Vinterskor till barnen

vinterskor
Förra året kunde jag vänta till september innan jag postade mitt vinterskofunderingar-inlägg... I år kunde jag inte vänta så länge :-)
och det finns så mycket att välja på. Jag har i alla fall tänkt att det ska vi ett par vinterkängor till barnen i Gore-Tex.
Men ska jag välja Superfit, Viking Footwear eller Ecco?
(Bilder från respektive företag: Superfit "1-091-80", Viking Igazu GTX och Ecco Junior Xpedition.)

Tidigare har vi köpt Ecco, men det har mest haft med tillgängligheten att göra. Jag har inte kunnat se känna och prova de andra två, och det vill man ju. Jag vill gärna ha breda rymliga och lätta skor. Jag upplever att barnen har gillat sina vinterkängor. Men är det riktigt kallt så är de för kalla. Det är inte så ofta. Hade vi bott i norra Sverige hade jag kikat på Kuoma tror jag. Ska jag leta upp något av Superfit eller Viking och prova, eller välja Ecco igen?

Såhär står det om strumpor på Gore-tex sida: ..."Bomull är som regel aldrig det bästa valet, eftersom det stänger in fukt i fibrerna och tar lång tid att torka. I varmare väder bör du använda tunnare polyesterstrumpor. På vintern och under kalla förhållanden är ull bäst och utgör en bra isolering."

Såhär skriver ecco: "Svett och kondens transporteras ut via membranet utan att fukt kommer in. Obs! För att Gore-Tex-membranet ska fungera korrekt att det viktigt att använda rätt strumpor. Strumpor av 100% bomull eller 100% ull absorberar svett, vilket hindrar att membranet fungerar som det ska. Strumpor av 50% bomull och 50% polyester (eller någon annan syntetfiber) är idealiskt."

Kommentarer
Postat av: Lotta

Gubben och jag har varsitt par Viking Hunter... Superbra! Tål väta och kyla jättebra.
Kostar nån krona men prisvärda!
Ecco har ju alltid varit ett bra märke, men det får mig att tänka på mormor?! Varför vet jag ej.
Det med strumpor är viktigt, fel sort och man blir blöt (av svett) direkt och strax efter fryser man... Inte kul i skogen vill jag lova.
Vår barn är stora så då kan man ju inte ha kängor! Helst gympaskor året runt... Brukar försöka få dem att använda en mer vinteranpassad sko... Har ännu inte börjat fundera på det.

2007-08-18 @ 14:48:12
URL: http://lundharna.blogg.se/
Postat av: Nilla

>Lotta: Bra att ni gillar era Viking!
Ecco har tuffat till sig och det finns mycket snyggt! Men det är väl lite mormor-känsla med "fotriktiga" skor antar jag...
Jag tittade på vilka strumpor barnen har och det är en hel del blandning. Inte 100% bomull utan uppblandat med polyester, men oftast inte så mycket som 50%. Så jag får nog hålla kolla på det när vi handlar strumpor härnäst.
Jag vet att jag är tidigt ute i tankarna med vinterskor :-)

2007-08-18 @ 15:18:40
URL: http://tankebubblor.blogg.se
Postat av: Anna

Gud, är det dags redan.... Jag brukar vara klar med vintermunderningarna runt augusti, september men i år undrar jag om jag inte skall vänta... Köper alltid Kuoma vinterstövlar till barnen och har gjort det sedan de kunde gå, de är absolut bäst tycker jag och man behöver aldrig oroa sig för att de skall frysa om fossingarna!

2007-08-18 @ 17:23:15
URL: http://www.radhusmamma.blogg.se
Postat av: Annica

Hej! Kul att du hittade till min blogg - din är ju urfin! Ang. vinterkängor tror jag på Ecco, det har jag haft till mina barn och dom funkar jättebra! Ullstrumpor ska det vara i kängorna - inget syntetmaterial. Jag har redan beställt vinteroveraller till mina barn på www.reimashop.se
Vi hörs!

2007-08-18 @ 19:57:37
URL: http://adesign-adesign.blogspot.com
Postat av: Nilla

>Anna: Inte meningen att stressa er ;-)
Lillebror kommer att ha en ärvd overall och storasysters är på gång.
Kuoma tror jag är jättebra. Men jag har inte sett dem. Vill inte ha alltför varma heller ju.
>Annica: Tack!
Vi har också varit mestadels nöjda med ecco så jag köper gärna det igen. Ullstrumpor har jag hittat bra på Po.P. Jag gillar Reima och barnen har haft Reimatec-overaller. Tack för ditt svar. Ha det bra.

2007-08-18 @ 20:59:32
URL: http://tankebubblor.blogg.se
Postat av: Lox

Tyvärr inga goda råd att komma med. Läser gärna vad du och de andra skriver för att få lite råd i frågan. :-)

2007-08-18 @ 21:51:57
URL: http://himmelochfog.blogspot.com
Postat av: Maria-Jag blommar

Vi kör med Kuoma (men så bor vi ju in norra Sverige också...det finns att köpa billigare i Finland)

2007-08-18 @ 22:43:57
URL: http://jagblommar.blogspot.com
Postat av: Anna

Det är kanon om du väljer ett par Gore-tex, det säger sig ju självt! MEN, tänk även på att barn sliter skor oerhört fram vid tån och ett par kängor med bra material som täcker skon upp till övre delen fram på skon är ett måste. Tänk på alla aspekter! Lycka till.

2007-08-19 @ 00:21:37
Postat av: Mariakoden

Jag kör med billiga från Din sko.....tyyyp...=)
Har inget råd att ge.....
Hoppas du hittar några superbra skor!!!!!

2007-08-19 @ 00:30:50
URL: http://www.mariakoden.blogg.se
Postat av: Nilla

>LoX: När det gäller just vinterskor och overall så är jag ganska så nog med kvalitet. Det är det som kostar mest på året och jag vill ha bra grejer. Jag sparar in på annat istället.
>Maria: Jag har hört gott om Kuoma, men har inte testat själv.
>Anna: Om man tittar på de tre modellerna på bilderna så verkar ecco vara slitstarkast. De vi har haft har också hållt bra. Det jag har hört om Superfit är att de är lätta till vikten, och det är skönt att ha på sig.
>Maria: I mitt inlägg från förra året har jag med fler sorters skor, här har jag bara valt ut Gore-tex. Det finns många bra skor att välja på. De som var på gång förra året var Coop Friends som var både billiga och bra i test. Men när vi kom dit var de redan slut...
Just när det gäller skor, och speciellt vinterskor, lägger jag gärna en slant om jag vet att de är bra. Jag får spara in på annat istället. De flesta kläder jag köper är inga dyra märken.

2007-08-19 @ 10:14:18
URL: http://tankebubblor.blogg.se
Postat av: Minks

Jag har köpt Superfit till min stora tjej och de är verkligen otroligt lätta och bra! Övriga har jag dock inte provat, men de är säkert jättebra de också!//M

2007-08-19 @ 15:58:09
URL: http://ettbraliv.wordpress.com
Postat av: Petra

vi har testat dem flesta märkena (eftersom våran son är SÅ kräsen) och superfit har passat oss bäst.. lätt och tunn som en "springsko" (viktigt för elliot) och han var inte kall eller svettig om foten 1 enda gång förra vintern vilket är super (han dryper vanligtvis i fotsvett) så andas och håller värmen gör dem garanterat! och så är dem snabba att springa i ;-)
det lär bli ett par till denna vintern!
vet inte vilken storlek du är ute efter, men jag har ju ett par fint beg dito om du vill köpa (dem kostar ju ändå 800 nya) so long!

2007-08-20 @ 19:52:29
URL: http://petraodaniel.blogg.se
Postat av: Nilla

>Nu har jag fått ett tips om märket Ponny med Sympatex. De finns bl a på Euro Sko.
Dottern har ännu inte fått några vinterskor...

2007-09-12 @ 21:05:44
URL: http://tankebubblor.blogg.se
Postat av: Nilla

>Nu har jag köpt till dottern:
Viking footwear Gore-tex "Hel New" svarta med två karborreremmar på.
Jag hittar inte modellen på hemsidan så det är nog en gammal modell? 599:- kostade de.

2007-09-15 @ 14:11:08
URL: http://tankebubblor.blogg.se
Postat av: Nilla

>Ännu en anteckning till mig själv:
Storlek 29 är 18,7 cm
(dotterns fot idag 17,2 cm)

2007-09-15 @ 18:44:52
URL: http://tankebubblor.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0