Sjusovaredagen

Jag sov länge idag. Så skönt! Klockan var över tio innan jag steg upp...
Kanske dags att börja vända tillbaka vanorna nu och lägga sig i tid ikväll. Imorgon är det nämligen Sjusovaredagen.

"En av de mer okända dagarna är Sjusovaredagen, den 27 juli, som fortfarande uppmärksammas i Finland. Sjusovaredagen var från början en helgondag till minne av sju kristna män som, enligt legenden, under 200-talet gömde sig en grotta för att undkomma kejsar Decius förföljelse. Där föll de i djup sömn och sov i nästan 200 år. Helgondagen togs bort ur almanackan år 1900 men dagen levde kvar i folkmun och folktro. Om man sov för länge på sjusovaredagen så skulle man vara sömnig och försova sig under resten av året. Den som var sist upp kunde utsättas för bus av de som vaknande tidigt. Sjusovaredagen var också en viktig dag för väderleksspådomar: regnade det på sjusovaredagen skulle det regna de följande sju veckorna."
Nordiska Museet.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Men attans oxå då skulle jag alltså sovit istället för
tagit min morgonpromenad i morse. Kan säga att det var segt att stiga upp mer än vanligt idag så nu har jag alltså fått förklaringen.
Undra hur vädret blir om det som idag var strålande sol fram till kl 16:30 ungefär då det började vräka ner regn. Regn i 7 veckor låter inte så där superlockande direkt.

2007-07-27 @ 00:39:38
URL: http://beastankar.blogspot.com
Postat av: Nilla

>Bea: Det har varit mycket regn, men jag tror ändå att augusti kan bli ganska så fin. I vilket fall är det en favoritmånad för mig.
Ha det bra.

2007-07-31 @ 21:23:22
URL: http://tankebubblor.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0