bestick och porslin

Apropå att vi har lite blandat porslin och så...
Alltså så illa är det väl inte. Jag kan duka till åtta personer med precis likadana tallrikar, assietter, djupa tallrika och vinglas och bestick. men sedan felar det på besticken annars kan jag duka till tio, sedan felar det på glasen annars kan jag duka till tolv.
Det jag behöver mest är nya bestick, gärna då tolv likadana. (nu har jag 8+8)
Jag tittade runt lite och kikade in på Hardanger Bestikk. Där gillar jag Zara, Ramona, Anita, Admiral eller Carina. så här efter att bara ha sett dem på bild.
När det gäller tallrikar så får jag nöja mig med det vi har. men om jag får önska så skulle jag vilja ha enfärgat vitt med lite struktur eller mönster i. Jag vet inte riktigt vilket, som sagt det är inte aktuellt...

Ja, detta är ju jättefint förstås!

Tillägg den 14/3: (svarar och funderar vidare)
Nya bestick hade inte skadat ;-) Men annars så gör det ju förstås inte så mycket om man blandar. Mer än ett dussin lika tallrikar brukar man ju inte behöva ha. Vi får inte plats fler än så vid bordet i alla fall.
Några kan ju sitta vid soffbordet förstås, men då gör det ju ingenting om man blandar serviser. Ska man ha fest för fler så får det bli papptallrikar, och att hyra lokal.
Vi har finare servis och så en "charmig". Den charmiga är Höganäs i alla möjliga och omöjliga färger. vi hade väl lite svårt att bestämma oss för en där...
Förresten ska man titta på stolarna så har jag ju bara åtta likadana (och det är ju inte så lite) sedan blir det udda. sånt får man ju räkna med när det är fest. Det är skönt att kunna sitta många vid bordet i alla fall. Det blir många snabbt. Lillen fyller år snart t ex. Då blir vi: farmor, farfar, mormor, morfar, morbror med fästmö, faster, pappa, mamma, syster och så lillen själv förstås. Det är ju 11 bara det ju.
Vi har köpt en ny lampa att ha ovanför matbordet. Det ska bli fint. hoppas att den kommer tills kalaset!

Kommentarer
Postat av: Husmusen

Klart att man kan blanda, det kan ju till och med bli charmigare. Och hur ofta dukar man för så stora sällskap ändå?

2006-03-14 @ 17:27:56
URL: http://www.husmusen.blogg.se
Postat av: LuckyJ

Jag har en helt omaka servis, jag samlar blommiga loppis-tallrikar i ungefär samma stil och storlek, men alla olika. Blir jättelycklig när jag hittar en ny jag inte har innan. Nu har jag börjat samla gröna glas och snirkliga bestick också ...

2006-03-14 @ 21:20:14
URL: http://enbilderbokblirtill.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0