Rabarbertårta

Det godaste man kan göra med rabarber är
RABARBERTÅRTA
ca 250 g rabarber
1½ dl socker (inte så mycket)
lite potatismjöl
Smeten:
2 ägg
2½ dl socker
½ tsk salt
2 msk smält smör
2 msk hett vatten
1½ dl mjöl
½ tsk bakpulver
Gör så här:
Använd en form med löstagbar kant.
Sköj, skala och dela rabarberna fint ca 1 cm bitar, lägg dem i formen tillsammans med sockret. Sikta lite potatismjöl över rabarber och socker.
Vispa ihop ägg och socker poröst, och sedan smör, mjöl, bakpulver och sist vattnet till en smet i en bunke.
Häll smeten över krämen, och grädda i 175° i ca 45 minuter.
När den har svalnat vänder man den upp-och-ner på ett fat, så att sockerkaksbottnen kommer underst och krämen överst. Sedan brer man på vispad grädde överst.
OBS! Se nytt recept med bilder i juni 2011.
Trackback
RSS 2.0