Kryddyoghurt pannacotta

lingonKryddyoghurt pannacotta

Ingredienser 10 st

1 ½ dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
1 kanelstång
1 liten bit stjärnanis
½ vaniljstång
2 gelatinblad
3 dl medelhavsyoghurt

Lag:
3 dl Blossa-06 lingon och enbär
3 msk strösocker
ca 3/4 dl lingon

Gör så här:
Koka upp grädde, socker, kanelstång, stjärnanis och urskrapade vaniljfrön i en kastrull. Ta från värmen och låt det dra 5 min. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Lyft upp gelatinet och låt det smälta i grädden. Sila gräddblandningen i en bunke. Rör ihop gräddblandning och medelhavsyoghurt. Häll upp i 10 små glas. Ställ i kyl minst 3 tim.
Koka glögg och socker i en kastrull ca 20 min. Blanda i lingonen och låt lagen svalna. Fördela lingonen på pannacottorna och häll på lite lag.
Receptet finns i receptboken som följer med i asken till Blossa x5.
Denna efterrätt gjorde jag till julafton. Jättegod panna cotta!

Kommentarer
Postat av: Kristina - Kix Inredningskoll

Mums, pannacotta är en av mina absoluta favoritefterrätter. Detta recept verkade smarrigt.

2007-12-25 @ 11:27:35
URL: http://kixkoll.blogg.se
Postat av: Helena/Bildbloggerian

Yummie! Det lät riktigt mumsigt. Fast själv har jag njutit av riktig hälsingeostkaka med mosade jordgubbar och vispgrädde de senaste dagarna och det går heller inte av för hackor! :)

2007-12-25 @ 11:41:02
URL: http://exponerat.blogspot.com
Postat av: Helena/Bildbloggerian

Glömde... skulle ju önska god fortsättning på julhelgen!

2007-12-25 @ 11:42:05
URL: http://exponerat.blogspot.com
Postat av: lizaloop

Åhh mums, det lät smaskens!!!

2007-12-25 @ 15:45:26
URL: http://www.lizaloop.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0