...älskar tulpaner!

tulpaner

Idag njuter vi av denna vackra tulpanbuketten! Ha en fin söndag.


One more slice

one more sliceOne more slice heter Leila Lindholms nya bakbok som kommer i maj! Jag är ju jätteglad i boken A piece of cake som jag fick i maj 2008 och som jag har bakat mycket ur. Så här står det på Cdon.com om den nya boken: "I vår kommer uppföljaren och andra delen till Leila Lindholms omåttligt populära bakbibel A piece of cake. Andra boken ”One more slice” tar vid där ”A piece of cake” slutar. Nu gör Leila en djupdykning i hur man bakar sitt eget surdegsbröd, gör hembakad pizza och man lär sig göra sin egen pasta från grunden. Dessutom är det mängder av smarriga recept i kapitel som pannkakor & våfflor, Cheese cake, Brownies & blondies, kända bröd och american pie."... Tack för tipset Mia!

Fin helg!

pärlhyacint

lite sportigt...

stadium

Bilder från: http://www.stadium.se/
Där hittade jag visst ännu en denimklänning! :-) Denna heter Lesley från Peak Performance. Hoodtröja Elladal från Race Marine. Vita sneakers från Converse. och en svart klassisk Adidas-väska med retrokänsla.


denimklänning

blå klänningar

Denimblå klänningar: 1. Women's Frill Denim Dress från Lexington i snygg tvätt. Så fin! 2. Light Denim Dress från Esprit 3. Klänning i skjortmodell från H&M.


mera skidåkning

skidor

Tösen och jag gillar att åka skidor! Den lille killen var också med en liten stund. På skidturen hade vi inte solsken, men vi har sett solen idag för första gången
på över en vecka. Härligt! Snön glittrar så vackert då.


Sportlov

skidor

Idag har vi åkt skidor, barnen och jag. Roligt! Då var det uppehåll, nu snöar det
...igen! Det snöar och snöar. Det är ca 50-75 cm djupt nu. Minusgraderna verkar hålla i sig månaden ut och det passar ju bra eftersom det är sportlov.


massor av snö

snöängel

Så mycket snö vi har... Tösen är en som är lycklig! Hon har inte tröttnat på snö.


pizza

pizza

Raringen gjorde en god pizza idag!
Krossade tomater, riven ost, rökt kalkon, salami, pesto, mozzarella, lökringar, ananas... Det går ju att lägga på lite allt möjligt. Gott!


kläder till tjejen

Lilla My

Lång skjorta i denimblå med skärp i midjan. Ljusrosa leggings
och mörkblå denimleggings. Basketskor med paljetter från H&M.
Busiga Lilla My på en mjuk tröja i bomull från Lindex.


Tösen gillar mest att ha leggings/tights nu. Det passar ju bra i overall-tider...
Jag tycker att det blir snyggast med lite större/längre överdelar till det. Denna tröjan med Lilla My är jättefin. Hon fick den i torsdags! Mudden nertill sitter åt på höften och så blir tröjan lite pösigare.


Snödjup

Snödjup

Foton från idag lördagen den 20/2. Fotograferade från fönstret... Snödjupskarta från SMHI den 19/2. Som ni ser är det inte barmark någonstans i Sverige. Vi har fått mycket snö i natt och det snöar fortfarande! Barnen har nog aldrig sett så mycket snö på en gång. Karin visar också dagsläget i sin blogg Ellas Inspiration.


Chokladbollar

chokladbollar

30 stycken: 200 g mjukt smör, 3 dl strösocker, 6 dl havregryn, 1-2 tsk vaniljsocker, 6 msk icas kakao, 4 msk tropisk juice eller apelsinjuice, kokos.
Barnen och jag har gjort chokladbollar. Nu tar vi helg! :-)


Livet på jorden...

jorden
Bild: http://www.soil-net.com/
Anna har valt dagens tema. Hon skriver så här: "Life after death - Apologies for the morbid subject but I find it interesting to think about what happens after we die, if anything, and how miniscule our lifespan (as individuals) is in the history of the universe, or even that of mankind"

Intressant men svårt. Jag har funderat kring detta och läst runt på mängder av internet-sidor. Jag har samlat några intressanta länkar här, klicka på dem för att läsa texten i sin helhet. Så får det bli idag...

"Vi bor i världsrymden, på en liten planet som vi kallar jorden och som kretsar runt en stjärna. Den stjärnan kallar vi för solen, och den befinner sig bland miljarder andra stjärnor i en galax bland miljarder andra galaxer...
"Tänk dig solen förminskad till 1 millimeter.
I den skalan hittar vi solens närmaste grannstjärna nästan tre mil bort. Detta är ett typiskt avstånd mellan stjärnor i vår del av Vintergatan.
Vi kan alltså tänka oss stjärnorna i Vintergatan som glödande klot på 1 millimeter tvärs över, skilda åt av ett ofattbart tomrum på tre mil."
http://www.universeum.se/index.php?Itemid=39&id=35&option=com_content&task=view

"Forskare tror att det uppstod liv på vår planet när Jorden var cirka 3 800 miljoner år gammal. Men i vilken form detta liv uppstod är det ingen som med säkerhet vet. Det är egentligen ingen som vet när det uppstod liv på jorden, allt är kvalificerade gissningar och matematiska uträkningar. När det gäller uppkomsten av liv på jorden så faller forskarnas teorier isär. Vissa vill mena att livet uppstod på jorden, andra talar för att livet har kommit till jorden med meteoriter, kometer eller asteroider."
"Solen är en ganska vanlig stjärna som levt ungefär halva sitt liv nu. Om ca 5 tusen miljoner år har solen blivit en röd jättestjärna som blåst ut hela sitt ytterlager i en stark stjärnvind. Men då en stjärna som solen dör så upphör alla förutsättningar för liv på dess planeter. Samtliga planeter inom vårt solsystem kommer att smälta in i solen och kvar blir då bara solens "kärna" som en mycket het liten "vit dvärg". Detta kommer att hända jorden någon gång, mycket långt in i framtiden."
http://astronomi.ifokus.se/Articles/Read.aspx?ArticleId=03a27514-7fa1-4b1c-af2a-41695abfda76

"Allt vatten är samma vatten från tidernas begynnelse. Det bara finns där! Det försvinner inte utan cirkulerar i ett ständigt kretslopp. Avdunstningen från världshaven bildar moln, som i sin tur bildar nederbörd som sedan faller ned över landområdena, filtreras in i grundvattnet eller rinner upp i källor och vattendrag för vidare transport ut till havet osv. Nytt vatten kan bildas men mängden är försumbar jämfört med allt vatten på jorden.

I Sverige regnar det minst 500 mm/år. Det gör att sötvattnet i moln, sjöar och vattendrag omsätts mycket snabbt. Vattnet cirkulerar på bara några månader. Därför kan vi enkelt och mycket snabbt påverka det vatten som vi är så beroende av. Hur snabbt beror på hur stora mängder av olika ämnen som tillförs vid varje tillfälle.

Den romerske kejsaren Nero
Vi tänker oss att Nero en morgon för nästan 2.000 år sedan uträttade sitt naturbehov (1 dl) i Medelhavet. Vätskan avdunstade, föll ned som regn och transporterades tillbaka till oceanerna. Idag har molekylerna fördelats jämnt i allt vatten på jorden. Det betyder att när du nu tappar upp ett glas vatten, får du 300 molekyler från Nero i ditt glas (enbart från denna morgon)."
http://www.dometic.com/sv/Europe/Sweden/Produkter/Vattenrenare/Vattenfakta/

"Livet efter detta eller livet efter döden är ett koncept som beskrivs i alla religiösa kulter, naturreligioner och hos de stora världsreligionerna. Det handlar ofta om ett dödsrike, ett himmelrike eller ett helvete, och var man hamnar bestäms kanske av Gud eller av personens karma. Det kan också röra sig om reinkarnation. Många tror att det finns mängder av boningar eller rum för en människas själ i de eviga gudarnas världar...
http://sv.wikipedia.org/wiki/Livet_efter_detta

"Grovt kan Qi beskrivas som livsenergi. Inte energi i form av kalorier eller joule, utan den positiva energi man upplever när man känner sig frisk, stark, balanserad, lycklig och upprymd."Qi måste alltid flöda.
Qi är i ständig förändring, liksom livet.
Qi är förutsättningen för själva livet.
Qi tillförs kroppen på två sätt: När vi föds får vi en mängd Qi av våra föräldrar. Denna Qi, som lagras i kroppen, är oersättlig och när den tar slut tar också själva livet slut."
"Den andra källan till Qi är luften, naturen, maten och andra människor. Denna Qi lagras i hara, närmare bestämt i seika tanden, ett område strax under naveln. Denna Qi förbrukas ständigt med ens olika aktiviteter.
Vi kan fylla på vår Qi genom att andas riktigt med bukandning. Sömn är ett annat sätt att fylla på sin Qi. Att sova i lugn miljö, i en bra säng och med öppet fönster säkerställer en energirik nästa dag. Vi kan också ta emot Qi från naturen genom att vistas ute, andas frisk luft och få härliga naturupplevelser. Kosten är också viktig. Grönsaker, frukt och friskt vatten innehåller jordisk Qi. Qi kan vi även få ta emot av andra människor. Att leva ett liv i inre harmoni och balans innebär att då fyller vi även på Qi."
http://www.educta.com/kurs.phtml?course=1507

"Inandningen av luft vid födelsen är förenat med uppvaknande och aktivering av gener och signalsubstanser. Att tala om livsanden, som Galenos gjorde under antikens dagar, är faktiskt inte fel."...
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/manniskovarde-forst-vid-fodseln_735771.svd

"Jag tror att vi är ansvariga för våra handlingar i detta liv. Jag tror på karma, eller för att säga som det står i bibeln; Det du vill att andra ska göra mot dig ska du också göra mot dem. Idag ser jag ett mönster i varje liten detalj som händer i mitt liv, och även om jag inte förstår dem direkt så vet jag att jag kommer göra det senare. Jag är oändligt tacksam för att jag har får leva detta liv, att se och känna världen omkring mig."...
http://www.canit.se/~glader/ndup.htm

..."För dem som är unga i dag är livet på internet detsamma som det verkliga livet, och där det finns liv finns det död. Många är intresserade av att ha kvar saker på nätet. Det kan handla om arkiv med massor av bilder och bloggar som man vill att barnbarnen ska kunna se och läsa, säger Lisa Granberg, en av grundarna till My webwill."
http://www.dn.se/ekonomi/de-stadar-upp-pa-internet-efter-din-dod-1.1041888
show and tell

Senvinter

Senvinter

...Än är det vinter kvar...
Nu börjar senvintern. Det är sportlovstider.
Vi har mycket snö och det kommer ännu mer.
Dagens låt: Weezer - Hold me


önskeplagg i vår

Carolines mode

Allt du behöver i vårgarderoben är:
treggings från H&M 199kr, militärjacka från Topshop 899kr, neverending-scarf från Topshop 269kr, randig klänning från Lindex 149kr, topp från Gina Tricot 99 kr, shorts från Topshop 399kr, väska från Zara 249kr, hoodie från H&M 299kr, skinnjacka från Topshop, Converse 699kr, solglasögon från H&M 49,50kr.
Bilder: http://caroline.feber.se/art/173698/14_items__14_looks___you_can_w/

Jackor: En tuff svart skinnjacka, någon typ av militärjacka.
Överdelar: En gråmelerad hoodie med dragkedja är alltid bra att ha, någon stor slapp t-shirt. Den randiga klänningen gillar jag jättemycket! Horisontalrandigt i vitt och marinblått är verkligen en favorit för mig!
Byxor: Treggings (trousers+leggings) är ett plagg vi ser mycket av nu. Jeans går såklart alltid bra. Jag föredrar nog en jeanskjol istället för shorts tror jag.
En ganska så kort vid kjol i svart eller grått vill jag också ha.
Skor: Converse gillar jag! Några svarta Primeboots vill jag också ha och ballerina-skor. Tillbehör: Olika halsdukar och scarfsar och tuffa solglasögon!


halsband

Saga of Sweden

Bild: http://www.sagaofsweden.se/
Soul Mates heter detta halsbandet med sammanlänkade hjärtan med namn på. Det finns också ett med sammanlänkade ringar som heter För evigt.
Efva Attling har ett halsband som heter Twosome. Jag gillar denna typen av halsband! Någon som har sett fler liknande?

Uttryck dig

Bilder: http://uttryckdig.se/
Jättefina unika halsband med namn i relief. Du kan även få din egen handstil!
En annan fin sida är Mia Hovland http://www.solx.se/ som också har personliga silversmycken. Du kan få ditt namn på cirklar, brickor, stavar, hjärtan...


Fet-tisdagen

semla

spela ett instrument

elorgel/keyboard

Idag har tösen lärt sig att spela Björnen sover/Gubben Noak!
Vi har fått låna hem morfars keyboard. Kanske blir något av barnen sugna på att lära sig spela. Det vore kul om de vill lära sig att spela ett instrument.


Winkel

winkel

Bild: http://www.manhattantoy.com/
Denna tuffa skallran heter Winkel från Manhattan Toy. Barnens två nya små sysslingar som föddes under 2009 har fått varsin och de gillar den skarpt!
Vi har köpt den i en leksaksaffär som har det märket.
På nätet har jag sett att Lekmer har den.


Universeum

universeum

Vi hann med både Universeum och barndop igår, men det är inget jag rekommenderar. På Universeum vill man ha god tid på sig att titta på alla djur och undersöka allting! "Universeum är Nordens största Science center. Upplev rymden, regnskogen och oceanen - allt på samma dag! Här finns sju våningar fulla av häftiga upplevelser, spännande utmaningar och klurig kunskap."
Lillkillen var fascinerad av hajarna! Just när vi var där var det en föreläsning, så där stannade vi till och lyssnade. Intressant!


Tigerns år

tiger

Gott nytt år! Idag går det över från jord-oxens till metall-tigerns år.
I den kinesiska kalendern är det nu år 4707.


Alla hjärtans dag

rosa rosor

Alla hjärtan dag, borde firas varje dag.
När vi här på jorden vandra, låt oss tycka om varandra.
Ett vänligt ord, en utsträckt hand, kan göra underverk ibland.

Ha en fin Alla hjärtans dag på söndag och en trevlig helg!

Kärleksveckan avslutas med följade länkar:
Le Love, Kakhuset, Underbara Clara och Blondinbella.

bloggkärlek


Bilar

Playsam

Bild: http://www.playsam.se/products/volvo_pv_nyckelringsbil.asp

Jag gillar att köra bil! Jag tog körkort när jag var 18. Det var spännande att köra olika sorters bilar och lärorikt tänkte jag, som gjorde en lista över bilar jag körde då: Toyota Corolla (mammas), Peugeot 205 GTi (körskolan), VW Jetta (körskolan), VW golf (halkbanan), Suzuki Vitara (jobbet), Ford Escort (kompis), Dodge ram (jobbet), Volvo 240 (kompis), Ford Granada (kompis), Opel Manta (vän), BMW 320 (kompis), Saab 9000 automat (pappas) och så vidare. Fast ingen egen...

Jag är lika van vid automatlåda som manuella växlar. Jag är inte så van vid att köra med skäp, det är däremot min man. På hans körkort står det A BE CE DE. Han har jobbat som lastbilschaufför tidigare. Det är kul att köra bil och skönt att ha en, det ger en sådan frihetskänsla att kunna ta sig!
Men det såklart det kostar ju att köpa, äga, försäkra, serva och tanka en bil...
Anna, fair and true
är månadens värdinna för Show and tell.

show and tell

 


Dagens låt: Owl City - Fireflies
Dagens länkar:
Linnas träningsskola, Spark i baken, Orka mera!, mama Olga Rönnberg.

bloggkärlek


OS i Vancouver 2010

Quatchi

OS i Vancouver har tre maskotar, Sumi, Quatchi och Miga.
"Olympiska vinterspelen 2010 är de 21:a (XXI) olympiska vinterspelen och avgörs 12-28 februari 2010 i Vancouver i Kanada. Alla skidtävlingar (alpint, längd, skidskytte, backhoppning) och bob avgörs i skidorten Whistler, medan övriga tävlingar hålls i och kring Vancouver. 86 grenar i 15 sporter kommer att utövas i Vancouver 2010." Alpin skidåkning Backhoppning Bob Curling Freestyle Hastighetsåkning på skridskor Ishockey Konståkning Längdskidåkning Nordisk kombination Rodel Short track Skeleton Skidskytte Snowboard... Här kan du läsa om den svenska OS-truppen. Invigningen är den 12 februari.

Barnen och jag har åkt längdskidor idag! Jag åkte först och spårade och barnen åkte efter. Efter ett par varv gick det riktigt bra. Jag har äntligen fått tag på ett par begagnade skidor. Det var jättekul att åka, så nu är jag sugen på att ta mig till de färdigspårade banorna!
Barnen har ju provat på både skridskor och längdskidor i vinter. Jag tror att vi kommer att titta litegrann på OS tillsammans. När man har försökt själv och vet hur svårt det kan vara har man ju full respekt för alla som tävlar!


Mine och Ice Lantern

Mine med tulpaner

Härligt med tulpaner! Vasen heter Mine från Kosta Boda.

islykta

Den lyser fint, min islykta Ice Lantern. Det tar ca 3 timmar för den att smälta ner och vattnet samlas i bottendelen. Fint och fiffigt! :-) Jag har även använt formen för att göra islyktor att ha utomhus. Se här: islyktorna.

Dagens låt: Indigo - Perfect day
Dagens länkar: Linruz, Liselotte, Lotta Agaton och Linnéas skafferi.

bloggkärlek


Mia Blanche keramik

Mia Blanche keramik

Bilder: http://www.miablanchekeramik.se/
Kruka Oriental och mugg Oriental. Så vackert. Vilket underbart mönster! Keramikern Mia Blanche K2 har många vackera saker på sin sida, där du också hittar återförsäljare. (Tips: Hemmabloggaren)


Ellis Corner

Ellis corner

Bilder: http://www.elliscorner.com/ Många fina saker!
Dagens låt: Sade - Soldier of love

Dagens länkar: Karin Ellas inspiration som fyller sin blogg med Alla hjärtans dag-tips denna veckan. Kristina KixKoll en blogg fylld med iredning, design och inspiration. Susann Purple Area ännu mera inredning och trender. Jannice Simplicity bloggar om balans och harmoni, Feng Shui i inredningen.
Bloggkärlek


Bright Star

Bright Star
Bright star, would I were stedfast as thou art--
Not in lone splendour hung aloft the night
And watching, with eternal lids apart,
Like nature's patient, sleepless Eremite,
The moving waters at their priestlike task
Of pure ablution round earth's human shores,
Or gazing on the new soft-fallen mask
Of snow upon the mountains and the moors--
No--yet still stedfast, still unchangeable,
Pillow'd upon my fair love's ripening breast,
To feel for ever its soft fall and swell,
Awake for ever in a sweet unrest,
Still, still to hear her tender-taken breath,
And so live ever--or else swoon to death.

Nu har jag sett filmen! Jag är glad att jag gick och tittade på den.

tisdagstema - husdjur

frost och fåglar

Husdjur: Inga (hon är en dammråtta). Men jag kunde inte få henne på bild.
Hon har gömt sig så väl eftersom jag hade storstädning i helgen ;-)

Utanför huset finns fåglar och frost. Det är -4° och en mulen och råkall dag.


...apropå dammråttor så måste jag ju ta med En bulle ur ugnen... ;-)
och apropå hus: Hus nr nio och Ett hus till oss och Ett hus i vitt och Mitt vita hus
bloggkärlek


bikini

baddräkt och bikini

På önskelistan: Så snygg baddräkt Panos Emporio Alaghí Corleone svart med vita prickar. Röd bikini med vita prickar från Haléns. Mani Panos bikini svart med vita kanter Panos Emporio simma.se. Denna modellen är bra, jag har haft en sådan.


Kärleksvecka

tro hopp kärlek

Det är ju Alla hjärtans dag i denna veckan, på söndag 14/2.
Jag tänkte att jag skulle länka lite extra till bloggar jag gillar.
Först ut är tjejerna på En mammas dag: Weronica och Helena. Alltid aktuella och roliga inlägg om saker jag gillar. Två goa tjejer, som jag också följt från start, är Sara och Lina. Tiden går fort när man har roligt! Ha en fin vecka och sköt om er.

bloggkärlek


Fototriss - inuti

tulpaner

Det är inget unikt motiv jag har valt, men ack så vackert!
Tulpaner är vackra i alla stadier; från knoppar till de öppnar upp sig
(så man får se hur de ser ut inuti) till helt utslagna.


Olsson & Jensen

Olssonjensen

Bilder: http://www.olssonjensen.com/
Snygga bokstäver i rostfritt stål! Rostiga bokstäver och svarta
finns att köpa på bl a blacknwhite.dk


Dagens låt: Kelly Clarkson - Already gone

Kyckling med franska örter

kyckling
Recept för ca 8 personer:
1 kycklingfilé per person
2 paket bacon
1 gul lök
5 dl crème fraiche naturell
6 dl crème fraiche franska örter
1 ask med persilja
ev. vitlök
ev. chilisås eller crème fraiche med chili
peppar och salt
Bryn löken och baconen och lägg i en ugnsform. Dela kycklingfiléerna i två delar och bryn dem så att de får stekyta. Krydda. De ska inte bli genomstekta utan de ska kokas klara i ugnen, det blir saftigare så. Lägg kycklingen i ugnsformen med lite mellanrum mellan bitarna.
Blanda ihop crème fraiche i en bunke med persilja och vitlök. Häll blandningen i ugnsformen. Det ska bli så att formen fylls upp och kycklingen ligger i såsen. Sätt in i ugnen i ca 30-40 minuter 200°
Servera med kokt potatis och en grönsallad.
Detta receptet har jag fått av mamma som har fått det av en väninna. / Nilla

(Jag har förresten uppdaterat mitt recept på Små Västerbottenspajer
med en egen bild.)

Melodifestivalen 2010

melodifestivalen

http://svt.se/melodifestivalen

Deltävlingar:
Örnsköldsvik, lördag 6 februari
Sandviken, lördag 13 februari
Göteborg, lördag 20 februari
Malmö, lördag 27 februari
Andra chansen:
Örebro, lördag 6 mars
Final:
Stockholm, lördag 13 mars
Programledare: Christine Meltzer, Dolph Lundgren och Måns Zelmerlöw.
Lyssna
på en minut av låtarna redan dagen innan!

 

Trevlig helg!


nyklippt

Nilla

Fint med färg! och nu visar jag nacken igen! :-)
Dagens låt: Taio Cruz - Break your heart


Jobbsökarboken

Curriculum Vitae

1. Lär dig hålla motivationen uppe när jobbstressen riskerar att ta över. Belöna dig själv när du klarar en uppgift, ta inte ett nej eller tystnad personligt och lär av både dina och andras misstag.

2. Ta reda på vad du vill göra – ju mindre du kan förklara vem du är och vad du är bra på, desto svårare blir det att få arbetsgivarnas uppmärksamhet. Vad har du kunskaper i, vad har du tidigare lyckats bra med, vilka är dina intressen?

3. Sätt ett tydligt jobbsökningsmål.
Ta reda på vad det är för jobb du verkligen vill ha och spill inte tiden på att söka sådant som du inte är intresserad av. Du kan alltid ändra synen på ditt drömjobb under resans gång.

4. Lägg upp en effektiv jobbsökarplan.
Noggrann planering av ditt jobbsökande sparar massor av tid. Minnet räcker inte för att hålla reda på dina ansökningar och kontakter.

5. Kartlägg din arbetsmarknad. Intervjua de som kan något om det jobb du vill ha, så får du veta vad som krävs för att få jobbet.

6. Nätverka. Sju av tio jobb kommer aldrig ut på annons utan tillsätts genom kontakter. Bygg upp ditt nätverk och lär dig mingla.

7. Träna träna träna på din personliga marknadsföring – då blir du både en bättre nätverkare och en bättre jobbsökare.

8. Skriv ett proffsigt CV.
Det finns många tips och böcker om det, ta hjälp av dem.

9. Ansökningsbrevet är avgörande för din jobbsökning om du ska lyckas bli kallad till intervju.

10. Hitta effektiva sätt att söka jobb. Till exempel, använd internet, kolla annonser och företagens hemsidor, kontakta företagen direkt eller vänd dig till rekryterare. Det är viktigt att använda flera sätt. Bra tre av tio jobb annonseras ut via annonser...

11. Anställningsintervjun. Lägg upp din egen strategi inför intervjun och lär dig berätta dina framgångshistorier. Fundera noggrant ut svar på de frågor du tror kommer. Och tänk ut dina egna frågor.

12. Jobbet är ditt – om du vill ha det. Är du tveksam, tacka men be om betänketid. Ta reda på detaljer om lön, uppsägningstider, vem som är din närmaste chef, vilken introduktionsutbildning du kan få och så vidare. Lyssna också på varningsklockor, finns till exempel tydliga mål och uppföljning av personalens jobb?

http://www.e24.se/kvinna/karriar/sa-halverar-du-jobbsokningstiden
De här tolv punkterna kommer från Charlotte Hågård som är karriärcoach och författare av nya boken "Jobbsökarboken".

3000

4 februari

Solen tittar fram. Spår i snön. En fågel har varit här och promenarat runt.
Barnen vill göra islyktor. -Hur lång tid tar det egentligen innan vattnet blir till is?
-Kan man se det? ...Ni får nog vänta tills imorgon :-)


Detta är inlägg nr.3000 Det har gått 4½ år sedan nr.1
Dagens låt: Diana Krall - Walk on by


marksten

marksten

Bild: http://www.benders.se/
Här sitter jag och drömmer om hur jag vill göra om garageuppfarten...
Bender Bas grå marksten vore fint! Nu är det gammal gropig asfalt och så plattor som jag inte gillar. Släta och gråa stenar/plattor vill jag ha.

Dagens låt: Alice Cooper - Hey Stoopid


snöberg

berg av snö 3 februari

Det snöar och snöar och snöar... Barnen gillar det!
Jag skottade mig så svettig idag att jag fick ta en dusch :-)
Vi måste bygga ett tak över källaringången. Vad bra det skulle vara.


Midvinter

soluppgång

Soluppgång i söndags

mitt i vintern

Halvvägs. HALVA VINTERN HAR GÅTT. HALVA VINTERN ÄR KVAR.
Vi är mittemellan Vintersolståndet och Vårdagjämningen.
Idag är det Kyndelsmässodagen.

Vi har en riktig supervinter i år, mycket snö och minusgrader i över trettio dagar i rad på många ställen. Även om det inte är riktigt lika kallt nu, så håller minusgraderna i sig och det är mer snö att vänta!


Dixie

dixie

Inspirationsbilder från http://www.dixie.se/
Fina ljuslyktor och betongkrukor med mera. Kolla hemsidan för återförsäljare.


Dagens låt: JoJo - Leave

Ittala Aino Aalto

glas och kopp

favoriter PÅ ÖNSKELISTAN: Ittala Aino Aalto dricksglas 33 cl klar.
Rörstrand Swedish Grace Kaffegods snö/vit kopp 16 cl med fat.
(Rörstrand Tegods koppar 30 cl med fat snövit gillar jag också.)


Frimärken 2010

frimärken

Ska ni gifta er i år precis som Victoria & Daniel? Det kommer såklart passande frimärken till inbjudningarna! Håll utkik den 24 mars. Årets sommarfrimärken blir vackra penséer fotograferade av Ann Andrén, kommer den 13 maj. Redan nu finns det katter av Carina Länk som inrikes och Europafrimärkena har barnboksmotiv; Tomtebobarnen av Elsa Beskow och Majas Alfabet av Lena Andersson. Detta var några av de nya. Info från Posten pressmeddelanden.


kallt...

solnedgång

Solnedgångsbild från i lördags. Vi hade -24° den natten.
"I södra Sverige har den här januarimånaden varit den kallaste sedan 1987.
(I norr behöver vi dock bara gå till 2007, 2004 eller 2003 för att finna en kallare januari.) Ett mäktigt högtryck över Ryssland har blockerat nästan all införsel av mild Atlantluft under januari. Det gäller framför allt i den södra delen av landet, där årets januari kom att bli den kallaste på 23 år. Info från: http://www.smhi.se
Dagens låt: Depeche Mode - A Question of Lust.

februari


RSS 2.0