Tösen allergisk mot pollen

Barnen blev lite förkylda i Valborgshelgen. Inte så mycket men de var ganska så snuviga i alla fall. Lillen är frisk nu. (efter valborg kom det varma vädret.) Tösen var varit snuvig sedan dess och blir svullen i ögonen och näsan lite till och från. I lördags blev hon vid ett tillfälle jättesvullen i ögonen och det kliade rejält, ögonen var röda på henne. Hon har även haft snabb andhämtning och en hel del hosta. Idag fick jag hämta hen henne från dagis. Jag gav henne av lillebrors Bricanyl. Jag ringde till vårdcentralen och de tyckte att vi skulle prova med allergimedicinen Clarityn. (och vid behov ögondropparna Livostin) Hon har troligen fått en allergisk reaktion mot björkpollen eller andra pollen. Vi skulle höra av oss efter att vi provat detta ett tag eller vid andra frågor. Eventuellt behöver hon andra receptbelagda mediciner, kanske göra pricktest framöver? Hoppas att det inte blir värre. och framförallt att det inte blir mera allergi när hon blir äldre...

Tillägg den 11/5: jag skrev lillebrors Bricanyl men jag menar Airomir. Vi kallar dem mest för den blåa (Airomir) och den bruna (Pulmicort).
Det är jag själv som använder Bricanyl (bara vid behov, när jag är hemma hos någon som har hund.)

Kommentarer
Postat av: Lotta

Håller med, hoppas det växer bort.. Syrran har inte alls kul nu! Trött av medicin + att det är jobbigt med täppan, och ögon kli!
Hälsa alla.
Kram

2006-05-10 @ 20:02:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0