Grevinnan och betjänten

grevinnan
http://www.youtube.com/watch?v=bM8gEgqTU84
"Den dementa miss Sophie fyller 90 år och har en bjudning för sina gamla vänner – Sir Tobey, Amiral von Schneider, Mr Pommeroy och Mr Winterbottom.
Herrarna är emellertid inte i livet och därmed förhindrade att delta i supén. Betjänten James måste således spela deras roller och gå runt bordet och dricka var och ens skål med miss Sophie. Han blir naturligtvis mer och mer berusad under kvällens lopp och han snubblar ständigt över den tigerfäll som ligger på golvet." Dinner for one. Sketchen skrevs av Lauri Wylie på 1920-talet. Den versionen som visas i Sverige är inspelad 1963 av en schweizisk tv-kanal. Det finns en tysk version också, lite länge, men det är samma skådespelare.
Freddie Frinton spelar James och May Warden spelar Miss Sophie.
Sedan 1976 har sketchen sänts varje nyårsafton.
James: The same procedure as last year, miss Sophie?
Miss Sophie: The same procedure as every year, James!
Läs mycket mera om sketchen här:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Grevinnan_och_betj%C3%A4nten

Menyn:
Soppan heter mulligatawny och till den serveras sherry.
Fisken heter kolja (haddock) och till den dricks det vitvin.
Efter det kommer kycklingen, där dricks det champagne.
Sist serveras det frukt tillsammans med portvin.

-By the way, the same procedure as last year, Miss Sophie?
-The same procedure as every year James!
-Well, I'll do my very best! ;-)

Årets sista dag

saboNu är lägenheten uppsagd! Nu har vi tre månader på oss att packa och flytta och städa och komma härifrån... Ps föräldrar får tillgång till sin lägenhet om en månad så då kan vi börja med badrumsrenoveringen. Om vi nu kan beställa sakerna och jobbet som behövs tills dess... Från början ville jag ha kakel och klinker och golvvärme. Bort med elementet som bara är ivägen. Men det var ju förstås "för jobbigt och krångligt och besvärligt"... Det går att lösa, tyckte jag. Men "nej, det blir för dyrt"... Så vi tittade på våtrumstapet istället. Det var ju över ett år sedan nu. Det känns som om man står och stampar på samma ställe hela tiden eller går runt i cirklar. Nu är det duschhörnan som ställer till det. Ska vi ha kakel så blir det ännu trängre att få plats. Fönstret hade behövt vara lite smalare och elementet också. Jag vill ju ha det snyggt! Halvdant är det värsta jag vet. Men det blir för mig att gilla läget, bita ihop. Dämpa mig. Jag måste kompromissa och vara flexibel. Det är ingen mening att brusa upp, det blir ändå inte som jag vill...

Jag får rätta mun efter matsäck... ...Det är så svårt att rätta mun efter matsäck. Jag har en så hungrig mun och en så liten liten matsäck... När man har ett stort intresse för inredning och design men en liten liten budget, då är det inte roligt...

Någon som har en Lotto-vinst att dela med sig av? Säg till nu innan jag måste beställa den där trista våtrumstapeten! Det är ju inte bara badrummet, det är köket också och allt det andra som pengarna ska räcka till... Man får göra vad man kan. Man får ta det som det kommer och gilla läget!
-En påse tålamod till mig, tack!

Jag får tänka på mitt nyårslöfte. Det blir ett kämpigt år. Ta det lugnt och kämpa på. Foga mig. Tygla mitt humör. (Jag har lätt för att visa känslor. Både tårar, ilska och för den delen skratt :-) Boxning och yoga hade passat mig bra denna terminen. Jag behöver få utlopp för mina aggressioner.
De går lätt ut över familjen annars...

Andra inlägg om nyårslöfte: tisdagstema och fredagstema.

Apropå nyårslöften: Frågan är: kan man både a) leva sunt utan snask och b) låta Spara styra ens liv framöver? Eller blir man ett nervöst vrak då? ...Svar: Ja.

Nu ska vi i alla fall iväg och fira nyår med goda vänner. Glömma alla bekymmer för en stund. Imorgon är en ny dag, ett nytt år. Nya friska tag!

tisdagstema - nyårslöfte

frost
Keep cool!

H&M våren 09

Idag finns det nya vår/sommar-kläder på H&M!
Jag gillar rutiga skjortor och marina färger till både mig och min son.

H&M
Bilder: http://shop.hm.com/se/

Nya jeans

Lee denver
Jag köpte ett par nya jeans idag: Lee Denver. De sitter som gjutna :-)
Mina andra favoriter heter Lee Marion. De har lite lägre midja.
Marion har blixtlås och det gillar jag egentligen bättre.
Jag pratade med en tjej i affären. Hon gillade knappar bättre
eftersom det var lättare att laga...

lugn och ro

28dec
Jag visar ytterligare två fina bilder från igår. Det var en så fin dag. Så stilla.
lamm

ordning och reda

"Känner du dig irriterad och illa till mods? Det kan bero på att du har för stökigt runt omkring dig....
"Osorterade pappershögar, kläder strödda på golvet och prylar som ligger huller om buller - det kan få de flesta att känna sig lite stressade. Omgivningen spelar nämligen en stor roll för hur vi mår...
"Att städa upp hemma kan alltså få dig att må bättre. Och många plockar naturligtvis självmant....
"För vissa blir det bara ett problem när de inte själva kan påverka situationen. Och ofta lever man ju och jobbar med andra, det är då det blir ett problem, att man är på så olika nivåer. Då gäller de att ta hänsyn till varandra...
"Något som hjälper är till exempel om pappershögarna är uppradade, och pärmar markerade med samma sorts text. Enhetliga färger på ett ställe skapar också balans, liksom ett ljus som inte flimrar...
Citaten kommer från Wendela/Aftonbladet.

Så de jag lever med borde ta hänsyn till min hälsa
och hjälpa till med att hålla rent och fint här hemma! :-)

Fototriss - genom 2

barnen
sjön
vassen
Dagsfärska bilder är alltid roligast. När det är en solig söndag så får man passa på! Förra gången jag visade bilder på temat genom så var det sommar. Nu är det vinter. Titta här på fler fototriss-bilder! Genom, trekantigt eller kroppsdelar.

kakel och klinker

kakel
Det hände något idag! Vi var och tittade på våtrumsgolv och tapeter idag. Varför finns det inte några vita våtrumstapeter och varför har alla en bård upptill? Vi gick tillsammans över för att titta på kakel och klinker istället och kom hem med en katalog från Konradssons! (Där finns mitt kökskakel Fasad.) Där finns jättefint kakel som skulle passa utmärkt till vårt badrum! Jag vill fortfarande ha riktigt vita väggar och grått golv. Jag vill ha kakel och klinker! Jag vill!
Vi har tittat på badrumsinredning från Myresjökök som heter Blenda vit. Vi har även sett ut en från Ballingslöv som heter Space solid vit.
Fast maken vill ha björkluckor...

Nyårslöfte

keep calm
Bild: http://www.keepcalmgallery.com/

2009 kommer att bli ett tufft år... och jag ska bita ihop...!
Inte panic and freak out... när saker inte går min väg.
Försöka att inte vara så negativ när livet känns jobbigt...

...Och så ska jag göra lemonad...
When life gives you lemons, make lemonade!

Andra inlägg om
löften: 10 thing 2 do 4 you.
panik: ständigt dessa kompromisser.
jobbiga saker: flytta och
Rätta mun efter matsäck!

Jag vet att det redan har hunnit att bli lördag... :-)
show and tell

fingersättningen

Jonas
Bild: http://www.jonasweb.nu/sidor/datorn/fingersattningen.html
Placera vänster pekfinger på F och höger pekfinger på J. Det brukar finnas en liten upphöjning på dessa tangenter så att du lätt ska kunna hitta dem. Lägg sedan övriga fingrar över varsin tangent. Vänster långfinger på D, vänster ringfinger på S, vänster lillfinger på A. Höger långfinger på K, höger ringfinger på L och höger lillfinger på Ö. Tummarna placeras över mellanslagstangenten.

Sedan så ska fingrarna röra sig enligt detta schemat på bilden. Vänster lillfinger på A, Q, Z. Vänster ringfinger på S, W, X. Vänster ringfinger på D, E, C. Vänster pekfinger på F, G, R, T, V, B. Höger pekfinger på J, H, Y, U, N, M. Höger långfinger på K, I, ,. Höger ringfinger på L, O, .. Höger lillfinger på Ö, P, Å, Ö.

Det finns så många andra tangenter att använda nu för tiden på ett tangentbord jämfört med en skrivmaskin, så det är inte lika lätt nu... Läs mera om de olika tangenterna och vad de används till här: Tangenterna på tangentbordet.

Jag hade maskinskrivning i sjunde klass, så någon "pekfingervals" är det inte för mig. Men det är väl kanske inte helt korrekt fingersättning heller... Jag kan inte skriva helt utan att titta på tangenterna ...tyvärr.
Men jag tänkte att när barnen börjar att använda datorn så skulle det ju vara bra om de lärde sig rätt ifrån början.

Naomi

svenssons
"Skrivbordslampornas Ferrari? Naomi Baby väcker onekligen ha-begäret på ett sätt som normalt reserveras för italienska sportbilar!" Så står det om denna läckra lampan på Svenssons.se och som vanligt när jag hittat något jag gillar så är prislappen stor... (Finns det något liknade någonstans tro?) Dotterns rum ska ju vara vitt med röda detaljer och jag funderar på vad som behövs. Skrivbordet vi vill köpa heter Liatorp. Jag vet inte vilken skrivbordsstol, men Verksam gillar jag. Toalettbordet heter Hemnes. Sängkläderna kommer från Nanso.

Australia

Australia
Bilder: http://www.australiamovie.net/
Äventyr, drama, romantik, historia... Mycket sevärd film!

grävskopan

Här har vi en liten kille i Batman-slips som gillar att bygga Lego!
lego

julklapparna

julklappar
Jag/vi fick en vit brandsläckare i julklapp! En prenumeration på tidningen Hus & Hem. Ett svart rivjärn och en visp KitchenAid. En tid för massage. Dricksglas Aino Aalto från Iittala. LEGO Belville sunshine home, en sopbil, en grävmaskin, ett flygplan, spel, filmer, pysselböcker med mera.

Julafton 2008

julafton2008
Det kom snö på julafton! Efter en lång väntan så kom också jultomten...
Han hade med sig Lego. Tösen tyckte att han var väldigt lik farfar...
Jag bjöd på Christmas Cupcakes. De var goda men mäktiga.

tisdagstema - julpynt

julstjärna
Adventsljusstaken är pyntad med nya hyacinter. I köksfönstret har jag satt en vacker julstjärna. Lite mer julpynt har vi förstås men inte mycket...
GOD JUL!  *<|:-D

GOD JUL

Nilla


Chestnuts roasting on an open fire,
Jack Frost nipping on your nose,
Yuletide carols being sung by a choir,
And folks dressed up like Eskimos.
Everybody knows a turkey and some mistletoe,
Help to make the season bright.
Tiny tots with their eyes all aglow,
Will find it hard to sleep tonight.
They know that Santa's on his way;
He's loaded lots of toys and goodies on his sleigh.
And every mother's child is going to spy,
To see if reindeer really know how to fly.
And so I'm offering this simple phrase,
To kids from one to ninety-two,
Although its been said many times, many ways,
A very Merry Christmas to you!

Välkommen Tomten!

cosas
Underbart vackra foton och saker från: http://www.cosas.se/shop/

stjärnljus - testbilder

adventsljusstake
En liten minnesanteckning: kamera Tv.
ISO 400. Slutartid:0"3 Bländarvärde:F7,1
Detta är fortfarande kryptiskt för mig... men man måste ju test lite ;-)

Tillägg:
julgran
Kameran på Tv. ISO 400. Slutartid: länge var det i alla fall...
Inte så lätt att fota granen. Stjärnljuset finns ju där men lite dålig skärpa kanske... Jag har ju ingen egen julgran så jag lånade en kompis :-) Jag passade på att fotografera hennes gran när vi var där på julfika ikväll, barnen och jag.
Nu ska vi se här:
15" betyder 15 sekunder och 1/15 betyder en femtondels sekund...

Kakor!

baka
kakor
saffransskorpor
Nu har vi bakat! Tre sorter blev det:
Leilas cheewy chocolate gingerbread cookies och
Leilas chocolate crackles och Saffransskorpor.

förvinter

förvinter
Idag är det Vintersolståndet. Nu börjar vintern.
Det har kommit lite snö redan under senhösten men idag har vi ingen. Idag har vi faktiskt sett solen! och det var minusgrader på morgonen. (Denna bilden är från den 12 december när barnen lekte i pulkabacken med mormor och morfar.)

Fototriss - juldetaljer

amaryllis
Tänk att det redan är fjärde advent!
Här är några små detaljer av min amaryllis. Den har blommat så fint med två stänglar och åtta blommor samtidigt. Nu ser jag att det börjar komma upp en tredje knopp.
Idag har barnen öppnat sina fjärde och sista adventspresenter. En film och en pysselbok som heter Barbie och diamantslottet. Lego med Indiana Jones som kör motorcykel och en bok som de får ha genemsamt. Den verkar jättefin. Jorden
en faktabok för hela familjen
heter den.
Snart ska vi baka kakor tillsammans med barnens faster.
Ha en GOD JUL alla fototrissare!

Rampal Latour

rampal latour
foto: Nilla bakgrund: http://www.rampalpatou.com/
Denna tvålen köpte jag idag på hälsokostaffären. Grönt te. Den doftar jättegott!
Jag har även provat lavendel, som jag gillar.

julmust

julmustVilken julmust gillar du bäst? Jag dricker sällan must och läsk, nästan aldrig. Jag dricker helst kranvatten eller mineralvatten till maten. När vi var på julbord förra helgen drack jag i alla fall Alla tiders julmust från Åbro och det var så gott! Kan ju såklart bero på att det var första för i år och att maten var så god. Vilken god senapssill vi fick där. Den där röran på ägghalvorna var mumsig...
I torsdags var jag på ännu ett fint julbord med riktigt goda köttbullar. Det är inte ofta jag smakar så goda köttbullar, som hemmagjorda. (nästan lika goda som min farmors var och mina egna.) Jättegod Janssons var det också och laxen var jättefin!
Här på Tasteline hittade jag ett julmuststest.
Vilken är din favorit? Jag tycker att julmust ska vara i glasflaska och definitivt inte "light".

inspiration - kontor

lilon
Bilder från Lilon.se
Jag vill ha gaffelpärmar som heter Agrippa A4 excellent med stålrygg!
Ballograf Epoca deskset svart skulle jag gilla. Den röda är också tuff!
Pennvässaren heter Dahle. Ett kassaskrin vill jag också ha. Tejphållaren Scotch har jag, den är bra! Häftapparaten heter Rapid K2. Sedan har jag sparat mina Elefanterna-block och bokhyllorna vi ska ha heter Billy Björk.

tandtråd

tandtråd
http://www.plackers.se/

KitchenAid

Williams sonoma
Inspirationscollage med bilder från Williams-Sonoma.
I mitten syns en vit KitchenAid Artisan stand mixer. (Läs mera om den, på svenska, här: Bagaren och kocken.) Jag har ingen assistent nu och jag vet inte om jag behöver en, men om jag ska ha en då vet jag vilken det skulle vara! :-) Elvispen på bilden är också från KitchenAid. Vackra burkar i kermik/stål. Fint rivjärn från Microplane. Mortel i marmor.
Varm choklad är så gott! Vackra koppar var det också.

TV

Neon Living
Bild: Neon Living.

TV-tittade och jullov hör ihop... Det finns en hel del framöver att se.
Jag tänkte spana in:
Ikväll fredag - svt1 21.30 Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö.
Jag såg aldrig denna filmen på bio. Någon som har sett den?
Annars finns det en film på TV3 21.00 En förtrollade romans eller kanske Surviving Christmas på kanal 5.
På lördag ska jag titta på TV4 20.00 Jul med Ernst. Ernst åker till ett snöigt Härjedalen, så då får man nog lite julkänsla! Del 2 av detta program kommer på måndag.
På söndag tittar jag såklart på Gossip Girl! Innan dess ser jag kanske Leilas Jul 18.00 i TV4+. Alla fem avsnitten av Leilas jul visas på tisdag 18.35 till 21.00!
Jag gillar Leila!
På måndag ser jag som vanligt CSI. Innan dess Jul med Ernst del 2 och så zappar jag nog över till Jamie Oliver på kanal 5 också :-) På tisdag 12.05 i svt1 visas Det ljuva livet (La dolce vita) och svt1 och TV4 har uppesittarkväll på tisdag.

Sedan är det julafton! Då antar jag att vi ser Kalle Anka och han vänner önskar God Jul vid 15.00 och Karl-Bertil Jonssons julafton vid 19.00 som vanligt...!
Julkalendern Skägget i brevlådan missar jag såklart inte heller. Jättespännande!
(The Aviator visas på svt2 den 27/12)

Jag vill ha snö!

snö
Bild från den 4 feb-06
Jag vill ha snö och solsken! Samtidigt! Hela jullovet!
Så det måste börja snö nu... ;-)
Bra år med vita jular i hela Sverige var: 2001, 1995, 1981, 1978, 1976,...

Jultraditioner...

panduro Vi har en väldigt lättsam inställning till traditioner i min familj. Jag menar; ett år (när jag var i tonåren) klädde vi en plastpalm med röda kulor och glitter!
Så saker behöver inte vara så som det ska vara...
Jag tror det gäller att inte skruva upp förväntningarna så mycket. Inte ha så många traditioner, som lätt blir måsten...

Julen är barnens högtid tycker jag, så jag fokuserar på det som de tycker är viktigt. Jag vill att mina barn ska ha en "riktig" jul med julgran, tomte, pepparkaksbak och pyssel. Men inte bara för att alla andra har det så utan för att man vill och känner för det.

Vi har nog precis börjat att skapa oss traditoner. Jag tror vi börjar på allvar nästa år, om vi har flyttat tills dess vill säga...
Jag gillar ju julen och vill gärna ha den där stämningen som är så svår att få till... Lite vit gnistrande snö och solsken och minusgrader skulle ju helt klart hjälpa upp det hela.
När jag ändå håller på att drömma: min gran skulle vara liten och söt och lantlig med vita kulor i. Kanske några filtkulor eller små smällkarameller. Inget glitter. Den skulle stå i en zinkhink. Julklapparna skulle vara inslagna i kraftpapper lackade med rött lack och små enkvistar på. Vi skulle åka släde och långfärdsskridskor... Jag skulle baka mängder av juliga kakor och göra egna köttbullar och barnen skulle vara sams och pyssla och spela spel och tindra med ögonen. :-) Nåja... köttbullarna ska jag nog kunna fixa i alla fall och så kan vi ta några rundor UNO.
Vi brukar ha det fint på julafton: 2005 och 2006.

Bild: Panduro. Det där med att lacka är roligt. Det finns enklare varianter om man vill; att köpa röda limstavar till limpistolen, eller så finns det färdiga klistermärken på Lagerhaus :-)

Dagens låt: Adolphson & Falk - Mer jul ..."Så ge mig trettio grader kallt, tomtar överallt och en skog av gröna granar. Jag vill ha snötyngda hus, tusentals ljus, kulörta kulor i drivor, bjällerklang som ackompangemang, på alla julens skivor. Jag vill ha mer jul ... Ge mig en svårknäckt nöt, sötare gröt, djupare dopp i grytan, glittrigare glim och grötigare rim och mer Arne Weise i rutan. Jag vill ha rymligare säck, segare knäck, fetare fläsk från grisen, krimsigare krams, längre långdans och raskare räv på isen"...show and tell
Listan: Nilla, Simone, Desiree, Annika, Anne, Petra, Millan, Anki, Marianne, Victoria, Cecilia, Leopardia, Strandmamman, Jemaya, MiaD, Lena,

tisdagstema - röd

Ingrid-Marie
Underbart goda, juliga röda äpplen.
Den röda hjärtan-brickan kommer från Lagerhaus.

Någon som märke av jordskalv idag?
Jag var i köket när det hände. Glasen klirrade i skåpen...
Jag trodde först att det var en stor grävmaskin som körde förbi utanför.

Object

object
foto: Nilla. bakgrund: http://www.objectci.com/
Jag köpte en fin svart blus. Märket heter Object Collectors Item.
(Här kan man se några av deras kläder: Modezine.)
Jag hade den på mig i helgen när vi var på Peter Jöbacks julkonsert!
Dagens låt: Peter Jöback - Ave Maria.

Fototriss - naturligt runda former

runda former
Naturligt runda former med julkänsla *<|:-D

pärmregister

pärm
Här ser ni min receptpärm.
När jag har receptet för Köttfärspaj uppslaget så ser jag bokstaven K överst på flikarna. Alltså, jag sätter recept på K framför fliken med K.
Så gör jag! (Hur gör ni, framför eller bakom?)

Tufft halsband!

Åsitas
http://www.asitas.com
Tufft halsband med döskallar! Det finns jättemånga vackra halsband hos Åsitas.
Jag har inte följt Idol men jag såg finalen igår. Alice var så snygg när hon sjöng Heaven's on fire. Hon hade detta halsbandet på sig!

Lucia

lucia
Titta vad vi har gjort! Pärlor, pärlor...
Dagens låt: Sankta Lucia.

Kryddig yoghurtpannacotta med hallon

ica buffe
I december-numret av Buffé finns ett recept på
Kryddig yoghurtpannacotta med hallon.
Det låter jättegott! Helt i min smak :-)
Jag gjorde något liknande förra året fast med lingon. Gott!
Vad tufft det var med lutningen på glasen också!

Ett annat recept i samma tidning som lät gott var
Boeuf Herngren med Ugnsrostade grönsaker.

nyklippt

Nilla.
.
.
Tittut!
Jag har varit hos frissan idag.
Alltid lika skönt! Det blev blonda toner och lugg idag.

Det är ett snöigt väder vi har. Tyvärr är det plusgrader nu... Ha en fin luciahelg!
.

Snö!

snö
     Glada barn! Bilder från idag 12/12

drömresa

västindien
Drömresa:
Jag vill åka dit där det finns långa vita vackra sandstränder!
Västindien eller Mexiko vore trevligt. Sol och bad och även kultur och sevärdheter...
Det är december och vi har snö och minusgrader idag. Snart kommer julen. Det är härligt! Men sedan kommer den tristaste månaden på året; januari...
Då hade det inte suttit fel med en drömresa! :-)

Mina tre bäst resor:
1. Vår bröllopsresa var underbar!
Vi var två veckor i Grekland; Naxos och Santorini.
2. Toscana, Italien var underbart vackert och lärorikt.
3. Mitt år som au-pair i Florida är en upplevelse jag inte hade velat vara utan.

Resa i tiden:
Jag vill leva här och nu. Fast just ni önskar jag mig en bit fram i tiden. :-)
Jag längtar efter den dagen vårt hus står färdigrenoverat och klart!
Det är hemma som gäller just nu, inte att resa. Vi prioriterar inte alls resor. Sverige är så vackert och det finns mycket kvar att se!
Barnen är jättenöjda med att se sig runt här hemma och jag med.


show and tell

Julen står för dörren

julpost
Dags att lägga denna påsen i brevlådan!
Jag postar mina julkort imorgon. Sista dagen är 16 december.
En sådan här fin dörrkrans skulle man ha! med riktig snö på.
VI har faktiskt lite snö hos oss nu!

5 snabba frågor - inför julen

martha stewart
Bild: Martha Stewart.


1. Har du sett årets julkalender?
Barnen och jag tittar varje dag. Den är jätterolig!
Klas:Industrispionage! Lage:Apelsinfromage!
2. Hur går det med julklappsköpen? Klappat och klart?
Sådär...
3. Vad tänker du ha i år - riktig gran eller plastgran?
Hemma hos Ps föräldrar, där vi ska fira julafton i år, finns en riktig gran från egen skog. Vi har bara en utegran hos oss.
4. På lördag är det lucia, ska du se något luciatåg?
Vi har redan sett ett jättefint luciatåg i dotterns klass. På torsdag är det ett på sonens dagis. På fredag ska vi se ett i kyrkan tänkte jag.
På lördag vet jag inte vad vi ska göra ännu.
5. Tror du att det blir en vit jul i år? Är det viktigt för dig?
Tyvärr... Men jag slutar aldrig att hoppas!
Frågor från: blogg.se.

Dagens låt: Sarah Brightman - Jesu, Joy of Man's Desiring.

Fototriss - siffror

siffror
Fototriss denna gången är siffror. Jag har några favoriter från i somras som jag inte kan låta bli att visa igen! Första bilder är en elstolpe, andra är farfars traktor. Tredje bilden är 0+0=8.

andra advent

lego advent
Dagens adventpresenter innehöll hundvalpar och riddare.

julstrumporna

Nilla
Här är jag i min nya julstrumpor från Lindex.
Nu ska vi iväg på glöggprovning. Ha en skön kväll!

Hej igen, nu är vi hemma efter en uppfriskande kvällspromenad.
Jag har haft mina strumpor vid två tillfällen; ena gången med min Elvine
och idag med en svart stickad klänning från H&M.
Vi har smakat glögg från Dufvenkrooks glöggprovarlåda. Jag gillade hjortron bäst.
(-Inte hjulbent men julbent! ;-)

silverpingvinen

silverpingvinenNu har tösen snart gått i simskola i fyra terminer. Hon har också klarat fyra märken. Hon tar det i sin egen takt... Denna terminen har hon klarat av följande:

SKÖLDPADDAN
Flytprov Märkestagaren skall flyta i ryggläge 5 sekunder utan hjälpmedel och göra en rotation till magläge, utan att röra botten.

PINGVINEN SILVER
Simprov: Märkestagaren ska simma 10 meter på grunt vatten. Flytprov: Märkestagaren skall flyta 10 sekunder på grunt vatten. Hopp-prov: Märkestagaren skall hoppa i vattnet från kanten. Provet utförs på grunt vatten. Dopp-prov: Märkestagaren skall med båda händerna hämta föremål från botten.
Provet utförs på grunt vatten.

Tidigare har hon Baddaren blå och gul.

åtta

8 favoritprogram på tv: 1. CSI 2. CSI NY 3. Gossip Girl 4. Design: Simon & Tomas 5. Leilas jul 6. Sex and the city 7. Nytt läge 8. Skägget i brevlådan :-)
8 saker jag gjorde igår: 1. Bakade stora pepparkakshjärtan. 2. Fikade nybakat. 3. Tvättade. 4. Promenerade med barnen. 5. Gjorde en 3D-snöflinga. 6. Tittade i kataloger med badrumsinredning... 7. Borstade tänderna. 8. Somnade tidigt.
8 saker jag ser fram emot: 1. Julledighet 2. Träffa mina vänner. 3. Ett nyrenoverat badrum... 4. En nyrenoverad toalett... 5. Ett nyrenoverat sovrum... 6. Ett nyrenoverat kök... 7. Att få köpa nya saker till huset... 8. Semestern.
önskeringen
8 saker på min önskelista: 1. Vit Elflugan Smak Design. 2. Vit Vipp 14 soptunna 3. Vit Vipp 11 toalettborste 4. Vit liten postlåda från Bruka Design. 5. Vit Joy elljusstake från Design House Stockholm. 6. Vit brandsläckare och brandfilt från Fire Invent. 7. Vit tyst dammsugare från Electrolux. 8. Vit snö att åka pulka i på jullovet!
Jag har blivit utmanad av Dahlarna att svara på 8-frågorna. Jag är, som vanligt, dåligt på att utmana vidare... Haka på ni som vill!
Jag vill passa på att tacka Kerstin J och Anna-Karin för rosorna jag fått. Tack!
Dagen musik: John Norum på gitarr.

snöflinga

snöflinga
Jag testade att göra en 3D snöflinga i papper
enligt denna manualen på wikiHow som jag hittade hos Johanna.
Jag har använt 6 papper som är ca 10x10 cm.


Dagens knäppa: Jeff Dunham (P♥s favorit)

pepparkakor

baka
Idag har vi bakat pepparkakor hos farmor.
Barnen gjorde lite allt möjligt. Jag gjorde stora hjärtan
och farmor gjorde lussekatter.

Kokböcker

böcker
Här är några av favoriterna när det gäller kokböcker och bakböcker.
Leilas bok A piece of cake är verkligen en favorit!
Carola Magnussons bok är nyligen inköpt.
Bonniers kokbok av Britt Sandquist-Bolin har hängt med länge och den håller än.
Systrarna Lisa och Monica har recept på alla tänkbara godsaker!
Hela Sveriges husman är en ny bok för i år och den är jättefin tycker jag.

Jag gillar kokböcker som har färgbilder till alla recept och som har tydliga instruktioner. Jag har inte så jättemånga böcker hemma men å andra sidan är internet stort! Jag brukar titta på tasteline.com och recept.nu och norrmejerier.se och ica.se och så brukar jag titta runt i min egen blogg och andras efter recept och inspiration.

När det gäller att tillaga mat precis som att tillverka andra saker så är det viktigt med 1. Bra råvaror 2. Bra redskap 3. Bra instruktioner.
Det blir så mycket roligare då!


äkta vara
Här kommer ett lästips: http://www.aktavara.org
Här kan du läsa om vilka oliver som är bäst.
"På sajten Äkta vara kan du läsa om olika livsmedel, vad de innehåller, vad de inte borde innehålla, tips på alternativ både i vanlig butik och vid sidan om. Här kan du ta reda på vad tillsatserna på förpackningen betyder, när det är säsong för blomkål, hitta tips på bra böcker och ta reda på var du kan handla äkta vara – i butik eller på nätet. Här bloggar också författaren och journalisten Mats-Eric Nilsson, som skrivit "Den hemlige kocken" och den alldeles färska "Äkta vara"."
En kokbok på önskelistan är: Gårdarna mat.

Ännu ett lästips är: Johannas blogg kost och hälsa!

show and tell
Nu är det december och det är Mia som väljer teman.

snö

granen
Det har kommit en andra omgång med snö. Den första kom den 21/11.
Lilleman tänker: Snö = vinter = jul = julafton = julklappar...
Så han undrar -Kommer tomten denna vintern då?
...Jultomten kom ju inte den första vintern (första omgången snö).
Men jag vet inte om denna snön stannar kvar till julafton. Troligen inte...
Jag vet inte ens om det kommer någon jultomte i år...

Dagens låt: Euskefeurat - Pessimistkonsulenten.

Denna bilden har jag tagit idag med kameran inställd på M som i
Manuellt ställa in slutartid och bländare.

elflugan vit

elflugan
Jag önskar mig: Elflugan vit Smak Design.

tisdagstema - nära

jul
En närbild på min adventsljusstake. Julen är nära!

Nedräkningen har börjat...

smällkaramell
Idag har barnen öppnat första luckan på sina Lego-kalendrar. Snart kommer Skägget i brevlådan på tv. Jag har skrivit klart julkorten. (På bilden syns klistermärken med juldoft från Posten.) Nedräkningen till julafton har börjat...
december

RSS 2.0