ovanligt hög luftfuktighet

"Torsdagen var ovanligt klibbig och kvalmig. Luftfuktigheten i Uppsala var 83 procent och temperaturen drygt 24 grader. I sommarvärme upplever vi fuktigheten som obehaglig redan vid 60 procent.
Jeansen går knappt att dra på sig, håret känns blött och svetten rinner längs kroppen så fort man rör sig. Luftfuktigheten var ovanligt hög i Uppsala på torsdagen. Normalt brukar den svenska sommaren vara ganska torr och ligga mellan 40 och 60 procent i luftfuktighet. Men på torsdagen låg den på 83 procent vid klockan 16 på eftermiddagen. Då var temperaturen 24,3 grader."
"I hela Sverige var luftfuktigheten hög under torsdagen. Högst var den i Såtenäs i Västergötland där den låg på 90 procent. Vid den nivån börjar det närma sig regnskogsförhållanden där luftfuktigheten ligger på 95 procent eller mer.
Enligt Ingvar Jonsson är det troligt att vi får behålla det klibbiga tropikvädret över hela helgen. Men chansen att svalkas av regnskurar ökar på lördag och söndag."
http://www2.unt.se/article/1,1786,MC=77-AV_ID=640712,00.html?from=latestnav

Utdrag ur en artikel från den 9/8. Det handlar visserligen om Uppsala, men hela Sverige hade fuktigt väder i torsdags och även igår. Det var väldigt klibbigt igår upplevde jag. Det känns som om min hy inte mår så bra av sådant klimat. Det året jag bodde i Florida hade jag ganska så oren hy. Men det rättade till sig så fort jag kom hem till Sverige igen.

"Om luftfuktigheten blir stor minskar våra möjligheter att hålla nere kroppstemperaturen genom svettning. Luften upplevs då som klibbig och kvalmig. Om det blåser kan värme lättare transporteras bort från huden och det blir lättare att stå ut med varm, fuktig luft.
Den svenska sommarvärmen brukar vara ganska torr. Reser man däremot till exempel till tropikerna är det betydligt fuktigare." Läs mera här:
http://www.smhi.se/cmp/jsp/polopoly.jsp?d=6526&l=sv


Kommentarer
Postat av: Helena på ROOMSERVICE

Jag hoppas du får en fin helg!

2007-08-11 @ 12:09:23
URL: http://roomservice.blogg.se
Postat av: sara

ja idag är det precis sånt där väder, det är 26 grader i skuggan, solen skiner lite emellanåt, samtidigt regnar det då och då,puh blir nog åska!

2007-08-11 @ 14:24:28
URL: http://www.micasa.blogg.se
Postat av: Nilla

>Helena: Tack! Detsamma till dig.
>Sara: Ungefär 23 grader och jag tyckte att jag hörde muller av åska...

2007-08-11 @ 14:29:49
URL: http://tankebubblor.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0