Liseberg

fika vid sjökanonendrickfontänfarfars bilarfarfars bilarlilla lotsballongkaninbåtar
På vägen till Göteborg stannar vi och fikar vid en sjö. P♥ och barnen plaskar med fötterna i vattnet. Så kommer vi till Göteborg och kör direkt till Liseberg där vi möter Ps föräldrar och syster.
Den nya berg-och-dalbanan Kanonen ger P och far sig iväg i. Häftiga grejer! Som att bli skjuten ur en kanon. Lillen behöver inte så mycket för att ha kul. Han är fullt sysselsatt med drickfontänen under tiden och servar alla som vill komma och dricka.
Farfarsbilarna blir lillemans favorit under Lisebergsbesöket. Han åker dem fyra gånger! Kaninbåtar gillar han också. Tösen med, hon åker tre gånger. Den lilla berg-och-dalbanan Cirkusexpressen som ser ut som ett tåg (som hette Nyckelpigan när jag var liten) åker tösen med farfar och hon gillar det och skrattar hela tiden. Lillen som åker med pappa gråter och tycker att det är läskigt. "Tut-tut nej -brum-brum!" säger han och menar att tåget gillar han inte med bilarna gillar han!
Tösen åker Lilla Lots tillsammans med faster och hon är så glad och lycklig som aldrig förr! Sagoslottet åker vi också in i och Drakbåtarna. Sedan får hon syn på en grön kaninballong med en krona på! Snälla faster köper balongen åt henne, och hon är så glad över den och leker med den och springer runt. Hon vill inte ens lämna den ifrån sig. Så nu åker hon bara sånt där ballongen kan vara med. Det får bli en tur i kaninbåtarna igen, tillsammans med faster denna gången. Dagen därpå när vi vaknat i husvagnen är det första hon vill göra att gå ut och springa runt husvagnen med ballongen. Men då fastnar ballongen i förtältet och lossnar från snöret och blåser bort som en liten prick på himlen! Lilla gumman är otröstlig... Så sedan fixar farmor och farfar varsin nya ballong åt barnen som de nu har haft med sig hem.
När vi skulle parkera vid Liseberg: P går iväg (en bit att gå) och betalar 60:- i parkeringsavgift och medan jag smörjer lillen med solcreme så vill tösen kissa. P tar iväg henne till en toalett och lägger då p-kvittot i plånboken! Man är verkligen tankspridd när man har småbarn att hålla reda på. Han glömmer förstås då att lägga p-kvittot i bilen där det ska vara. Har ingen tanke på det förrän vi kommer tillbaka till bilen och kör iväg och ser då en parkeringbot på vindrutan. 400:- i böter...
Dagen därpå får jag svägerskan som shopping-guide i Göteborg. Vi tittar runt i olika inredningsbutiker. Bolaget, Designtorget, Granit, Grandma's, i Nordstan, butiker i Haga m m. Barnen leker och badar med farmor och farfar. De tittade på "piratskeppet" också, båten som vann Volvo Ocean Race. Medan stackars P har blivit sjuk och ligger kvar i husvagnen hela dagen... Han kräks och mår dåligt. så det blev ingenting med Götatunnel-loppet för hans del... Hans far, som har utmanat sina barn, får springa med sin dotter och hennes kusin istället.
Idag har vi badat benen i havet, barnen, farmor, faster och jag. Tösen har en snäcka och en blåmussla med sig hem. Det har varit en skön helg! ...fast trist såklart att P hade sån otur. med böter och illamående...

Kommentarer
Postat av: Vicke

Vilken härlig resa och härliga bilder som vanligt:)

2006-06-18 @ 20:53:21
URL: http://www.vickes.blogg.se
Postat av: Leifmia

This site is professional and to the point.

2009-03-26 @ 14:28:46
URL: http://leifmia.myblog.es

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0