Lär känna din nya hud

"Normal hy Blir ofta torrare med åren
En normal hy kännetecknas av jämn hudfärg, normalstora porer, styrka och tålighet, liksom en frisk och välbalanserade framtoning. Den har sällan torra eller feta partier utan lagom mängd talg. Det är mycket ovanligt med normal hy.

Fet hy Måste syresättas
Fet hy har talgkörtlar som är aktiva och förstorade vilket gör hudytan blank och fet. Porerna är stora och synliga och cirkulationen är ofta dålig med en gulblek eller gråaktig ton som följd.

Torr hy Kan behöva antirynkprodukter
Den torra hyn är ofta tunn, ljus och känslig, den känns torr och stram och får lätt torrhetslinjer och rynkor. Talgproduktionen är låg och huden, som har små porer, saknar naturligt frisk lyster. Torr hy stramar alltid efter rengöring. Det händer att den fjällar och förlorar spänst. Huden blir lätt rödblommig vid kall väderlek. Spänsten går förlorad och huden åldras tidigt.

Yttorr hy med fet underhy Tål inte starka preparat
Blank, torr och flagande ythud med torra porer, men en underhy som producerar mängder av fett och ger akne! Det är vanligt bland dem som från början enbart haft fet hy. Ofta är problemen orsakade av starka rengöringspreparat. Hudytan drar ihop sig, vilket gör att naturligt mjukgörande sebum inte kan tränga sig upp mot hudytan. Tillsammans med bakterier bildar det kvarstående sebumet inflammationer i huden.

Känslig hy Undvik antirynkkrämer
Känslig hy är ett vitt begrepp och i princip kan den förekomma hos alla hudtyper och visa sig med olika slags problem. Genomgående för den känsliga hyn är ofta ytliga blodkärl plus att den är rödflammig, torr, tunn och ser skör ut. En känslig hy reagerar kraftigt på starka preparat som kosmetika, tvålar och dofter. I dag har bildskärmshy blivit ett vanligt problem, med torr och fnasig ythud som resultat av torra datormiljöer."

Laborera inte för mycket med olika preparat, det kan störa hudens naturliga balans.

Läs vidare här:
http://www.tara.se/skonhet/artiklar/2007/lar-kanna-din-nya-hud/index.xml

Kommentarer
Postat av: Scaniatjejen

Det är en djungel det där med vilka hudvårdsprodukter som passar:-)

2007-08-04 @ 22:16:31
URL: http://scaniatjejen.blogg.se
Postat av: Camilla

Det är spännande att kika in hos dig, alltid något nytt att lära! :)

2007-08-05 @ 00:18:33
URL: http://www.camillasnyahem.blogspot.com
Postat av: Nilla

>Scania: Visst är det, det var därför jag tänkte bena ut det litegrann. :-)
>Camilla: Tack, vad roligt! Vad glad jag blir!

2007-08-05 @ 10:25:21
URL: http://tankebubblor.blogg.se
Postat av: Ingrid

Jag är torr rakt igenom, ännu mer sedan graviditeten, gissar att det beror på ändrade hormoner plus eventuellt att amningen kräver så mycket vätska nu att det blir lite kvar till huden.
Förresten, gillar verkligen din blogg!

2007-08-05 @ 16:33:31
URL: http://attvarajag.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0