbaka med tallrikar och glas för att diska vid de gemensamma diskplasterna medans andra, som vi, hellre springer hit och dit med vattenkanna för att fylla på tanken och sedan för att tömma "lungan" på avloppsvatten. Campinglivet går ju skriva mycket om. Jag tänker ibland på filmen Vi hade i alla fall tur med vädret och ler.

Ett litet tillägg: "Blötdjur heter även mollusker, på Latin Mollusca det är en grupp (stam) ryggradslösa djur, med mjuka, blöta kroppar. Det är ifrån de blöta kropparna de fått sitt namn. Det finns inga skelett i vanlig bemärkelse men det finns vissa stödjande delar i kropparna. Snäckan har ett spiralformat skal, musslan har två skal. Bläckfisken har sitt skal gömt inuti kroppen. Det finns naturligtvis även arter som saknar skal helt." läs vidare här: http://www.nol.edu.stockholm.se/biologi/ND1/blotdjur/blotdjur.htm

Kommentarer
Postat av: saravillfara

Oj, vad många fina semesterbilder här fanns att beskåda!
Ni verkar ha haft det jättebra, blir lite avis på era äventyr faktiskt! Vad härligt för er!

2006-07-30 @ 22:02:44
URL: http://saravillfara.blogg.se/
Postat av: Anneli

Lite lustigt, jag har just vinkar av våra vänner som är på väg till....Falkenberg:)
Nu får jag chansen att jämföra era reseberättelser. Det verkar på dig som om att ni haft det bra (campandet till trots) vännerna ska lyxa till det och bo på hotell:)

2006-07-30 @ 23:17:51
URL: http://flitigamyran.blogg.se
Postat av: Nilla

Tack.
Vi har haft det bra. Campat har vi ju gjort förr, fast detta är första gången med båda barnen. Jag tycker mest att det har varit roligt. Det är ju ganska så smidigt ändå. Men ser man det "utifrån" campinglivet, så kan det bli lite komiskt ibland, när man tänker på det.
Ungarna gillar att bo i husvagnen, det är så litet och dockskåpsaktigt på något vis.

2006-07-31 @ 09:23:20
URL: http://tankebubblor.blogg.se/
Postat av: Leina

Halkade in här när jag surfade runt.... Mycket fina bilder....

2006-07-31 @ 09:52:59
URL: http://leinas.blogspot.com/
Postat av: Gautevanessa

This is a very good site. Thank you.

2009-04-07 @ 10:00:02
URL: http://gautevanessa.20six.fr

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0