Stäng av ClearType i IE7

Sånt här med datorer och webbläsare gör mig snurrig. Jag använder Microsofts Explorer 7, bytte från 6 till 7 i förra månaden. Jag provar mig även fram med Firefox vid sidan av.
Att göra om layouten i bloggar och hemsidor är inte det lättaste har jag förstått. Eftersom Firefox följer ISO-standard hyffsat medans Explorer följer Microsofts egen standard, ISO till en viss del bara. eller nåt...

Det var maken som uppdaterade och han visst att man skulle bocka av manuellt för att slippa ClearType.
De flesta verkar vilja slippa att ha det, så man kan ju undra varför de inte gjorde det tvärtom; att man bockar i om man vill ha det.


"Nu har Internet Explorer 7 skickats ut till de flesta via automatiska uppdateringar, åtminstone för er som har engelska Windows XP. Kanske har även den svenska versionen släppts när ni läser detta. Hur som helst så har många av er säkert lagt märke till att texten har blivit lite suddig i Internet Explorer 7. Detta beror på något som kallas för ClearType och är tänkt att mjuka ut fonterna och göra texten mer lättläst. För att stänga av detta går du till Tools > Internet options > Advanced och under sektionen Multimedia kryssar ur "Always use ClearType for HTML" och starta sedan om Internet Explorer 7."
http://www.fpgroup.se/nyheter/?id=36076

På svenska: Gå in på Verktyg som du hittar uppe till höger i webbläsarfönstret. Välj Internetalternativ, Avancerat. Under Multimedia hittar du ett ställe där det står "Använd alltid ClearType för HTML" Där ska inte finns någon bock.
(tycker jag alltså)

Stationsvakt visar skillnaden: ClearType.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0