Lingongrottor

LINGONGROTTOR
20 stycken
250 g smör
150 ml socker
100 ml marsánsåspulver
1½ tsk bakpulver
450 ml vetemjöl
Lingonsylt
Ugnen på 200°
Blanda alla ingredienser, utom sylten. Mixa ihop till en smet.
Rulla till bollar och lägg i pappersformar. Tryck en liten grop och häll i en klick med sylt, i mitten av varje kaka. Baka i mitten av ugnen 12-15 minuter.
Det går förstås lika bra med hallonsylt.
lingongrottor förelingongrottor klara

Ki-Jympa

"En spännande och annorlunda jympa på medelnivå inspirerad av österländska träningsformer som qigong och kampsportstekniker. Från kraft och fokus till lugna meditativa rörelser"...
http://www.friskis.se/ki.html

"Ett medelpass inspirerat av österlandet, med en kombination av jympa, karate, boxning och meditativa, qi-gonginspirerade övningar.
Ki är japanska, betyder kraft, såväl inre som yttre, och uttalas [ki:].
Qi däremot är kinesiska, betyder också kraft men uttalas [tji:].
Ki-jympan har utvecklats av Alexander Bjerkland, jympaledare i Jönköping, F&S-ledarutbildare sedan tio år tillbaka samt legitimerad sjukgymnast och
Luisa Bicho-Steenie,
vilande jympaledare i F&S Järfälla och legitimerad sjuksköterska.
Ki-jympans ledord är kraft, fokus och energi. En jympa som är lättillgänglig och lustfylld med kampsportstekniker som tränar kontroll, fokusering och kroppskännedom. En form av fredligt och funktionellt självförsvar.
Ki-passet består av åtta block i följande ordning inledning/uppvärmning, smidighet 1, styrka, kondition, nedvarvning, smidighet 2 i form av qi-gong, avspänning och så avslutande stretch."
http://www.friskispressen.org/fp5-01/html/kiartilkel1.html

Jag sitter och läser i sommarnumret av Runner's World om Luisa Bicho-Steenie. En kvinna som är 48 år och har 6 barn (5 pojkar och 1 flicka) och 1 barnbarn. Hon var den första kvinnan i Sverige som tog svart bälte i karate. Hon har drivit en egen karateklubb, utvecklat jympaformen Ki-Jympa, driver kurser i självförsvar. Tränar löpträning gör hon också och har sprungit maraton med mera.
luisa
-Kiiiaiiiii!!
"En vanlig dödlig kan förstås undra hur hon lyckas få ihop allt. Sex barn, träning, jobb. -Jag är väldigt disciplinerad, säger Luisa. Det gäller att vara ordningsam, förberedd. Brukade laga det mesta av maten på helgerna, gick upp 5-6 på morgonen för att tvätta och plocka disk. Och när ungarna blev större fick de hjälpa till. Och när jag tränat, har Göran fått ta över.
-Men visst var det tufft, inte minst för matkontot, när alla barnen bodde hemma.
Grabbarna har alltid ätit mycket. Det gick åt 50 liter mjölk i veckan.
Fick alltid ha två matvagnar när man gick och handlade. Vi blev tvugna att ha ett extra kylskåp.
Några råd till träningssugna mammor?
-Det handlar mycket om disciplin och prioritering. Ta en timme, morgon eller kväll.
Ut och spring, eller jympa. Se till att maken är hemma med barnen.
-Det är viktigt för en själv att göra det, att inte helt gå upp i mammarollen. Det är så lätt att glömma bort sig själv. Och efter femton år sitter man där med bilringar och är missnöjd med sig själv.
Man vill men man orkar inte." (Runner's World)
Det är inte utan att man beundrar henne. En sådan förebild! Karate vore kanske egentligen något för mig. (Jag har en kompis som tränar karate två gånger i veckan) Löpning har jag provat på lite. Det var ett tag sedan. P och jag sprang ofta tillsammans innan barnen. Ki-Jympa låter som något som skulle kunna bli av! Något jag skulle kunna komma iväg och göra. Jag har ju siktet inställt på att komma iväg till F&S två gånger i veckan nu. Det skulle vara bra att kunna komma iväg och träna två gånger i veckan, i alla fall en gång. P brukar träna badminton en gång i veckan och sedan joggar han eller åker inlines. Men jogga och inlines är ju inte på några fasta tider och det känns skönt. Det känns inte så drygt och inrutat i veckan då. Man måste ju kunna flytta runt lite i schemat om det skulle behövas förstås.
Barnen kommer snart i den åldern att de ska iväg på aktiviteter också... Hittills har tösen gått på F&S familjelek, där man själv är med och skuttar. Fast i vår stämde det inte alls med tiderna. Vi får se vad det blir till hösten. (Ska nog försöka att ta drop-in istället för fasta tider då.)

Liten shoppingrunda i Göteborg

Vi var ju i Göteborg förrförra helgen och min kära svägerska tog mig med på en shoppingtur. Vi hann inte med så mycket förstås. men jag tänkte skriva en minnesanteckning om vilka butiker vi besökte. Vi var och kika runt på fina möbler och tyger på Bolaget. På Designtorget fanns mycket skoj. Det var där jag köpte anslagstavlan Unstashed. Sedan var vi en sväng på Granit. På Grandma's fanns keramik från Mateus bland annat och på övervåningen fina kuddar, barnmöbler och prylar. Papeterie i Nordstan har pyssel och scrapbooking.
Vi promenerade längs Haga Nygata och tittade in på bland annat Haga Hem och Olivolja etc. Det var inredningsbutiker vi koncentrerade oss på.

websites as graphs

tankebubblor graf
http://www.aharef.info/static/htmlgraph/?url=http%3A%2F%2Ftankebubblor.blogg.se

Toscana

toscana
Jag har tänkt att skriva om min Italienresa ända sedan jag startade bloggen. Men jag är inte människa till att hitta min fina illustrerade uppsats som jag hade tänkt att använda... Nu när Flitiga Myran visar så underbara Italien-bilder så blev jag också sugen. men jag var i Italien 1993 och hade ingen digitalkamera då...
toscana
Jag åkte tåg tillsammans med min klass för att teckna och måla i Toscana. Vi bodde i Pieve a Presciano. En liten by från 1200-talet där de producerar olivolja och odlar solrosor.
toscana
Här är bilder från Siena och Florens som vi besökte under vår vistelse.
toscana
Domkyrkan i Florens, Paradisporten, Ponte Vecchio, kyrkogården i Pieve med kistor som byrålådor.
toscana
Det var en härlig resa, vi hade fint väder och omgivningarna var underbara. Det skulle vara kul att komma tillbaka någon gång och få se mera av Italien!

Sommarfavoriter

Israel Iz Kamakawiwo'Ole Over the rainbow / Wonderful world medley
B.J. Thomas Raindrops keep falling on my head
Buzzcocks Ever fallen in love
Small Faces Itchycoo park
Lovin' Spoonful Daydream och Summer in the city
Per Gessle Vandrar i ett sommarregn... med flera sommarlåtar. di.se.


Ögoninflammation/infektion

Lillkillen (2 år) har fått en ögoninfektion. Han fick det igår. är jättekladdig i ögonen. P köpte ögonvatten och kompresser på apoteket. Vi behöver rengöra ögonen fler gånger om dagen. och tvätta oss noga om händerna o s v. Så idag är jag hemma med barnen.
Det var inga andra på dagis som hade det, ännu. Men det är väl vanligt att det kommer och smittar runt på dagis. särskilt bland de små barnen.

"Det är vanligt med ögoninflammationer hos barn, ofta i samband med en virusinfektion som förkylning. Ögonvitan blir röd och irriterad och det rinner kladdig vätska, som oftast är gulaktig, från ögat. Vanligtvis ser ögat svullet ut. För det mesta läker det inom en vecka utan behandling. Ögoninflammation smittar lätt"... läs vidare:
http://www.sjukvardsradgivningen.se/artikel.asp?CategoryID=15097

"Skall barn med ögoninfektion gå till dagis?
Konjunktiviter, d v s yttre ögoninfektion, beroende på bakterier och virus är ganska vanligt bland barn på dagis. Tillståndet är ofarligt men kan leda till smittöverföring. Om ögoninfektionen uppstår samtidigt med övre luftvägsinfektion får barnen anses smittsamma och bör hållas ifrån dagis. Om ögoninfektionen är ett isolerat fenomen och symtomen är måttliga kan barnen i allmänhet vistas på dagis."
http://www.sankterik.se/templates/Page.aspx?id=2634

"Ögoninfektion läker oftast utan antibiotika
Kloramfenikol ögondroppar har endast något bättre effekt än placebo vid behandling av barn med akut infektionsutlöst konjunktivit. Det visar en engelsk studie publicerad i Lancet.
I undersökningen ingick 326 barn mellan sex månader och tolv år som rekryterats från tolv husläkarmottagningar. Barnen randomiserades till kloremfenikol eller placebo. Efter sju dagars behandling var 83 procent i placebogruppen och 86 procent i kloramfenikolgruppen besvärsfria.
Patienterna som fick placebo blev symtomfria ungefär en halv dag senare än de som fick aktiv behandling. Tre procent av barnen i placebogruppen och fyra procent i kloramfenikolgruppen fick tillbaka sina besvär inom sex veckor.
Författarna drar slutsatsen att de flesta friska barn med akut konjunktivit inte behöver antibiotika. Föräldrarna bör istället uppmuntras att behandla barnen själva genom noggrann rengöring av ögonen.
http://www.janusinfo.org/imcms/servlet/GetDoc?meta_id=7681

"Ögoninfektion orsakas oftast av virus och läker ut av sig själv efter en vecka. Infektionen sprider sig lätt, speciellt bland småbarn på dagis, men är ofarlig.

   - Tvätta med koksaltlösning om ögonen kladdar och kliar. Tvätta utifrån och in mot näsroten, med väl genomdränkt kompress eller bomull. Koksaltlösning gör du lätt själv. Koka 0,5 l vatten + 5 kryddmått vanligt salt och låt det svalna. Gör ny lösning varje dag.

   - Om barnet inte får vara på dagis ta kontakt med distriktssköterskan, som har möjlighet att förskriva recept på antibiotikasalva eller droppar. Efter två dagar smittar barnet inte längre, men blir oftast inte fortare frisk än om infektionen läkt ut av sig själv.

http://www.lthalland.se/extra/page/?action=page_show&id=54&module_instance=11&version=print

"ALLMÄNT
Med akut konjunktivit (akut bindhinneinflammation) avses tillstånd som orsakas av infektiösa agens: bakterier (oftast stafylokocker, mindre ofta gramnegativer och streptokocker) eller virus.
SYMTOM OCH FYND
Akut konjunktivit är ibland ensidig, men oftast angrips båda ögonen inom ett par dygn. Ofta har patienten haft en övre luftvägsinfektion nyligen. Besvären innefattar ofta klistrighet och gruskänsla, men ej rejäl värk.
I typiska fall föreligger rodnad bindehinna och ökad sekretion, ibland också ögonlockssvullnad. Sekretionen kan vara vattnig (vanligast vid virus) eller varig (vanligast vid bakterier). Om inget sekret ses i ögonspringan bör man granska cilierna och ögonlockskanterna, där intorkat sekret ofta kan påträffas. Klinisk differentialdiagnostik mellan virus- och bakteriekonjunktivit är osäker. I ett stort material med kliniskt diagnostiserade bakteriella konjunktiviter var endast hälften odlingspositiva.
HANDLÄGGNING
Tvättning av ögonlockskanterna några gånger dagligen. God handhygien för att undvika smittspridning. Om ej bättre på ett par dagar: läkarkontakt, fusidinsyra x 2 eller kloramfenikol droppar x 5.
http://www.leo.se/C1256AD9004A8845/(AllDocsByDocId)/C1412148DA57CAADC1256AE0004F6DBD?OpenDocument

"Det vi i dagligt tal kallar ögoninflammation kallas ibland också för bindhinneinflammation eller konjunktivit.  Bindhinnan är den vattenklara hinna som täcker ögats vita del och insidan av ögonlocken."
http://www.vardguiden.se/Article.asp?ArticleID=3152

Uppdatering den 2/7 söndag, femte dagen: Idag har lillen och jag varit på jourläkarcentralen och fått ett recept på salvan Chloromycetin 1%. Den ska tas var tredje timme dagtid de första två dagarna och sedan mer och mer sällan. Men man fortsätter två dagar efter att han är symptomfri.
Han hade feber i fredags kväll, men har inte haft det mera sedan.

Lax med romsås vore gott!

Jag var sugen på laxfilé med romsås idag och letade upp några olika varianter. Sparar receptlänkarna här:
Laxfilé med romsås Recepten.se
Skaldjursgratinerad lax med romsås Coop
Ugnsbakad lax med romsås Ica-kuriren

ctrl C och ctrl V

kopiera och klistra in. flitigt använda kortkommandon av mig. Men ibland kan det bli fel! Jag skulle länka till Kommissarie F. Curiosas blogg-inlägg om Midsommar i mitt tredje midsommarinlägg här nedanför. Men istället blev det en "chopper-gräsklippare" (som jag hittade hos Bea.)
How to Tell When It's Midsummer... ? -Man klipper gräset och låtsas vara ute och köra båge!? *ler*
(Nu måste jag komma ihåg att dubbelkolla att alla länkar är korrekta!)

Vattenpölar!

Jag vet en som älskar vattenpölar! Så fort det finns en vattenpöl så är han där, vår lillkille. Han vill i och hoppa och plaska och sitta och ligga och bada i dem! Varje dag är hans gummistövlar helt blöta invändigt och strumporna genomsura. Han har hängsle-galonbyxor med resår över gummistövlarna och fothälla utanpå men vad hjälper det? Jag skulle behöva ha vadarbyxor till honom!
eller varför inte en torrdräkt? *ler*


Allsång på Skansen

Ikväll är det visst dags. Allsång på Skansen kl 20,00
"I premiären på Allsång på Skansen medverkar Tomas Ledin, Elias feat. Frans, Povel Ramel, Orphei Drängar och Sebastian."
http://www.skansen.se/pages/?ID=598
Povel Ramel fyllde 84 år! denna månaden.
Elias feat. Frans har jag skrivit om tidigare: Ingen kickar fotboll som han.

Det blir en sommar i Sverige igen...

vägkarta
Det finns 25 lanskap i Sverige. Jag skulle vilja besöka dem allihop!
Jag skulle vilja resa runt och visa barnen hela Sverige. Man skulle kunna ta några landskap om året. Vi kan börja när den yngste är 5-6 år och så kan vi beta av en 3-4 lanskap om året tills han är 12 eller så. Det låter fint i teorin eller hur?
En långsemester med husvagn skulle vara spännande att göra. När P var liten så reste han med sin familj hela vägen upp till Abisko.

På shoppingtur.

Generalen

Mera om Knasen och här.
(När jag läser Generalen, i Knasen-tidningen, så tänker jag ofta på min pappa. *ler*
Han spelar golf dessutom.) 

Chipsen är slut... Fotbollen är slut...

teckning fotboll
Här har dottern ritat glada svenska fotbollsspelare!
Men det slutade tråkigt för Sverige igår... (Tyskland gjorde två mål och Sverige inga alls.) Stackars Lucic, stackars Larsson...

Vår lugna midsommarafton del 3

dottersonfotbollbukett
Senare på eftermiddagen kom barnens farmor och farfar förbi och ville att vi följer med hem till dem och grillar. Vi hade vi kycklingfiléer i marinad förberett, så vi tog med oss dem och så cyklade vi dit. Tösen cyklade duktigast hittills både dit och hem. (På hemvägen ramlade hon dock och skrapde knät litegrann. Hon hade ganska så hög fart och saktade in och skulle styra på kanten jämte diktet när hon fick möte av två tjejer med hund som gick nonchalant i bredd...)
Jag kom såklart på att jag skulle göra en blomsterkrans åt tösen när jag såg de fina ängsblommorna! Prästkragar, löjtnantshjärta och några ljusrosa blommor från en paradisbuske och björkkvistar fick hon i. Hon blev jätteglad! (Jag har den i kylen i vatten i en påse nu, så får vi se om den blir fin imorgon också.)
Så det blev en jättefin midsommarafton för oss, i alla fall! Det enda som fattades egentligen var dans runt midsommarstång. Men de hade visst dansat lite på dagis igår, så det har inte varit helt utan det ändå.

Kransen var fin dagen efter med och hon hade den hos mormor och morfar. Nu hänger den för torkning hos mormor.

Ett litet tillägg, angående Midsommarafton i Sverige:
How to Tell When It's Midsummer...

Vår lugna midsommarafton del 2

jordgubbarchoklad
På eftermiddagen åt vi svenska jordgubbar! och så doppade vi dem i choklad också! och hade vispgrädde till, och glass.

Unstashed

unstashedunstashed
Nu är den på plats, uppskruvad och klar i vår hall jämte ytterdörren. "Unstashed. Organisera med stil. Väggmonterad anslagstavla i akrylplast och resårband, diam. 50 cm." http://www.stash.se/ Jag köpte den på Designtorget i Göteborg.

Vår lugna midsommarafton del 1

gräslökgräddfilpotatisköttbullarlingonflagga
Hittills har midsommaraftonen varit bra. (Dagen började romantiskt till och med...;-) Vi var och handlade på förmiddagen. Så fixade vi gräslök och gräddfil, kokade färskpotatis och ...stekte köttbullar... (Mamma Scans hmm...nåväl...) Lingon till sillen är något P har lärt sig av sin mormor. och lingon till köttbullarna förstås och till nästan allting förresten! Tösen var lite tveksam till den vita såsen först, hon ville ju ha brun. Men sedan åt hon upp hela sin portion och ville ha mera! Hon älskar ju potatis och köttbullar. Det är hennes favoriträtt. Potatis var det första hon fick smaka och hon har gillat det sedan dess.

När hon var fyra månader kokade jag potatis och spädde ut med kokvatten och bröstmjölk till en lagom puré. Så gjorde jag det åt henne i tre dagar, sedan skippade jag bröstmjölken. Sedan fick hon potatis, morötter, palsternacka, ärtor, och sånt som jag gjorde egen barnmat av. Det dröjde länge innan hon fick smaka köpebarnmat. Det var kul att göra eget. Men när lillebror föddes var jag tyvärr inte lika duktig...
Midsommar utan sill och nubbe går faktiskt alldeles utmärkt!
Nubbe är inget jag saknar i o f s.

Midsommarväder

Dagens samtalsämne i stugorna lär ju vara vädret *ler*
och även då hur vädret var förra året och så vidare. Vill du ha facit i hand så titta här: Midsommarväder som varit.
"Vid en titt på midsommarvädret de senaste åtta åren kan man konstatera att det generellt har varit rätt svalt väder. I fjol gav dock en tillfällig värmetopp en riktigt skön midsommarafton i södra Sverige.
"Den kallaste midsommaraftonen inföll åren 1987 och 1944 i södra och åren 1923 och 1931 i norra Sverige." Att det regnade hela midsommaraftonen 1987 det minns jag. Vi var på Vinö med båt det året.
Hur vädret blir idag kan man titta på här: Väderöversikt. Lite mittemellan i år varken jättekallt eller varmt. Mulet och ostadigt. Regn då och då och sol här och var. Ha en skön dag idag alla!

Magnolia

scrapbooking
papper
Jag besökte Magnolia i Borås och kunde förstås inte låta bli att köpa på mig en hel del scrapbooking-prylar... Det finns mängder av fina saker i den butiken!
Jag har inte hunnit att prova något av det ännu. Det är lågsäsong vad det gäller det gäller pyssel nu kan man säga. blir nog mera igen framåt hösten för min del.

Bilden på papperna blev lite mörk och i en gulaktig lampa. Färgerna är klarare egentligen. Pappren är: (jag börjar med det ljusblå och går klockvis runt) Sky Rodeo Paisley 2-sidigt (baksidan är rutig) från Chatterbox, Pixie Bloom Dots från Provo Craft, Dreamy pure bliss från Sassafras Lass, Cottage Lilacs Chatterbox, Soft Flowering Vine Chatterbox, Olive Poolhouse Paisley Chatterbox. Alla utom de båda prickiga är tvåsidiga. och alla är 12x12 tum.

Midsommarafton-blues...

Precis som jag känner inför nyårsafton känner jag även inför midsommarafton; Att man måste göra något speciellt just på dessa två dagarna på året! Helst ska man bli bjuden på eller ha fest, ju större desto bättre.
Julen är den storhelg jag trivs bäst med egentligen för vi firar alltid med familjen. och det är inga diskussioner om vad vi ska göra eller var vi ska vara. Jätteskönt. Men på nyårsafton och midsommarafton har oftast våra föräldrar annat för sig och det är såklart helt okej. Nu har jag i och för sig kommit till det stadiet att jag kan koppla av (lite) och bara vara nöjd med att vara hemma och ta det lugnt.  
Det gäller väl att hitta sina egna traditioner helt enkelt.
Vi har firat med kompisar. Midsommaren -03 bjöd vi in till stor midsommarfest på landet (i lillstugan på Ps farmor och farfars gård) Det var en familj som kunde komma... Vi hade såklart trevligt ändå! Året därpå försökte vi igen och då ville de komma igen, plus en familj till. Vi hade kul då med trots allt regnet. Förra året var vi hos dem och solen sken och barnen badade i poolen!
I år har vi inte gjort någonting alls åt att det ska bli midsommar (värst vad tiden går fort!) ...Här sitter jag nu hemma med barnen. Maken är ute på krogen med jobbarkompisar (Det är han så sällan och det får han gärna såklart.) Ingen midsommarmat är handlad och inbjudningar har jag varken skickat eller fått. Vad som händer imorgon vet jag inte. Vi kanske cyklar iväg och hittar någon allmän midsommardans för barnen någonstans vid en sjö i en skog (tror att det finns två olika ställen här i närheten.) Midsommarlunch har jag fått idag på jobbet så för min del är det lugnt *ler* och barnen vill hellre ha köttbullar. Nåja det ska nog fixa sig. Lugnt...

Bind en midsommarkrans!

En midsommarkrans! Titta här finns en fin beskrivning: http://www.skapligtenkelt.se/krans.htm
och här har Expressen en bildspecial Ser proffsigt ut! Det kan ju vara kul att ha en så fin krans någon gång! ...annars får man väl ta det enklaste och vira ett snöre runt blommorna direkt som de är, smörblommor och hundkäx...

"Midsommarnatten är full av magi. Enligt folktron var allt som växte i naturen laddat med övernaturliga krafter under midsommaren. Genom att samla den kraftfulla magin i en blomsterkrans hade man medel för det kommande året. Att spara kransen och lägga den i julbadet var ett sätt att bli frisk och stark under återstoden av vintern."
Läs om midsommartraditioner på Nordiska Museet.

midsommarblomster
G l a d  M i d s o m m a r !

Bättre mat

vitlöksräkorräksoppateatimeservetter
Julinumret av Bättre Mat har kommit i brevlådan! Något som jag blev så sugen på är vitlöksräkor och sedan använda skalen till att koka en räksoppa. P är dessvärre inte så förtjust i räkor... men min pappa är duktig på sånt. kanske ska visa tidningen för honom? *ler*
På tredje bilden syns ett kakstativ, fina tekoppar och allt som har med en tebjudning att göra. Fjärde bilden handlar om servettbrytning. Den franska liljan, musslan och näckrosen visas i tidningen.

Sommarnumret av Buffé har också kommit. Härligt med lite matinspiration!

sommarsolståndet och årets kortaste natt...

"Sommarsolståndet på norra halvklotet är den tidpunkt då jordaxelns lutning är som fördelaktigast för oss. Då står solen som högst på himlen och är därmed uppe längst.
Från polcirkeln och norrut går solen inte alls ner, t ex i Kiruna.
Tidpunkten för sommarsolståndet varierar något mellan olika år.
År 2006 inträffar sommarsolståndet 21 juni kl 14.26.
Det innebär att natten 21/22 är årets kortaste söder om polcirkeln. I praktiken förändras nattens liksom dagens längd ytterst lite under några veckor kring sommarsolståndet.
Det finns en årlig gång i dagens längd. På sommarhalvåret ökar daglängden med latituden. På vintern minskar den med latituden och vid dagjämningarna är dagarna ungefär lika långa över hela landet.
I figuren visas dagens längd vid sommarsolståndet. Siffrorna skall inte ses som exakta eftersom man kan definiera solens upp- och nedgång på olika sätt.
Så här års blir det inte riktigt beckmörkt någonstans i Sverige eftersom solen bara är en bit under horisonten i nordlig riktning. Under natten råder skymning, som övergår direkt i gryning."
http://www.smhi.se/sgmain/sommar/sommarsolstand.htm

...sommarsolståndet och årets kortaste natt... ;-)

Ingen kickar fotboll som han...!

Refräng:
Ingen kickar fotboll som han, Zlatan, jag sa Zlatan
Svensken som vår superman, Zlatan, jag sa Zlatan
I love you, ich liebe dich, Zlatan Ibrahimovic
Vers 1
Ja vägen du startade ditt liv på var inte lätt.
I Rosengård lever man inte så fett.
Tänk att det fanns människor som sa att Zlatan var trams.
Dom hade fel, vi hade rätt. Du är den bästa vi nånsin’ sett.
Refräng
Vers 2
Du leker med bollen, du har värsta kollen likt ingen ann’.
Klacka i mål, släng dig i väggen Zidane.
Ge aldrig upp, flaggan i topp för vårt fosterland.
Visst é jag ung, men du é min kung.
Kom hela Sverige var med och sjung.
Refräng
Who’s da man, Zlatan, Zlatan
Who’s da man, Zlatan, Zlatan
Who’s da man, Zlatan, Zlatan
Who’s da man, Zlatan!
http://sydsvenskan.se/incoming/article161595.ece

Tomas Ledins kampsång inför fotbolls-VM i Tyskland, en avdammad gammal hit med ny text och nytt sound, får konkurrens av Ystadsgruppen Elias.
Tillsammans med sjuårige Frans Jeppsson-Wall har gruppen spelat in en egen kampsång byggd på den svenska versionen av "Who's Da Man".
"I love you, ich liebe dich, Zlatan Ibrahimovic", sjunger Frans Jeppsson-Wall i låten.
Lyssna: http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=33782&a=589081
Jag tycker att denna låten är söt. Härligt med skånska! men man hör ju knappt vad han sjunger.;-)
Zlatan är skadad och spelar troligen inte ikväll. Jag är inte så insatt i fotboll alls. Sverige möter England ikväll och jag tänkte titta. -Jag titta på fotboll? Jodå. Har till och med en chipspåse hemma!

Fler bloggar om Zlatan

i min rabatt idag

lilja
den första liljan har slagit ut!

långhårig...

liseberg
När jag ser denna bilden tänker jag på att det snart är tre månader sedan jag var hos frissan... vad fort tiden går.

Nya träningskläder

träningskläder
I helgen och idag har jag köpt nya träningskläder och skor. Så nu är jag ny från topp till tå. Ska inviga ikväll på skivstångspasset! (skor Reebok, strumpor Seger, bh Stay in Place, linne och korta byxor från Röhnisch.)

Rapport: Det var kul att träna och kläderna var sköna!

Liseberg

fika vid sjökanonendrickfontänfarfars bilarfarfars bilarlilla lotsballongkaninbåtar
På vägen till Göteborg stannar vi och fikar vid en sjö. P♥ och barnen plaskar med fötterna i vattnet. Så kommer vi till Göteborg och kör direkt till Liseberg där vi möter Ps föräldrar och syster.
Den nya berg-och-dalbanan Kanonen ger P och far sig iväg i. Häftiga grejer! Som att bli skjuten ur en kanon. Lillen behöver inte så mycket för att ha kul. Han är fullt sysselsatt med drickfontänen under tiden och servar alla som vill komma och dricka.
Farfarsbilarna blir lillemans favorit under Lisebergsbesöket. Han åker dem fyra gånger! Kaninbåtar gillar han också. Tösen med, hon åker tre gånger. Den lilla berg-och-dalbanan Cirkusexpressen som ser ut som ett tåg (som hette Nyckelpigan när jag var liten) åker tösen med farfar och hon gillar det och skrattar hela tiden. Lillen som åker med pappa gråter och tycker att det är läskigt. "Tut-tut nej -brum-brum!" säger han och menar att tåget gillar han inte med bilarna gillar han!
Tösen åker Lilla Lots tillsammans med faster och hon är så glad och lycklig som aldrig förr! Sagoslottet åker vi också in i och Drakbåtarna. Sedan får hon syn på en grön kaninballong med en krona på! Snälla faster köper balongen åt henne, och hon är så glad över den och leker med den och springer runt. Hon vill inte ens lämna den ifrån sig. Så nu åker hon bara sånt där ballongen kan vara med. Det får bli en tur i kaninbåtarna igen, tillsammans med faster denna gången. Dagen därpå när vi vaknat i husvagnen är det första hon vill göra att gå ut och springa runt husvagnen med ballongen. Men då fastnar ballongen i förtältet och lossnar från snöret och blåser bort som en liten prick på himlen! Lilla gumman är otröstlig... Så sedan fixar farmor och farfar varsin nya ballong åt barnen som de nu har haft med sig hem.
När vi skulle parkera vid Liseberg: P går iväg (en bit att gå) och betalar 60:- i parkeringsavgift och medan jag smörjer lillen med solcreme så vill tösen kissa. P tar iväg henne till en toalett och lägger då p-kvittot i plånboken! Man är verkligen tankspridd när man har småbarn att hålla reda på. Han glömmer förstås då att lägga p-kvittot i bilen där det ska vara. Har ingen tanke på det förrän vi kommer tillbaka till bilen och kör iväg och ser då en parkeringbot på vindrutan. 400:- i böter...
Dagen därpå får jag svägerskan som shopping-guide i Göteborg. Vi tittar runt i olika inredningsbutiker. Bolaget, Designtorget, Granit, Grandma's, i Nordstan, butiker i Haga m m. Barnen leker och badar med farmor och farfar. De tittade på "piratskeppet" också, båten som vann Volvo Ocean Race. Medan stackars P har blivit sjuk och ligger kvar i husvagnen hela dagen... Han kräks och mår dåligt. så det blev ingenting med Götatunnel-loppet för hans del... Hans far, som har utmanat sina barn, får springa med sin dotter och hennes kusin istället.
Idag har vi badat benen i havet, barnen, farmor, faster och jag. Tösen har en snäcka och en blåmussla med sig hem. Det har varit en skön helg! ...fast trist såklart att P hade sån otur. med böter och illamående...

Rosor!

vit ros
Rosknoppen jag visade igår ser ut såhär idag! Ha en trevlig helg.

Rut & Knut & lilla Tjut

lilla tjuttolv faktaböcker
Rut & Knut & lilla Tjut är en av barnens favoritböcker! Den handlar om när Rut och Knut får en lillasyster. Stina Wirsén ritar så härligt!
Jag har även samlat de tolv faktaböckerna i serien Rut & Knut tittar ut. De passar för litegrann äldre barn. men är såklart roliga att titta i nu med.
Det finns fler fina böcker. Året runt... är jag nyfiken på! Den är på önskelistan.

Sommarregn!

regnmolnvit rosknopp
Det doftar så gott när det kommer ett stilla sommarregn, efter några dagars värmebölja. Härligt!
Förra sommaren köpte jag en rosenbuske som jag hade i största utekrukan. När hösten kom satte jag över den i rabatten, där den har stått hela vintern med lite granris på. Nu har det kommit knoppar på den! Små vita rosor.

trötta penséer...

trötta penséer
Bild från idag. Mina fina penséer som jag har njutit av i 2½ och 2 månader nu! Men de börjar att bli lite väl vissna och långa och trista nu mina älskade penséer. Vad ska jag göra med dem? och vad ska jag hitta på härnäst i mina utekrukor? Det får bli något värmetåligt :-)

Tillägg:
"Det bästa med penséer är att de kommer igen om du klipper ner dem. Passa på och gör en fin bukett av det du klipper bort. Fortsätt och vattna och om ett par, tre veckor har du nya fina penséer igen:) Glöm inte att gödsla! Bra va!" skriver Anneli (Flitiga Myran)
Ytterligare tips hittade jag här: http://www.odla.nu/artiklar/violer_och_penseer.shtml
Så nu ska jag testa, och ge penséerna en chans till!

Hej igen! Nu har jag gjort en rejälare ansning. Jag har plockat och klippt och vattnat och även använt blomsternäring. -Som ett "blom-spa". De ser redan friskare ut!

jobba jobba jobba...

Sedan lillkillen föddes har jag varit mammaledig, sedan arbetslös, sedan jobbat 56% och resten arbetslös. Och nu, nästa vecka ska jag gå upp till att jobba 75%
Det känns skönt att slippa arbetsförmedling och a-kassa…
Men lite tufft att jobba så mycket förstås… fast det känns ju bra att jag har varit hemma så mycket som jag har varit. Lillen är lite över 2 år nu. Och jag kommer ju fortfarande att ha fredagarna ledigt! (skönt att mjukstarta med. och snart är det ju semester!)
Lillen började på dagis när han var ca 1½ år och tösen började när hon var ganska exakt 1 år. De går på ett jättebra dagis där de trivs. Det känns bra att lämna dem där. (restid till jobbet för mig är ca 20 minuter.)
Så på måndag blir det tuffa tag. Men först ska vi ha en skön helg i Göteborg!

Svettigt aerobics-pass...!

Jag hade ju bestämt mig för att börja träna idag. Då kan jag ju inte banga för en liten värmeböljas skull *ler* Så jag gav mig iväg till F&S för att träna aerobics. Vi var 7 tjejer på passet! Gott om plats med andra ord. Vi körde på så att svetten sprutade. Mycket vatten gick åt.
Så skönt det känns att det blev av! Nu har jag betalt för sommarkort också så nu är det bara att kämpa på.

Årets första värmebölja

"Med värmebölja menar vi minst fem dagar i följd med minst 25.0° som maximitemperatur (högsommarvärme). Det ska dessutom vara på en och samma plats även om vi använder begreppet för ett större område.
På de flesta platser i Götaland och Svealand, utom närmast kusterna, har högsommartemperaturer noterats från fredagen till tisdagen. Det innebär att vi har haft årets första värmebölja."
Läs vidare här: http://www.smhi.se/sgmain/lopsedel/060612_varmebolja2.html

"Var försiktig i solen!
Tidigare i år har ozonskiktet ofta varit tjockt över Sverige. Nu i juni har ozonskiktet tunnats ut och prognoser tyder på att det fortsätter att vara tunnare än normalt de närmsta dagarna. 
Dessutom står solen högt, sommarsolståndet infaller den 21 juni kl 14.26. Solhöjden är en mycket betydelsefull faktor för hur lång väg solstrålningen har att passera genom atmosfären och ozonskiktet. Låg solhöjd ger låg UV-strålning och tvärt om."
Läs vidare: http://www.smhi.se/kund_t/ozon/aktuellt.htm

Dunkgömme

Sara (Hedgehog in a storm) skriver så härligt om dunkgömme. Titta här!
När jag var runt tio så lekte vi dunkgömme ofta. En stor ek mitt i den stora trädgården, hos kompisen i kvarteret, var dunkställe som oftast. Många härliga minnen från den tiden...

Här kommer ett utdrag från susning:
"Dunkgömme är en barnlek, rätt lik kurragömme, där en grupp vanligtvis gömmer sig och en ska leta rätt på dem.
Gömmandet och letandet sker i likhet med Kurragömme.
När letaren får syn på en som gömt sig springer den bak till ett dunkställe, till exempelvis ett träd, och skriker: DUNK FÖR ANNA ETT TVÅ TRE! om den hittade heter Anna. Anna måste då komma fram och är hittad.
Om Anna ser att hon är hittad kan hon försöka springa och hinna före till dunkstället. Om hon hinner fram till dunkstället och skriker: DUNK FÖR MIG ETT TVÅ TRE! före dunkaren hunnit dunka henne är hon fri. Om Pelle ser att dunkaren är långt borta kan Pelle förstås också springa eller smyga sig fram och dunka sig fri.
Den första som dunkas av dunkaren blir ny dunkare för nästa omgång. Om leken är slut på grund av att rasten tar slut ropar alla fritt fram för att få alla kvarvarande gömda att komma in till lektion.

En extra nerv tillförs av fridunken. När det endast är en kvar som gömmer sig, kan den springa fram och dunka: FRIDUNK ETT TVÅ TRE!, varpå alla är fridunkade och får bege sig ut och gömma sig igen. Dunkaren förblir då dunkare och måste räkna om och den som dunkats först slipper ifrån sitt öde om att bli ny dunkare."

Här finns ytterligare en beskrivning: Veckans lek

infoband

infobandplåster
Barnen hade infoband på sig förra sommaren när vi var på Kolmårdens djurpark. (Idag köpte jag fyra för 79:- på barnvagnsaffären.)
Plåster är också bra att ha nu när sommaren har kommit.
Läs mer om infobanden och var de finns att köpa här: Infoband.se.

En varm dag på landet

syrénerhundkextjurarlammbåtenpoolen
Barnen njuter så av att få komma ut och lufta sig på landet! Vi har tittat på tjurarna och lammen. De små lammungarna har nu blivit nio veckor gamla. Båda barnen har åkt båt och doppat sig i sjön. Plaskat och lekt i lilla poolen har de också gjort och haft jättekul!
Vi har ätit nypotatis, sill och gräddfil med gräslök till lunch, tillsammans med farmor och farfar + gamlafarmor och gamlafarfar.

Sommarfavoriter

saltscrub m m
Mumin-schampoo och även Hair & Body schampoo rosemary från Dermanord är barnens favoriter.
L'anza har bra produkter för håret. Hair repair-seriens Protein plus scampoo och Leave-in protector och såklart den "gula gelen" Volume Bodifying Liquid.
Dermanord har blivit mina favoriter när det gäller det mesta. På bilden syns Saltscrub, Aloe Vera Barbadensis, Vattenfast sololja och hårinpackning.

Rocker

LindexRocker
Köpte denna på Lindex idag för 79:- Båda barnen vill ha den! så jag får nog ta en runda dit igen. Kanske lillebror får en i mörkblått då.

Bolibompabandet!

Dottern gillar Bolibompabandet! Hon sitter och sjunger med när de spelar sina låtar på tv. Jag har hittat dem på datorn också förstås.
"I fantasin kan du bestämma allt"... o s v Så söta!
Så nu måste vi såklart titta på Allsång på Skansen!
"Den 11 juli ska Johan, Frida, Nassim, Doreen, Ylva, Markus, Ayla, Josefin i Bolibompabandet sjunga och spela i Allsång på Skansen!"
Bolibompabandet:

Bolibompabandet

Träningsdags igen!

Jag hade ju sånt flyt då runt april och tränade skivstång 6 veckor i rad. Sedan blev barnen sjuka och jag var lite hostig och hängig jag med. Sedan kom det av sig med träningen... Nu är jag på g igen. Nu har det kommit ett sommarschema och mitt terminskort gäller inte längre. Så nu vill jag köpa ett sommarkort. Tränar jag mer än 7 gånger på 10 veckor så lönar det sig med kortet, annars kan jag istället betala per gång. Men jag har inget emot att träna skivstång och aerobics även om det är sommar, så det ska nog gå bra. Tanken är att jag ska börja på tisdag.

en sommardag

lila
Vi har haft en skön eftermiddag
och barnen har lekt hemma hos mormor och morfar.

Årets första myggbett...

Jag har fått ett myggbett på knogen, ett på hälsenan och ett på foten idag... *suck* Nu börjas det... Det har varit soligt och varmt idag efter en tids regnande. Lillkillen tittar med skräckblandad förtjusning på alla insekter som finns ute nu. Idag har vi sett 5 spindlar, 2 skalbaggar, minst 3 myggor, ett gäng myror och en fjäril. (som tur är inga fästingar.)

Kladdkakor

Titta här (Aftonbladet) om du är sugen på att baka en kladdkaka!
Jag är nyfiken på vinnaren. Tänkte prova att göra den nästa gång det blir kladdkaksdags.
...eller varför inte testa detta goda receptet ;-)

Utmaning: Housewife

Vilken är din älsklingsprodukt just nu?
Tvättmedel: Ocean (tidigare inlägg den 26/8 och 28/2.)
Hudvård: Dermanord (tidigare inlägg 10/8 och 20/10 och 16/1.)
Hårvård: Dermanord och L'anza (inlägg från den 25/3)
Ett enkelt städtips som du vill dela med dig av?
om städtips inlägg från den 15/11
om fläckar inlägg från den 7/1
3 klockrena budgetfynd?
Budget hmm... inte min starka sida! *ler* Jag får se vad ni andra har tipsat om istället. Jag behöver budget-tips.
Ikea är ju bra förstås.
Vad eller vem inspirerar dig?
Jag blir inspirerad av bloggar! och olika tidningar och tv-program.
Och så ett tips på nåt “lyxigt” som är värt varenda krona
Inlägg om mammalyx från den 15/5.

Fler utmaningssvar hittar du här: Mammaliv

DCLXVI

Nu är det 060606 alltså den 6/6-2006 Så grattis på förlovningsdagen älskling♥!
VI-VI-MMVI kanske blir bättre än DCLXVI egentligen?
Det handlar både om vidskepelse och numerologi på dagens datum...

Vardagen med småbarn...

Tittar in hos Mammaliv och hos Pallas och dels känner jag igen mig, och dels tänker jag att vi har det rätt lugnt här hemma ändå. Det finns de som har det värre! ;-)

Här är bilder från idag på barnen när de är både hjälpsamma och snälla. Det var en såndär minut när man står och ser på dem och tänker att just nu i denna stund... så jag bad P♥ att komma med kameran kvickt. "It's a Kodak moment"
blanda till drickakivik pärondryck

Serholt på Village

löpare
Denna Serholt-löparen köpte jag för ett tag sedan på Village. Det finns även ett tyg som heter Citrus. En av färgställningarna är vit botten med ciron och limehalvor i samma färger som på denna löparen. Det är så fint! Jag såg det idag och stod och höll i det länge och väl... Ett förkläde, grytlappar (en riktigt bra sort.) och så fanns det i vaxduk och ett midjeförkläde med fickor på. (Ett förkläde och två grytlappar skulle jag inte tacka nej till! ;-)

Rabarber

rabarberhandpaj
P♥ tog rabarber hemma hos sina föräldrar, till en smulpaj. Han gör pajen med lite smul i botten av formen också istället för bara ovanpå. Lilleman sticker fram sin nyfikna lilla hand... Han får bita i en liten rabarber också. Grimasen säger att det var surt. Rabarberpaj med vaniljvisp eller grädde (eller enligt P marsánsås) är inte dumt det! Men Rabarbertårta som jag skrev om tidigare, det är nog ändå det bästa.

Syster Lycklig

Syster lycklig kollage
http://www.systerlycklig.se/
Hos Syster Lycklig hittar jag mängder med fina saker både till barnen och till mig själv! Ett litet dockhus, Fiaspel, Träkasse för böcker, Tallrikshylla med mera.
Tallrikshyllan (Oliver Furniture) fungerar ju bra till böcker också. Träkasse för böcker blev jag särskilt intresserad av. Vi har ett bibliotek i närheten, men jag har inte varit där med barnen ännu. Nu har jag i alla fall kollat upp öppettiderna så snart tänkte jag att vi skulle ta en runda dit. Då är det ju bra att ha ett bra ställe för låneböcker som gör det lätt att hålla reda på dem. Man kanske till och med tar med sig sin träkasse till bibblan när man ska låna?
Andra bloggar om Syster Lycklig: Living by W, Flitiga Myran, Cherry,

På morgonen och på kvällen...

Rutiner är bra. men sådär värst strikta är vi inte.
På morgonen…
Vi har tre tidiga mornar i veckan (Jag jobbar halvtid)
Då stiger jag upp vid 6,20 och gör mig i ordning och äter. Vid 6,50-7,00 så väcker jag barnen och klär dem och borstar tänderna sedan åker vi iväg till dagis. (tar bara 3-5 min) Vi lämnar 7,15-7,30 och jag börjar jobba runt 7,45-8,00
Barnen brukar vara ganska så lätta att ha och göra med på morgonen. (Det är värre på kvällen då.)
På kvällen…
Vi brukar, på vardagarna, äta hela familjen tillsammans. (Alla äter lagad mat mitt på dagen på jobbet/dagis.) Ibland har vi lagad mat på kvällen ibland smörgåsar och sånt. Det är olika vad vi orkar med, hinner och känner för.
Vi brukar äta runt 17,30-18,00
Barnen brukar vilja se Bolibompa. Ibland blir det att barnen får se på tv medan de äter. (Vi bor så trångt att vi har matrum och vardagsrum/tv-rum i samma rum.)
Vi brukar göra dem i ordning och läsa sagor vid 19,30-20,00 Man får se lite när de börjar bli trötta. På vardagarna somnar tösen runt 20,00 men lillen är ibland pigg länge om han har sovit middag på dagis... (Han behöver sova lite mitt på dagen när han är på dagis för att orka. men hemma behövs det inte.)
Är det en dag han inte har sovit middag somnar han runt 19,00-20,00. annars kan det bli till 21,30-22,00!
Vi brukar läsa för dem. ibland läser jag för båda eller min man eller har vi varsitt barn. Båda vill gärna somna med oss. Så vi brukar ligga i sängen med dem tills de somnat. Många gånger kommer en eller båda in till oss föräldrar på natten.
Ibland bär vi över dem igen, ibland går någon av föräldrarna till någon av barnens sängar för att sova.
Vi skaffade tidigt 90 cm breda sängar åt barnen. ;-)

Nystädat sovrum!

Idag hade jag värsta städmanin på morgonen och förmiddagen; Jag har putsat alla fönster och fönsterbläck utvändigt! I sovrummet tvättade jag lite extra på utsidan där vi har ett litet tak och i den vevan blev gardinen smutsig. Så då tog jag ner gardinerna och tvättade dem. Tvättade, strök och satte upp igen!
I torsdags så dammtorkade jag fläkten i sovrummet och det andra med. I onsdags så tvättade vi säggavelstyget och även sängkjolen. Så nu är plötsligt hela sovrummet jätterent av ett par händelser.

Jan Lööfs barnböcker

ett skepp kommer lastatjan lööf böcker
Jag minns 1982 när det var Jan Lööf som hade tecknat årets radiojulkalender. Jag tyckte att den var så fin, det fanns så mycket att titta på, så många detaljer. och så var det extra klurigt att hitta alla luckorna. Ett skepp kommer lastat hette den och det var Finn Zetterholm som var trubaduren. Det minns jag inte så mycket av, lyssnade nog inte så ofta på radion. På tv:n såg man desto mera (1982 var det förresten Alberts och Herberts jul.) Bilden har jag tagit ur boken "Julkalendern i radio och TV genom tiderna Teskedsgumman, Pettson, Pelle Svanslös och alla de andra" av Solveig Stenudd, Sveriges Televison, Sveriges radio.
Vi har några av Jan Lööfs böcker hemma, som jag har köpt till barnen. Sagan om det röda äpplet är min favorit. Ta fast Fabian är också bra och dotterns favorit och när Morfar är sjörövare. Av Pelle-böckerna har vi Pelle träffar en lokförare. och det finns många fler som är bra. Living by W tar upp böcker med idag (igår) och jag hakar på! :-)

Måste ju nämna i samma inlägg: Skrot-Nisse och hans vänner, Tårtan och Doktor Krall. på tal om tv-program när man var barn.

Pingstafton

nejlika
Förra sommaren köpte jag nejlikor till en av mina utekrukor. När de vissnade ner satte jag över plantan i rabatten. Nu i vår har den blivit grön igen och idag kan man se att första nejlikan har slagit ut!

Idag är det visst Pingstafton populär bröllopshelg. Men vi har inte varit på något sådant... Det hade varit kul annars! (Jag har inte varit på så många.) När jag blir gammal ska jag åka runt till de finaste bröllopskyrkorna i trakten på pingstaftonen och leta upp brudpar att titta på i smyg. (har en kompis vars mamma älskar bröllop och brukar göra så.) *ler*

en springcykel

springcyklar
Jag skrev ju om barncyklar i februari och bland annat om springcyklar. Jag tycker fortfarande att det verkar vara en smart nybörjarcykel. Men jag känner ingen som har provat dem. Det finns några olika att välja mellan. Jag har sett på nätet Springcykel.se och LikeABike och en från BR-leksaker (i sommarboken sid.8)
Som det är nu har lillen, 2 år, en trehjuling som har försöker lära sig att använda tramporna på. och tösen, 4 år,  har en vanlig cykel med stödhjul på. m a o de är inte så framåt när det gäller att lära sig att cykla... inte för att det någon brådska förstås.

designonline

Jag sitter och tittar runt på designonline.se och hittar mängder med fina prylar!
Postpinnen skulle passa bra i hallen vid ytterdörren. Tidskriftshylla från Krookodil skulle passa utmärkt till mig. Spira är vackra muggar, fat och kanna från Paradisverkstaden. Vipp badrumsset med tunna och toaborste! creme är snyggt, rosa är läckert, det finns åtta färger att välja mellan. Får filt från Klippans yllefabrik ser mysig ut. Paradis dekorationsägg är vackra att se på! med mera...

designkollage

Smoothie

smoothie
Idag har jag gjort smoothie till barnen och mig själv. Jag hade en banan, ett äpple, blåbär, hallon, jordgubbsyoghurt, lite pärondricka. Det brukar gå bra med lite av varje som man har hemma. Här lägger jag in en favorit i repris:
Smoothie
En banan är en bra bas
Ett äpple
Ett päron eller en kiwi eller någon annan frukt.
Hallon ca 1 dl (eller svarta vinbär!)
Blåbär ca 1 dl
Apelsinjuice ½-1 dl
Yoghurt 1-1½ dl (eller filmjölk)
Jag vet inte exakt, jag fyller på med yoghurt upp till önskad mängd. Jag mixar först frukten litegrann och sedan fyller jag på med yoghurt så att det blir ungefär 1 liter totalt.
(cirka 3 dl/person)

Jag har en mixer/blender med en stor glaskanna.
(Braun Powerblend)
Jättebra pryl!
Detta inlägget skrev jag den 10/8, min första bloggdag. Nu fick det komma med igen, tillsammans med en bild.

Smörblomma

Hej igen! Det verkar som om blogg-problemen jag skrev om nedan har fixat sig nu. Hoppas på det i alla fall. Här kommer en smörblomma!
smörblomma
(Jag har beskurit bilden, ingenting annat.)
Vi har soligt och fint väder idag. och jag har fem (4½) dagar ledighet framför mig!

Error

Jag har inte klagat innan. men ikväll har det varit så trist och tråkigt att posta något här... *morr*... Jag gillar inte när det står:
"ERROR
The requested URL could not be retrieved
While trying to retrieve the URL: http://app.blogg.se/index.bd?
The following error was encountered:
Connection to 195.18.162.133 Failed
The system returned:
(61) Connection refusedThe remote host or network may be down. Please try the request again.
Your cache administrator is webmaster.
Generated Thu, 01 Jun 2006 18:17:40 GMT by siri2.blogsoft.org (squid/2.5.STABLE14)"
-När jag ska posta ett inlägg eller en kommentar!
och att det står:
"Processing time exceeded 10 sec"
längst ner på sidan när jag tar upp en kategori för att hitta mina äldre inlägg!
Var är de?

2/6 förmiddag: Nu går det lite snabbare igen. Men kategorierna Inredning..., Mina barn och Träning... blir inte kompletta när man tar upp dem. Längst ner på sidan står det "Processing time exceeded 10 sec" men det händer ingenting...?! Var är resten av inläggen?
(uppdatering 3/6: Jag provade att titta igenom alla kategorier och månader igen och igen på min blogg och på andras, och runt 12.00 den 2/6 och då var allt som vanligt igen.)

Tillägg den 3/6: Information från blogg.se
"På BlogSofts svenska bloggtjänster blogg.se och webblogg.se finns det nu över 15.000 aktiva bloggare (definition: minst tre inlägg och uppdaterad under de senaste 60 dagarna). Mer är 60.000 har prövat på att blogga hos oss. De aktiva bloggarna har producerat mer än 1 miljon inlägg och 1.2 miljoner kommentarer. I maj månad hade vi 220 miljoner hits (filladdningar) på de fem servrarna som just nu knäar för det stora bloggintresset. Vi jobbar intensivt med att skala systemet så att ett obegränsat antal servrar kan användas för att leverera en väsentligt bättre prestanda.
Glad pingst
/blogsoftteamet"
-En glad pingst till er med önskar jag.

Lampor hos oss...

Men inspiration från Flitiga Myran och Lantliv i stan m fl om lampor och vad man ser när man vaknar på morgonen så har jag nu, trots att det är eftermiddag, tagit några bilder hemma hos oss. 1. Det är en takfläkt från Texa Design jag ser ovanför vår säng. När vi flyttade för snart två år sedan så sa jag till P♥ att de där gamla fläktarna vi har de vill jag inte ta med till den nya lägenheten. Men jag vill gärna ha fläkt sa han. Okej, men då får vi köpa några nya. Så vi köpte en Orion till vårt rum och så har lillen en liten Turbo titan i sitt rum (han har mindre och varmare rum än syrran.) 2. Här är min "amningslampa" från Belid med ett behagligt sken. Strax nedanför här står mitt sängbord. Jag har inte mina ringar på sängbordet, där finns bara en klockradio. Ringarna, klockan och halsbandet och sådant har jag uppe på en hylla dit barnen inte når. 3. I hallen utanför sovrummen finns denna söta lampan Kryp från Ikea. 4. och på väggen tänder vi denna lilla nattlampan.
orion takfläktbelidkrypnattlampa

Allsång på Skansen

Den 27 juni börjar nästa säsongen av Allsång på Skansen.

27/6
Tomas Ledin
Elias feat. Frans
Povel Ramel
Sebastian
Orphei Drängar
Brita Borg
Jösses flickor
  
4/7
Carola
Andreas Johnson
Sofia Karlsson
Carl Anton
I'm From Barcelona
Sissela Kyle
  
11/7
Håkan Hellström
Björn Kjellman
Katarina Fallholm
Bollibompabandet

18/7
Sven-Ingvars
Patrik Isaksson
Lordi
Miriam Aïda

25/7
Eric Gadd
Bröderna Trück
Agnes
Orup
Gitte Henning

1/8
Lill Lindfors
Björn Skifs
Charlotte Perelli
Robert Gustafsson

– Men vi kommer att fylla på med fler artister under hela sommaren, säger programledaren Anders Lundin till aftonbladet.se.
(Uppdaterat inlägget den 1/8)

Nu är det:
juni

RSS 2.0