Lilla gumman...

Lilla tösen är inte kry ännu... somnade tidigt i går kväll och hon var väldigt täppt i näsan och slemmig i halsen. På natten vaknade hon och hostade. Hon hade feber och fick Alvedon. Idag har P varit hemma med barnen. Hon hade 39 graders feber på morgonen. De gick till vårdcentralen. Läkaren tog sänkan, som inte var bra. och lyssnade på lungorna med mera. Hon har en infektion. i övre luftvägarna. Nu får hon dricka antibiotika, Kåvepenin morgon och kväll i tio dagar. Plus att hon fick mera Mollipect för hostan och så ska hon ta av lillebrors astmamediciner, Airomir + Pulmicort, morgon och kväll.
Så det blir till att ta det stilla i helgen. Har lämnat återbud till barnkalaset imorgon. Husvagnsövernattningen får vänta. (förresten blir det nog ganska så kallt och regnigt i helgen.)
Det blir första gången hon får antibiotika. Hoppas att hon ska kunna få i sig den. Hon är ju inte särskilt sammarbetsvillig när det gäller mediciner. Jag fick antibiotika när jag var 4-5 år som jag vägrade att dricka, rosa var den ...Jag gillade aldrig rosa när jag var liten... (det var först i trettonårålder jag gillade rosa och målade om mitt rum.)
Det var först förra året (när jag hade bihålsinflammation+dubbelsidig öroninflammation) som jag åt min första antibiotika-kur i mitt liv. Det var inget vidare... magen blir i olag, om man säger så...

*pust* Nu är det bara 19 gånger kvar! ...Som sagt, det är inte lätt att ge henne medicin... Tricket är att ge henne sakta, lite i taget. Annars så kräks hon upp det på en gång. Vi fick begränsa oss till "den vita medicinen" (Kåvepenin) i kväll. Den var viktigast. Alvedon kan man som tur är ge i suppositorier.
Lillen har aldrig varit svår att ge medicin. Han vill ha mera! Han är lite avundsjuk nu när storasyster får medicin.

Uppdateringn den 23/5: Idag har P kommit på att ge tösen Kåvepenin blandat i lite yoghurt. och det går bra. hur smidigt som helst.

Kommentarer
Postat av: Lotta

Visst är det kul att de är så olika... M o M har det aldrig varit problem med, men de fick börja tidigt med sin krupp båda så de blev vana. Idag sväljer de hela tabletter, bara man delar..

Själv sitter jag nu och botar min egen infektion(svider när jag går på toa...) med C-vitaminer. dricker dubbel dos första sedan en om dagen några dar så går det över...

Hälsa krya på dig, till henne.

2006-05-18 @ 21:19:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0