Je t'aime

etsy
Bild: http://www.etsy.com mylavaliere
"For you see, each day I love you more, today more than yesterday and less than tomorrow" / Rosemond Gerard

N

Lista med mindre god mat:
BLODPUDDING Det åt jag när jag var liten men inte som vuxen.
LEVER Jag har smakat men gillar det inte. Inga andra inälvor heller...
Leverpastej äter jag om jag får mycket färsk gurka på!
LUTFISK Jag gillar nästan all fisk men inte lutfisk inte heller surströmming...
MUSSLOR Jag säger nej tack till musslor, ostron, sniglar,
ÄGGPLANTA Auberginerna är härliga! :-) men inte att äta.

GRÖT Jag gillar havregrynsgröt, risgrynsgröt, mannagrynsgröt, gott!
ÄRTSOPPA Jättegott ju!
BRUNA BÖNOR också gott!
BRYSSELKÅL Jättegott! Likaså broccoli och kål och bönor.
OLIVER Jag gillar Kalamataoliver!Svara på samma bosktav som ditt namn börjar på:
1. Vad heter du? Nilla 2. Ett ord på fyra bokstäver: nysa 3. Flicknamn: Nelly 4. Pojknamn: Niklas 5. Yrke: naprapat 6. Färg: neon 7. Klädesplagg: naken 8. Mat: nasi goreng 9. Sak i badrummet: nagelsax 10. Plats/stad: New York 11. En orsak till att vara sen: necking 12. Något man inte skriker: nasalt 13. Film: När Harry mötte Sally 14. Något man dricker: nypressat 15. Band: Nickelback 16. Djur: näktergal 17. Gatunamn: Nygatan 18. Bil: Nissan 19. Sång: Northern Star 20. Aktivitet med mer än en deltagare: närkamp

Lyssna på låtarna! 4

melodifestivalen
svt.se Melodifestivalen deltävling 4
Agnes låt Love love love och Anna & Marias låt Killing me tenderly och kanske Sarah och Susanne. Malena Ernman är ju jätteduktig såklart men jag vet inte hur det går här... Vi får se på lördag kväll! Jag hejar på tjejerna.

Oumbärligt

vatten
Vad är det som är oumbärligt, egentligen?
oumbärlig 1. som /är så viktig att/ man inte kan vara utan /den/
Ju längre man funderar på det desto mer tänker man på vad man skulle kunna avstå... Vatten det är i alla fall oumbärligt för oss och för livet på jorden. Vatten i kranen, färdigt att dricka är väldigt bekvämt och lyxigt. Tänk vad bra vi har det!
show and tell
Hitta till fler fredagstemabloggar hos Simone.

sovrumstapeterna

tapeter
1. Boråstapeter Borosan 37806 dottern
2. Boråstapeter Borosan 37824 sonen
3. Ecotapeter Decorama 84913 föräldrarna
Idag har vi valt ut tapeter till sovrummen som ska tapetseras i nästa vecka.
Här går det undan!
Det blir en beige och lugn färgskala på alltihopa. Alla tapeterna är av Easy Up-typ och har ingen mönsterpassning... 195kr/rullen.
(Det är ca 11 meter på en rulle)

Ordlös onsdag - nyanser av...

snö
Ordlös Onsdag - Nyanser av...

tisdagstema - figur

mugg
Denna vackra figur finns på muggar från Indiska!

semla

semla

Fototriss - fel sak på fel plats

fel plats
Fototriss: Fel sak på fel plats...
Vitlök bör förvaras mörkt och svalt...
När man ha köpt fina påskliljor till sin blomlåda och det sedan börjar att snöa...
Grön tuschpenna+liten pojke=grön liten pojke...
Påskliljebilden är från 2008 och de andra från 2006
Andra saker som är på fel plats är: Skräp!

Jag är en Husmusen-bloggare

Jag hittade en kul grej hos Bea.
-Vilken blogg skriver du som?
Här är mitt resultat: http://blogmap.se/blogg/Tankebubblor
"Skicklig fotograf med öga för detaljer. Branschnyheter blandat med duknings- och pysseltips." 47 Husmusen, 24 Vimmelmamman, 7 Charlotte Perrelli o s v.
Fast egentligen så skriver jag nog inte som någon... Jag började ju innan dem :-)
Jag gillar i alla fall Husmusen blogg jättemycket!

att svara på kommentarer

Angående att svara på kommentarer/frågor i bloggen:
När jag läser bloggar, så läser jag väldigt ofta både inlägget och de tillhörande kommentarerna/diskussionen. Det är, på de flesta bloggar, intressant att följa vad som skrivs om ämnet som det handlar om.

Varje blogginläggs kommentarer bör handla om ämnet i inlägget. Ni kommenterar och frågar om det som inlägget handlar om och jag svarar på samma ställe. Vi håller oss till ämnet. På så vis blir det lättare att i efterhand läsa blogginlägget+kommentarerna i sin helhet. När jag skriver ett blogginlägg så handlar ju det om ett visst ämne. Får jag en då en fråga i kommentarerna så svarar jag på den frågan i min egen blogg i kommentarerna som tillhör just detta blogginlägg. Då får personen som undrarde över någonting komma tillbaka till mig för att läsa mitt svar.

Oftast (i mån av tid) så brukar jag, om personen som frågade har en blogg, besöka denna personen och skriva någonting hos henne/honom. (Då blir ju hon också påmind om att jag troligen har hunnit att läsa och svara på hennes fråga i min blogg.) Men jag håller mig då till ämnet i blogginläggen. Jag tar inte första bästa inlägg i hennes blogg för att skriva ett svar på en fråga som ställdes i min blogg i hennes inlägg som handlar om någonting helt annat.
Det blir väldigt förvirrande för de andra läsarna!

Det var Viveka som ställde frågan i sin blogg och jag funderade på hur de flesta gör. Jag har bloggat i 3½ år nu och följer många bloggar.
Jag har sett hur de äldre gör :-)

Mera om detta hittade jag här: http://www.lillagumman.se/?p=855
Här kan du läsa om netikett: http://sv.wikipedia.org/wiki/Netikett

hmm... what can I buy today?

Anne Taintor
Bilder: http://www.annetaintor.com/

Trevlig helg!

påsklilja
silken

Lyssna på låtarna! 3

svt melodifestivalen
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=79680

Kaffe

kaffekopp swedish grace
Här ser ni mina ganska så nyinköpta kaffekoppar; snövita Swedish Grace från Rörstrand. Jag har fyra ännu så länge. Jag tänkte att mina gäster skulle få dricka i riktiga kaffekoppar istället för muggar. En kaffebryggare har vi också numera istället för Neskafe. Varken min man eller jag dricker nämligen kaffe...

Här följer lite kaffe-fakta:
"Kaffeträdet härstammar från Etiopiens bergiga sydvästra delar och därifrån spreds det vidare till den arabiska halvön. Detta tror man skedde uppskattningsvis 500 år efter Kristus." "Från början kokade och åt man trädets bär och blad och inte förrän under 1200-talet började man rosta kaffebönan." "1685 var första gången man säkert vet att kaffet kom till Sverige. Göteborgstullens papper från det året visar att någon tog in ett halvt kilo kaffe."

"För att smaken ska komma fram måste de grågröna, råa kaffebönorna rostas. Rostningen gör att bönornas egenskaper och utseende ändras. De ämnen som ger kaffet dess arom och smak bildas och frigörs och nästan allt vatten avdunstar."
"Brasilien är världens största kaffeodlare och svarar för nästan hälften av det kaffet som kommer till Sverige. I Brasilien odlas framför allt sorten Arabica." "Det mesta av kaffet som kommer från Brasilien lastas i hamnstaden Santos och kallas därför ofta för Santoskaffe." "Kaffet som kommer till Sverige från Colombia är ett Arabica-kaffe och växer på Andernas bergssluttningar där klimatet, höjden över havet och den röda vulkaniska jorden är mycket bra för kaffeodling. Dessa betingelser ger en fyllig, kraftig och lätt syrlig smak." "Java är ett Arabicakaffe som odlas i Indonesien och har en speciell, fyllig, rund smak. Fram till 1945, då Indonesien var en holländsk koloni, odlade man nästan uteslutande detta speciella Arabica-kaffe. Efter frigörelsen har man gradvis övergått till att odla den mindre riskfyllda Robusta-arten."

"Namnet Mocca används idag, liksom Java, mer som en benämning för hur kaffet smakar än som namn på en kaffesort. Det äkta Moccakaffet tillhör Arabicatypen och kommer från Jemen. Det är uppkallat efter hamnstaden Mocca, är småböningt och har en kryddig och syrlig smak. Allt kaffe härstammar ursprungligen från dessa trakter och man brukar säga att Moccakaffet smakar som det första kaffet gjorde." Citaten kommer från denna sidan, läs mera där!
http://www.kaffeinformation.se/

"Espresso är en typ av kaffe från Italien. Skillnaden mellan vanligt kaffe och espresso är koncentrationen som är mycket starkare samt hur man tillreder det. Genom en espressomaskin och special rostade kaffebönor får man fram en djupare och starkare kaffesmak, kaffet har aldrig någon större kontakt med vattnet i maskinen vilket gör att kaffet får väldigt hög koncentration och dricks då oftast enbart 3 cl åt gången."
 "Café au lait är bryggt kaffe med lika delar uppvärmd mjölk i som kaffe. Blanda inte ihop Café au lait med Café crème som man dricker i Frankrike och består av kaffe med uppvärmd mjölk. Skall helst drickas i stora koppar."
"Caffè latte är en italiensk kaffedryck som liknar Café au lait men med skillnaden att den är baserad på espresso istället för kaffe och använder sig av skummad mjölk. Caffe latte är väldigt populär just nu och serveras oftast med pudrad kanel, kakao eller kardemumma på den skummade mjölken."
 "Cappuccino finns i flera olika varianter, en klassisk cappuccino består av lika delar espresso, ångad mjölk och skummad mjölk."
Läs vidare här: http://www.fikaguiden.se/?sida=publikationer&dokumentid=22
show and tell
Här hos Simone hittar du fler som skriver om kaffe idag.

Fredagsfoto - arbetare

Nillas arbetare
Här ser ni det som ska bli vårt nya sovrum!
P har varit i huset i denna veckan för att bryta upp golvet. Hans föräldrar la in ekparkett i kök/hall/vardagsrum ganska så nyligen och vi vill fortsätta med det i de resterande två sovrummen. Så sedan blir det ek överallt utom klinker vid entrén och våtrumsmatta i badrummet förstås. Ingen parkett på källarplan heller. I vårt sovrummet ska det förstås tapetseras om också och vi ska ha ett nytt vitt tak. Snart kommer det arbetare och börjar med badrumsrenoveringen. Nu börjar det att hända saker!

Huset har hall, kök, matplats, badrum, vardagsrum (som ska bli kontor/läsrum), läsrum (som ska bli dotterns sovrum), sovrum till sonen, föräldrasovrum på entréplan. På källarplan finns gillestugan/vardagsrummet/ även kallat "furubunkern", tvättstuga, förråd, lekrum, groventré.

Läs mera om vårt hus under kategorin inredning
och se fler bloggar med arbetare-foton på Fredagsfoto.

rund röd matta

etol
Jag vill ha vill ha en rund röd matta till tösens rum!
Hennes rum ska ju gå i vitt och rött.
Denna hittade jag hos Etol Trading och den verkar vara helt perfekt. Den är i ull och den är konturklippt, med ett vitt mönster som heter Grow. 140 cm.
Den finns att köpa på bl a inreda.com.

Ikea

Ikea
Det är inte bara H&M Home som kör med fyra inredningsstilar, IKEA är såklart inte sämre! Jag gillar alla stilarna jättemycket. Det är Lugna Ofelia med vitt i i alla nyanser. Skira tyger och tjocka och olika strukturer. Detta är min favorit som jag alltid kommer tillbaka till... vitt! Söta Alvine är en stil med folklore och blommor och romantik. Kudden Alvine Flora är helt underbar! De andra stilarna är Livliga Lusy med starka färger och roliga mönster. Till exempel ett mönster med knappar! Exotiska Beata är lite orientalisk med lila, bruna, gröna toner. Jättefint det också! Svårt att välja ;-)

Lantliv mars

lantliv
Jag sitter och bläddrar i min favorittidning Lantliv. Nr 3 visar sig vara ännu ett kanonnummer! Jättemånga härliga bilder och reportage. 1. Tänk vad man kan börja längta efter ljusgrönt och rosa så här års... Jag har köpt nya värmeljus på Village i just dessa färger! 2. Ett fint reportage om formgivaren Tove Adman och hennes lilla hus på Gotland ger inspiration till en klassisk men ändå konstnärlig stil. 3. I Skåne bor Gúa Hlífarsdóttir i ett vackert hus. "Vi gillar det lugna i det vita" säger hon och jag kan bara hålla med. 4. Underbara färgglada lökväxter i korg.

H&M Home

H&M
Bild: http://shop.hm.com/se/campaign717homeflash
Idag (och den 26/2) börjar H&M att sälja inredning!
Sakerna är indelade i fyra stilar: Grafiskt med mycket svart/vitt t ex tuffa tabletter med siffror på. Färgglatt och ungdomligt med mycket färg och mönster. Naturligt och oblekt. Klassiskt med marina färger.

senvinter

senvinter
Nu har senvintern börjat och det är bara en månad kvar till våren! :-)
Bilderna är från i fredags

på isen

is på sjön
vinterissnö som yr
Här kommer ytterligare bilder från idag. Vi har varit och hälsat på hos Ps farmor och farfar. Här är vi ute på isen. Njuter av det vackra vintervädret!

vackra vinter

solig snögnistrande snö
Två bilder från idag. Det var längesedan vi hade så vackra vinterdagar med snö och sol. Det är vindstilla och omkring -8°
Dagens låt: C.C.Catch - I can lose my heart tonight.

Fototriss: triss

skuggorbojarisjakter
Nu är det trettiotredje omgången av Fototriss och temat är trevligt och passade!
Vilket underbart väder vi har med snö, solsken och minusgrader.
Översta bilden är från idag och de andra från igår.

torr hårbotten?

Dermanord
Bild: http://www.dermanord.se/
"Återfuktande och mjukgörande inpackning för alla hårtyper,
särskilt torrt och sprött hår och torr hårbotten."
Hair Therapy inpackning funkar bra för både dottern och mig.

It's my life

Amy Diamond
Bild: http://www.amydiamond.se/
It's my life låter som en kanonlåt! Jag har visserligen bara hört en minut av den ännu, men jag gillar den jättemycket! Den förtjänar definitivt att komma vidare till final. Ring och rösta 099-23006

Sedan så borde Hope & Glory också få komma till final.
What if och Never been here before till andra chansen.

rosa ranunkel

ranunkel
lovelight
♥ Dagens låt: Spagna - I wanna be your wife.

Lyssna på låtarna! 2

melodifestivalen
svt.se Melodifestivalen deltävling 2
Nu har jag lyssnat en minut på varje låt.
Jag gillar Amy Diamonds It's my life och Måns Zelmerlöws Hope & Glory.
Vilka härliga röster tjejerna (Frida Öhrn) i Cookies n beans har!

...Men älskling den sång som du helst vill höra
råkar vara just den jag inte kan göra
Så vänta dig ingen kärlekssång från mig
någon smäktande ballad kommer inte att bli av
Jag älskar dig men jag måste säga nej
Det blir aldrig aldrig aldrig någon kärlekssång från mig...

hälsar Markoolio.


1. Följer du Melodifestivalen? -Ja!
2. Vad tycker du om att man nu för tiden har deltävlingar innan finalen?
-Ju fler låtar desto roligare!
3. Vilken schalgerlåt är din favorit genom tiderna?
-Det mesta som var i mitten av 80-talet. Herrey's såklart, i alla fall då :-)
4. Vad för slags låt/artist tror du Sverige borde ha som bidrag i Euroivision songcontest för att gå långt?
-Vad som helst som känns äkta! med en bra melodi, bra text, bra röst.
5. Förra året stod Björn Gustafsson för pausunderhållningen i Melodifestivalen - Vad tycker du om att han inte deltar i år? Tror du tittarsiffrorna minksar?
-Han var suverän när han sjöng sin kärlekssång till Carina Berg. Men han behöver ju inte vara med varje år för det. Jag tror inte att tittarsiffrorna minskar.

Be my Valentine

Etsy
Bild: Linocutboy Etsy.

närmast hjärtat

Lindex
Foto: Jimmy Backius för Lindex The in between collection.

choklad
Foto: Nilla Chokladhjärta från Guylian.

Rosor, underkläder, choklad... Ja tack! :-)
♥ I morgon är det Alla hjärtans dag! ♥
show and tell
Hitta till fler fredagstema-bloggare via Simone
som skriver ett fint inlägg idag om något som ligger henne varmt och hjärtat.

Fredagsfoto - gryning

gryningsljus
Strax efter klockan 7 idag så slocknade gatubelysningen.
Det var precis när jag var ute för att fotografera gryningen!

Så här står det om gryning på Wikipedia:
"Gryning är det tidsintervall på dygnet då solen ännu inte gått upp, men dagsljus börjar synas. Man skiljer mellan den astronomiska gryningen, den nautiska gryningen och den borgerliga gryningen som är definierade beroende på var solskivans mittpunkt befinner sig räknat i grader över horisonten."

"För många människor med intellektuellt krävande sysselsättning upplevs ofta gryningen som den viktigaste tiden på dygnet att ta vara på, då tankeverksamheten och skaparkraften efter en natts sömn upplevs som störst, vilket har bekräftats av exempelvis många nobelpristagare."

denim

"Denim, bomullstwill i kypert, jeanstyg. Namnet kommer av "de Nîmes", d.v.s. tyg från den franska staden Nîmes, vars väverier levererade blåtyg till bl.a. Levi Strauss' guldgrävarbyxor."

"Kypert är en grundbindning i vävning. Bindningen ger en snett löpande linje över tyget, eftersom bindepunkterna förflyttas ett steg åt sidan för varje inslag. Kypert var en vanligt förekommande bindningstyp i textilfynden i Lödöse från 1300-talet, så även i Bockstensmannens klädedräkt. Exempel på tyger vävda i kypert är denim, batavia och gabardin."

"Denim Fabric Dyeing is divided into two categories; Indigo Dyeing and second is Sulphur Dyeing. Indigo Dyeing is traditional blue colors or shades similar to blue colors. Sulphur Dyeing (also called Color Denim) is done for specially black colors and other colors like Pink, Grey, Rust, Mustard, Green and Red."

På franska uttalas det ungefär de-nimm. Betoning på andra stavelsen.
På engelska uttalas det "de-NEEM" alltså de-nim. Betoning på i.
(e låter som i på engelska.)
På svenska säger man de-nim. Betoning på i. (Alltså inte betoning på e, "dénim")

Nybörjarläsning

fia
Tösen har börjat i sitt första övninghäfte som heter
Fia är ett får. Det finns fler böcker i samma serie; Isa är en ko m.fl.
Böckerna är skrivna av Stina Hannedal Serholt förlag.
"fina häften för nybörjarläsaren med många roliga (och ibland lite kluriga) läs- och skrivövningar. Texten är anpassad, både i ordval och ordlängd, för att ge en lagom utmaning till den som precis har börjat läsa. Här finns rit- och skrivuppgifter, ordflätor, hitta rätt ord bland en massa bokstäver, hitta rätt i labyrinten med mera."
Jag köpte dem på Barnens Bokklubb.

Alla hjärtans dag-pyssel

hjärta mus
Tösen och jag har pysslat.
Ett Alla hjärtans dag-kort som ser ut som en mus
och när man öppnar det ett hjärta!
Med inspiration från Ellas.

skärmgardiner / panelgardiner

panelgardiner
Jag gillar inte panelgardiner/vepor...
Skärmgardiner är fint om de går från tak till golv!
Ännu värre är vepor som är trädda på en C-skena...
Det finns ju panelskenor, avsedda för skärmgardiner/panelgardiner med kardborrband. Mycket snyggare!
Värre ändå är gardiner som vilar mot fönsterbrädan...
Skaffa längre hållare till skenan, eller smalare fönsterbrädor!
Det värsta av allt är gardiner som inte når ner till golvet...
Snålt och fult!
Se de här bilderna som avskräckande exempel! :-)
(Värst vad jag sticker ut hakan då...)

Inomhus idag

påskliljor
Tisdagstemat är Utomhus idag.
Men jag håller mig inomhus idag. Så kan det vara i dessa sjukdomstider...
Ute är det +1° och molnigt idag.

Twist ullpläd

ullpläd
Här är min nya ullpläd Twist från Klippans Yllefabrik.
Så här står det om den:
"Denna pläd innehåller ull utan rester av insektmedel. Ingen antibiotika har använts på fåren. Inga kemikalier har förekommit på fälten eller i maten. Fåren har inte utsatts för mulesing. Ullen är tvättad på ett skonsamt sätt och inga tungmetaller har använts vid infärgningen. Made in Latvia."
Det låter väl bra. Den ligger så fint på sängen tillsammans med en virkad vit bomullspläd Edgartown från US Polo Assn.

Fototriss - doft / lukt

doft
Olivolja, Grissini, Bruschetta
Italiensk örtblandning med tomat, vitlök, basilika, oregano, paprika.
Fototriss denna gången handlar om dofter!

krämig kycklingpaj

kycklingpaj
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk vatten
Mät upp mjölet till bottnen i matberedaren skål. Tillsätt smöret delat i mindre bitar, och vattnet. Arbeta snabbt ihop alltsammans till en deg. Platta ut den till en rund kaka. Låt den ligga i kylskåpet i ca 30 minuter. Kavla ut degen till en platta lagom stor för pajformen. Tryck ner och forma pajbottnen i formen. Förgrädda ca 10 minuter i 220°.

Kycklingröra:
3-4 kycklingfiléer
1 gul lök
1 stor röd paprika
1 burk champinjoner
5-7 dl crème fraîche
ca 1 tsk Maizena redning ljus
ca 1-2 msk grönsaksfond
1 paket bacon
riven ost
Dela bacon i bitar och stek dem.
I en stor gryta: Bryn kycklingfilébitar, krydda med peppar och andra kryddor efter behag. Låt kycklingen bli genomstekt. Tillsätt hackad lök, sedan champinjoner sedan paprikabitar. När detta har mjuknat så häll i crème fraîche och litengrann redning och så fond. Smaka av. Fyll det gräddade pajskalet med röran. Toppa med stekt bacon och ost. Grädda i 220° cirka 20 minuter.
Receptet har jag fått av Ps syrra för några år sedan.


Kul med melodifestival igår!
Alcazar och Emilia går direkt till Globen.
Scotts och Caroline af Ugglas går till Andra Chansen.

Lyssna på låtarna!

melodifestival
Lördag 7/2 20.00 är det dags för deltävling 1 i Melodifestivalen.
Det är följande 8 artister som är med då: Nina Söderquist, Jonathan Fagerlund, Shirley Clamp, Scotts, Emilia, Alcazar, Caroline af Ugglas och Marie Serneholt.

Redan idag går det att lyssna en liten stund på varje låt!
"Lyssna på 1 minut av alla låtar med start 13.10 på fredag. Du har till lördag kl 20.30 på dig att lyssna!" på svt.se eller "Lantz i P4 på fredagar spelar upp smakprov på vad vi kan vänta oss att höra i deltävlingen följande kväll. Lantz i P4 kl 13.05.15.00." sr.se.
Det är mycket som väger in när man tittar på Melodifestivalen, hur artisterna ser och och hur de uppträder. Viktigast tycker jag är ändå musiken. Därför är det bra att lyssna igenom låtarna innan och bara koncentrera sig på hur det låter utan att störas av synintrycket.
Babylonica

Väskor

väskor
Baron Panache Charmonix brun, Form 2U Modesty Blaise resväskor, Boblbe-e laptopbag W17 vit, Balenciaga First svart, Mulberry Bayswater, Rimowa Salsa de luxe resväska med multiwheel, Titan Xenon resväska i champagne grå, Samsonite Cordoba bag 55 cm och necessär och sist men inte minst Alstermo Bruk Atlas i rött. (En del av bilderna kommer från http://www.strandlins.com/)

Vi fick varsin Cordoba bag och necessär i julklapp! Väldigt användbara väskor.
Annars har jag ingen av väskorna i collaget...
Min handväska/ryggsäck är en Boblbe-e. Väldigt praktisk sak!
Här kan du se vad som finns i min handväska :-)

Denna månaden är det Simone som väljer teman.
Titta in hos henne på Fritt ur hjärtat.
show and tell

Dagens låt: Malin Schavenius - Hvem är du.

snö...

blötsnö
Måste man bli väckt vid halv sex på morgonen för det lilla... Jösses!
Det är plusgrader så det smälter väl ändå snart bort...
Men det borde vara snö i februari och kallt.
Det brukar ju vara som kallast på året när det är Möbelmässa. :-)

Tillägg 10.00 Barnen blev ju såklart överlyckliga över de små snövallarna som skottats upp i kvarteret! Kul så länge det varar!

mysiga sommarkläder

tintinstyle
Bilder från: http://www.tintinstyle.se/
Hunky Dory Essential solid A-symmetrisk blus blå. Hunky Dory Envelope knit.
Line of Oslo Sophia blus. Line of Oslo Harem byxor grå. Line of Oslo Life tröja.
Caroline tipsar om byxorna och jag tycker att de ser sköna ut, men vågar man använda dem och när? :-) Jag gillar i alla fall den ljusa luftiga bekväma stilen.

magiska tuschpennor

tuschpennor
"5 fiberspetspennor med 10 olika färger, en färg i var ände. 1 Magisk penna. Måla med någon av de 10 olika färgerna och stryk sen över med den magiska pennan och simsalabim………den har ändrat färg! Man får alltså fram totalt 20 färger! En rolig penna för såväl små som stora trollkonstnärer."
Bild och text: TimeIn.


Min dotter önskar sig magiska tuschpennor!
Hon har lekt med sådana hos en kompis och jag har kikat runt lite i affären utan resultat. Jag minns att jag hade liknade när jag var liten! De finns i flera olika fabrikat. Har ni sett några nyligen?

kul prylar

Lagerhaus
Bilder: http://www.lagerhaus.se/
Lagerhaus har en hel del roliga saker! Presentpapper m m.

Kolla in detta: Hitta vad som skiljer på bilderna! Photo hunt.
(hittade via Woopsie Daisy)

Philips

PhilipsPhilips Wake-up Light är en väckarklocka där ljuset ökar gradvis under 30 minuter innan den inställda väckningstiden. Jag har funderat på liknande tidigare Body Clock men det har inte blivit av att jag har skaffat någon... Det vore bra med en till dottern tror jag.

En annan sak från Philips som jag tycker verkar spännande är LivingColor.

Dagens låt: Melody Club -
Girls don't always wanna have fun.

Askungens klänning

askungen
Hur var det nu igen, med Askungens klänning?
Först har hon på sig brunt... Sedan hittar hon sin mammas rosa omoderna klänning som mössen och fåglarna hjälper henne att sy om.
-Stackars Askungen.... -Hon får aldrig sin klänning klar...

När det är dags för balen på slottet så river hennes elaka styvsystrar sönder klänningen. (Den rosa klänningen som mössen sytt är nu sönder och hon har ingen klänning alls att gå på bal i...)
Efter det kommer den goda fen och ger henne en vit klänning som hon åker till balen i. Den vita klänningen ser blå ut i natten och skuggorna.
Så Askungen visas oftast i en ljusblå klänning.
Jag såg inte Disneys film Askungen i sin helhet förrän i vuxen ålder.
Det blev inte av att jag köpte den innan jag fick min dotter!
(Har man inte sett Askungen annat än på tv på julafton kan man ju undra över varför hon inte har den rosa klänningen.)
Nu har vi även sett Törnrosa på film.
Hennes klänning är rosa, blå, rosa, blå, rosa... :-)

Den sjätte bilden...

juni
Cenizas
Den sjätte bilden i den sjätte mappen...
Det borde väl bli juni 2006 det!
Utmaningen hittade jag hos LissenTo.

tisdagstema - mjuk

hår
Här har vi en liten tös som sitter och tittar på TV.
Hon är snart frisk och kan gå till skolan imorgon igen.
Hennes hår det är så mjukt...
Förra gången jag visade bilder på temat mjuk såg det ut så här:
Fototriss - mjukt.


Dagens låt: A CAMP - Stronger than Jesus

dags att städa...

ljus
Idag är det Kyndelsmässodagen.
Har du inte städat ut julen ännu så är det hög tid nu!
Jag städade ut julen vid Tjugondedag Knut.
Idag är det annat som ska städas ut...
Jag började redan klockan tre i morse med att skura toalett och golv...
Det är lilla tjejen som är hemma från skolan idag.
På bilden syns en doft av Clean Cotton :-)

Bestlite

gubi bestlite
Bilder: http://www.bestlite.se/
Jag spanade ju in den svarta skrivbordslampan BL1 när vi var i Malmö.
Den är jättefin! men till skrivbordet har jag en lampa redan.
Vad vi däremot behöver är sänglampor. Just nu har vi inga alls...
Jag skulle vilja ha varsin Bestlite BL5 i vitt till raringen och mig i sovrummet.

solsken

påskliljor
Soliga söndagar är det bästa som finns!
I mitt köksfönster står en kruka med söta knoppar. Påskliljor som ger hopp!
Apropå saker som jag kommer att sakna i lägenheten; marmor-fönsterbrädorna.
När vi flyttar till huset, i slutet av mars, kommer vi att få fönsterbrädor i...
Gissa tre gånger! Just det: ...Furu!
Jag kommer nog se till att de målas vita. :-)

Fototriss - idag

februari
Så här ser det ut där jag är idag.
-6° Lite snö på marken och molnen har skingrats, det är en ny månad!


Dagens låt: Lady GaGa - Poker Face.

RSS 2.0