Ständigt dessa kompromisser...

Du har verkligen svårt för att kompromissa, sa min man till mig häromdagen. Det stämmer... Jag vill inte kompromissa! Men jag måste ju... det är ett nödvändigt ont. Jag vill såklart inte ha en man som håller med mig hela tiden. Min man är minst lika envis som jag. :-) Det brukar gå bra ändå, vi är envisa på olika områden. Jag brukar få lite mera att säga till om när det gäller inredning. Han är förstås där och påminner mig om våra ekonomiska begränsningar...

När det gäller inredning vill jag bara ha saker som jag gillar och trivs med. Så när det blir dags att flytta kommer jag att göra en rejäl rensning och slänga/skänka/sälja/göra om saker som jag inte tycker om. De kommer inte in i mitt hus! "Men vi kan väl ha den sålänge tills vi har råd att köpa en ny" vill jag inte alls lyssna på. Jag vet att sålänge oftast betyder flera år och det är verkligen så trist.

Vore man rik och singel skulle man inte behöva kompromissa! :-) Vad skönt det skulle vara ...ibland. Oftast går det bra för mig att komma överens med min man. Ekonomin är värre... Vårt hem består mest av arvegods och Ikea-möbler och mängder av prylar. För mycket prylar och för lite förvaringsutrymme. Ännu en sak att kompromissa med; utrymmet. Ständigt dessa kompromisser... Hade jag valt att satsa på jobb och karriär så kanske jag hade bott i ett nytt hus nu. Var sak har sin tid. Jag gjorde inte det valet, jag tyckte att det var viktigare att få tid med barnen. Ett lugnare tempo men inte så mycket pengar att röra sig med. Jag vill såklart ha både ock! :-) Både ha kakan och äta den, ni känner väl mig? *ler*

Vad jag längtar tills jag kan få det som jag vill ha det! Renovera och göra snyggt. Helst nu och inte när jag blir pensionär. (Jag är otålig också.) Jag längtar inte efter att renovera; jag längtar efter att ha det klart! Verkligheten är att det kommer att bli ännu fler kompromisser när/om vi flyttar. När vi väl flyttar måste jag "stå ut" *ler* i ett hus med ett brunt 70-talsbadrum och ett kök fullt av furu och brunt kakel och så vidare tills vem-vet-hur-länge... Jag kommer att vara så slutkompromissad att jag helt tynar bort efter några år... (Jag vet fortfarande inte om/när vi ska flytta.) Man får göra vad man kan. Man får ta det som det kommer och gilla läget! -En påse tålamod till mig, tack!

Kommentarer
Postat av: Annika

Jag förstår dig så väl! Du gjorde ett bra val, såklart! Tiden med barnen kommer aldrig igen! Kram!

2008-06-22 @ 10:27:30
URL: http://www.flexinredning.blogspot.com
Postat av: Designtjejen

Jag håller med dig.. livet är verkligen fullt av kompromiser och val... :-)

2008-06-22 @ 10:54:23
URL: http://designtjejen.blogg.se/
Postat av: Weronica

Jag rensade som en galning i går - slänga säckar - skänka till Hjärta-till-hjärta säckar - Böcker till vänner-påsar. Befriande och mycket nödvändigt eftersom vi skall flytta sedan. Visst är det kompromisser och val här i livet. Och en frustration över det som inte går. Men till slut - kanske så!

2008-06-22 @ 11:47:23
URL: http://www.enmammasdag.com/weronica
Postat av: Nilla

>Annika: Vilka snälla bloggläsare jag har! :-)

>Designtjejen: Visst är det så. Ibland bra och ibland jobbigt.

>Weronica: Men tanke på städa och rensa borde man kanske flytta oftare? Nej huvaligen, jag flyttar så sällan jag kan :-)

Frustrerad många gånger ...men hoppet lever än!

2008-06-22 @ 20:02:44
URL: http://tankebubblor.blogg.se/
Postat av: dahlarna

Åh vad jag känner igen mig! :-)

Du skrev det så bra: "Jag längtar inte efter att renovera; jag längtar efter att ha det klart!"Kompromisser är jobbigt. Jag vill ju bestämma allt!! ;-) ;-) Samtidigt är det som du säger, man har ju valt familjen framför karriär. Och det känns som det bästa valet man kan göra! Men lite extra pengar eller en stor fet vinst vore inte fel...KRAMELIKRAM!

2008-06-22 @ 22:25:46
URL: http://dahlarna.blogg.se/
Postat av: Nilla

>dahlarna: Nej, en stor fet vinst vore inte fel! ler

Jag ville gärna ha det klart och leva och njuta av vårt nyrenoverade hus så länge som möjligt. Jag vet redan hur jag vill ha det och jag är inte den som ändrar mig. Brukar inte vilja ändra om och möblera om speciellt ofta. Brukar vilja välja kvalitet för kvantitet. Men som sagt; kompromissa var det ja... :-)

2008-06-22 @ 23:13:47
URL: http://tankebubblor.blogg.se/
Postat av: dahlarna

Hej igen!

Tar inte alls illa upp ang kommentarer om bloggdesignen! Dock så är det mycket text som ska ändras i menyerna & headern. Denna text har Karolina hittat på själv. Jag har inte alls tänkt ge någon inrednings & design hjälp. Inte riktig mitt område :-). Har mailat tjejen som fixat min bloggdesign om alla ändringar!

KRAMIS!!

2008-06-22 @ 23:31:18
URL: http://dahlarna.blogg.se/
Postat av: Kattis

Usch, kompromissa är inte kul! ;) Särskilt inte om man har en sambo som helst vill ha det "som det alltid varit"... :D Men tänk - hade man inte haft nån så hade man nog inte haft råd med ett hus, någonsin...! :)

2008-06-25 @ 17:47:31
URL: http://www.tjornebrant.se/dagar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0