cykla och gå...

cykelbana
Påbjuden gångbana Märket anger att gående ska använda gångbana. Här får man inte cykla eller åka moped, men man får leda cykel eller moped om det inte är förbjudet enligt tilläggstavla.
Påbjuden cykel- och mopedbana Märket anger att här får du cykla eller köra moped klass II. Se mopedklasser Här får Du också gå om det inte finns separat gångbana eller vägren.
Påbjuden gång-cykel och mopedbana (gemensam bana) Märket anger att det här är en gemensam gång-cykel och mopedbana. Du bör på den vänstra sidan och cykla på den högre sidan av banan, så att Du möter trafiken.
Påbjuden gångbana och cykel och mopedbana Märket anger att Du ska gå på den uppmärkta gångbanan. Den andra banan är avsedd för trafik med cykel och moped. Banorna är åtskiljda med vägmarkering, skiljremsa eller liknande. Märket anpassas efter förhållandena på platsen, dvs cykelbanan placeras närmast körbanan därefter gångbanan. På sådana banor ska cykel och moped klass II färdas på höger sida. http://www.ntf.se/jonkoping/default.asp?RecID=17835

Kommentarer
Postat av: Johanna.B

Avancerat. Det här är sånt där man aldrig tänker på när man är ute och spatserar. Kanske är nåt man borde plugga på!Kram

/Johanna

2009-09-17 @ 21:01:52
URL: http://www.johannabillingskog.se
Postat av: Nilla

>Johanna: Det kan vara bra att veta när man har barn som ska börja att gå till skolan och cykla och så... så man vet vad man ska lära dem. :-)

2009-09-17 @ 21:07:17
URL: http://tankebubblor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0