På morgonen och på kvällen...

Rutiner är bra. men sådär värst strikta är vi inte.
På morgonen…
Vi har tre tidiga mornar i veckan (Jag jobbar halvtid)
Då stiger jag upp vid 6,20 och gör mig i ordning och äter. Vid 6,50-7,00 så väcker jag barnen och klär dem och borstar tänderna sedan åker vi iväg till dagis. (tar bara 3-5 min) Vi lämnar 7,15-7,30 och jag börjar jobba runt 7,45-8,00
Barnen brukar vara ganska så lätta att ha och göra med på morgonen. (Det är värre på kvällen då.)
På kvällen…
Vi brukar, på vardagarna, äta hela familjen tillsammans. (Alla äter lagad mat mitt på dagen på jobbet/dagis.) Ibland har vi lagad mat på kvällen ibland smörgåsar och sånt. Det är olika vad vi orkar med, hinner och känner för.
Vi brukar äta runt 17,30-18,00
Barnen brukar vilja se Bolibompa. Ibland blir det att barnen får se på tv medan de äter. (Vi bor så trångt att vi har matrum och vardagsrum/tv-rum i samma rum.)
Vi brukar göra dem i ordning och läsa sagor vid 19,30-20,00 Man får se lite när de börjar bli trötta. På vardagarna somnar tösen runt 20,00 men lillen är ibland pigg länge om han har sovit middag på dagis... (Han behöver sova lite mitt på dagen när han är på dagis för att orka. men hemma behövs det inte.)
Är det en dag han inte har sovit middag somnar han runt 19,00-20,00. annars kan det bli till 21,30-22,00!
Vi brukar läsa för dem. ibland läser jag för båda eller min man eller har vi varsitt barn. Båda vill gärna somna med oss. Så vi brukar ligga i sängen med dem tills de somnat. Många gånger kommer en eller båda in till oss föräldrar på natten.
Ibland bär vi över dem igen, ibland går någon av föräldrarna till någon av barnens sängar för att sova.
Vi skaffade tidigt 90 cm breda sängar åt barnen. ;-)

Kommentarer
Postat av: Millan

Tänk om jag skulle få till det där med rutiner ordentligt någongång :/ Ibland fungerar det toppen men som oftast inte...

2006-06-10 @ 13:43:29
URL: http://twodogs.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0