I ett barns hand blir ogräs till en vacker bukett!

Maskros-bukett

Sommardun

Engmo dun sommartäckte
Jag gillar duntäcke! men tycker att mitt har varit lite för varmt nu på sommaren. När jag fick se att man kunde vinna ett tunnt sommar-duntäcke från Engmo Dun i Amelia sommar så skickade jag in till utlottningen. Idag kom det en paketavi i brevlådan. Det blev en glad överraskning!

Mickelsmäss

ÄpplenGrattis på namnsdagen alla som heter Mikael! Idag är det Mikaelidagen. Den firades som helgdag fram till 1772. Det var tacksägelse för årets skörd. Nu var slitet på åker och äng avklarad och det firades på många håll med kalas och dans. Men inget kalas förrän arbetet med fårklippning och skörd var avklarad. Potatisen skulle vara upptagen, linet skulle vara bråkat och rett. Skördeåret var slut, vinterarbeten börjar. Vinterhalvåret börjar med Mickelsmäss och varar till 25 mars. Nu fick man börja tända ljus inomhus "Släck ljuset tranaftonkväll och tänd det ej förrän Mickelsmässafton." Det var även en stor kyrklig helg. Numera firas Mikaelidagen på andra söndagen i oktober; Tacksägelsedagen.
 

Träningsflyt

Keep it up
Jag har tränat två gånger i veckan de senaste två veckorna. Jympa, Skivstång med mera på Friskis och Svettis. Det är jätteroligt! Hoppas att flytet varar ett tag nu bara...
Tösen har jympa en gång varannan vecka, med dagis. De går iväg till skolans gymnastiksal. Det tycker hon är jättekul! Det är kö och svårt att komma med i barnjympa, simskola, skogsmulle och liknande aktiviteter. Får försöka till våren istället.
F&S har barnjympa också. Jag tänkte ta med barnen dit på drop-in någon gång, när det passar.
P♥ har också flyt med att spela badminton och jogga.

Träningskläder från Keepitup
Bild från http://www.kvesarumtextil.com/

  


Allt i papper!

Papercraft
http://homepage2.nifty.com/papercraft/gallery/summer/index.html
Ni som läser Swe Scrapbook har redan sett denna somriga pappersvärld. Ser så fint ut! Men pilligt att göra. Vilket jobb! :-)

Jag vill ha självhäftande frimärken!

Tråkiga nyheter: Frimärkena jag längtade efter, Alla tiders barnprogram,
är inte självhäftande...

Ouch! by ko-ko-no

ouch! by ko-ko-no
http://www.ouchbyko-ko-no.com/
"ouch! by ko-ko-no är varumärket som introducerade mobilsmycken, s.k. keitai straps, i Europa. De handlar om att bejaka det roliga i livet, och om den lekfulla process det innebär att med hjälp av mode gå in och ut ur olika roller under en dag, en vecka, en säsong. Det finns en ouch! för varje tillfälle, varje outfit, varje mobil, och varje sammanhang. I vår femte kollektion - Heaven - hittar du 40 sensuella smycken och lika många individualiserande charms vilket ger ett oändligt antal olika kombinationsmöjligheter. Chansen att hitta något som passar just dig är alltså stor, vare sig du bara faller för utseendet eller väljer utifrån vad de symboliserar. Så är också ko-ko-no det japanska uttrycket för individ. ouch! är hur det känns första gången du ser just ditt smycke. I höst säljer vi för andra året i rad Rosa Bandet-smycken där överskottet går oavkortat till Bröstcancerföreningen (BRO)."
http://formexhost.stofair.se/common/stand/aboutShow.asp?StandId=16267

Ganska så läckra! Mobilsmycke kanske inte passar till mig, men ett armband vore inte fel. ;-)

Artecnica

Artecnica
http://www.artecnicainc.com/
Poslinet heter Table Stories och är designat av Tord Boontje. (Han med lamporna Midsummer Light, Icarus, Garland m fl.) Böckerna Journals by Liz Young ser ut att vara i trä, men är det inte. Blommorna är pop-up kort med hälsningar inuti!
Andra bloggar om: Husmusen, Husmusen, MrsMalinski, Pannkaksbruden, Frøyas Favoriter, Emmas designblogg, Se även: Unica Home.

Tvåfärgade skålar

Höganäs Keramik
http://www.hoganaskeramik.com/
"Design: Ann-Carin Wiktorsson
Höganäs Keramik byter yta. Den kulörta färgpaletten med matt yta får nu sällskap av en vit blank glasyr. Vi bjuder också på keramiska karameller i form av tvåfärgade skålar.
Formgivaren Ann-Carin Wiktorsson har skapat en inspirerande brygga mellan matt och blankt med de tvåfärgade skålar med som nu kommer i Höganäs Keramiks sortiment. Dubbelglasyren bildar en ny dimension i sortimentet. Insidan på skålarna ha en matt kulör som ramas in av utsidans vita blanka glasyr. ”Råvarans möte med glasyrkulörerna är spännande, skålarna blir som keramiska karameller där materialkänslan är viktig”, säger Ann-Carin Wiktorsson.
Den kulörta insidan bjuder på en sprakande scenografi som får ett lugn av den neutrala utsidan. Vit blank finns på alla Höganäs Keramiks produkter och skålarna med dubbelglasyr finns i aqua, kakao, citrus, cirrusgrå och svart kombinerat med vit blank."

Visst ser de härliga ut!
Andra bloggar om Höganäs nyheter: En mammas dag,

Ljusslinga med rosa änglar

konstsmide
http://www.konstsmide.se/
Dottern fick syn på en ljusslinga med rosa änglar! idag när vi var på Plantagen. Hon började genast fundera ut var i hennes rum den skulle kunna hänga... :-) Det blev inget köp dock. men de var faktiskt ganska så mysiga.

lampskärm för ombytliga

le klint
www.leklint.com
Precis som Vicke, vill jag visa denna fiffiga lampan. Le Klint Undercover är gjord av akrylplast och finns i tre olika storlekar. Den största är 27 cm hög. Det smarta är att man lätt kan byta ut innerskärmarna, det finns många olika färger och mönster. Smoke, Ananas, Red Flower, ...

Håll för öronen!

Jag tog fram våffeljärnet för att göra våfflor häromdagen. När jag skulle börja så höll lilleman för öronen! Han trodde att det skulle låta högt, som det gör när jag använder mixern. Jag mixar oftare än jag bakar våfflor. ;-)


TV-vanor

Hos Jessica hittade jag dessa frågor om TV, så jag hänger på:
· Vilka TV-serier följer du?
CSI, Nya rum, Från koja till slott, Roomservice är det jag brukar titta på nu för tiden. Jag gillar inrednings- och trädgårdsprogram, dokumentärer, musiktävlingar,
· Brukar du titta på nyheterna?
Jag tittar ibland. (Jag läser dagstidningen varje morgon, det räcker till.)
· Vad skulle du aldrig titta på?
Jag ser inga doku-såpor alls. Fotboll ser jag sällan.
· Hur ofta/mycket tittar du på tv?
Inte så mycket ...Det blir desto mer tid vid datorn... ;-)
· Hur många TV-apparater har du?
En.

Nu är jag redo för regnväder...

Intersport McKinleyVi har soligt och varmt väder, men när det kommer regn så är jag redo! Jag har ju nämnt tidigare att jag ville ha ett regnställ.
Nu hänger det en klarröd jacka och tillhörande svarta byxor hemma hos mig och väntar. Det blev en runda till Intersport idag med en rabatt-kupong på 100 kr i näven. :-)
McKinley Surface Jacket Female


Den första barnmaten

Barnmat "Barnmat - Råd och recept
Carina Trägårdh-Lunneryd, Sylvia Bianconi
Broschyren Barnmat är en inspirationskälla till alla småbarnsföräldrar som gärna vill men kanske tvekar att laga sin egen barnmat.

Barnmat ska vara enkel och är också enkel att göra, menar författarna till denna skrift. De är båda dietister och vill med sina praktiska råd och aptitretande recept visa hur man kan laga god och näringsriktig barnmat på enkelt sätt. Innehållet täcker in barnets mat från födseln till efter 8 månaders ålder, dvs alltifrån amning till smakportioner och goda små rätter fram till ''vuxenmat''. http://www.gothia.nu/
Denna boken hade jag stor användning för när mina barn var små.
Apropå goda råd: Living by C&W bra inlägg. (fler bra tips här med.)


Lönnlöv

liten lönnlönn
Det vackraste höstträdet är lönnen, tycker jag! Det är ju höstdagjämning i dag och barnen och jag har varit ute och lekt och sett oss omkring i naturen. Vi har en solig och molnfri dag idag. Barnen har samlat lönnlöv som de har klistrat upp på papper här hemma. Det blir väl liknade saker på dagis framöver kan jag tänka mig. Bilder från idag.
lönnlöv

Modernt dockskåp från Lundby

Lundby Stockholm
http://www.micki.se/?id=10
Stockholm är Lundbys moderna dockskåp; mosaikmönstrad pool, bubbelbadkar, takterass, bardisk, plasma-tv, tavlor av konstnären Lisa Rinnevuo!

Höstdagjämning

Nu övergår sensommaren i förhöst. Förra året vid denna tiden köptre jag en fin krans på torget! Jag får se om jag gör det i år. Det känns nästan lite tidigt ännu. Vi har soligt och fint väder. Jag har hittat en dörrkrans, i plast, på Plantagen. (den vänstra bilden.) Det är mysigt med kransar.
Höstkransar

”Kalendern säger att september är vår första höstmånad. Då ska lågtrycken sätta full fart in över landet och bjuda på både regn och blåst, riktigt höstrusk, men så är det oftast inte längre.

Under de senaste 15 åren har september alltmer blivit en sensommarmånad. Sommarens högtryck vill inte ge sig och ofta finns högtryckens centrala delar i Osteuropa. Då är det fritt fram för varma sydvindar över främst landets södra delar och luften kyls inte av särskilt mycket över Östersjöns fortfarande varma vattenmassor...

http://www.smhi.se/sgmain/lopsedel/060919_september.htm


 

”Höstdagjämning inträffar det ögonblick då solens centrum skenbart passerar himmelsekvatorn på väg söderut. Detta får till sin följd att dag och natt är lika långa.

Under lördagen inträffar höstdagjämningen. Normalt ska nu hösten ha kommit till Norrland, stora delar av Svealand och även inre Småland. Västkusten och sydvästra Skåne glider normalt in i hösten först den 15 oktober.

Definitionen för höst är att dygnsmedeltemperaturen ska hamna i intervallet 0 till 10 plusgrader. Men det är fortfarande sommar med bara stänk av höst. Septemberrekorden i Sverige för de senaste hundra åren delas ungefär lika mellan åren 1934, 1949 och 1999. Årets september håller än så länge jämna steg med dessa...

http://www.smhi.se/sgmain/host/hostdagjamning.htm


 

När börjar den meteorologiska hösten? 

http://www.smhi.se/sgmain/host/host2.htm


 Andra bloggar om kransar: Mamselamsen jättefin! Blomsterverkstad,
...Man kanske skulle försöka sig på att binda en krans själv...
(Odla.nu kransmakerier.)

Hanna Werning

vigo cards Hanna Werning
http://www.vigocards.com/cat131_1.htm
Via bloggen Print & Pattern hittade jag till Vigo Cards och där hittade jag fina kort av svenskan Hanna Werning! Dessa kort finns även som affischtapeter. Hannas mönster finns även på porslinsmuggar (Rörstrand), tapeter (Boråstapeter), kläder (Dagmar), tyger (Borås Cotton) med mera: http://www.byhanna.com/
Andra bloggar om Hanna Werning: Husmusen, leica,
Tillägg den 2/10: Titta här! På Akvi Home kan man köpa presentpapper och kort!

mera ljung

ljung
Nilla

Ljung och cyklamen

Ljung och Cyklamen
Det blev lite nytt i blomlådan och i krukorna idag, efter ett besök på Granngården.

fodey.com - kul saker

Wizard Animation

fler skojiga saker finns här:
http://tools.fodey.com/generators/newspaper/snippet.asp

Bok & Bibliotek

Just nu är det mässa i Göteborg:
http://www.swefair.se/ och http://www.bok-bibliotek.se/

"Trädgård blir ett nytt inslag på Bok & Biblioteksmässan. Den mycket uppskattade kokboksmontern Mat & Kultur utökas i år med en trädgårdsdel till Mat & Trädgård. Under temat skördefest skapas en njutningsoas för mat- och trädgårdsintresserade mitt i mässans myller."
http://www.newsdesk.se/view_pressrelease.php?id=99718

"Yttrandefrihet - 2006 års tema på Bok & Bibliotek
Det är ett ständigt aktuellt ämne.
Och efter debatten om de danska karikatyrerna av profeten Mohammed har diskussionen fått ytterligare bränsle.
Årets tema på Bok & Bibliotek är yttrandefrihet."
http://utskick.swefair.se/nyheter/2006/1/

"Över 800 utställare kommer till Göterborg i september. Utställarna spänner över hela bokbranschen. Här visas skönlitteratur, facklitteratur, barnböcker, poesi, serier, läromedel, tidskrifter, biblioteksutrustning och mycket mer. I montrarna finns svenska och utländska förlag, bibliotek, skolor, kommuner, organisationer, museer, antikvariat, universitet och media. Barn- och ungdomslitteraturen får också en framskjuten plats runt Barnens Torg."
http://www.kungalv.se/t/Page____4803.aspx

Sensommardag

flugsvamp, rönn, gran

Spartips för shoppingglada

Tipsar om Roomservice inlägg om SalongKs artikel om shopping...
Tänkvärt för alla.

Snart dags för vågen

Bonniers konsthall
http://www.bonnierskonsthall.se/sv/
Jacob Dahlgrens installation Heaven is a place on earth - red white blue är ett av verken i Bonniers konsthalls första utställning. På söndag är det invigning. Det hade varit kul att vara där. Det är roligt att gå på konstutställning tycker jag! Jag har varit på många, fast nu är det längesedan.
På lördag går solen, från jungfrun, in i vågens tecken
(fast det är nog bara jag som har tänkt på det sambandet. :-)


Tillägg den 22/9: Apropå konst, så titta in hos Lou Patrou! Färgstarka mönster i både konst och produkter. Jag gillar mönstren Blue Message, Green Message, Boats, The World. Många fina kuddar, vaser, duschdraperier, skålar,

Sevi Smyckeskrin

Sevi smyckeskrin
http://www.moolka.com/
Daisyflower Jewelry box from Sevi Vad fin den var! Spegel i locket också. Denna finns på tösens önskelista. (Det finns matchande krokar också och tandborst-timer.) Hon har även kikat på denna söta servisen; Birthday Tea time from Djeco.
Haba har mängder med fina saker. Vad sägs om ett fyra-i-rad?

Piratskeppspussel!

Piratskeppspussel
Bild från Moolka Toys
(har även sett på Busigt och Giraffo)
Här har vi något som lilleman skulle älska att få! Han gillar piratskepp och han gillar att pussla. Så han skulle nog kämpa på med att få ihop det, trots att det är 54 bitar.

kopp och klubba

akvi home
http://www.akvihome.se/
Detta tyckte jag såg mysigt ut! Vackra koppar från K2 Keramik (design: Helena Hättestrand) och så Latteklubbor från Chokladfabriken. "Sänk ner en klubba i varm mjölk och du har en gudomligt len chokladlatte! Bjud på fika och ge dina gäster en ny upplevelse."
Andra bloggar om Akvi Home: Living by C&W och For the love of country.

Kul Kassettband!

kassettband
http://www.says-it.com/cassette/
En kul grej jag hittade hos Miderberg.

Vakna upp behagligare, nu när hösten är på väg...

Body Clock
Bodyclock - gryningssimulatorn
Jag läst om denna väckarklockan hos Anna Toss förra hösten, och tyckte att det verkade vara en smart uppfinning. Jag har dock inte skaffat mig någon ännu, men den finns på önskelistan!

kost och livsstil påverkar hyn.

"Vad man ska ta sig till med finnar! Spelar det verkligen någon roll vad man äter (och dricker)?
Svar: Visst spelar det roll vad man äter, dricker, hur mycket man sover och hur vi stressar! Allt visar sig förr eller senare på ansikte eller kropp. Finnar och tilltäpptheter har ofta med det inre hormonella tillståndet att göra men kan också kopplas samman med det yttre. Vi påverkas otroligt mycket av alla föroreningar, solens strålar, radiovågor, tv, telefoner, alla elektriska radiovågor och klimatförändringar som hela tiden finns runtomkring oss.
En ny studie visar att en ren diet med mycket vitt bröd, godis, pizza, potatis och pasta gör att kroppen producerar höga nivåer av insulin som stimulerar frisättningen av manliga hormoner och som i sin tur ger överproduktion av “talgiga” ämnet som blockerar porerna och leder till akne. SHR-journalen 3/2005."
Läs mer här: http://www.finnveden.nu/ytligheter/?p=537


60 filmer jag såg i USA 96-97

60 Filmer i USA från maj 1996 till april 1997

Mission Impossible (Tom Cruise,)

The truth about cats and dogs (bra film om kärlek.)

The Rock (Alcatraz. med Sean Connery)

Dragonheart (rolig och löjlig.)
Eraser (bra, med Arnold Schwarzenegger)

Upclose and Personal (bra. Michelle Pfiffer och Robert Redford)

Striptease (Demi Moore)
Independence Day (rymdvarelser...)
Phenomonon (John Travolta)
Courage Under Fire (Meg Ryan)
Fled (flykten. bra.)
A time to kill (Sandra Bullock, Matthew McConaughey)
Escape from L.A. (dålig. Kurt Russell.)
Tin Cup (Kevin Costner, Rene Russo, Don Johnsson)
The Fan (om ett baseball-fan.)
Solo (typ robot...)
Trigger Effect (om ett strömavbrott)
Bullet Proof (Adam Sandler)
A very Brady Sequel (knäpp)
Feeling Minnesota (Keanu Rives, Cameron Diaz)
First Wives Club (Goldie Hawn,)

First Kid (om en president-son.)

She’s The One (bra.)
Rich Mans Wife (ganska bra.)
That thing you do! (Tom Hanks, Liv Tyler,)
Multiplicity (Michael Keaton)
The Long Kiss Goodnight (Geena Davis med två hårfärger.)

Mighty Ducks (om ett gäng ishockey-grabbar)

Sleepers (Brad Pitt)
The Chamber (Chris O'Donnell)

Get On The Bus (bra.)

To Gillian On Her 37th Birthday (Claire Danes. bra.)

Romeo & Juliet (Claire Danes, Leonardo DiCaprio)

Ransom (Mel Gibson. spännande.)
The Associate ((Whoopi Goldberg.)
The Mirror Has Two Faces (Barbra Streisand. bra.)
Jingle All The Way (Arnold Schwarzenegger. julig.)

Space Jam (bra. Michael Jordan)

101 Dalmatians (ganska bra.)
Set It Off (bankrånare.)
One Fine Day (bra film.)

Crucible (häxkraft, sådär.)

Evita (Bra musikal med Madonna!)

Preachers Wife (Whitney Houston)

In Love And War (Jättebra om Ernest Hemingway)

People vs Larry Flynt (Jättebra!)

Everyone Says I Love You (Woody Allen)

Star Wars

Empire Strikes Back
Return Of The Jedi
Fools Rush In (kärlek.)
Absolute Power (Clint Eastwood)
Marvin’s Room (Leonardo DiCaprio, Meryl Streep)

Donnie Brasco (Johnny Depp, Al Pascino. bra!)

Private Parts (Howard Stern. Bra!)

Liar Liar (Jim Carrey. Rolig och bra)

Sling Blade (bra, ovanlig.)
English Patient (Ralph Fiennes, Juliette Binoche. Jättebra!)
The Devil’s Own (Brad Pitt, Harrison Ford. irländsk story)

Inventing The Abbotts (Liv Tyler, Joaquin Phoenix. bra.)

Jag skrev ner alla filmerna i en bok, och gjorde lite anteckningar när jag kom ihåg det. Jag skulle haft en sådan här fin bok (som Living by C&W bloggar om idag.) Jag fortsatte att skriva ner filmer när jag kom hem, men nu för tiden har det där runnit ut i sanden.
Jag skulle skaffa varsin sådan bok åt barnen nu istället tror jag!
Tips: Vill du läsa om filmerna, titta här: http://www.imdb.com/


Ett kök på landet

Lantköket
Riktigt gammal inredning i köket. Det är ganska så mysigt tycker jag!
Bilderna är från P♥s farmors och farfars hus (från övervåningen som Ps föräldrar använder som lite sommarställe.)

En dag på landet

bokollon
Idag har vi varit och hälsat på hos Ps farmor och farfar på landet. Det har varit en fin, men lite mulen, dag. Barnen har gungat och lekt med tramptraktorn. och vi har gått på promenad. Grillat på kvällen. och haft det skönt. Jag har haft kameran med mig förstås. Jag tycker att bokollonen är fina att titta på, dekorativa. Man skulle kunna ta in dem och använda dem i något arrangemang eller i en krans...

solrossolrosfält
Solrosor är vackra! Farfar har sått ett helt fält med dem. (precis som förra året.)
kor
Kor som tar igen sig.
kalvar
Kalvar som är nyfikna på oss.
ympat äppelträd
Farfar berättade om när han ympade äppelträd i slutet av 30-talet. Kokade sitt eget ympvax. Det är så roligt att höra honom berätta.
persilja
Persilja.

Nya tankebubblor!

tankebubblor head
Nu har det blivit lite nytt här på bloggen! Jag ändrade ju på ramarna i stilmallen 13/9 och idag har jag (och P♥) fixat till en ny "header".

piraya, kärleksbacill, discoapa, ...

Me&I tröjor
Höst-beställningen från me&i har kommit. Jag är jättenöjd med kläderna! Jag har bland annat beställt tröjorna här på bilden.

Grattiskort

Olivias kort
tankebubblor

i städartagen...

handfat
Nu över till något mindre glamoröst... Jag har rörmockat lite idag, alltså mockat i rören. ;-) Städat rent handfaten här hemma, ända ner i vattenlåset. (plasthandskar, flaskborste, diskborste, hink, rengöringsmedel är bra att ha.) Tvätta och städa det går bra tycker jag. Det som är drygt det är att gå och handla och att laga mat... ibland i alla fall.

Spaning på stan

maria lois gant
Jag passade på att titta på kläder när jag var i stan i veckan, efter att jag tagit bilen till besiktning. Jag såg en fin rutig blus från Maria Westerlind (har hört talas om märket men inte sett några av kläderna. fina!) och en kofta som liknar slipovern på bilden, fast med ärmar då. Jag köpte ett par Lee Marion-jeans som jag är helnöjd med. Jag provade även ett par Acne-jeans som liknade Marion i modellen, fast de var lite smalare över låren. De satt bra de med, men de kostade ca femhundra kronor mera. Jag provade inte några Lois-jeans och jag vet inte vad de kostar. har inte sett dem tidigare, det var ett nytt märke för mig. De såg fina ut i alla fall! På Scorett såg jag snygga bruna ridstövlar som det stod Gant på. Jag provade ett par lite billgare som det stod Scorett på, i en jättesnygg brun färg. men modellen var för smal över tårna. Ridstövlarna från ecco som jag skrivit om tidigare har jag bara sett i svart i affären. Jag har ju faktiskt ett par fina svarta stövlar som jag köpte förra året, och ett par korta bruna bootsliknande, så jag reder mig nog. men det är kul att spana :-) 

Menu


http://www.menu.as/
De här glaskulorna från Menu, design: Pernille Vea, är så fina! Passar bra året om, man kan fylla den med vad man vill. (fast kanske extra fin till jul?)
Menu har många fina saker!

Fabulous stationery

Fabolous Stationery
Emma skriver om Fabulous Stationery. Jag som älskar allt som har med kort och papper att göra hakar på! ;-) Här var en fröjd för ögat att titta in.

Ändat i stilmall idag!

Note to self: Från och med idag har inte blå ramar runt mina bilder längre
utan vita, alltså inga ramar alls.
(Troligen blir det fler förändringar på bloggen framöver.)

Kökshanddukar

Åhléns kökshanddukar
Idag köpte jag fyra kökshanddukar från Åhléns. Två av dem tänkte jag sy om till förkläden. Storleken är rätt, jag behöver bara ta av en liten triangel i vardera hörn upptill. och sy i band.

Tillägg den 14/9: Nu har jag sytt förkläde.
förkläde

Tillägg 14/9: Kökshanddukarna är i 100% bomull.
Jag har andra riktigt bra kökshanddukar hemma. De är i halvlinne (50 lin och 50 bom.) Blir bara bättre och mjukare ju mer man använder dem.

Nya jeans

Lee Marion
Jag har köpt mig ett par jeans, Lee Marion heter de. Jag har bokat in en tid för massage på en salong med Dermanord-produkter. Det var ju faktiskt två saker på min inspirationslista!

Tredimensionell konst på gatan!

Master street painter Kurt Wenner och Julian Beever.
Titta här! These unbelievable photos are chalk drawings done by Julian Beever and Kurt Wenner. Both Julian and Kurt have different styles to create an amazing 3D illusion.


Barnsaxar

barnsaxar fiskars
http://www.fiskars.com/SE
Rakt av inspirerad av Living by C&W så har jag köpt saxar till barnen idag. Fiskars har gula barnsaxar för högerhänta och gröna för vänterhänta. Dottern har haft sax tidigare, men sonen har inte provat. Han blir troligen vänsterhänt den lille. Nu under kvällen har han provat båda händer och båda saxar! och det verkar som han trivs bäst med vänster hand. Han ritar med vänster för det mesta... han verkar inte riktigt ha bestämt sig ännu. När det gäller att sparka fotboll är han tydligt vänsterfotad i alla fall.
Så nu sitter jag här med en lika kreativ papperhög som mamma W. :-)


Otäcka fruktflugor...

"Fruktflugor
Det är inte bara vi människor som tycker att frukt är godis. Det finns andra som delar vårt fruktfat – nämligen småflugor av släktet Drosophila. De små, bara ett par mm stora flugorna svirrar kring frukterna i jakten på surnande fruktsaft. Flugorna har flera namn – fruktflugor, ättiksflugor eller bananflugor. Benämningen ättiksfluga är bra eftersom det är den surnande fruktsaften som är attraktiv. Flugorna förökar sig i resterna av vår fruktmåltid, gamla äppelskrutt, fruktskal och övermogen frukt. De förökar sig otroligt snabbt. En ny generation ättiksflugor kommer till världen på en vecka, och varje hona lägger 500 ägg.

Hur håller vi flugorna borta?
Var noga med att kasta fruktavfall i slutna påsar och håll frukterna i skålen fria från övermogen, ruttnande frukt. Spara inte påsar med packad frukt – de undre saftar av sig och ruttnar. Lägg istället ut dem på plant torrt underlag. Kasta aldrig fruktrester i papperskorgen, eftersom den kanske töms mer sällan.

TIPS:Prova att blanda till 2 delar vinäger, 1 del sirap och 1 droppe diskmedel (utan ammoniak) i en liten flaska eller dylikt. Blandningen lockar till sig fruktflugorna, som tar sig ner i flaskan och stannar där."
http://www.anticimex.se/default.asp?objectid=3870

Denna information blev aktuell att leta upp på jobbet igår. Ett gäng fruktflugor har invanderat vårt kök, och nu har vi inlett en anti-flugoffensiv genom att följa ovanstående råd. Vi har inte haft problem tidigare. Jag vet inte vilken vinäger som är bäst. Vi hade äppelcidervinäger att tillgå och diskmedel men ingen sirap. Den blandningen verkar fungera ändå, för flugfällan var full i morse när jag kom.


Vilket träd?

träd
Bild från igår. Men jag vet inte vad trädet heter...

Tillägg den 12/9: Jag tror att Anna har svarat rätt; Oxel. Jag tittade runt med hjälp av Google och det är väldigt likt. Tack snälla Anna för ditt svar! Det är alltid roligt att lära sig nya saker.
(även om det kan vara pinsamt att avslöja att man inte vet.)

Ska jag rösta på C, S, M, Fp eller Mp?

Valtester
Valtester.

Som synes är det ganska så jämnt mellan blocken. Jag har svarat på alla de här frågorna nu flera gånger om sedan jag först hittade dem. Och detta är dagens resultat. Jag kommer att rösta på något av dessa sju partierna. Vilket det blir i år vet jag ännu inte…Det blir inte Kd och inte V.

Går man bara på dessa testerna så kommer Kd först på 55,8% (Jag förstår inte varför. Jag tror inte att jag kommer att rösta på dem i alla fall.) Sedan kommer C också ca 55% (Jag kan tänka mig att rösta på centern. Det verkar vara det partiet jag tycker mest som inom ”alliansen”.) På tredje plats kommer S 51% (Det är ganska så tätt mellan C och S och de tillhör ju olika block nu.) Mp 50% (Jag tycker ju att miljöfrågorna är viktiga.) Fp 49% och M 47% och sist V 43%

-Ska vi byta regering?

Förresten är det ganska så trist med politik. Det verkar som om det går ut på att lova så mycket som möjligt (även sånt som är omöjligt) och att baktala varandra så mycket det går…

Det är ju ganska så tabu att prata politik och vad man ska rösta på, så jag kanske inte skulle posta detta inlägget…?


Tillägg den 15/9: C59, Kd56, S52, Mp51, Fp47, M46, V42%

Vad är dinkel?

"DINKEL (triticum spelta)

Är ett återupptäckt ursädeskorn som härstammar från enkorn och tvåkorn. Sorten som odlas är Ostro men en provodling med Ubekulmen Rotkorn inleddes sådden hösten 1999. Det är en ren omanipulerad dinkel som har kvar sina ursprungliga fina egenskaper. Sedan hösten 2001 har det bara använts Rotkorn till utsäde.

DINKEL har odlats i Sverige sedan stenåldern och fynd visar att den odlats på Gotland ända fram till 1960-talet. Den kallades här för sandvete eller gammelvete. Dinkel passar på magra steniga marker liksom på sand och myrmarker och trivs särskilt bra på kalkstensgrund."...
Läs vidare här: http://www.dinkelcentrum.se/Vad%20ar%20dinkel.htm

"Dinkel

Dinkel är ett slags urvete som vårt vanliga vete härstammar från. Dinkel eller spelt, som det också kallas, har odlats i tusentals år. Dinkelodlingen försvann i Sverige under vikingatiden. Men på Gotlands fortsatte man odla dinkel.  Dinkel är nyttigare än vanligt vete då det innehåller mycket protein, fibrer, b-vitamin och mineraler.  Dinkel är inte glutenfritt, men glutenkvaliteten är annorlunda, vilket gör att dinkel mer lättsmält. Dinkel finns som sikt, fullkornsmjöl, helkorn, mannagryn, flingor, kli, ris och pasta."
http://www.tv3.se/index.php?option=com_content&task=view&id=6511&Itemid=775

"Dinkelvete är INTE glutenfritt, men en viss andel veteintoleranta kan äta dinkelvete. 
Dinkelmjöl av fullkorn är något nyttigare än grahamsmjöl, men om du byter ut vanligt vetemjöl mot dinkelmjöl får du en betydligt nyttigare produkt.
Dinkelvete är mer skonsamt för miljön att odla eftersom man inte behöver använda lika mycket besprutningsmedel och konstgödsel.
Bröd bakat på dinkel ger en mild nötaktig smak. 
En deg bakad på dinkelvete kan jäsa länge utan att få en obehaglig jästsmak.
Det går bra att använda dinkelmjöl istället för vetemjöl i de flesta bröd, men oftast använder man ca 50% av vardera."
http://www.pilefood.se/arkiv/2005/n051219_dinkel.htm

Tidigare inlägg med dinkel: "Anna nyttiga bröd" på Julafton 
och Fullkorns-scones, som jag bakade efter receptet på paketet. Jag fick syn på dinkel i affären och kände för att prova helt enkelt... Men jag funderade nog inte så mycket över vad dinkel var för något då. Nu har jag tagit reda på det. Jag känner för att baka nya scones eller något annat med dinkel. Kanske ska skaffa siktat dinkelmjöl denna gången istället. Här hittade jag recept-tips.
Vi får se vad det blir och när...


11/9

Precis som Astridsmamma så tänker jag på vad som hände för 5 år sedan idag WTC. Jag tänker även på vad som hände för 3 år sedan idag. Anna Lindh blev mördad. 
Idag när jag lämnade barnen på dagis så var det en pojke som fyllde år. Då tänke jag på honom och vad trist, på ett sätt, att fylla år på ett datum som är så mycket förknippat med sorg och elände...

Tåramsor

Stortån, tåtån, tåtilla, tillrosa och lillpinken.
Stortå, lilletå, timpen, tampen och lilltyta.
(de första två ramsorna här börjar med stortån.)
Titele, totele, makafru, spelarros, stortampen upp i vädret.
(ur boken Imse vimse spindel Rim och ramsor för de minsta /Berghs)

Lill-tåa, Tå-tilla, Tille-rosa Krok-nosa Och stortompen opp i vädret!
(vanligaste tåramsan)

Lilltåa, Tåtilla, Mockafrua, Parrarota och Storbonden opp´ i vä´re!
(Från Jämtland)

Lilltåa, Tåtilla, Tillerosa, Baggfrua och Gubben Stor!''
(från Härjedalen)

Litatå, Tåtilla, Argeros, Killeros och Stampen!
(Från Svärdsjö i Dalarna.)
från http://sv.wikipedia.org/wiki/Stort%C3%A5

"Människor har normalt fem tår (latin: digitum, "tå", digiti pes, "fotens extensioner") på varje fot. Den största tån befinner sig på fotens insida och den minsta på fotens utsida. Varje tå har en nagel på ovansidan.

Till skillnad från handens fingrar har tårna inga särskilda namn, även om den största brukar kallas stortå och den minstra brukar kallas lilltå. Inom anatomin har man i stället givit dem nummer från ett till fem, så att stortån är den "första tån" och lilltån den femte."

http://sv.wikipedia.org/wiki/Stort%C3%A5


Skivstång - styrketräning i grupp

I kväll har jag varit på Friskis & Svettis skivstångspass. Det är så roligt! En träningsform som passar mig. Jag gillar det mesta i och för sig. Jag har tänkt att köra två pass i veckan nu i höst. eller åtminstone komma iväg på ett... Jag får väl lägga upp träningen så att jag kör desto mer och hårdare när jag väl är frisk. (Jag är sällan sjuk. men med småbarn så kommer det förkylningar och annat titt som tätt...) Skivstång och pulsjympa blir det. (Aerobics krockade med Ps badmintondag.)  Kul att komma igång. Nu är jag laddad!


mossa i närbild

mossigtmossigaremossigast
...fler naturbilder från idag.

Ängsblommor

ängsblommorängsblommorängen
Bilder från idag. Soligt och fint att vara ute och leka! (och ta bilder ;-)

Rustik stil på Mio

mio rustik
http://www.mio.se/
Hampstead i rustik stil från Mio. Jag gillade denna! Kanske inte riktigt min stil egentligen. men den var häftig! Jag skrev förra året att jag bäst gillar skandinavisk stil och så är det nog. men jag gillar att blanda också!

i VALET och kvalet...

Här hos Små tankar hittade jag 6 olika valtester:
SVT
DN
GP
Expressen
Ungt Val
Tv4
Aftonbladet
Jag har, liksom hon, gjort alla och räknat ut ett medel på resultaten.
Men det är fortfarande jättesvårt...


September - inspiration

september-vill ha
9 saker jag vill ha: Halsband från U-it's you, En helkroppsmassage på en salong som använder produkter från Dermanord. Några jeans som är snygga och sitter bra på mig, kanske H&M. Bruna ridstövlar från ecco /din sko. Någon snygg brun jacka som matchar stövlarna, bilden är från H&M. Ett gott te att dricka på ruggiga höstdagar, i teglas och tekanna från Bodum. Rött regnställ till mig själv, kanske från North Bend eller Didriksons. Ett klassiskt damur från Certina!
Vita frottéhanddukar från Lexington.

Mässa igen!

Jag skrev ju att jag ville gå på mässa... Nu finns det en ny chans: Hem & Villa och Hem 2006 inrednings- & designmässa http://www.hemmassan.se/

Tuff chopper-cykel för barn!

Nirve
http://www.inreda.com/
"Chopper Clutch BLUE är en Nirve Mini Switchblade för små bikers mellan 5 & 11 år." Cool (men dyr...) cykel som jag tror att sonen skulle gilla! (när han lärt sig att cykla) eller förresten så är det kanske pappa P som skulle gilla den mest! (Nirve.com)

Oliko bohag

oliko bohag
http://www.oliko.se/
Idag tar jag det mest lugnt ...sitter jag och bläddrar i nya Family Living (4/2006) och läser bland annat om denna webbshoppen med retroprylar från 50-, 60- och 70-talet.

Skor...

ecco skor
http://www.dinsko.se/
Fina skor och stövlar, till hela familjen från Ecco /Din Sko.
Det blev faktiskt ett par vinterkängor till dottern, ett par skor till maken och ett par till mig i går. Jag är väldigt sugen på de bruna ridstövlarna med spännen också...

Friska vindar vid havet

sandtylösandhav
Bilder från idag. (Tylösand)

Den gula barnkammarboken

Böcker
Vi har vit, blå, grön, gyllene, röd, svart och silvrig barnkammarbok hemma. snart kommer det även en gul! Den gula barnkammarboken handlar om bilar, båtar, tåg och traktorer. Gissa vem som kommer att bli överförtjust!
En annan bok som jag vill köpa är Händiga Hanna lagar bilen. (Det finns även en bok som heter Händiga Hanna på bondgården.) Efter den gula barnkammarenboken så är det Lill-Zlatan och morbror raring som är månadsbok i Barnens Bokklubb. Vi har köpt böcker därifrån i fyra år nu, nästan varje månad. Det är roligt med böcker och jag gillar att läsa för barnen.

Andra bloggar om Lill-Zlatan och morbror raring: Living by C&W
Bokrecension DN Kultur

från koja till slott

Måndagar: Från koja till slott 20,00 på tv3
och CSI 21,00 på kanal 5
Tisdagar: Nya rum med Ernst 21,30 på tv 2
Onsdagar: Roomservice med Johnnie och Mattias 20,00 på kanal 5
...
Uppdaterar min "tv-vecka"
Jag missade just säsongspremiären av från koja till slott...

Grytor och kastruller

såskastrull
http://www.gastrolux.nu/product.do?productId=130
För ungefär 8-9 år sedan köpte vi och fick vi kastrull, grytor och stekpannor från Gastrolux (Norrstar). De är fortfarande jättefina! Vi har försökt att sköta dem väl enligt skötselråden.
Men det blev aldrig av att vi skaffade en såskastrull. för vi hade redan en, fast i teflon då. den har vi fått byta ut för att den har blivit sliten. Trots att vi bara har plast- och träredskap. Är nu inne på andra (eller tredje?) billiga teflon men nu är den också kass. man vill ju inte ha små svarta flagor i maten... Så på önskelistan för tillfället finns: en såskastrull 1,3 liters i titan.

Blommor

begonia och...
Pappa fick så många fina blommor och buketter idag på kalaset! Jag kunde inte låta bli att ta kort på några av dem. Vi har haft en jättefin eftermiddag.
(och alla gillade mandelrutorna!)
bukett

Handdukar från Lexington

Lexington
I paketet, till pappa, fanns det handdukar från Lexington. till badrummet som ska bli nytt, så småningom.

Kalas!

present
Nu ska vi snart ge oss iväg på kalas! ;-)
barnen
°ºº°T°ºº°A°ºº°N°ºº°K°ºº°E°ºº°B°ºº°U°ºº°B°ºº°B°ºº°L°ºº°O°ºº°R°ºº°

De här goda strutarna från Åre Chokladfabrik, har jag skrivit om tidigare också.

Vinterskor till barnen...

vinterskor
Nu börjar det bli tid att köpa vinterskor till barnen. Det finns en hel del att välja mellan. Bland annat: Kuoma och Viking Footwear och Kavat och Ecco (DinSko) och Reima och Timberland.

Tillägg den 3/9: Som sagt, det finns mycket. Här tittar jag på en modell till: Superfit. och så brukar väl Po.P ha vinterkängor också. m fl.

Tillägg den 22/10: Jag tänkte att jag skulle kolla in Coop Friends också.
Tillägg den 5/1-07: North Bend varmfodrad vinterkänga Team Sportia.

Nya ord varje dag!

Jag satte hårspännen i tösens hår idag och när jag var klart sa lillen -Fin!
I torsdags, på dagis, hade han lärt sig at säga -Skepp! för de har ett stort sådant och leker med där. Vi fick nya böcker från bokklubben igår. Lillen gillade bäst boken med ett skepp (Molly och alla havens skräck.)
Han har nyligen lärt sig att säga farfar, sedan mormor och i torsdags farmor och idag morfar!
Hans favoritfärg är blå, och han pekar ut allting som är blått!
Regn, ett aktuellt ord, som han också har lärt sig. Mera, stopp och varm kan han också nu, bra att kunna när man ska äta. Han kan ett helt gäng andra ord också sedan innan förstås, och nu kommer det fler och fler varje dag. Det har verkligen lossnat nu sedan semestern. Kul!

Cyklamen

cyklamenknopp
Bilder från idag på en av mina cyklamen. (Jag har haft med någon av dem tidigare. Det är nog den andra av de två, för de skiljer i rosa färg.) Den där knoppen ser så häftig ut tycker jag.

Simundervisning

"Skolverket har sedan tidigare konstaterat att skolors definition av simkunnighet varierar. Mot den bakgrunden föreslås nu skärpta krav för skolornas simundervisning. Syftet är att alla barn ska lära sig att simma och kunna hantera en nödsituation i vatten. Den nya definitionen är att samtliga elever i år 5 ska ha god vattenvana, vara trygga i vatten, kunna simma 200 meter och hantera nödsituationer vid vatten." ... läs mera här: http://www.skolverket.se/sb/d/1271/a/6874


Att kunna simma är viktigt tycker jag och det låter bra att kraven ska skärpas för skolornas simundervisning.
 

Bilar!

bilar
http://www.disney.se/DisneyFilmer/cars/
Hela familjen ska gå på bio i helgen. Det blir lillemans första biobesök!
(och tösens andra. hon har varit en gång innan: Loranga...)

Tillägg den 3/9: Lillen har lärt sig ännu ett nytt ord: Bio! (och kan nästan Bilar! fast det låter som bija.) Han tyckte att det var roligt på bio! "stor bio" sa han, och på vägen hem "mera bio".

september

RSS 2.0