Lycka

ögonblick
"Lycka är ett glatt och förnöjsamt liv. Ta vara på de små ögonblicken av njutning i vardagen, att visa lite vänlighet mot andra, och att uppskatta det du har."

"Den ärftliga läggningen för ett lyckligt liv går att påverka. Det mesta har att göra med tre nyckelbegrepp: vänlighet, tacksamhet och optimism. Vissa måste jobba lite hårdare än andra, men det går att lära sig att bli lycklig.

"De flesta tänker
att sådant som pengar, hälsa och äktenskap har stor betydelse för lycka, men det har det inte. Pengar skapar exempelvis inte långvarig lycka. Den slutsatsen drogs redan på sjuttiotalet genom att studera folk som vunnit på lotteri. Förklaringen, enligt forskarna, är ett fenomen de kallar för hedonisk anpassning. Människor tenderar att vänja sig vid nya saker i sitt liv. När man väl har vant sig vid till exempel en ny bil, att vara gift eller att bo i ett stort hus så får man inte ut lika mycket lycka av det längre.

"Visserligen finner ekonomiska forskare ett samband mellan länders ekonomiska tillväxt och nivån på människors välbefinnande, men över en viss inkomstnivå är detta samband oklart.
Positiva känslor leder i en uppåtgående spiral. När människor känner sig lyckliga känner de sig också oftare mer självsäkra, optimistiska och energiska."
Läs här: http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/man-kan-lara-sig-att-bli-lycklig

Dagens låt: Nas and Damian Marley - Count your blessings
show and tell

Kommentarer
Postat av: Karin

Ett mycket tänkvärt inlägg om lyckan!

Det är ofta det där lilla som ger den där extra fina lyckokänslan, någonting som bara fladdrar förbi:)En lyckosam helg!

2011-03-18 @ 13:05:42
URL: http://pettasblogg.blogspot.com
Postat av: Lotta

Nej, pengar ger ingen lycka. Vad hjälper all världens pengar när tsunamin spolat bort allt man har kärt???Hoppas du får en trevli helg!

2011-03-18 @ 13:58:41
URL: http://prinsessapavift.blogg.se/
Postat av: Annika

Håller så med. Det är just det där lilla, det lilla pirret av lycka man ibland kan känna som ör just lycka!

Ha en fin helg!!

2011-03-18 @ 13:59:23
URL: http://kankaglenreston.blogspot.com
Postat av: olgakatt

Så rätt så!

Njut av helgen!

2011-03-18 @ 23:38:51
URL: http://olgakatt.blogspot.com
Postat av: Saltistjejen

Jag tror också på att vissa personer "är lyckligare" helt enkelt för att de har en personlighet som liksom "är lyckligare". Att kunna se stora saker i den lilla världen, att känna tacksamhet och glädje över det man har utan att för den skull förminska sig själv tror jag ger ett lyckligare liv.

KRAM!

2011-03-19 @ 03:27:27
URL: http://saltistjejen.blogspot.com
Postat av: Bejla

Kloka ord! Jag har växt upp med två förtidspensionerade arbetare, där pengar alltså inte var något som vi hade i överflöd och det var allvarliga, kroniska och tyvärr dödliga sjukdommar. Det senare var så klart inte roligt, men vi var lyckliga. Vi saknade inget och hade varandra. Det gav mig ett positivt tänkande som jag njuter av stort i dag.

2011-03-19 @ 10:47:34
URL: http://isflaket.wordpress.com
Postat av: Hampus Bergqvist

Sjukt bra artikel om lycka och bra sammanfattat här! När man förstår lycka på riktigt så är det en riktigt avslappnande känsla!

Hampus

2013-01-18 @ 12:25:13
URL: http://hampusbergqvist.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0