tisdagstema - glas

iittala kivi

Iittala Kivi, ljuslyktor gjorda av glas. Mina favoriter!


skor till barnen i höst

skor
Bilder: Superfit, Viking sparrow velcro gtx, Vincent mattis blå,
Ecco
husky route gtx, Vincent algot röd och Viking thermo.


Nu börjar man ladda inför hösten och vintern. Barnen behöver kläder och skor. Lilleman har fått de blå Vincent-skorna nya i höst, sedan använder han ärvda för resten. Tösen har fått ett par Viking fodrade gummistövlar. Ska nog komplettera med ett par kängor också. Tänk att sista dagen i augusti redan är här...


Maria Åkerberg / Dermanord

Maria
Bild: http://www.dermanord.se/
Dermanords produkter får Marias namn. "Sedan 1995 har Maria och Dermanord arbetat på att få ut budskapet om hur innehållet i hudvårdsprodukter påverkar oss och vår omgivning. - På den tiden var det inte lag på innehållsdeklaration. Men eftersom jag själv inte bara vill tro, utan veta vad jag använder på min hud, så tänkte jag att det måste finnas fler som tänker så. Det fanns det då och det finns det nu. Med Dermanord och Maria Åkerberg finns nu de produkter som jag letade efter; riktig hudvård!" Läs vidare här: Dermanord.

Dagens låt: Gossip - Heavy Cross

Fototriss - kollektivt

kollektivt

De här bilderna har jag fotograferat idag. Kollektivt var ett ganska så svårt tema. Jag tänkte i alla fall på Coop, en busshållsplats (kollektivtrafik) och ett tåg.


Mattemästaren

bonnierTösen nya mattebok, nu i tvåan, heter Mattesafari från Bonnier Utbildning. Det finns en hemsida med bra träning för barn i skolåldern som tillhör böckerna.

Mattemästaren innehåller övningar i taluppfattning och huvudräkning. Välj bok, räknesätt och övning. Det finns många olika svårighetsgrader. Passar för barn från Förskoleklass till sexan. Svara så snabbt du kan på uppgifterna och försök få en så bra tid som möjligt.
Du får en stjärna för varje rätt svar.
Titta här: http://www.mattemastaren.se/

sparkcykel

sparkcykel

Bild: http://www.teamsportia.se/
Smartscoo Dragon 125 heter den. Hon har sparat ihop till halva och resten hjälpte farmor till med. Det var en glad tjej som susade runt på gatan idag!
Lillen fick samma förslag från farmor, men han var inte så intresserad då.
Nu verkar han visst ha ångrat sig, så det blir nog en till honom också snart.


rivlappar

riv av


Branting

branting odd molly
Bilder: Tamara Branting. #447 Odd Molly. Broom high boot Tommy Hilfiger.
Branting har mycket fint! I samma prisklass som Odd Molly (=dyrt)...
Dagens önskeoutfit är inspirerad av Perlan. I like it!


Toy Story 3

Toy Story 3

Bild: http://www.pixar.com/featurefilms/ts3 Toy Story 3 på bio ikväll!
Uppdatering 21.00: Nu har vi varit och sett filmen, hela familjen! Den är helt klart sevärd och jättebra! Vi har nyligen tittat på ettan och tvåan på DVD, det kan jag rekommendera att man gör. Filmen innehöll allt en bra film ska ha; lite läskigt, lite tårar och många skratt! Lillkillen skötte sig jättebra på bion denna gången :-)


Träna efter din menscykel.

Lyssna på din kropp!
Träna tuffare under första halvan av din menscykel, då tål du mera; styrketräning osv. Skaderisken är också mindre här.
Under andra halvan och särskilt då veckan innan mensen, är det bättre att välja lite lugnare pass; kondition, promenader och yoga.

"Den något sämre fysiska förmågan efter ägglossningen beror troligtvis på det progesteron som produceras under denna fas. För dig som inte äter p-piller kan det alltså vara befogat att koncentrera styrketräningen till första halvan av menscykeln, och att ta det lite lugnare efter ägglossningen.

Träningsprogram som lagts upp på detta sätt har bland annat provats i Tyskland med goda resultat. I tävlingssammanhang anses menstruationens första dagar vara de allra bästa ur resultatsynpunkt. Dessutom har många guldmedaljer tagits just vid menstruation.

Eftersom motion kan lindra och förbättra humöret vid pms är det ändå bra att motionera då. Men istället för styrketräning kan det vara bra att satsa på konditionsträning, promenader, och lugnare träningsformer som till exempel yoga." http://www.netdoktor.se/traning-kost/?_PageId=353


You can always be number one

...You can always be number one
each and every time you play
Even though you may have two left feet
and they're always in the way

You can always be number one
Let Goofy spread the news
Just play the very best you can
and there's no way you can lose...

You can always be number one.
You can always be a winner.
Even if you’ve played the game for years
And you play like a beginner.

You can always be number one.
Let Goofy show you how.
Don’t hide your face when you miss a point.
Get up and take a bow.

Sport Goofy Anthem Musik: Dale Gonyea
Lyssna på hela här: http://www.youtube.com/watch?v=i03_0-jFSRs

dixie hösten 2010

dixie

Bild: http://www.dixie.se/
Budskap i metalltråd Love is all you need. Svarta och vita träbokstäver Love Home. Korgar i reptvinnad vattenhyacint. Plåtburkar från DLP derrière la porte. Betongkrukor, ljuslyktor, lanternor med mera.


inköpslista mat:

Här är listan över vad som borde finnas i ert kylskåp/frys/skafferi.
Det gäller att vara förberedd!
Protein
kesomini, kesella 1%, skaldjur (räkor, kräftstjärtar),kycklingfilé, renskav, köttfärs, kalkon, fisk av alla sorter, makrill i tomatsås, ägg, skinka, gravad/rökt lax, sill.
Kolhydrater
quinoa, fullkornsbulgur, fullkornscouscous, fullkornspasta, råris, bönor, havregryn, osötat bröd.
Fetter
Avocado, kokosolja (ej kokosfett!), jordnötssmör, fiskolja, olivolja, rapsolja, smör, kokosmjölk, oliver, lätt fårost, valnötter, mandel, linfrön
Grönsaker
broccoli, spenat, sallad (ej isberg), vitkål, morötter, rödbetor, tomater, ruccola, zuccini, blomkål, aubergine, krossade tomater
Frukt
gröna äpplen, grapefrukt, bär, kiwi, bananer (bra återhämtningsfrukt efter styrketräning- inte annars)
Kryddor
pesto, röd/grön curry, sambal oelek, soja, kanel

Undvik helt:
socker, friterat, snabbmat, processad mat, för mycket salt.

Målet är att få i sig så mycket näring som möjligt, känna sig mätt, hålla blodsockret jämnt och hålla sig inom sitt kaloriintag. Försök placera ditt kolhydratintag kring din träning. När du äter middag- hoppa över kolhydraterna och kör mycket grönt till proteinet. Tillväxthormonet är som högst på natten. Det hormonet tar hand om fettförbränning- hjälp den på traven.

Det är Olga som visar vägen! Läs hela inlägget här.  Olga Rönnbergs blogg.

vardagsrum

Mio

Bilder: http://www.mio.se/

Jag vet inte riktigt vilket som är vårt vardagsrum...
Uppe har vi ett rum som jag kallar för allrummet eller loungen, där en sittgrupp med svarta fåtöljer står (och kontorsdelen med datorerna). Nere i källaren har vi tv-rummet/"gillestugan" där sofforna och tv:n står. Det som jag skämtsam kallar för furubunkern ;-) Men snart ska det bli ändrig på det! Vi ville ha det klart redan till jul. men det är nog inte så realistiskt...

 

På vår önskelista står det att byta ut till ett vitt tak. måla eller sätta ny panel på träväggarna. Grangolvet vill jag ha i nysågadgran-färg. Alltså slipa det och behandla så att det ej gulnar. Trappan ska göras om. Främst är jag intresserad av att byta ut furustolarna/spaljén mot rundstav i metall (aluminiumfärg) och ha ekhandredare/räcke. Drömtrappor har många fina svävande trappor.

När man ändå önskar så vore det trevligt med en ny soffa också! En som den på översta bilden men i ljusgrå melerat tyg. Mios Modern Living Safyras eller Bonalt grå, eller Grande divansoffa från Nilssons möbler kanske, och ett satsbord.
Jag lovar att återkomma med före/efter-bilder den dagen!


Dagens låt: Mando Diao - Dance with somebody

Gneis

gneis

Bilder: Stormrider skaljacka, Granit överdragsbyxa, Speed vinterjacka,
Gizmo vinterbyxa.
Webbutiken är öppen! http://gneis.se/


Sensommar

sensommar

Dagens låt: Green Day - One 21 guns


Ogräsborste

ogräsborste


Fototriss - R

R

R som i rabarber, ros och rönn. Alla bilderna är fotograferade idag.
Titta in till Fototriss för att se fler R-bilder.


Fångarna på fortet

fortet

Fort Boyard

"Fångarna på Fortet (2003 och 2005 Fortet) är en svensk version av den franska TV-programserien Fort Boyard. Den första säsongen sändes år 1990, därefter har man sänt en ny säsong varje år mellan 1992-1998, samt 2000, 2003 och 2005. En ny säsong har spelats in under sommaren 2010, med anledning av att TV4 firar 20 år som TV-kanal. Säsongen kommer att börja sändas den 23 augusti 2010.

Fångarna på fortet sändes ursprungligen av TV4, men 2000 sände TV3 två säsonger. Senare köpte TV4 tillbaka rättigheterna till programmet, men gav det namnet "Fortet". Under hösten 2010 och våren 2011 kommer TV4 att sända programmet igen, med Gunde Svan och Agneta Sjödin åter som programledare respektive lagcoach. Rolf Skoglund kommer att spela Fader Fouras son, Bébé Fouras, då Stig Ossian Ericson valt att inte ställa upp igen.


Fortet som används i TV-programmet är Fort Boyard utanför Frankrikes västkust.
Den första säsongen sändes på TV4 år 1990 med Erik Blix som programledare. Per Myrberg spelade Fader Fouras, gåtmannen.

Den andra till den sjunde säsongen sändes på TV4 mellan 1992 och 1998 med Gunde Svan som programledare. Lagcoach var mellan åren 1992-1994 samt 1998 Agneta Sjödin och mellan åren 1994-1996 Kayo Shekoni. Stig Ossian Ericson spelade Fader Fouras, gåtmannen."
http://sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%A5ngarna_p%C3%A5_fortet

Förr visades Fångarna på fortet på fredagar. De 6 avsnitten som ska visas i år kommer att vara på måndagar, tisdagar och onsdagar... Varför då? undrar man. Tur att man kan spela in, för jag tror att det kommer att bli roligt att se det! Det börjar på måndag 20.00 i TV4 Resten av avsnitten kommer i början av 2011.

Villervalla hösten 2010

Villervalla

Bilder: http://www.villervalla.se/


sjökort

sjökort

Ett av våra slitna sjökort från 1986 över Östersjön, kustkort Simpnäs-Landsort
sitter nu bakom ram! Det ska bli en tavla till lillemans rum. Han har ju lite marint tema med sina signalflaggor. Det är så vackert i Stockholms skärgård!
Jag skulle vilja åka dit igen, med barnen.


nyklippt 19/8

nilla

Så här ser jag ut idag, bakifrån ;-) Nu syns nacken igen. Skönt!
Det har varit en händelserik dag idag! Jag har hunnit med att klippa mig och åka till Ikea. En skogspromenad full med överraskningar har det också blivit...
vi har sett näcken i bäcken spela på sin fiol ;-)


platsgjuten markbetong

markbetong

Bilder: http://www.betonova.se/default.asp?id=107;0
Jag skulle så gärna vilja ha platsgjuten markbetong på vår garageuppfart! Snyggt slitstarkt och inget ogräs! Det finns många mönster och färger att välja mellan. Titta på den här filmen med Jan Bylund(!) för att se hur det går till: http://www.fardigbetong.se/produkter-tjanster/markbetong.asp


Ljung

ljungblommor

Tisdagstemat är blommor. Denna bilden är fotograferad idag på en promenad.


peace hope and love

peace hoodie


Cirkelfys.

Cirkelfys - funktionell, sportig träning i stationer.
"Kul, funktionellt och utmanande. Karaktären är fysträning, modellen är träning vid olika stationer. Betoningen ligger på uthållig styrka, men träningen är också pulshöjande. Övningarna är funktionella och utmanar din teknik. Effekten förstärks med hjälp av redskap, som exempelvis skivstänger, brädor, vikter, Bosu, Kettelbells. Du tränar styrka, balans, rörlighet, koordination och kondition på ett tufft, sportigt och roligt sätt. 

Passet ligger på medelnivå eller över och kräver viss träningsvana och kroppskontroll."
http://web.friskissvettis.se/id___5489.aspx

Igår var jag på mitt första svettiga cirkelfys-pass! Det är (precis som på skivstångspass) fokus på hållning och teknik. Det var nio stationer t ex armhävningar på bosu-boll. breda benböj med skivstång, rodd med skivstång, situps på boll, planka med rotation, övningar för hela kroppen.
45 sekunder på varje station, 15 sek mellan för att byta station.
...och så håller man på så i en 3-4 varv!

Fototriss - blank

blank

Vilket ord försöker jag illustrera idag? Jo, blank. På bilderna syns mitt spiralblock, glasaskarna Vitriini från Iittala med smycken i, och min lille sons blanka panna :-)


gummiband med klämmor

klämmor

Gummiband med 10 klämmor från Ad Hoc. Passar bra för vykort, foton,
kom ihåg-lappar och allt möjligt. Dottern har fått ett till sitt rum.


tulpanfält

tulip fields

Bild: http://www.flickr.com/photos/allard1/3460117376/


nightmare

I hope that someones gonna call
And tell me this night is over
'cause I wanna start living my life
Before I get much older

Maybe you all would consider it a joke
If I say that I hate myself
But now and then
When I look into the mirror
All I see is a big mistake...

Anyone out there

choklad

Barnen och jag har bakat chokladmuffins. Nonpareille-strössel på.
De metallic-rosa bakformarna kommer från Lagerhaus. Trevlig helg!


Dagens låt: Melodie MC - Anyone out there (från 1995 ;-)

Rabens saloner, Chill Norway, Hunky Dory,

höstkläder
Höstinspiration! Färger som mörkgrått, potatisbrunt, sandbeige...
Bilder: Katrine oversize t-dress with raven från Rabens saloner. Angel tunic Iron från Gina Tricot. Pine Jacket från Chill Norway. Twill Aviator skirt, Kid Blazer och Leafy Pleated Bravazzo Bell Cuff-blus, Twill B.O.O. Jeans från Hunky Dory.

peace

Bild: Alicia horn peace necklace Raben Saloner


Dagens låt: Sonata Arctica - The end of this chapter

me&i hösten 2010

meandi

Bilder: http://www.meandi.se/
Nu finns höstkläderna på hemsidan. Till exempel: stars&space, harry in space, tools, crazy monters, pixiecat, maltsevdog, dino, velourcardigan, wallywheels, daisyflowers, diggies, bizzarini, t-rex, crown, dragonfly, dotty angel...

learn from yesterday live today hope for tomorrow

“Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow.
The important thing is not to stop questioning.” / Albert Einstein


Lego Duplo

Duplo

Bilder: Pet Shop och Petrol Station http://www.lego.com/
Visst är små-Lego kul, men det är ändå Duplo som är roligast! Det är det som barnen har lekt och leker med allra mest. Verkligen favoritleksaker!


Tankebubblor 5 år

fem år

Tänk att idag är det fem år sedan jag startade denna bloggen!
Detta blir inlägg nr.3277. Det händer inte så mycket här nu för tiden. Den senaste månaden har jag haft 100 unika besökare som mest per dag. När jag hade som mest var det över 800. Det var 2007 (och 2008 låg jag på plats #135 i Knuffpoäng) som var toppen kan man sedan sedan har kurvan dalat igen. Bloggar i allmänhet har nog sett samma sak. Nu finns det så mycket mer att välja på för läsarna. Många fler bloggar själva nu, även kändisarna. Sedan har ju Twitter och Facebook kommit också. Men det gör inte mig någonting, jag fortsätter att skriva mina funderingar och minnesanteckningar här, som alltid :-)


Ordning&Reda

ordning & reda

Bild: http://www.ordning-reda.com/
Snygga necessärer/pennskrin i genomskinlig plast från Ordning&Reda.


Hur långt springer du på 12 minuter?

Coopers test

Bild: http://en.wikipedia.org/wiki/Cooper_test
Idag sprang jag 2010 meter på 12 minuter. (Jag mätte upp det med vår Garmin Forerunner.) Det var jag inte riktigt nöjd med... Så jag ska träna så att jag hinner i alla fall 2300 m. Helst vill jag springa 2500 meter på 12 minuter. Efter det är mitt mål 5 km på 25 minuter. Vi får väl ser hur det går.
Hur som helst så vill jag träna varierat och varva kondition med styrka. Snart börjar Friskis & Svettis höstschema. Det jag troligen kommer att köra där är Skivstång/kondition, Step Up, Cirkelfys och vanlig jympa. Kul!


Testa din simkunnighet varje år!

vattenprovet"Simkunnig är den som faller i vattnet, får huvudet under ytan och efter att ha tagit sig upp till ytan, på djupt vatten simmar 200 m i magläge i en följd, varav 50 m i ryggläge."

Tänk på att simning är en färskvara
— testa din simkunnighet varje år.

Bild:
Vattenprovet Simförbundet.

Dixie Lacy

lykta lanterna

Jag kunde förstås inte motstå dessa lyktor när jag fick syn på dem på Cervera :-)


Dagens låt: Robyn - Hang with me

kost träning hälsa

kost träning hälsa

Här kommer ett jättebra träningstips!
Det är en liten träningsbok som finns hos återförsäljare för Mivitotal. Kost, träning & hälsa med Helene Ahlson heter den och innehåller följande kapitel; träning, vila, utrustning, träningsskador, kost, mellanmålstips. Till exempel hur och när man bör äta före och efter sitt träningspass. Här har jag hittat den som pdf:
http://www.mivitotal.se/helene/traningsboken_hr.pdf


Dagens låt: Keane - Everybody's changing

en ny röd cykel

Marvil

Tösen fick en ny cykel idag! Hon är väldigt nöjd med den. En Marvil 24 tums med 3 växlar. Den känns lagom i storlek till henne. Hon är 8 år och ca 134 cm lång.


Toalettstolen är inte någon soptunna!

Vad spolar du ner i avloppet?

Det vatten vi använder ingår i ett ständigt kretslopp. Vår uppgift är att se till att det är rent när det återvänder till naturen – din uppgift som ”vattenanvändare” är att se till att inga föremål eller farliga ämnen spolas ner i avloppet. På så sätt hjälps vi åt att se till att kretsloppet fungerar.
Ingenting försvinner!

Allt som spolas ner i avloppet hamnar till slut på reningsverket. Om det inte fastnar och orsakar stopp på vägen dit förstås.

Varje dag spolas det ner en mängd saker som inte har i avloppet att göra:
hushållspapper, näsdukar, bindor, tamponger, bomullstussar, tops, mediciner, ...

Allt detta orsakar stopp och driftstörningar i ledningsnät, pumpstationer och reningsverket. Det kan också orsaka stopp och problem i ledningarna i ditt eget hus. Fel saker skadar miljön.

Avloppsreningsverket är byggt för att ta bort organiska ämnen och fosfor, men tyvärr spolas också miljöfarliga saker ner som mediciner, olja, färg, lösningsmedel och annat – sånt som vi inte kan rena på reningsverket. Miljöfarliga ämnen fortsätter då antingen vidare ut i våra vattendrag, slår ut våra mikroorganismer som ska rena vattnet eller fastnar i slammet, som annars är ett utmärkt gödningsmedel på våra åkrar.

Så tänk på att vara snäll mot naturen. Spola bara ner kiss, bajs och toapapper i toaletten. Inget annat.

Vad är det för skillnad på hushålls- och toapapper?

Ett vanligt förekommande missförstånd är att eftersom det inte är några problem att spola ner toapapper så borde hushållspapper, näsdukar, servetter och liknande gå lika bra. Men så är det inte.

Hushållspapper och liknande är gjorda för att kunna suga upp vatten, till exempel för att torka upp när man råkat spilla. När hushållspapper spolas ner i toaletten löses det inte upp utan suger åt sig vattnet och sväller. Därför blir hushållspapper i stället till proppar i ledningarna.

Toapapper däremot är tillverkat för att lätt lösas upp i vatten. Testa gärna själv genom att hälla upp vatten i två skålar, lägg lite toapapper i den ena och lite hushållspapper i den andra. Rör runt och se vad som händer!
http://www.tekniskaverken.se/vatten/avloppsvatten/vad-spolar-du-ner-i-avlop/

Castor snickrar

Castor böcker

Böckerna om bävern Castor, med sina underfundiga bilder och enkla förklaringar till hur man utför praktiska sysslor har text och bild av Lars Klinting.
Serien består av sju böcker. Vi har Castor snickrar, Castor odlar, Castor målar och Castors punka. De böckerna vi önskar oss är Castor syr, Castor bakar och Frippe lagar allt. Jättefina böcker!


The Seventies

"Rolf Hammarlund tar oss med på sommarens nostalgitripp i The Seventies, en serie som spänner över 1970-talets olika musikhändelser och stilar. Intervjuer med bland andra Bruce Springsteen, Gloria Gaynor och Alice Cooper varvas med rikliga mängder sjuttiotalsmusik."
http://svt.se/2.130679/1.1975978/sasongsinformation

Det är 10 program. "Programmen visas i kronologisk ordning och i varje program har vi fokus på ett år och en genre. I varje program fokuserar vi också extra på en utländsk hitlåt, behandlar genren i allmänhet och tar grepp om året ur ett svenskt perspektiv."
http://svt.se/2.130679/1.2049890/artistpusslet

SVT1 Lördagar 21.00 eller se programmen i SVT Play. Missa inte detta!

Dagens låt: Mott the Hoople - All the way from Memphis

många äpplen

augusti

Det ser ut att kunna bli ett bra äppelår i år.
Här finns vädret i juli 2010 sammanfattat: Värmerekord och mycket regn. Det påminner ju lite om sammanfattningen av vintern: Rekord på kyla och snödjup...


Dagens låt: Love Generation - Love Generation

RSS 2.0