Tränat idag!

Senast jag skrev något inlägg i kategorin Träning och Hälsa så var där en stor kopp ört-te...
Det var nästan en månad sedan jag var iväg nu. Men idag Yes! Äntligen. Back on track! Idag har jag varit på jympa igen. Det var jättekul att komma igång. Vad roligt det är att röra sig till musik!

Jag var på Hälsokost i måndags och köpte en liter Mivitotal Plus. Nu ska jag dricka ur den och hoppas på att få slippa förkylningar och elände...

Men In Trees

Mitt favoritprogram just nu:
men in trees
Men In Trees TV3
"Relationscoachen Marin Frist är en bästsäljande författare som anser att det inte alls är särskilt svårt att hitta rätt man. Det gäller bara att veta vad man söker efter. Med sitt eget liv som utgångspunkt reser hon land och rike för att dela sina lärdomar med andra kvinnor. Men hela hennes värld rasar samman dagen hon får veta att sin fästman varit otrogen. Marin tvingas börja om på ny kula för att lära sig sanningen om kärlek och relationer – en oförglömlig resa som bjuder på många skratt."

"Anne Heche har visat att hon är en fantastisk skådespelerska på film, i tv-produktioner och på teaterscenen. Hennes talang har givit henne både Tony- och Emmynomineringar. Hon är född 25 maj 1969 i Aurora, Ohio.

Heche fick sin första Emmy Award-nominering för sitt porträtt av den drogmissbrukande modern i Gracies Choise som hon spelade i tillsammans med Diane Ladd.


Hon har även skapat minnesvärda karaktärer i ett flertal av gästspel I serier som Nip/Tuck, Everwood, Ally McBeal och i HBO tv-produktionen If These Walls Could Talk, som regisserades av Cher.

Heche spelade senast mot Nicole Kidman och Lauren Bacall i New Line Cinema's Birth, regisserad av Jonathan Glazer. Andra filmer som Anne Heche har gjort under åren är; Sju dagar, sju nätter (98) mot Harrison Ford, Wag the dog (97) mot Robert De Niro."

http://www.tv3.se/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=1097&Itemid=1226

"From one of the headwriters and executive producers of "Sex and the City" and the director of the Academy Award(r)-winning film, "Walk the Line," comes a fun and sexy ensemble drama about finding love in the most unexpected places.
"Finding a good man in today's world isn't as difficult as some women think. You just have to watch out for the signs. You wouldn't drive with a blindfold on, but for some reason, women continue to date with one..." So native New Yorker Marin advises a crowd of her devoted fans. Marin thinks she has found her good man, fianc? Graham, but discovers, bound for a speaking engagement in Elmo, Alaska, that he's been cheating on her. Plans for the wedding come to a screeching halt. Concluding that she really doesn't know anything about men, Marin resolves to temporarily stay in Elmo, where the ratio of men to women is ten to one, and get started on her new book - about men."
http://abc.go.com/primetime/menintrees/about.html

Heaven 23

heaven23
http://www.heaven23.se/index.asp?section=nyttkul&page=vykort
"Gothia Towers Restauranger sålde under 2006 hela 100 311 räksmörgåsar. 82 893 av dem såldes på Heaven 23. Det betyder nästan 12 räkmackor i timmen… dygnet runt, året om!"
Jag vill till Göteborg och till Heaven 23! Jag läste om deras King Size räksmörgåsar i Dagens Industri och blev så sugen på att åka dit!

kikki.K

kikki.k
http://www.kikki-k.com.au/catalog/index.html
Vilka fina saker jag hittade! via Chic picks och Saras betraktelser.

"Kristina Karlssons företag "kikki K" har återigen uppmärksammats i hennes nya hemland Australien. Företaget har utsetts till årets invandrarföretag i landet. - Det är en otrolig ära att få det här priset, jag känner mig utvald, säger Kristina Karlsson."...
..."I Sverige finns än så länge kikki K:s produkter på några få utvalda ställen men Kristina har planer på att expandera även i Europa. - Stockholm, Köpenhamn, London är intressanta platser, säger Kristina."
Hallands Nyheter dec-06

Absolutely No Decorum

the ark
http://www.theark.nu/
Favoritmusik just nu: Absolutely No Decorum med The Ark!
Följ länken och klicka på Ark Radio för att höra.
och gå in på Lyrics för att se texten.

Cry for you

september
http://septembermusic.se/
Favoritmusik just nu: Cry for you med September!
När den kommer på radion så börjar jag att röra på mig, sugen på att dansa! (Jag gillar alla hennes låtar.) Det märks att det var längesedan jag var ute och dansade. Jag brukar njuta av att röra mig till musik när jag är på träningen. Men det var ju jättelängesedan, en månad sedan sist nu. Imorgon ska jag iväg igen! För nu känner jag mig helt frisk från hosta, snuva och nästäppa...
(Jag har köpt en liter Mivitotal.)

"Petra Marklund was born in September. Her stage name was influenced by the fact that the daughter of producer Jonas is named Juni (Swedish for June)"
http://septembermusic.se/bio.html

tisdagstema - aktivitet

aktivitet
Dagens aktiviteter: Fullt upp på jobbet och fullt upp på dagis (igen efter en tids sjukdomar). Dagen är mulen och snön är blöt och slaskig... När det är vinter och sportlovstider ska man vara utomhus och åka skidor och pulka. Eller kanske spela curling, som det ser ut som att dottern gör på bilderna. Febrilt aktiv är hon i alla fall! Jag tänkte att vi skulle åka pulka efter dagis. Men snö var så blöt och barnen hade varit ute en lång stund på eftermiddagen och kom påklädda och klara när jag skulle hämta. De var trötta och lite frusna, så de ville inte vara ute mera...
Mer än för att sopa lite då.
(Det hade nog gått bättre med en mindre sopborste till henne. men med sådan blöt snö hade det nog inte heller hjälpt. Skulle tagit fram skyffeln, men det fick vara...)
Fler bloggar med bilder om aktivitet.

Tulpaner är härliga!

tulpaner
Idag är den måndag. Jag njuter fortfarande av mina fredagsblommor!

Vad behöver man till bebisen?

Vad behöver man?

Jag funderade mycket, då för fem år sedan, på vad vi skulle behöva till vår första lilla bebis.

Det jag hade nytta av kanske någon annan inte alls behöver. Och andra behöver saker som jag inte hade.

Jag tänkte göra en liten sammanfattning nu, medan jag fortfarande minns. Tiden går fort, det känns redan längesedan barnen var bebisar?

 

Spjälsäng Vagga kan vara sött om man nu skulle ha en redan. Vi skippade det och gick direkt på spjälsäng. Vi lånade en av släktingar till första barnet och till andra barnet hade vi en Gulliver från Ikea. Ikea har för övrigt mycket bra bebisprylar.

Spjälsängen stod nära min egen säng, så det var lätt att lyfta i och ur på natten när man skulle amma. Ibland lyfte man inte i utan somnade och det gick bra det med.

Efter spjälsängen köpte vi en juniorsäng, men det var på grund av utrymmesskäl. Annars så gick vi direkt till en vanlig 90 cm bred säng. Ett sätt kan vara ett ha sägen utan sängbenen i början.

 
Sängkläder
Vi behövde inte mycket av lakan, vi hade samma nästan hela tiden. En kombination av att vi hann med att tvätta samt att våra barn nästan aldrig kräktes eller hade läckande blöjor. Sånt vet man ju inte innan och sängkläderna är ju så jättesöta, så man skulle kunna köpa hur många som helst!

Madrasser och kuddar hittade vi hos NG Baby.

 
Skötbord
Vi hittade efter mycket letande ett jättebra skötbord som passade oss Tvättbjörne. Man sätter det på badkaret, utan att behöva spika eller skruva någonstans. Jättebra att ha skötbordet i badrummet nära vatten och dusch.

Frottéhanddukar är något som är bra att ha många av till skötbordet.


 

Badbalja Vi hade en badbalja i början med en halvliggade badstol i. Det var bra. Ganska så snart badade vi med bebisen i badkaret också.

Badtermometer hade vi också, det kändes tryggt i början.

Jag badade bebisen i handfatet också många gånger, särskilt då vid blöjbyte. Det var så smidigt.


 

Blöjhink. Vi började faktiskt med tygblöjor. Vi lärde oss vika dem på MVC och vi använde dem på BB Efter ett tag körde vi dock med både tygblöjor och vanliga för att senare gå över helt till vanliga. Lite dumt kanske men så var det. Vi hade ju ingen egen tvättmaskin då heller. 

Vi hade en Sangenic blöjhink då också. Den funkade bra, men det var dyrt med refiller. När vi flyttade, och fick närmare till soprummet så skaffade vi en vanlig pedelhink istället.


 

Skötväska Jag vann ju vår väska i Amelias vänta barn-tidning. En BabyBjörn. Den har varit jättebra. Jag gillade den modellen som går att ställa upp och öppna uppifrån.

I väskan hade jag våtservetter, det var bara där jag hade sådana, aldrig hemma. Så hade jag såklart blöjor, kläder, plastpåsar att använda som tillfällig soppåse, m m.

Hemma hade vi torra tvättlappar.
 

Barnvagn Vi hade stor användning för vår vagn. Eftersom vi bodde så att vi fick ställa vagnen i förrådet och sedan bära liften uppför alla trapporna så valde vi en kombivagn, från Brio. Den hade reglerbart handtag för att passa långa pappa också. Till vagnen hade vi också regnskydd, parasoll, åkpåse, sittdyna, myggnät, ja allt helt enkelt! En låsvajer kan också vara bra att ha.

Här är det lätt att ryckas med av mode och trender. Så tänk över ditt eget behov.

 
Babyskydd/Bilbarnstol
Vi skaffade en Akta Graco Autobaby till andra barnet. Den var jättebra tyckte vi. Särskilt som vi hade många trappor att gå i och en bit till det smala garaget och så. Inte denna sorten just då kunde man inte hyra. Med första barnet hyrde vi ett babyskydd.  


Babysitter
. Vi hade en ganska så bekväm och ombonad babysitter med olika inställningar på. Barnen gillade att sitta i den. Inte för länge förstås. Men jag kan säga att vi hade stor användning för den.

 
Bärsele/Bärsjal
. Vi köpte en BabyBjörn bärsele och den använde vi en hel del. Detta är något man kan vänta lite med att köpa, i alla fall tills barnet är minst en vecka eller väger 3,5 kg.

Bärsjal var inte något jag tänkte på då, hade det varit nu hade jag nog kunnat tänka mig det istället.

 
Amnings-bh
Den första och bästa sorten heter Carefix comfort och finns på Apoteket. Sedan kan man komplettera med finare och fler sorter efter hand. Jag hade en bra som hette Anita. Hittade annars bra på Lindex också. Jag brukar ha bh med bygel i vanliga fall men inte i amnings-bh.

Amningsinlägg Inläggen jag tyckte var bäst hette Thermobaby. Jag hade även inlägg i ull, i början. Men det är sköt att vara helt utan också, och ?lufta? brösten. På natten sov jag utan bh. Det kan läcka såklart, men brösten ?ställer in sig? ganska så snart. Och så kan man ha plastad frotté och en handduk i sängen.

Bröstvårtssalva hade jag en från Apoteket, den var helt okej.

Bröstpump behövde jag ingen. Så det är inget man behöver köpa i förväg.

 
Napp
det var inget som kom till användning. Vi provade lite med första barnet men hon ville inte ha den och det gick bra utan. Man märker väl efter ett tag vilket sugbehov de har. 

Nappflaskor Vi hade en som var bra. Det räckte med en för oss. Barnen drack välling ur den när de var runt 9-18 månader.

 
Matstol
Jag har sagt det förut. Antilop från Ikea är jättebra! 

Potta Den potta vi gillade bäst det var en pottstol. Vi hade en från BabyBjörn. Toasits kan vara bra också, men barnen gillade sina pottor bättre.

Pall En pall så att barnen kommer i lagom höjd till handfatet är väldigt bra att ha. Vi har en bra från Hammarplast som heter Dumbo 24 Tontarelli


Trappgrind och Barnsäkringsprodukter
Kolla upp vad som behövs av petskydd, fönsterlås, klämskydd till dörrar, spetsiga hörn spisskydd, skåpspärrar med mera som barnsäkrar.

Amningskudde Jag lånade en av en kompis och tyckte att den var jättebra. Men jag kunde amma både med och utan kudde, och liggande och sittande. Vanliga kuddar funkar lika bra.

Babygym Vi hade ett, men det var inte så intressant?

Hoppgunga Vi lånade av en kompis. Den var kul en kort period.

Gåstol Det hade vi ingen, och vi saknade ingen heller.

Bärryggsäck Vi lånade en av släktingar och använde några gånger. Det gick bra. I alla fall om man är två.

 
Skriv gärna om era tankar och erfarenheter om detta.

Calliope

calliope
http://www.calliopeboutique.com/
Ett litet inspirations-collage med bilder från Calliope. I collaget syns:
Diana Tote Set Designer Diaper Bag in Green, jag gillar mönstret och färgerna på denna skötväskan!
Green birds silver necklace Designed by Teresa Robinson, vilket sött halsband. Det finns fler färger och motiv.
Uglydolls "What kind of name is OX? No, not like the animal OX, as in HUG and KISS!"
Kids animal maryjane shoes "Ladybugs, froggies, monkies and cows...oh my!"
Garden-in-a-bag
Felt cut-out album "The front cover features an intricate, cut-out design in super-soft wool with a stitched and ric-rac edge"

Kitsch Kitchen

kitsch kitchen
Tösen valde ut detta kortet, plus några till (och klistermärken och servetter och presentpapper), när vi var på Lagerhaus. På kortet står det Kitsch Kitchen. På den sidan fanns en hel del kul att titta på. Dottern och jag har väl inte riktigt samma smak där :-) Hon gillar kitschiga rosa plastiga ljusstakar och prylar och glitter och sånt som de flesta småtjejer gör. Hon tyckte att det var jättekul att följa med mamma till Lagerhaus!

Yankee Candle

yankee candle
Bild från: Amorina
Jag blev påmind om något jag har funderat på länge. men som inte har blivit av. Jag behöver nya doftljus och vill prova denna sorten från Yankee Candle.

Blomfredag

tulpaner
Jag firar blomfredag i dag med nyköpta tulpaner!
Ute är det blåsigt och kallt, minusgrader och snö.

Melodifestivalen 07

melodifestival
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=62765
(för att läsa mer om artisterna, följ länken.)
Ikväll är det dags igen ...att lyssna på låtarna i P4 klockan 21,06
och på lördag är det såklart framför tv:n som gäller! TV1 20,00


Tillägg den 23/2 kl 22,22
Nu har jag lyssnat och det blir svårt att välja favoriter denna gången...
1. Låter som en typisk Magnus Uggla-låt. Lyssna på texten.
2. Fin kärlekslåt. Jag gillar denna.
3. Jag gillar Sanna!
4. Visste inte alls vad jag skulle förvänta mig av denna men den var riktigt bra.
5. Åh när ni... ...tar saken i egna händer! Vilken rolig och fyndig text! Lyssna noga på denna texten säger jag bara! *ler*
6. En fin ballad, som jag gillar.
7. Jag gillar ju dans-disco-låtar. även denna! (som är på italienska.)
8. (å typiskt. Jag somnade till lite och hörde inte denna så väl och det verkar som om den inte funkar att spela upp på nätet? just nu... Jag får återkomma till den.)
Favoriter, som sagt jättesvårt, men jag säger väl 2 och 7.
(och kanske 6 och 8 också.)


Tillägg den 25/2:
Det gick bra för mina extrafavoriter 6 och 8, de gick till final!

Frödinge kladdkaka

frödinge kladdkaka
Anna tipsade om Frödinges kladdkaka! Vi har smakat den idag.
Fast ingen enportions. Här gillar hela familjen kladdkaka!
Å nej, jag skulle ju titta på Men In Trees på tv3 nu...

barnen ritar...

barnteckningar
Lilleman har ritat sitt första självporträtt! och den första huvudfotingen, vad jag har sett. Han är 3 år i år och han använder både vänster och höger hand. Mest vänster tror jag. Dottern valde höger tidigt. Hon har ritat hus som syns i bakgrunden. Först ritade hon det röda huset till vänster, sedan ritade hon ett hus till "Här ska jag bo helt själv! ...men när jag blir hungrig och vill äta, då går jag hem till pappa."

På tal om hus... om någon undrar hur det gick med husvisningen? Inte så bra. då hade jag väl gjort ett eget stort inlägg om det! Huset var perfekt på alla sätt och mina kriterier uppfyllda. Det var det många andra också som tyckte... Redan när vi kom till visningen var budet uppe i 50 000 över utgångspriset. d v s så mycket som vi hade möjlighet att bjuda. Nu är det uppe i 120 000 över utgångspriset... *suck*
Så nu tar vi det lugnt istället och stannar där vi är. fast det såklart om det skulle dyka upp något mer bra hus i samma område så kanske vi provar igen.

tisdagstema - nyttig

sova
Idag är det fet-tisdagen och dagens tema är nyttig? :-)
Det är nyttigt av sova! Gå och lägga sig i tid och sova sina timmar, det är nyttigt.
Det är också nyttigt när barnen somnar i tid, så att mamma och pappa kan få nytta av kvällen. Detta är en bild från idag. Båda barnen sover, och klockan är inte ens åtta! Då kan jag göra lite nytta. ...fast jag ska nog gå och lägga mig snart jag med... Det är skönt att sova, och så nyttigt för hälsan. God natt!

Nu blommar löken...

krokus
...i alla fall i inomhuskrukan! Jag har även börjat ana några gröna små krokusblad i gräsmattan. I morgon är det Fastlagssöndagen. På måndag övergår högvintern i senvinter men jag känner för lite vårlika krokusar på bloggen nu istället för snö. Nedräkning till våren...

Eldgrisens år

eldgris

I morgon börjar eldgrisens år. Gott Nytt År!
"Den kinesiska kalendern är en lunisolarkalender som utvecklats från en månkalender, där element från en solkalender arbetats in. I dagens Kina gäller den Gregorianska Kalendern för vardagens behov, medan den traditionella kinesiska kalendern fortfarande används för att markera högtider som det kinesiska nyåret, månfestivalen och andra traditionella högtider liksom för astrologiska val av lämpligaste datum för invigning av nya byggnader, för bröllop mm.

Andra traditionella kalendrar i Östasien har tagit efter kinesernas 12-års cykel med några utbyten av ”zodiaken”s djur. Den Japanska kalendern har tidigarelagt nyåret till att stämma med det gregorianska."...
http://sv.wikipedia.org/wiki/Kinesiska_kalendern
Bilder: http://www.zein.se/patrick/chinen5p.html


Barnkalas

prinsesskalas
Dottern har varit på sitt första dagiskompis-kalas! Första inbjudningen bland dagiskompisarna. Hon har varit på kalas innan förstås. Då har vi varit tillsammans. Hos vänner som vi lärt känna via dagis och lekt med tidigare eller hos mina kompisars barn och så. Detta var första gången som jag följde henne till kalaset, lämnade henne där för att leka, och sedan hämtade henne. Hon har inte varit hemma hos denna tjejen tidigare.
Dottern verkar nöjd! De hade pysslat också, med prinsess-tema.
Det var förresten jättebra egentligen att ha kalas över lunchen. Barnen fick korv med bröd att äta och sedan tårta. Det ska jag komma ihåg.

Söta små ugglor!

decoy body
Denna söta bodyn kunde jag inte motstå att köpa! Den får bli en present till en bebis i vänskapskretsen. Märket är danskt och heter Decoy Kids. Det finns små söta kläder på deras sida. Särskilt de med ugglor föll mig i smaken!

Melodifestivalen 07

Jag har ju börjat att skriva om melodifestivalens deltävlingar, så jag får väl fortsätta med det. :-)
Ikväll är det dags att lyssna igen. P4 klockan 21,06 21,30 på följade låtar:
melodifestivalen
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=62765
MÅNS ZELMERLÖW
Cara Mia
Text och musik: Fredrik Kempe, Henrik Wikström
För skåningen Måns Zelmerlöw är det Melodifestivaldebut, men det är inte på något sätt första gången för honom i stora tv-sammanhang. Måns blev rikskänd genom tv-programmet Idol 2005 och tog sedan tv-publiken med storm när han dansade hem vinsten i Let's Dance våren 2006 tillsammans med Maria Karlsson.
Musiken har alltid funnits som intresse, men det tog inte riktig fart förrän efter gymnasiet. Måns gick på musikgymnasium i hemstaden Lund, som främst koncentrerade sig på körsång.


MISSMATCH
Drop Dead
Text: Stefan Woody, Marit Woody
Musik: Stefan Woody, Fredrik Boström, Märta Grauers, Felix Persson
MissMatch består av Carin Ekroth och Emma Göransson. De växte upp som grannar i Nacka och båda bor nu på Kungsholmen i Stockholm och har varit bästa vänner sedan fyra års ålder!
Båda arbetar heltid med musik, men har också kombinerat universitetsstudier med turnéer och resor.


MAGNUS CARLSSON
Live Forever
Text och musik: Danne Attlerud, Michael Clauss, Thomas Thörnholm
Magnus Carlsson är knappast någon nybörjare när det gäller Melodifestivalen. Som sångare i Barbados (1991-2002) och Alcazar (2003-2005) har han medverkat totalt fem gånger (Barbados: 2000, 2001, 2002, Alcazar: 2003 och 2005). Första gången han stod ensam på Melodifestivalscenen var 2006, då han tävlade med "Lev livet".


SHEIDA
I mina drömmar - Mani armani taha
Text: Ulrika Bodén, Rostam Mirlashari, Niklas Rosvall
Musik: Rostam Mirlashari
Med "I mina drömmar" gör världsmusiken entré i Melodifestivalen. Upphovsmannen Ulrika Bodéns favoritord i världen är sheida, som betyder galen av kärlek på baluchiska och persiska. Hennes, Rostam Mirlasharis och Niklas Roswalls bidrag "I mina drömmar" sjungs på båda dessa språk samt svenska.
 
THE ATTIC
The Arrival
Text och musik: Eric Amarillo, Michael Feiner
Eric Amarillo och Michael Feiner bildar The Attic, en pop-houseduo som började under namnet Stereopol 2003. När The Attic bildades året därpå bestämde sig Michael och Eric för att ta ytterligare ett steg i den musikaliska karriären - från att ha varit upphovsmän och producenter blev de nu också artister, med Michael som sångare.
The Attics första singel hette "I Just Can Help It" och kom ut 2004.

Therese Grankvist är född i Nässjö, men uppvuxen i Tullinge. Hon arbetar sedan ett antal år som sångerska och har bland annat spelat in skivor som Drömhus.
Det var Dr Alban som övertalade Therese att bli Drömhus och genombrottet kom 1998, när man släppte en ny version av gruppen Freestyles låt "Vill ha dej". 1999 deltog Therese, som Drömhus, med bidraget "Stjärna på himmelen" i Melodifestivalen och slutade på andra plats.

SEBASTIAN
When The Night Comes Falling
Text och musik: Sebastian Karlsson, Peter Kvint
För Sebastian Karlsson från Morgongåva är det Melodifestivaldebut. Han har sysslat med musik i tio-tolv år och stått på scen i lika många.
Han har spelat i en mängd olika band sedan han var tolv år gammal, men satsar sedan sin framgång i tv-serien Idol - han kom tvåa 2005 - på en solokarriär.


SONJA ALDÉN
För att du finns
Text: Sonja Aldén
Musik: Bobby Ljunggren
Det är andra gången som Sonja Aldén är med som soloartist i Melodifestivalen. Första gången var 2006, då hon sjöng bidraget "Etymon" men även deltog som upphovsman till The Poodles bidrag "Night Of Passion".
Men redan 2003 fanns Sonja med i kören bakom vännen och kollegan Shirley Clamp, när Shirley sjöng "Mr Memory" i Melodifestivalen.


NANNE GRÖNWALL
Jag måste kyssa dig
Text: Ingela "Pling" Forsman
Musik: Nanne Grönvall, Peter Grönvall
Nanne Grönvall har alltid sjungit. När hon var liten skrev hon egna sånger, dikter och arrangerade Melodifestivaler hemma med kompisarna. I tonåren fortsatte musiken att vara en stor del av hennes liv. Karriären inleddes när hon var 16 år när hon började sjunga med ett rockband. Sedan dess har hon varit medlem av många olika grupper, bland andra Sound of Music och One More Time, som hon också deltagit i Melodifestivalen med.
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=62765Jag återkommer med sammanfattning efter att jag har lyssnat.
Tillägg den 16/2 kl 22,45
Lite senare än vanligt ...tänk att sporten alltid ska få komma före allt annat i radio- och tv-tablåerna... Nu har jag lyssnat igenom låtarna. Snabbgenomgången fick jag ta på webben.
1. Bra låt. Jag gillar denna.
2. ganska så bra också.
3. Introt påminner om... (?) Skön låt.
4. svenska plus baluchiska och persiska... häftigt.
5. Gillar.
6. Bra!
7. en fin ballad med vacker text.
8. Nannes låt är rolig och bra.
Det blev kortfattat... Jag väljer ut 1 och 6 som favoriter.

Tillägg den 17/2 kl 09,50
Nannes låt har vuxit. Nu skulle jag nog nästan ha med nummer 8 som favorit istället för 1 ...eller 6...
Tillägg igen:
:-) Nu vet jag! Detta är ju såklart den bästa och Värsta schlagern!
Tillägg den 17/2 kl 22,35
Nu har jag kommit på vilken låt nummer 3 var lik, det var ju Elton Johns
Yellow Brick Road.
Jag valde ju ut nr 1 och 6 som favoriter. Båda gick till final!

Husvisning

Det där med att titta på hus…

P♥ och jag ska gå på vår första husvisning i veckan som kommer.

Det känns lite kluvet. Jag trivs ju bra där vi bor, i vår hyreslägenhet. Samtidigt skulle det ju vara att föredra att flytta till ett hus på många sätt. Drömmen om att köpa en tomt och bygga ett nytt hus har vi väl i stort sett gett upp, insett att det blir för dyrt för oss… Så nu är det titta på gamla begagnade hus som gäller. De flesta är från 70-talet.

Så här i början av tittandet är man ju ganska så kräsen, det är mycket som ska klaffa. Jag vill inte köpa vilket ruckel som helst. Och jag vill absolut inte köpa något att ha tills vidare. Jag gillar inte att flytta, och vill göra det så sällan som möjligt :-) När vi flyttar vill jag att det ska vara för alltid eller i alla fall en väldigt lång tid framöver.

 
Det första jag känner in är gatuadressen. Det är ju verkligen en petitess, men jag vill att det låta fint och ge mig positiva vibbar. Ett bra gatunamn, för mig, är lätt att stava och det är inte något personnamn i det.

Området är viktigt. Jag vill gärna bo kvar i samma område som vi bor i nu. Det är inte särskilt lätt, så jag har fått vidga mina vyer lite. Jag vill bo så nära hemma som möjligt och P kan tänka sig längre bort. Men vi är ganska så överens om områden i alla fall.

Sedan tittar jag på läget, om huset ligger vid en trafikerad gata gillar jag det inte. Jag vill ha ett lugnt och barnvänligt område. Gärna bra läge till dagis, skola, grönområde och mataffär.

Hur ser det ut i trädgården och hur ser huset ut på utsidan. Vad är det för fasad och fönster.

Så har vi ju en väldigt viktig bit; planlösningen. Vi behöver minst fem rum och kök och två toaletter. Jag sitter och tittar länge och väl på ritningen för att tänka ut hur vi kan möblera och vilka väggar som kan rivas eller byggas.

Sedan har vi det där med källare eller inte källare… och om det är källare så är troligen tvättstugan i källaren, någon som jag inte riktigt gillar. Tvättstuga på samma plan som garderoberna är däremot bra. Gå upp för en och till och med två trappor med kläderna är jobbigt…


Så tittar man ju på hur gammalt huset är och hur omfattande renoveringen blir. För renoveras det behövs det, var så säker! Jag vill ha omtapetserat i alla rum. Så vad det är för tapeter och stil i huset ska jag försöka blunda för, för de ska ändå väck. Helst så fort som möjligt, helst innan vi bär in möblerna. Nej, det går väl inte då, men snarast i alla fall… Sedan behövs kanske köket och badrummen göras vid inom en ganska så snar framtid. eller kanske 5-10 år.

och så svåraste biten av allt: Komma överens! :-)

 
Det huset vi ska till har bra gatunamn, bra område, ganska bra läge tror jag. Planlösningen är inte jättebra men bra nog för att vara intressant. Renoveringen vet jag inte riktigt.

Ska försöka titta praktiskt och inte estetiskt på huset.

Om nu alla mina många punkter klaffar (Jag vet att jag är kräsen.) ja då kommer vi till den biten med pengarna och bjudningen… Det känns som om det kommer att ta evigheter innan vi kommer att flytta… (Men för min del gör det inte så mycket.)

Förresten en annan sak med: Finns det tillgång till bredband? *ler*Tillägg den 21/2:
På tal om hus... om någon undrar hur det gick med husvisningen? Inte så bra. då hade jag väl gjort ett eget stort inlägg om det! Huset var perfekt på alla sätt och mina kriterier uppfyllda. Det var det många andra också som tyckte... Redan när vi kom till visningen var budet uppe i 50 000 över utgångspriset. d v s så mycket som vi hade möjlighet att bjuda. Nu är det uppe i 120 000 över utgångspriset... *suck*
Så nu tar vi det lugnt istället och stannar där vi är. fast det såklart om det skulle dyka upp något mer bra hus i samma område så kanske vi provar igen.
(från uppföljande inlägg: barnen ritar...)

Tillägg 21/2 kvällen:
Nu är budet uppe i 150 000 över utgångsbudet.

Tillägg den 25/2:
Sista gången vi kollade var budet uppe i 275 000 över utgångsbudet.

Anne Taintor

Anne Taintor
http://www.annetaintor.com/

"You know them.  You love them…all the glam women and men featured on our magnets, note cards and other must-have Anne Taintor products. 

But did you know that all the artwork we use comes from authentic vintage advertisements from the 1930s, ‘40s and ‘50s?"...
Mera spännande läsning här: http://www.annetaintor.com/models.html


Skötselråd för orkidéer

brudorkidé
Med en ny orkidé i min ägo kollar jag upp skötselråden på nytt...  Fast det är inte på grund av okunskap jag misslyckas med dem, snarare glömska och lathet... :-)

"Ställ hela krukan i ett vattenbad ungefär varannan vecka och låt den stå i tio minuter. Lyft upp krukan och låt överskottsvattnet rinna av. Gröna, spänstiga rötter behöver inte vattnas men skrumpna rötter vill ha vatten."...
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=30644&a=369349

"Phalaenopsis vill ha all tillgänglig sol från september till mars och ljust men ej direkt sol resten av året. Den är varm växande, trivs vid en temperatur 17-25° och passar väl i boningsrum. Vill gärna ha luftväxling men ej kalldrag."...
http://www.orchidehuset.se/kultur/skotselrad%20-phalaenopsis.htm

Burleigh Pottery

burleigh
http://www.burleigh.co.uk/
"Established in 1851, Burgess Dorling & Leigh is one of the few pottery firms still being run under family ownership. Steeped in Staffordshire's Pottery history, this fine old business has been manufacturing best quality, pure English pottery for over 150 yrs."
http://www.burleigh.co.uk/about-burleigh.php

Visst är det vackra mönster? Särskilt det översta, Calico, gillar jag. De viktorianska mönstren är vackra, sånt som farmor hade upphängt på väggen... Jag är mer och mer inne på lantköksstilen tror jag... :-) Jag tittar mycket på vitt och romantiskt nu.

hjärtliga hälsningar

hjärtanalla hjärtans dag
♥ Kramar till alla som läser mina Tankebubblor! ♥
(De fina faten kommer från Serholt och chokladen från Marabou :-)

Alla hjärtans dag

..."I Sverige har firandet av S:t Valentin och Alla hjärtans dag inte förekommit i någon större utsträckning förrän på 1960-talet, då det lanserades av kommersiella skäl och genom amerikansk kulturell påverkan. NK-varuhuset försökte lansera seden, men det tog tid tills firandet blev mer än det hjärtformade gelégodiset. Under 1990-talet tog dock firandet fart (kanske som en följd av uppmärksamheten i skolorna) och har funnits sin plats som Alla Hjärtans dag i den svenska högtidskalendern.


 Alla hjärtans dag, i andra delar av världen:
I Japan är det vanligt förekommande att flickor ger "tyckaomchoklad" och "pliktchoklad" till vänner och pojkar de tycker om. Detta i sin tur medför att pojkarna förväntas ge tillbaka något den 14:e Mars på "White day".
Läs mera om Valentin och Alla hjärtans dag här:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Alla_hj%C3%A4rtans_dag


White Day
is a festival that was created by a concentrated marketing effort in Japan. White Day is celebrated in Japan and Korea on March 14, one month after Valentine's Day. On Valentine's Day, women give gifts to men; on White Day, men who received chocolate on Valentine's Day return the favour and give gifts to women. This holiday is starting to gain popularity in Hong Kong, where Japanese influence is strong.

There are many theories about the origins of White Day, but according to one, the holiday began in 1965, when a marshmallow maker started marketing to men that they should pay back the women who gave them chocolate and other gifts with marshmallows. Originally it was called Marshmallow Day, and later it was changed to White Day.

Soon, the chocolate companies started realizing that they could capitalise as well on this day, and began marketing white chocolate. Now, Japanese men give both white and non-white chocolate, as well as other edible and non-edible gifts, such as jewellery or objects of sentimental value, to the women who gave them chocolate on Valentine's Day a month prior.

In South Korea, candies are the usual present.
http://en.wikipedia.org/wiki/White_Day


Eleni's vackra kakor

Eleni's
Each cookie is hand-iced, with the utmost care and attention to detail. These are not only delicious sugar cookies but beautiful works of art!
http://www.elenis.com/

tisdagstema - avlång

banan
En avlång banan :-) Fler bloggar med avlånga bilder hittar du här: tisdagstema.

Davida

davida
Via bloggen Dagbokstankar hittade jag till http://www.davida.dk/ med mängder av mysiga inrednings- och trädgårdsprylar. Lite vårinspiration!

Vårnytt från Cult Design

cult design
Eget collage med egna bilder på egna krukor+ljus! :-)
Jag gillar verkligen detta mönstret från Cult Design. *glad*

Goda blodapelsiner!

blodapelsin
Ica blodapelsin Italien klass 1 står det på dem. Jättegoda!

Fläskfilé i ugn

Jag har lagat efter detta receptet i helgen. Jag fick det av en jobbarkompis.
FLÄSKFILÉ I UGN
2 st fläskfiléer
5 dl crème fraîche
5 dl grädde
1 dl kinesisk soja (Jag hade Mrs Cheng's Mushroom soy)
2 tsk sambal oelek (Jag hade närmare 3 tsk)
Skär fläskfiléerna i skivor och lägg dem i en ugnssäker form. (Jag hade en oval form som var 35 x 24 cm och 6 cm hög.)
Koka upp crème fraîche, grädde, soja och sambal olek i en gryta. Häll detta över köttet. Sätt in i ugnen 175° i mitten i 1½ timme. Eventuellt en bit aluminiumfolie över mot slutet.
Jag serverade med ris och en grönsallad.
I salladen hade jag svarta bönor och kidney-bönor.


Trevlig helg!

cosas
Trevlig helg önskar Nilla.
Underbara bilder från Cosas!

Melodifestivalen 07

Carolina Norén spelar upp samtliga åtta bidrag mellan klockan 21.06-22.00 i kväll i radio P4
Jag tycker att det är bra att lyssna på låtarna innan, för då kan man koncentrera sig på texten och musiken. När man sedan ser dem på tv är det ju det visuella som tar överhanden. Då tittar man på hur de ser ut och vad de har för kläder på sig och hur de dansar.
Låtarna är oftast bättre också. exempel förra veckan gillade jag ju Hypnotized med Sofia. Den låt tyvärr inte lika bra när hon uppträdde på lördagen. Hon var säkert jättenervös.

Denna helgen är det följade åtta låtar som gäller:
svt melodifestivalen
REGINA LUND
Rainbow Star

Text: Fredrik Kempe, Regina Lund
Musik: Fredrik Kempe, Bobby Ljunggren

För Regina Lund är det Melodifestivaldebut, både som textförfattare och som artist. Men känd för publiken blev Regina när hon gjorde rollen som Abigal i Göteborgs Stadsteaters uppsättning av Häxjakten 1993. Välkänd blev hon också som Laila Klang, hemmafru från Tierp, i radion. På tv slog Regina igenom i SVT-serien Rederiet, som sekreteraren Mona.

MARIE LINDBERG
Trying To Recall

Text och musik: Marie Lindberg

För Marie Lindberg blev det första telefonsamtalet med Melodifestivalens artistansvarig Christer Björkman något av en chock. För hon har aldrig stått på en scen tidigare.
Marie är lärare och arbetar just nu med en förstaklass. Ursprungligen kommer hon från Kungshamn, men bor sedan sju år tillbaka i Munkedal. Att skriva musik har Marie gjort sedan hon var 15 år gammal och musikalisk förebild är främst den amerikanska singer-songwritern Lisa Loeb.

JIMMY JANSSON
Amanda

Text och musik: Thomas G:son, Jimmy Jansson

Det är två år sedan Erik Robert Jimmy Jansson medverkade i Melodifestivalen (2005). Då sjöng han "Vi kan gunga" som blev en svensktoppsframgång. Nu står Jimmy åter igen på Melodifestivalscenen, men nu är han också upphovsman till bidraget "Amanda" tillsammans med Thomas G:son. Jimmy är född i Hagfors, Värmland och startade en rockgrupp redan i sjätte klass: ZlipZ som nästan bara spelade Creedence-låtar.

COSMO4
What's Your Name

Text: Kent Olsson
Musik: Niklas Edberger, Henrik Wikström

Cosmo4 består av fyra tjejer: Yasmine, Ulrika, Jenny och Rudina.

Genombrottet för gruppen kom med singeln "Mexico" och under sommaren 2006 har framgångarna fortsatt med singeln "Peek-a-Boo". 
 
LUSTANS LAKEJER
Allt vi en gång trodde på

Text och musik: Johan Kinde

Lustans Lakejer bildades 1978, men när Lustans Lakejer uppträder under Melodifestivalen 2007 ser gruppen helt annorlunda ut än då.

I dag består gruppen av: Johan Kinde (sång), Tom Wolgers (synt), Jan Lundkvist (gitarr, kör) och Julian Brandt (bas, kör).

JESSICA ANDERSSON
Kom

Text och musik: Mårten Eriksson, Lina Eriksson, Rasmus Raz Lindwall, Robert Rob Wåtz

Jessica Andersson medverkar för fjärde gången i Melodifestivalen. Nybliven och stolt mamma stod hon på scenen 2003 med Magnus Bäcklund. Tillsammans vann de Melodifestivalen med bidraget "Give Me Your Love" och slutade senare femma i ESC i Tallinn. Året därpå var Magnus och Jessica tillbaka i Melodifestivalen, då med "Vindarna vänder oss", som slutade på sjätte plats i den svenska finalen.

SVANTE THURESSON
& ANNELIE RYDÉ
Första gången

Text: Sonja Aldén
Musik: Bobby Ljunggren, Dan Sundquist

Svante Thuresson började sin musikaliska bana som trumslagare. 1963 blev han en av medlemmarna i gruppen Gals and Pals och jobbade tillsammans med gruppen i tv- och revyframträdande hos bland andra AB Svenska Ord och Knäppupp.
Anne-Lie Rydé är en av Sveriges mest mångsidiga och namnkunniga artister. Hon har ställt upp i Melodifestivalen två gånger tidigare: 2004, med "Säg att du har ångrat dig", och 2005, med "Så nära", då hon också deltog som upphovsman.


THE ARK
The Worrying Kind

Text och musik: Ola Salo

The Ark (Ola Salo - sång, Jepson - gitarr, Martin Axén - gitarr, Leari - bas, Sylvester Schlegel - trummor och Jens Andersson - klaviatur) bildades av leari, Jepson och Ola 1991
Gruppen skivdebuterade redan 1996 med EP:n Racing With The Rabbits. Men det stora genombrottet kom 2000 med singeln "It Takes A Fool To Remain Sane" och bandet är numera ett av Sveriges främsta.

Läs vidare om bidragen här! http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=62765

I The Arks aftonbladsblogg kan man även få se...
Pressveckans vassaste pressveck!

The Ark - kanske det enda bandet som spelar både i melodifestivalen och i Hultsfred samma år?
Finska Lordi vann förra året. Jag tänkte -Vilka ska vi skicka till Finland nästa år? Kanske Roger Pontare? :-)
eller varför inte The Ark "bugg är den nya punken"Tillägg den 9/2 kl 22,05
Nu har jag lyssnat på alla låtarna. Skriver en liten sammanfattning, precis som förra veckan, och väljer ut två favoriter.
1. Rainbow star var ganska så bra. fast nja...
2. Fin ballad.
3. Låter precis som Jimmy Jansson, duracell-kaninen.
4. Cosmo4 bra takt. Denna gillade jag!
5. Tyvärr inget för mig.
6. Kom var inget speciellt sådär.
7. En fin låt.
8. Rätt schysst! Jag hörde på en gång Michelangelo-toner i den? Ola Salo sa själv att de inspirerats av 70-talets schlagerlåtar.
Favoriterna blir 4 och... 8.

möbelmässan

möbelmässan
Stockholmsmässan foto: Magnus Skoglöf
Mässornas mässa Möbelmässan Stockholm Furniture Fair öppnar idag. Jag var där 1995. Oj, det var ett tag sedan... Det hade varit kul att gå någon gång igen. Sånt blir aldrig av nu. Jag gillar mässor!
Någon bloggare som har en rapport, säg bara till! :-)

Dansa med Doreen

Lilltjejen gillar att dansa med Doreen!
http://www.svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/index.jsp?d=50477

Nike dancing

Eddie Meduza

Dagens tema är ju musik, och inne hos Stationsvakt blev jag påmind om musik jag inte har hört på evigheter, typ sedan tonåren. Eddie Meduza gjorde ju mängder av låtar, alla typer av låtar, men är mest känd för raggarlåtar antar jag. Jag sökte vidare lite om honom och kom på att det är ju Eddie Meduza som har skrivit låten Evert. "Jag går på stigen som går till Evert Å jag ska dit å ta mig en dramm det klirrar muntert uti min väska när jag i solen går stigen fram..." Den som spelades flitigt på svenskttoppen och i lokalradion för några (10) år sedan. Hade jag ingen aning om... Det är Stefan Ljungqvist i Matz Stefanz med Lailaz som sjunger.

"Vad har Stefan Ljungqvist, Laila Westersund och Eddie Meduza gemensamt?
Svar: Dansbandet Matz Stefanz med Lailaz, som tagit Svensktoppen med storm..." http://www.angelfire.com/ut/johnjohn/emhelsing.html

Läs mera om Eddie Meduza och hitta länkar på Wikipedia.
Här kan du se Eddie Meduza på You Tube.
En sida med covers med mera.

tisdagstema - musik

musik
Det skulle ha varit en bild på Robbie Williams här! :-)
...bara ett problem, jag var inte på konserten :-(  attans...

Det fick bli en bild på barnens rytmikinstrument istället. De gillar att leka och spela på sin tvättbräda, träblock, bjällror, tamburin, xylofon och cymbaler! Jag hoppas att de ska vilja lära sig att spela något instrument när de blir lite större. Själv lärde jag mig elorgel när jag var 7-8 år. Det är kul med musik!
Andra inlägg med tisdagstema.

Vilka prylar och köksmaskiner har du?

I Family Living 2/2007 på sidan 104-105 är rubriken Tillbaka till 80-talet och det handlar om ”Hi-Tech Retro” 80-talet köksprodukter är tillbaka i en ny lyxig design.

 

Vilka av dessa prylarna hade du då och vilka har du eller vill du ha nu?

 
Läskmaskinen SodaStream.
Maskinen laddas med en kolsyrepatron, sedan kan man kolsyra sitt vatten och även tillsätta olika smaker om man vill för att göra läsk. Vi hade en redan 1975. Den var vit med orange handtag och det tillhörde tre glasflaskor. Vi barn tyckte att det var kul att göra läsk. Den föll i glömska några år, hade en återkomst runt 1986 för att sedan glömmas igen. Det kan hända att den finns kvar och fungerar ännu. Men jag är inte intresserad av att göra kolsyrade drycker. Det går ju lika bra utan.  


Solariet
. Vi hade ett solarium 1979. Det satt högt uppe i taket och var orange. Det fanns vita sollampor och röda värmelampor i det. I mitten av 80-talet kom sedan vita solariehimlar med lysrör i. Jag minns at vi solade under en sådan hemma hos en kompis. Efter det solariebäddar med sol både uppifrån och underifrån på samma gång. De var så stora så de var inte vanliga som hemmasolarier. Jag har inte varit en av dem som har solat jättemycket. Nu för tiden har vi inget och vill inte ha något solarium. Att gå och sola t ex på Friskis & Svettis solarier gör jag ungefär 6-7 gånger på ett år.  

 
Fonduegrytan.
Mamma berättade att pappa hade en fonduegryta i koppar när de flyttade ihop på 60-talet. Det var bara för lite sedan som hon kastade den. Jag kan inte minnas att vi brukade göra fondue när jag var liten, så den var nog ganska så sällan använd. Jag tror inte att det är något vi kommer att köpa oss. Det räcker med vår lilla choklad-fondue… 


Bakmaskinen.
Den blev årets julklapp 1988, men vi har aldrig haft någon. Inte så troligt att vi kommer att skaffa nu heller.

 
Inte heller popcornmaskin, glassmaskin, råsaftcentrifug eller fritös har vi haft.

Däremot en elektronugn, föregångaren till mikrovågsugn, hade vi när jag var liten. Den var av märket Husqvarna, brun med en silverfärgad kupol.

 
Smörgåsgrillen
. Det hade vi först i början av 1990-talet. P och jag har också haft en! Jag undrar var den är... Det är den hi-tech retro-prylen jag skulle kunna tänka mig att använda ju!

Fler snödroppar

snödroppar
En bild från idag! Jag berättade ju om första snödroppen redan den 13 januari. Nu kommer det ännu fler här invid söderväggen. Idag har det förresten kommit lite snö igen. Andra inlägg med snödroppar: Snödroppar!

datorer, datorer...

Jag vet inte vad sammanfattningen av enkäten blir förutom att det nog är så att blogg.se har en adressikon som fungerar bra med webbläsare som följer iso-standard ? men som inte funkar lika bra i IE. Vilket jag tycker är trist. Det är ju roligare att se en fin ikon istället för bara ett blått Explorer-e. Men det kanske kommer…


 

Heidi skrev att hon använder en Mac. Då blev jag lite nostalgisk. Vår, pappas, första dator hemma var en Macintosh. Detta var i början av 90-talet någon gång. Varför det blev Mac tror jag berodde på att de, i alla fall då, var de bästa. Pappa ville använda det proffsiga programmet QuarkXPress (ett program som man kan använda både bilder och text i. T ex till tidningar och kataloger.)

Någon gång runt 1996 blev det ändå så att vi köpte en PC med Microsoft Windows på. Jag minns att vi tyckte att det var ologiskt att använda. Mamma frågade hur man stänger av datorn. ”Du ska trycka på Start” sa jag. ”Ska jag klicka på Start? Det är stänga av jag ska göra, inte starta!” sa hon då.


 

Då var frågan Mac eller PC?. Nu är frågan, som jag funderar på, Explorer eller Firefox?

Blogg.se verkar funka bra i Firefox. Men en sak som jag har hittat är kalendern som jag har här till höger. Om man klickar på en understruken siffra får man fram inläggen som är skriva den dagen. I Explorer håller sig den nya rutan med inläggen fint inom ramen. I Firefox så hoppar siffrorna iväg utanför ramen! Varför är det så? Antar att jag inte kan göra något åt det utan något för blogg.se att fixa?

 

Bilden här nedanför visare att det finns en hel del Firefox-användare bland Tankebubblors läsare. Men nu ska jag nog inte fördjupa mig mera i detta tror jag. Blir bara snurrig då. :-) Samt irriterad på allt som inte fungerar som jag vill. (Vi kvinnor är kräsna konsumenter. ;-)

tankebubblor


Hur ser adressikonen ut?

adressikon
En liten enkät: Hur ser det ut i din dator när du tittar på min blogg?
1. som en suddigt röd-vitt b. Man ser inte ens att det är ett b.
2. som ett vitt b på en röd botten. (b som i blogg.se)
3. som ett blått e (symbolen för IE, explorer)
4. som ett vitt tomt papper (Firefox symbol för hemsidor utan hittad adressikon)
eller något annat?

De där små symbolerna, adressikonerna, faviconerna. Varför ser man man dem bara ibland? och bara på vissa bloggar? Hur ska man göra för att de ska komma fram. I min favoritlista borde ju alla blogg.se-bloggar ha ett vitt b på röd botten. Varför är det inte så? Hur ska jag göra för att det ska bli så? (Det är kanske något för blogg.se att fixa till.)
Men t ex i min favoritlista så ser jag att endel blogspot-bloggar har ett vitt B på orange botten men andra inte. trots att jag har varit inne på den och klickat och uppdaterat...

Det krävs ju såklart att hemsideägaren har gjort och lagt in en symbol, så långt är jag med.
Sedan är det, som vanligt *störigt*, att olika webbläsare kör med olika standard, eller?

"En favicon (favorites icon) är en ikon som representerar en webbsida. Den visas vanligen till vänster i adressfältet i de flesta moderna webbläsare när du är inne på sidan och kan även visas i menyer och listor om du väljer att lagra sidan som bokmärke. I webbläsare som Opera och Firefox så kan man även se denna favicon i de öppnade flikarna. Vanligen är den 16×16 pixlar stor men formatet tillåter andra storlekar, till och med flera olika i samma fil...."
http://sv.wikipedia.org/wiki/Favicon


Vilken livsstilstyp bor i ditt kvarter?

Jag hittade en intressant länk hos Vicke idag:
http://www.teleadress.se/
Där skriver man in en adress under Mosaic livsstil och får då veta vilken typ av folk som bor i det området.
De som bor där jag bor är medelålders  medelinkomsttagare.
Var går gränsen mellan låg- och medelinkomsttagare förresten? Jag hittar inget svar.

Medelålders är jag i alla fall enligt detta:
"Medelåldern, eller medelålders, brukar användas som en subjektiv benämning för skedet i livet mellan ungdomen och ålderdomen.
Docent Thomas Lindh vid Uppsala universitet använder följande definition:

yngre medelåldern, 30-49 år
övre medelåldern, 50-64 år"
http://susning.nu/Medel%E5lder

Tillägg: Här hittade jag en lista över alla de 42 grupper som finns: Mosaic
Livsstilstyper http://www.experian.se/Default.aspx?ID=37
A - Välutbildade Storstadsbor 
A01 Kosmopoliter » 
A02 Storstadspuls » 
 
B - Singlar i storstad 
B03 Internet och Mingel »
B04 Globalister » 
 
C - Unga singlar i lägenhet 
C05 Vetandets Värld » 
C06 Minglande singlar » 
C07 TIME to play » (Telecom Internet Media Entertainment)
C08 Studentliv »  
 
D - Seniorer i lägenhet 
D09 Bussresor och korsord » 
D10 Seniorboende » 
D11 Välutbildade pantrar »
D12 OPALer »  (Old People Active Life)
D13 Pension och tradition » 
 
E - Lägenheter på mindre ort 
E14 Dagens dubbel » 
E15 Metall och Industri »
E16 Lagom är bäst »
E17 Bantning och barnavård »
  
F - Kulturell mångfald 
F18 Skilda Världar »
F19 När och Fjärran »
F20 Multikulturellt »
 
G - Välbeställda villaägare 
G21 Gräddhyllan » 
G22 Guldkort och kapital » 
G23 Köpstarka barnfamiljer »
G24 Nya villor och barn »  
 
H - Småhus i förort 
H25 DINKisar » (Double Income No Kids)
H26 Konventionella familjer » 
H27 Villa och barn »
 
I - Småhus och Pendling 
I28 Stora barnfamiljer » 
I29 Villor och fritidshus »
I30 Par i 70-tal »
I31 Nöjda i småhus »
  
J - Småhus på mindre ort 
J32 Trygghet och tradition »
J33 Vård och omsorg »
J34 Lönneberga »
 
K - Småhus och industri 
K35 Små- och flerfamiljshus » 
K36 Äntligen hemma » 
K37 Bruk och industri »
 
L - Glesbygd 
L38 Lantbruk och Fälldin » 
L39 Borgare och bönder »
L40 Levande landsbygd »
L41 Gröna vågen »
L42 Jakt och postorder »

Till varje grupp finns ett vanligt kvinno- och mansnamn också!
Läs mera om grupperingarna här: http://www.experian.se/Default.aspx?ID=91


Favoriter från Göteborgskex

göteborgskex
http://www.goteborgskex.se/
Om man skulle göra en 7-i-topplista av Göteborgskex kakor, då skulle min lista se ut såhär. :-) Ballerina mini-muffins var en nyhet för mig. Vi smakade dem nu i veckan. Goda!

Stäng av ClearType i IE7

Sånt här med datorer och webbläsare gör mig snurrig. Jag använder Microsofts Explorer 7, bytte från 6 till 7 i förra månaden. Jag provar mig även fram med Firefox vid sidan av.
Att göra om layouten i bloggar och hemsidor är inte det lättaste har jag förstått. Eftersom Firefox följer ISO-standard hyffsat medans Explorer följer Microsofts egen standard, ISO till en viss del bara. eller nåt...

Det var maken som uppdaterade och han visst att man skulle bocka av manuellt för att slippa ClearType.
De flesta verkar vilja slippa att ha det, så man kan ju undra varför de inte gjorde det tvärtom; att man bockar i om man vill ha det.


"Nu har Internet Explorer 7 skickats ut till de flesta via automatiska uppdateringar, åtminstone för er som har engelska Windows XP. Kanske har även den svenska versionen släppts när ni läser detta. Hur som helst så har många av er säkert lagt märke till att texten har blivit lite suddig i Internet Explorer 7. Detta beror på något som kallas för ClearType och är tänkt att mjuka ut fonterna och göra texten mer lättläst. För att stänga av detta går du till Tools > Internet options > Advanced och under sektionen Multimedia kryssar ur "Always use ClearType for HTML" och starta sedan om Internet Explorer 7."
http://www.fpgroup.se/nyheter/?id=36076

På svenska: Gå in på Verktyg som du hittar uppe till höger i webbläsarfönstret. Välj Internetalternativ, Avancerat. Under Multimedia hittar du ett ställe där det står "Använd alltid ClearType för HTML" Där ska inte finns någon bock.
(tycker jag alltså)

Stationsvakt visar skillnaden: ClearType.


Avslöjar hur ute jag är:

När vi pratade på jobbet om att mina föräldrar var i Thailand: "Har du aldig varit i Thailand, vet du hur ute du är? Där var jag för femton år sedan." Jag höll med. Jag är ute. :-)

Jag har aldrig besökt Thailand!
Jag har aldrig varit på Kanarieöarna, inte ens i Spanien!
Jag har aldrig ätit sushi!
Jag ser inte smörgåstårta, flygande jakob och falukorv i ugn som en chic retro-trend. Vi har ju ätit det regelbundet sedan 70-talet. :-)

Toppa det om ni kan! *ler*

damm i luften

jagar damm
Lilla damen jagar damm.
Här sitter jag i soffan med lillen och fotograferar det han ser. "Mamma titta! Där är... sånt" säger han och undrar vad det är han ser. och så tar han upp handen för att ta det. precis som en liten kattunge som leker. Han har upptäckt att när solen lyser in så syns det damm i luften. Det har inte varit så soligt och han har inte suttit stilla så länge eller har han bara inte sett det så tydligt tidigare. för det var som en ny upptäckt för honom. Han lät så söt och snopen!
Sedan börjar dottern också att fånga damm.

I morse sa dottern, som har ätit dåligt sista dagarna "Mamma idag vill jag ha potatismos och biffar och grönsaker." Att hon önskar sig mat och till och med grönsaker är ett gott tecken!
Så nu vet vi vad det ska bli till lunch. Jag fick den maten jag längtade efter i går kväll; fajitas.

Idag när dottern skulle klä på sig ville hon ha något nytt jag hittade på KappAhl nyligen, som hon inte har provat ännu. "Men mamma, den är för liten" (för kort). Det tog en stund att förklara för henne att hon hade fått en tunika och den ska vara så kort. Hon tänke ju sig en klänning. för hon brukar han klänningar utanpå byxorna också. Men sedan var hon nöjd. Men en kortärmad brun-rosa blommig tunika utanpå en långärmad tunn rosa tröja och ett par bruna byxor.
(eller tunika kanske inte är det exakta ordet. Det är som ett långlinne att ha utanpå.)
Vi är lite piggare idag, i alla fall just nu. Men snoriga...

Melodifestivalen 07

Jag lyssnade på alla åtta låtarna på radio igår. Sedan gick jag och la mig och sov. En liten sammanfattning efter att ha lyssna en gång:
1. Det var bra tempo och dunk i denna låten, den kommer att passa att köra på träningen. Texten "Money" var lite fånig...
2. Ganska så skön. Man känner igen Stefan Anderssons lite "country"-stil.
3. Samba sambero var den låten jag minns bäst såhär dagen efter att bara ha hört låtarna en gång. Och det brukar vara ett bra tecken. Jag gillade låten! och den var mycket schlager-lik.
4. Det lät som Addis Black Widow, de har ju speciella röster och ett visst sound. Men, nja, ingen favorit.
5. Move var ganska så bra ändå...
6. Denna power-ballad med Tommy Nilsson lät som en power-ballad med Tommy Nilsson. Fin och med bra röst. Fast inte som 1989.
7. Lite grekiska toner med Sofia Berntson i låten Hypnotized. Denna gillade jag.
8. Staffan Hellstrand och Uno lät som man hade kunnat tänka sig. Ganska så bra låt! Jag gillar den.
Svårt att välja ut favoriter här. Man jag tar nummer 3 och 7.

Nu ska jag lyssna igen på:
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=62764&lid=puff_752718


Tillägg den 3/2 kl 21,35
Nu har jag just tittat klart på tv. Jag är nöjd med röstresultatet! och jag är supernöjd med Kristian Luuk!

Melodifestivalen 07

melodifestivalen
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=62765

ELIN LANTO
Money
Text och musik: Lasse Anderson
Elin Lanto är född och uppvuxen i Litslena, utanför Enköping. Hon slog igenom 2004 med singeln "I Won't Cry", en framgång som följts upp av "I Can Do It".

ANDERSSON & GIBSON
Anything But You

Text och musik: Stefan Andersson, Aleena Gibson

För Stefan Andersson är det Melodifestivaldebut. Stefan kommer från Göteborg och är både sångare och låtskrivare.

1992 fick Stefan sitt stora genombrott med singeln "Catch The Moon"...
Aleena växte upp på den svenska västkusten och kommer från en familj som enligt henne själv består av "musikfreaks". Allt från Crosby, Stills, Nash & Young till Mamas and the Papas och Beatles spelades och redan vid tolv års ålder bestämde sig Aleena för att musik skulle bli hennes framtid.

1994 började hon skriva egna låtar och första skivkontraktet kom året därpå och resulterade i låten "Tankar"...

ANNA BOOK
Samba sambero

Text och musik: Thomas G:son

Anna Book är vad man kan kalla en Melodifestivallegend. 15 år gammal (det var innan SVT satte 16 år som åldersgräns för tävlingen) slog hon igenom i Melodifestivalen 1986 med låten "ABC", som slutade på tredje plats. ...

ADDIS BLACK WIDDOW
Clubbin

Text: Armias Mamo, Dianne Wiston
Musik: Armias Mamo

Addis Black Widow är en svensk grupp som nått stora framgångar med bland annat "Wait in Summer" och "Goes Around, Comes Around".

Gruppens frontfigur är upphovsmannen Armias "Pigeon" Mamo (sång). I gruppen ingår även Mitsu, som gått från att spela klassisk cello till tung bas (bas och sång), Luies Ally (sång) och Deane J (gitarr och sång).


ANDREAS LUNDSTEDT
Move

Text och musik: Andreas Lundstedt, Johan Röhr

Andreas Lundstedt har varit med i Melodifestivalen fyra gånger tidigare. De två första åren deltog han som solist: 1996 med "Driver dagg, faller regn" och 1997 med "Jag saknar dej, jag saknar dej".

Som en av medlemmarna i gruppen Alcazar har Andreas tävlat två gånger: 2003 med "Not A Sinner, Nor A Saint" och 2005 med "Alcastar". Dessutom har Andreas ESC-erfarenhet, då han som en av medlemmarna i gruppen Six4One sjöng Schweiz bidrag "If We All Give A Little" i Aten 2006.
 
 TOMMY NILSSON
Jag tror på människan

Text: Lasse Andersson, Tommy Nilsson, Johan Stentorp
Musik: Lasse Andersson, Johan Stentorp

Tommy Nilsson behöver knappast någon presentation när det gäller Melodifestivalen. 1989 tävlande och vann han med "En dag" som sedan slutade på fjärde plats i Eurovision Song Contest i Lausanne, Schweiz.

SOFIA
Hypnotized

Text och musik: Sofia Berntson, Jason Gill, Dimitrios Stassos

Sofia är sångerska, kommer från Stockholm och har hållit på med musik som yrke i drygt åtta år. Hon är utbildad på Rytmus musikutbildning på Stockholms musikkonservatorium och har jobbat med musik sedan gymnasietiden.

UNO & IRMA
God morgon

Text och musik: Staffan Hellstrand, Uno Svenningsson

För Uno Svenningsson började allt på 80-talet med gruppen Fredá, där Uno var sångare, gitarrist och låtskrivare. Gruppen var en decenniets största svenska rockband och deras sex album sålde stort.

1994 inledde Uno sin solokarriär med albumet "Uno", som bland annat innehöll klassikern "Under Ytan"...
Irma Schultz Keller är sångerska och skådespelerska, född och uppvuxen på Södermalm i Stockholm. Hon debuterade 1988 med singeln "Tillbaks till dig" och första albumet kom året därpå: Då staden har vaknat (1989). Det blev listframgångar med bland annat sångerna "Precis som du", "Stureplan" ...
  
Utdrag ifrån: http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=62765
Läs mera om artisterna här!"Det är ett måste att ratta in radions P4 på fredagskvällen för den som vill vara tidigt ute med att höra låtarna i Melodifestivalens första deltävling i Jönköping. Carolina Norén spelar upp samtliga åtta bidrag mellan klockan 21.06-22.00 i kväll." Fredag 2/2
http://www.escsweden.com/


Artisterna har bloggar...
http://blogg.aftonbladet.se/1/perma/262273/

Natural Color System

ncs
http://www.fargskolan.se
Jag har gått på kurs om färgkunskap och färglära, samt fortsättningskurs om färgsättning och färg i inredning. men det var sjutton år sedan nu. :-)
Jag fick veta att jag hade ett utmärkt färgseende.
NCS är fortfarande lika aktuellt nu som då. Det är ett smart färgsystem. Jag satt och kikade igenom mina pärmar med material för ett tag sedan när vi hade städning. Letade rätt på hemsidan och läste lite om NCS:

"Natural Color System®© (NCS) är det enda färgsystem som beskriver färger exakt som vi ser dem, vilket gör att det är lätt att förstå, logiskt och enkelt att använda. Alla de 10 miljoner färger som finns kan bli definierade med hjälp av NCS-systemet och få en precis beteckning.

När man har lärt sig hur NCS-systemet fungerar är det möjligt att bedöma en färgs attribut bara genom att se dess beteckning. Till exempel hur mycket svarthet, hur mycket kulörthet och vilken kulörton? Detta hjälper när man ska kommunicera och kontrollera specifikationer och identifiera färger. NCS-beteckningen beskriver de rent visuella egenskaperna hos en färg, och har ingenting att göra med hur de blandas eller dess reflektionskurva etc.


NCS-systemet utgår ifrån sex elementarfärger som uppfattas av människan som ”rena”. Till exempel, elementarfärgen röd är endast röd och inte röd med en aning gult eller en röd med lite blått. Dessa sex elementarfärger överensstämmer med perceptionen av färg i vår hjärna.

De fyra kromatiska elementarfärgerna är gul (Y), röd (R), blå (B) och grön (G) samt de två icke-kromatiska elementarfärgerna som är vit (W) och svart (S).

Alla andra färger kan beskrivas efter deras grad av visuell likhet till elementarfärgerna. Dessa likheter är de elementära attributen (gulhet, rödhet, blåhet, grönhet, vithet och svarthet).

En NCS-beteckning utgår ifrån hur mycket en färg tycks likna två eller fler av dessa sex elementarfärger.

I denna tredimensionella modell som kallas NCS Färgrymd kan alla tänkbara ytfärger placeras in och därmed ges en exakt NCS-beteckning. För att lättare förstå de delar som ingår i NCS-beteckningen delas dubbelkonen upp i två tvådimensionella modeller: NCS Färgcirkel och NCS Färgtriangel.

Ett exempel är NCS-beteckningen 1050-Y90R där 1050 beskriver färgens nyans. Nyansen, dvs graden av likhet mellan vithet (40 %) och svarthet är i detta fall 10 % och till den maximala kulörtheten 50 %. Vitheten skrivs inte ut, men är de resterande 40 % (100-10-50 = 40).

Kulörtonen Y90R beskriver graden av likhet mellan gult och rött (Y och R). Y90R beskriver en gul färg med 90 % rödhet och 10 % gulhet."

Jag köpte en bok i samband med kursen också. Goethes färglära.
Intressant det där!


Odd Molly

Odd Molly
http://www.oddmolly.com/
Nyfiken på: Odd Molly. Jag har tittat lite på Odd Molly-kläderna tidigare. Men jag har inte sett mer än något enstaka plagg i verkligheten, och det var ett tag sedan. Jag tycker att de verkar så tuffa och sköna!
(Det går inte att hitta återförsäljare via hemsidan.)

Oj! Redan en ny månad...

 februari

RSS 2.0