Vår lugna midsommarafton del 1

gräslökgräddfilpotatisköttbullarlingonflagga
Hittills har midsommaraftonen varit bra. (Dagen började romantiskt till och med...;-) Vi var och handlade på förmiddagen. Så fixade vi gräslök och gräddfil, kokade färskpotatis och ...stekte köttbullar... (Mamma Scans hmm...nåväl...) Lingon till sillen är något P har lärt sig av sin mormor. och lingon till köttbullarna förstås och till nästan allting förresten! Tösen var lite tveksam till den vita såsen först, hon ville ju ha brun. Men sedan åt hon upp hela sin portion och ville ha mera! Hon älskar ju potatis och köttbullar. Det är hennes favoriträtt. Potatis var det första hon fick smaka och hon har gillat det sedan dess.

När hon var fyra månader kokade jag potatis och spädde ut med kokvatten och bröstmjölk till en lagom puré. Så gjorde jag det åt henne i tre dagar, sedan skippade jag bröstmjölken. Sedan fick hon potatis, morötter, palsternacka, ärtor, och sånt som jag gjorde egen barnmat av. Det dröjde länge innan hon fick smaka köpebarnmat. Det var kul att göra eget. Men när lillebror föddes var jag tyvärr inte lika duktig...
Midsommar utan sill och nubbe går faktiskt alldeles utmärkt!
Nubbe är inget jag saknar i o f s.

Kommentarer
Postat av: W

Vi fick ha picknick inne hos kusinerna när regnet smattrade på taket, men det gick bra ändå :-). det låter som om ni haft en fin dag.

2006-06-23 @ 18:06:10
URL: http://livingbyw.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0