Det är dyrt med glasögon

glasögon

Lilleman har fått nya glasögon! Han blev fin i dem, en snygg modell och färg till honom tycker jag. Men jag tycker fortfarande att han är finast utan. Han har ju haft några stycken nu. Han fick sina första när han var 4, nu är han 8 år. Han är en liten pojke med ett stort synfel. Han är översynt och skulle inte klara av skolarbetet utan sina glasögon.

Vi har valt ett material, plast, som gör att de blir så tunna och lätta som möjligt på hans lilla näsa. Vi har även valt en behandling som står emot repor och smuts bättre. Han är ju en aktiv kille. Han vill ha sina glasögon eftersom han känner ju att behöver dem för att se bra. Men samtigt vill han vara utan dem, när han ska spela fotboll och sånt. Det har gått ganska så bra trots allt. Lite sneda blir de ibland, så att vi får räta till dem igen :-)

Det är synd att det ska kosta så mycket med glasögon till barn. De här gick på över 4500 kronor, som vi får betala helt själva. Det är inget speciellt med bågarna, utan det är glasen som kostar. Han klarar sig inte utan dem! Jag har skrivit lite om detta tidigare: Ett bra hjälpmedel.

Kommentarer
Postat av: Hjarnfrys

Min äldste pojk har gjort samma resa. När han var 12 fick han linser och jag känner igen min kille igen. Nu har han valt att haka på glasögontrenden och har plastbågar som ser ut som träslags ådring med fiskfjällsglimmer i olika blå nyanser. Hade gärna lånat dem om inte det var för att jag blir sjösjuk av hans styrkor :-D

2012-08-29 @ 17:06:35
URL: http://hjarnfrys.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0