Jultraditioner...

panduro Vi har en väldigt lättsam inställning till traditioner i min familj. Jag menar; ett år (när jag var i tonåren) klädde vi en plastpalm med röda kulor och glitter!
Så saker behöver inte vara så som det ska vara...
Jag tror det gäller att inte skruva upp förväntningarna så mycket. Inte ha så många traditioner, som lätt blir måsten...

Julen är barnens högtid tycker jag, så jag fokuserar på det som de tycker är viktigt. Jag vill att mina barn ska ha en "riktig" jul med julgran, tomte, pepparkaksbak och pyssel. Men inte bara för att alla andra har det så utan för att man vill och känner för det.

Vi har nog precis börjat att skapa oss traditoner. Jag tror vi börjar på allvar nästa år, om vi har flyttat tills dess vill säga...
Jag gillar ju julen och vill gärna ha den där stämningen som är så svår att få till... Lite vit gnistrande snö och solsken och minusgrader skulle ju helt klart hjälpa upp det hela.
När jag ändå håller på att drömma: min gran skulle vara liten och söt och lantlig med vita kulor i. Kanske några filtkulor eller små smällkarameller. Inget glitter. Den skulle stå i en zinkhink. Julklapparna skulle vara inslagna i kraftpapper lackade med rött lack och små enkvistar på. Vi skulle åka släde och långfärdsskridskor... Jag skulle baka mängder av juliga kakor och göra egna köttbullar och barnen skulle vara sams och pyssla och spela spel och tindra med ögonen. :-) Nåja... köttbullarna ska jag nog kunna fixa i alla fall och så kan vi ta några rundor UNO.
Vi brukar ha det fint på julafton: 2005 och 2006.

Bild: Panduro. Det där med att lacka är roligt. Det finns enklare varianter om man vill; att köpa röda limstavar till limpistolen, eller så finns det färdiga klistermärken på Lagerhaus :-)

Dagens låt: Adolphson & Falk - Mer jul ..."Så ge mig trettio grader kallt, tomtar överallt och en skog av gröna granar. Jag vill ha snötyngda hus, tusentals ljus, kulörta kulor i drivor, bjällerklang som ackompangemang, på alla julens skivor. Jag vill ha mer jul ... Ge mig en svårknäckt nöt, sötare gröt, djupare dopp i grytan, glittrigare glim och grötigare rim och mer Arne Weise i rutan. Jag vill ha rymligare säck, segare knäck, fetare fläsk från grisen, krimsigare krams, längre långdans och raskare räv på isen"...show and tell
Listan: Nilla, Simone, Desiree, Annika, Anne, Petra, Millan, Anki, Marianne, Victoria, Cecilia, Leopardia, Strandmamman, Jemaya, MiaD, Lena,

Kommentarer
Postat av: Annika

Din jul, den som du vill ha, låter perfekt!!

Jag tycker inte heller att det ska finnas för många måsten. Det bästa är ju ändå myset och gemenskapen.

Att lacka julklappar brukade jag göra i sverige...det är mysigt, och det luktar så gott. Visste inte att det finns lackstänger i guld.

Adoplphson och Falk låten är så SANN!! Jag älskar den!

2008-12-19 @ 12:51:40
URL: http://kankaglenreston.blogspot.com
Postat av: Petra H

Men visst är det en sådan jul man vill ha - den perfekta julen! Och älskar Mer Jul, den har redan gått varm här borta i Puerto Rico...

Trevlig helg!

2008-12-19 @ 14:36:30
URL: http://petchie.wordpress.com
Postat av: Fritt ur hjärtat

Vi håller också på att skapa egna traditioner, tänk att man passerat medelåldern för att försöka med det:-)Jag håller med dig, Adolpsson & Falk, jag vill ha mer jul!

2008-12-19 @ 14:51:01
URL: http://fritturhjartat.blogspot.com/
Postat av: Nilla

>Annika: Det är vanligast med rött, vitt och guld. Men det finns mängder av färger! Titta här:

tillbehor.html" rel="nofollow">http://www.ljunggrenspapper.com/stamplartillbehor.html

>Petra: Den perfekta julen ja... :-) Samtidigt är den där normalitetsstressen så dum. Det är ju bara ännu en dag... Vi får göra vad vi kan får att få den speciell :-)

>Simone: För mig är att bli husägare som är det stora. Tidigare har vi varit hos våra föräldrar. men snart kommer den tiden då de kommer hem till oss istället. Då har man blivit vuxen på riktigt!

/ Nilla

2008-12-20 @ 06:50:58
URL: http://tankebubblor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0