Bordsvatten

Naturligt mineralvatten är vatten som kommer från en underjordisk källa med naturliga halter av mineralsalter. Vattnet tappas i direkt anslutning till källan. Endast kolsyra får tillsättas eller avlägsnas. Vid behov får vissa instabila ämnen som till exempel järn och mangan tas bort. På förpackningen skall alla ämnen i produkten redogöras i en utförlig innehållsdeklaration. Produkten får status av Naturligt mineralvatten efter godkännande av livsmedelsverket.

Källvatten är vatten som kommer från en underjordisk källa. Produkten behöver inte godkännas av livsmedelsverket utan följer lokala föreskrifter, i övrigt är kvalitetskraven på produkten är lika höga som i fallet med naturligt mineralvatten. Utförlig innehållsdeklaration är ej ett krav.

Bordsvatten är kommunalt renat vatten, innehåller ofta tillsatta smakämnen, kolsyra och/eller mineralsalter. Till denna kategori räknas även vatten som kommer från en naturligkälla om de är smaksatta.

Kommunalt vatten är vatten som kommer från en vattentäkt. Vattnet renas och innehåller inga tillsatser av kolsyra eller mineralsalter.

Denna informationen hittade jag här. Titta här för exempel på de olika sorterna:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Bordsvatten

Jag dricker gärna Ramlösa. I alla fall om jag är ute någonstans på restaurang eller så. Men jag köper inte hem något vatten. Hemma dricker jag kommunalt vatten. Ibland blandar jag det också :-)
Med t ex Kiviks eller varför inte svarta vinbärssaft.
Jag dricker hellre någon form av vatten än läsk.
(Om man gillar att dricka kolsyrat vatten hemma varför inte skaffa en kolsyremaskin t ex SodaStream?)


Kommentarer
Postat av: lotta

Vatten är gott. Hemma har vi gott vatten, men hos mamma är det fesigt äcklig smak. Jag vet inte hur ni har det. Funderar på att köpa en Soda Stream, just när man äter är det gott med kolsyrat vatten, sen kan man smaksätta med några droppar citron och en citronskiva.
Ha en goe vecka... börjat jobba? Jag hr ju turen att va ledig ett par dar i fina vädret...
Kramiz

2007-08-06 @ 13:25:38
URL: http://lundharna.blogg.se/
Postat av: Caroline

Jag håller med om att det kommunala vattnet är bäst! Varför gå över ån efter vatten, haha!!

2007-08-06 @ 14:50:49
URL: http://mininspiration.blogspot.com
Postat av: Johanna

Va törstig jag blev =)Min favorit är Ramlösas granatäpple..mmmm

2007-08-06 @ 22:09:45
URL: http://radhusidyll.blogg.se
Postat av: Ingrid

Jag gillar verkligen kolsyrat vatten, nästan beroende faktiskt. Drickar utan smak till vardags, men till helgen blir det t ex Loka el. Ramlösa med ngn smak.
Nu lät det lite som att jag dricker sånt vatten varje dag, men så är inte fallet. Men ganska ofta ändå. Men att göra iordning eget smaksatt vatten är också gott, Lime&Gurka är jättegott att smaksätta med. Vatten är bästa måltidsdrickan och törstsläckaren.

2007-08-06 @ 22:11:05
URL: http://attvarajag.wordpress.com
Postat av: Nilla

>Lotta: Jobbat första dagen idag.
>Caroline: :-)
>Johanna: Den är god.
>Ingrid: Det blir inte så ofta hos oss. Maken gillar inte heller.
Eget kranvatten smaksatt med citron, lime, gurka är ett jättebra tips! Håller absolut med dig om att vanligt vatten är bästa törstsläckare och det är även en bra måltidsdryck. Måltidsdrycker ska inte vara söta!

2007-08-06 @ 22:45:24
URL: http://tankebubblor.blogg.se
Postat av: Hermanlotta

Looks good! Many thanks, Thanks much!

2009-06-18 @ 08:25:13
URL: http://hermanlotta.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0