Skara sommarland

skara sommarland
Vi besökte Skara Sommarland igår! ...och det var vi inte ensamma om... Det var en varm högsommardag med mängder av folk som lekte, solade och badade. (undvik högsäsongen som småbarnsfamilj...) Vi åkte tillsammans med en annan familj. Våra barn tillsammans var 2, 3, 5, 5 och 11 år. Det fanns att göra för alla och vi hade en trevlig dag. Men vi tänkte som så att nästa gång så åker vi och bor över så att vi kan gå in två dagar i rad, om ungefär 7 år! :-) Det är trots allt, tror jag, de som är mellan 10-20 som har som roligast på Skara Sommarland.

Vi besökte bland annat, som syns på bilderna; Trafikstaden, Hoppkudden, Vågpoolen, Piratön, Slänggungan, Convoy, Röde Baronen, Trampbilstaden och Sommarlandståget.
sommarland
Skara Sommarland grundades 1984. Jag var där då. Det var jätteroligt minns jag!
Det har hänt en del sedan dess. En av årests nyheter var Piratön. Det var ingen hit, barnen gillade det inte alls. Faktum är de gallskrek! Vi fick en hel tunna med vatten rakt över oss. Sedan är ju vattnet inte tempererat = iskallt. (Det var i och för sig ganska så skönt en dag som igår.) Ljudvolymen är alldeles för hög av allt dånande vatten på Piratön.
Elvaåringen ville åka diverse olika rutchbanor, men nöjde sig en på grund av köerna. Det där med fritt fall har jag aldrig förstått tjusningen med. Pappan i vår kompisfamilj åkte och sedan blödde armbågarna på honom.
Såhär i efterhand tänker jag att vi skulle nog hoppat över vattenlandet, just igår i alla fall. Men det var skönt att svalka sig. Om man åker två dagar kan man ju ta vattenlandet ena dagen och resten på andra dagen.
sommarland
"Nordens största vattenpark med 45 attraktioner och över fyra miljoner liter vatten. Dessutom en av Sveriges största nöjesparker med 30 attraktioner
Nordens största vågpool med en yta på 1 500 kvadratmeter,
en våghöjd på upp till en meter och en strandlinje på 60 meter
Sammanlagt över en kilometer vattenrutschbanor
Två forsfärder, Tre sagopooler, Fritt Fall på 84 meter"
http://www.sommarland.se/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0