Jan Lööfs barnböcker

ett skepp kommer lastatjan lööf böcker
Jag minns 1982 när det var Jan Lööf som hade tecknat årets radiojulkalender. Jag tyckte att den var så fin, det fanns så mycket att titta på, så många detaljer. och så var det extra klurigt att hitta alla luckorna. Ett skepp kommer lastat hette den och det var Finn Zetterholm som var trubaduren. Det minns jag inte så mycket av, lyssnade nog inte så ofta på radion. På tv:n såg man desto mera (1982 var det förresten Alberts och Herberts jul.) Bilden har jag tagit ur boken "Julkalendern i radio och TV genom tiderna Teskedsgumman, Pettson, Pelle Svanslös och alla de andra" av Solveig Stenudd, Sveriges Televison, Sveriges radio.
Vi har några av Jan Lööfs böcker hemma, som jag har köpt till barnen. Sagan om det röda äpplet är min favorit. Ta fast Fabian är också bra och dotterns favorit och när Morfar är sjörövare. Av Pelle-böckerna har vi Pelle träffar en lokförare. och det finns många fler som är bra. Living by W tar upp böcker med idag (igår) och jag hakar på! :-)

Måste ju nämna i samma inlägg: Skrot-Nisse och hans vänner, Tårtan och Doktor Krall. på tal om tv-program när man var barn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0