tankebubblor.blogg.se

Vad var min avsikt med bloggen och vad är dess syfte?
1. Tankebubblor är mina egna minnesanteckningar, mina spridda tankar. Och tankspridd som jag är, är det bra att kunna samla allt man hittar på nätet o s v på ett och samma ställe. Jag gillar att samla information. Jag skriver alltså mest till mig själv egentligen. Jag känner ingen press på att posta ett visst antal inlägg i veckan eller att inläggen måste handla om något speciellt ämne. Jag skriver om vad jag vill när jag vill.
2. Bloggen var även till för att hålla släktingar och vänner uppdaterade med vad vi gör och hur vi mår, och är väl fortfarande.
3. Såklart är även syftet med bloggen att andra får ta del av det jag skriver om. Det är roligt att andra läser, och kanske får tips och inspiration av det jag skriver om.  

Jag har inget mål eller någon plan för bloggen i övrigt. Jag skriver inte för att bli författare, journalist eller krönikör. Jag har inte bloggen för att marknadsföra mig själv eller för att tjäna pengar.  

Redan innan jag började blogga så hade jag tänkt ut ungefär hur jag ville att det skulle se ut. Jag funderade på att ha bloggen på en egen hemsida, men valde att ha den här. Dels för att det var lätt för mig att starta upp den själv då. Jag är inte så bra på html och sådant. (Jag gjorde allting helt själv utan att fråga min datorkunninga make om hjälp den dagen det begav sig! ;-)
Det var på Allt för föräldrar allting började. Det var där jag hörde talas om bloggar första gången. Jag hade redan samlat på lite olika saker jag ville skriva ner. Jag funderade på vilka snack jag gillade att skriva i och kom fram till vad mina kategorier skulle heta. Inredning var med från början. Jag skrev några små inlägg om inredning redan i augusti 2005. Det jag har ändrat på var att jag delade upp kategorien Inredning och växter på två olika, annars är allting som från starten. Jag hade nog skulle ha en kategori som heter Högtider och Årstider också, för det har blivit mycket av sådant! Det var förresten också bestämt redan innan. Jag skrev ju gärna på snacken om jul och storhelger!  

Att skriva om helt skilda saker i en och samma blogg passar bra för mig. Det är sådan jag är som person också, tror jag. Jag vill inte ha någon nisch. Vill man bara läsa om mat och recept till exempel, är det ju bara att klicka på den kategorin och läsa bloggen på det sättet istället. Hur inläggen ser ut är också något som är en medelväg antar jag. Jag vill ha den snabba spontaniteten som hos Linda K och Sandra. Saravillfara och Kitchenblooms genomtänkta och planerade, och Stationsvakts filosoferande i ett!  

Det kan hända att bloggen är en tamagotchi som vill bli matad, men jag känner det inte så. Jag är inte bekymrad över hur många läsare jag har eller att komma in på några topplistor. Jag har skrivit här nu i över 1½ år. Jag har tänkt att jag ska skriva när jag vill känner för det. Det har visat sig bli ganska så ofta ;-) Det är kul helt enkelt! 

soluppgång
Soluppgång! Bild från idag, som jag har ändrat lite på (gamma) för att förstärka färgerna. (Jag ändrar väldigt sällan på bilderna, mer än i storlek och beskärning.) Det var ett så vackert ljus i orange som strömmande in genom fönstret i morse när jag drog upp gardinen!

Kommentarer
Postat av: Lisa

Du har helt rätt inställning!!!!!!!!!

2007-03-30 @ 10:56:53
URL: http://www.lizaloop.blogg.se
Postat av: Vildangel

Hejhej, även jag bloggar idag om just bloggen. Kul att läsa ditt inlägg.
//V

2007-03-30 @ 11:07:37
URL: http://vildangel.blogg.se
Postat av: Frida

Jag tycker din blogg är underbar (gillar speciellt dina foton, men det vet du ju sen tidigare :) Hoss oss blir det lite rockad, jag har fått nya ansvarsområden (marknadsansvarig även för vårt dotyterbolag More of Scandinavia!! Woho!!) så det blir mindre Frida och med av en ny tjej på Cult-bloggen framöver. För visst är bloggen lite som en tamagotchi ändå - den behöver mat och uppmärksamhet med jämna mellanrum och jag har inte haft tid att sköta den som sig bör den senaste tiden :)

2007-03-30 @ 11:47:58
URL: http://www.cultdesign.blogg.se
Postat av: Frida

Men oj så felstavat det där blev, tangentfelsnisse var visst framme både en och två gånger - hoppas du förstod innebörden ändå :)

2007-03-30 @ 11:48:55
URL: http://www.cultdesign.blogg.se
Postat av: Nilla

>Lisa: Jag hoppas det.
>Vildängel: Kul att läsa ditt! Man måste ta sig en liten funderare ibland.
>Frida: Tack! Grattis till nya jobbet!
Jovisst, en liten tamagotchi är den väl. (jag har aldrig haft någon sådan, så jag kan inte egentligen uttala mig.) Visst behöver bloggen skötas, och så länge man tycker att det är kul så är det lugnt. Men man kan ta det lite coolt ändå. :-)

2007-03-30 @ 12:44:41
URL: http://tankebubblor.blogg.se
Postat av: Anna

Hej, tänkte bara säga att du har en väldigt din blogg och jag älskar din tanke med att ha små tankebubblor för att göra allt lite lättare... Listor och liknande är kanon!

2007-03-30 @ 15:31:13
URL: http://www.cultdesign.blogg.se
Postat av: Sara

Kul att höra om varför du bloggar! Hoppas du fortsätter länge :) Fin bild på soluppgången, jag var också uppe och fotade den i morse, den var ju helt fantastisk. Trevlig helg!

2007-03-30 @ 18:10:50
URL: http://sarasbetraktelser.blogspot.com
Postat av: Cina

Roligt att höra dina tankar. Jag skriver mest för min egen skull och för att jag tycker det är roligt att "lära känna" andra i bloggsfären. Känner inte att jag behöver nischa mig och skriver precis när jag vill om det jag vill...Resultatet kanske bli lite splittrat i bloggen, men det spelar ingen roll för mig.

Önskar dig en skön fredagskväll!

2007-03-30 @ 18:40:51
URL: http://cinamedmera.blogg.se
Postat av: Camillas lockar

Vet du, jag har precis nyligen fått just precis den frågan, alltså vad syftet är med mitt bloggande. Hade svårt att få ord på det. Från början var det att lära känna andra mammor. Jag flyttade mitt i graviditeten och kände mig ensam eftersom jag inte hade några gravida kompisar. Sen ville jag hålla släkt och vänner på annan ort uppdaterade om allt i mammabubblan. Nu ser jag det mest som ett sätt att kommunicera med omvärlden (hemma med barn kan kännas lite isolerat ibland faktiskt), att "prata" med andra på nätet är också ett sätt att få feedback och bekräftelse. Nyttigt att få reflektera lite över bloggandet, eftersom det går en del tid till det :-)

2007-03-30 @ 22:51:29
URL: http://www.lockar.se/blog/
Postat av: Vicke

Intressanta tankar och visst är det viktigt att man bloggar för det man känner för och när man vill!
Ha en riktigt trevlig helg!

2007-03-30 @ 22:53:01
URL: http://www.vickes.blogg.se
Postat av: Nilla

>Anna: Hej! Välkommen.
>Sara: Det var inte lätt att foto soluppgången... Men man får ju ändå prova! Blogga slutar jag nog inte med i första taget.
>Cina: Det låter bra. och jag är nog också lite splittrad :-)
>Camilla: Jag hade ju föräldraforum som Allt för föräldrar från sommaren 2001 när jag blev gravid.
Som du säger; det är bra att reflektera över det man gör.
>Vicke: Så länge man tycker det är roligt, och det är det! Ha en skön helg ni med!

2007-03-31 @ 08:38:24
URL: http://tankebubblor.blogg.se
Postat av: Nilla

>En sak till! Jag kom på mera som bloggen är för mig: ett ställe där man kan få prata till punkt, och säga vad man vill utan att bli avbruten!
Jag får skriva och "prata" om sådant som min man tycker är helt ointressant!

2007-03-31 @ 08:47:02
URL: http://tankebubblor.blogg.se
Postat av: cleo

Jag började blogga för att jag behövde ett ställe för mig själv, där ingen ser att jag har på mig morgonrock, eller har påsar under ögonen. Jag tycker om att feedback, kommunikation, kanske för att jag är hemma så mycket och inte orkar träffa vänner IRL. Och så tycker jag om att blogga om inredning, design, även sådant osm de flesta svenskar kanske räcker ut tungan åt. Men jag bestämmer själv, för det är min blogg! ;-) Man ska göra det på egna villkor, det är det som är själva poängen. Tycker jag. :-)

2007-03-31 @ 20:36:33
URL: http://inredningsbloggen.blogg.se/
Postat av: LoX

Tycker att du slår huvudet på spiken när du uttrycker att syftet med din blogg är att du får skriva. Man måste hitta sitt syfte för att ha en blogg och sedan arbeta efter sin egen målsättning.

Jag kommer till din blogg och läser fakta och får samtidigt se vackra bilder - borde kommentera oftare för att visa att jag har varit och "hälsat på". :-)

2007-04-02 @ 13:11:20
URL: http://lo.blogg.se
Postat av: Nilla

>cleo: Det låter bra tycker jag.
>LoX: Tack! och kul att höra att du är och hälsar på. Ha det bra.

2007-04-02 @ 18:10:08
URL: http://tankebubblor.blogg.se
Postat av: Niclasellen

Excellent site. Well done. Seen that done for the people. I invite you to visit my site.

2009-07-28 @ 09:51:46
URL: http://niclasellen.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0