Dunkgömme

Sara (Hedgehog in a storm) skriver så härligt om dunkgömme. Titta här!
När jag var runt tio så lekte vi dunkgömme ofta. En stor ek mitt i den stora trädgården, hos kompisen i kvarteret, var dunkställe som oftast. Många härliga minnen från den tiden...

Här kommer ett utdrag från susning:
"Dunkgömme är en barnlek, rätt lik kurragömme, där en grupp vanligtvis gömmer sig och en ska leta rätt på dem.
Gömmandet och letandet sker i likhet med Kurragömme.
När letaren får syn på en som gömt sig springer den bak till ett dunkställe, till exempelvis ett träd, och skriker: DUNK FÖR ANNA ETT TVÅ TRE! om den hittade heter Anna. Anna måste då komma fram och är hittad.
Om Anna ser att hon är hittad kan hon försöka springa och hinna före till dunkstället. Om hon hinner fram till dunkstället och skriker: DUNK FÖR MIG ETT TVÅ TRE! före dunkaren hunnit dunka henne är hon fri. Om Pelle ser att dunkaren är långt borta kan Pelle förstås också springa eller smyga sig fram och dunka sig fri.
Den första som dunkas av dunkaren blir ny dunkare för nästa omgång. Om leken är slut på grund av att rasten tar slut ropar alla fritt fram för att få alla kvarvarande gömda att komma in till lektion.

En extra nerv tillförs av fridunken. När det endast är en kvar som gömmer sig, kan den springa fram och dunka: FRIDUNK ETT TVÅ TRE!, varpå alla är fridunkade och får bege sig ut och gömma sig igen. Dunkaren förblir då dunkare och måste räkna om och den som dunkats först slipper ifrån sitt öde om att bli ny dunkare."

Här finns ytterligare en beskrivning: Veckans lek

Kommentarer
Postat av: Jeanette

Tror vi kallade den Dunken kort o gott när jag var liten..

2006-06-12 @ 17:46:18
Postat av: Vicke

Här kallas det för burk, populär lek på skolgården!

2006-06-12 @ 21:42:58
URL: http://www.vickes.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0