fina vinterdagar

snö
Bild: Nilla 26/1-2010


Sista dagen i januari. Det är soliga och fina vinterdagar ute nu.
Ganska så kallt också, det var -13° idag på morgonen.
I kväll ska jag titta på Top Model Sverige på tv3.


Fototriss - Less is more

less

"Meaning: The notion that simplicity and clarity lead to good design.
"Origin: This is a 19th century proverbial phrase. It is first found in print in Andrea del Sarto, 1855, a poem by Robert Browning:
Who strive - you don't know how the others strive
To paint a little thing like that you smeared
Carelessly passing with your robes afloat,-
Yet do much less, so much less, Someone says,
(I know his name, no matter) - so much less!
Well, less is more, Lucrezia.

The phrase is often associated with the architect and furniture designer Ludwig Mies Van Der Rohe (1886-1969), one of the founders of modern architecture and a proponent of simplicity of style."
http://www.phrases.org.uk/meanings/226400.html

"Less is more är inom konstdebatten en paroll som myntades av den tyske arkitekten Ludwig Mies van der Rohe. Parollen beskriver vikten av formens renhet, för att uppnå den ultimata estetiken."
http://sv.wikipedia.org/wiki/Less_is_more

"The Minimalists' emphasis on eradicating signs of authorship from the artwork (by using simple, geometric forms, and courting the appearance of industrial objects) led, inevitably, to the sense that the meaning of the object lay not "inside" it, but rather on its surface - it arose from the viewer's interaction with the object." ... Läs mer om Minimalism här:
http://www.theartstory.org/movement-minimalism.htm


Nu när jag har läst på lite, så ser jag att bilderna som jag fotade idag kanske inte passar in riktigt på dagens tema, eller kanske lite ändå...

curiosity

hemma
Jag blev inspirerad av Ylva Skarp när jag skrev på min Granit-tavla.
Nu ska barnen och jag sätta oss framför brasan, och tv:n, en stund.


Inredningsdrömmar

Trivselhus
Bilder: http://www.trivselhus.se/

Den här nya husserien Sea Side från Trivselhus tilltalar mig. Fast jag skulle inte ha en fyr som lekstuga eller en sandlåda i hela trädgården... :-)
Jag gillar även Country Homes, som jag har tittat på tidigare. Lummig grönska på den bilden, som jag gillar. Det finns många fina hus.

"Om du helt plötsligt, mirakulöst, bara fick ett helt hus att inreda helt från grunden; hur skulle det då se ut? Om du inte behövde tänka på några begränsningar t.ex. pengar." skriver Erica om dagens fredagstema.

Vi har ju ett hus, inte som vi har byggt från grunden dock. Vi renoverar lite i taget och är förstås begränade vad det gäller ekonomin. Men jag kan ju ändå känna att det blir som vi vill ha det. Hade vi haft råd skulle vi nog har gjort lite annat och framför allt så skulle det ha varit färdigt vid det här laget. Köket är det stora projektet som är kvar inomhus. Här visar jag hur jag vill inreda där: Mitt drömkök. ...Detta skulle kunna bli ett jätteinlägg från mig, men jag stannar här.
Ha en fin helg!

Dagens vits: Vad är det för likhet mellan en brandman och en tandläkare?
Båda rycker ut, men en släcker och en tänder.
Dagens bloggtips: Jesper Salén
Dagens låt: Laleh - Some die young

show and tell


me&i våren 2012

meandi
http://www.meandi.se/sv/ Cirkustema, retro och gamla godingar.


gröna växter i januari

växter
Idag fick jag för mig att köra till Plantagen. Därinne ekade det tomt, men några gröna växter fanns det som jag fick med mig hem. Så nu har jag plockat bort amaryllisen och tagit ner min fina vita stjärna som hängde i matplatsfönstret.
Det kändes lite mörkt, så jag hittade en annan liten lampa som jag ställde dit. Den har jag inte haft där tidigare. I köksfönstret blev det också lite grönt. Nu är alla julsaker borta, förutom tujan som står utomhus. Den får stå kvar ett tag, nu när det är snö och stämning. Vi har -6° här. Nu är det vinter på riktigt!

Drakens år

etsy
Bild: http://www.etsy.com/listing/59295965/water-dragon
Nu börjar drakens år i Kina, vatten-draken.
Det kinesiska nyåret infaller vid den andra nymånen efter vintersolståndet.


Pulka

pulka
Det började snöa igår och idag har det fortsatt. Tösen har varit i backen med en kompis och åkt pulka, för första gången denna säsongen.


Renovering av lekrummet klart

lekrummet
Lekrummet i källaren är klart! Det har varit en hel del jobb. De två ytterväggarna har gjorts om. Isoleringen som var där innan, inomhus, har tagit bort så att betongen kom fram. Det är nämligen gjort en dränering gjort runt grunden utomhus för några år sedan, så detta blir bättre ur fuktsynpunkt.
Golvet är också bortplockat ner till betongen. Ovanpå betongen finns nu platonmatta, papp och så ett nytt parkettgolv. Vi har luftgenomströmning under, med ventiler vid golvet och utsug av luften ut utomhus.

Världskartetapeten som jag köpte redan 2007 kom på plats i november och det gjorde även golvet. Sedan är det inbyggnaden av utsugsfläkten som har tagit tid. Den finns i hörnet där som skrivbordet är urjackat. Skrivborden tog också en stund att få till. Hurtsarna är från Ikea med inte bänkskivorna.
Bokhyllorna Billy, stolarna Tobias och lamporna Tisdag samt golvlampan Aröd är från Ikea. Nu har barnen stora arbetsytor vid skrivbordet. Stort utrymme för Duplo med mera mitt på golvet. Vi använder även detta rum som gästrum, så då är det bra att ha plats mitt på golvet för två extrasängar.

Kneipp

kneipp
Bilder: http://www.kneipp.se/se/produkter/hudvaard.html
Jag har använt upp en tub med kroppslotion citrus nu. Idag köpte jag en ny med doft av mandelblom. Dottern var med och valde. Doftar gott! Jag gillar detta märket, som finns på hälsokostaffären. Annars är min stora favorit såklart fortfarande Dermanord!


Skridskor

skridskor
Tösen har fått ett par nya skridskor. Hon ska få inviga dem redan ikväll. Grusplanen vid skolan är inte spolad ännu, men den kanske kan bli nu när minusgraderna verkar hålla i sig. Det har kommit lite snö här idag! Men det finns ju ishallen och en utomhusrink att ta sig till. Dessa provade hon ut på Stadium. De är i reglerbar storlek och förhoppningsvis kan hon ha dem i tre säsonger.


ishallen


Högvinter

högvinter
Idag börjar högvintern. Fast det är inte så mycket till vinter här där jag bor. Vinterns ankomst kan du se på SMHIs årstidskarta.
Men vad jag kan se så ska det bli snö och minus den kommande veckan!

H&M vår och sommar 2012

HM
Bilder: http://www.hm.com/se/
Tösen har fått sina kläder från H&Ms vårkatalog. Hennes favorit är den mörkblå pikéklänningen. Den är jättefin, mjuk och skön! Hon har redan haft den, tillsammans med kofta och strumpbyxor.


Dagens bloggtips: http://formexmagazine.se/

Captcha

captcha
Så här kommenterar du: Du behöver bara skriva in det ena ordet, det som är lite suddigt med en svart fläck bakom. Och det räcker om du har gemener (små bokstäver) på allt oavsett vad bilden visar. Du behöver inte klicka på skicka utan bara tryck enter. Det är blogg.se som har valt denna typen av captcha här.

"CAPTCHA står för Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart. Det handlar alltså om att kunna skilja på människor och datorer, eller egentligen, om möjligheten för en människa att bevisa att hon inte är en dator." Behovet finns eftersom Internet har många resurser som kan missbrukas genom automatisering."

"Den formella definitionen är att en CAPTCHA är ett program som kan generera och bedöma tester som (1) de flesta människor kan klara av men (2) dagens datorer inte klarar. Det populäraste testet har visat sig vara att kunna läsa deformerad text, något som datorer generellt har svårt för medan människor är väldigt duktiga på. Definitionen på en CAPTCHA lämnar dock testets typ öppet." Text från high performance.

Böcker

böcker
Fredag igen. Idag undrar Erica vilken som är vår favoritförfattare... Det var svårt tycker jag. Jag gillar böcker och jag gillar att läsa. Men jag läser inte så mycket nu alls känns det som. Jag kan inte säga någon speciell favoritförfattare. Vill du ha boktips så får du titta in till Weronica istället. Hon kan det där.
show and tell

MTB

mtb
Bild: http://www.bikebrothers.se/
Jaha, så var det dags igen... Denna gången blev det en mountainbike.
Inte till mig alltså, utan min cykeltokiga man.


Tulpanens dag 15/1

tulpaner
Bild: http://www.euroflorist.se/trollbindande-tulpaner-pr1006
Idag är det Tulpanens dag!
Men jag tror nog att jag vill ha tulpanens dag varenda fredag i hela januari :-)

Dagens låt, tösen väljer: Monster High - Fright song


Solsken och tulpaner

tulpaner
Snö på marken, en bukett med tulpaner, solsken, ledig lördag. Lycka.


Tjugondedag jul

granen
"Det är Tjugondag Knut och vi plockar bort julen. Kanske en del gjort det tidigare?
Men det är fortfarande mörkt ute större delen av dygnet... Vad gör DU för att sprida lite ljus i tillvaron såhär efter julen? Väntar du mest bara på att Januari ska ta slut, eller kanske gillar du årets första månad?" Erica har valt dagens tema.

Granen tog vi bort i lördags den 7/1. Då plockade jag även bort allt julpynt.
avlastningsbord
När granen var borta flyttade jag dit vårt nya avlastningsbord på sin plats. Lampan Tisdag och stolen Tobias står här bara tills vidare, de ska snart flyttas in i det nya lekrummet. Kanske blir det redan i helgen. Farfar ska komma och hjälpa oss med den sista renoveringen imorgon. Jag längtar tills det är klart!
elflugan
Min kära elfluga lyser så fint i allrummets fönster. ...Men idag ska jag plocka ner den. Precis som förra året sätter jag upp lyktorna med ljusslingan i, så blir det inte så mörkt. Man får göra vad man kan för att ljusa upp i årets tristaste månad.
lyktor
Nu ska jag sätta igång med städningen. Ha en skön helg!
show and tell

Vad inredningsbloggare går igång på? ;-)

Alvhem
Bild: http://www.alvhemmakleri.se/hem-till-salu/obj17735_1159553324


...Kakelugnar, takrosetter, vitoljat brädgolv, pardörrar, Z1 Cotton lamp...
Jag kommer att tänka på "bikinilinjer, tonårsfnitter, tuggummidoft"...
Nate Dogg, Kåtast i Kungsängen från Nile City :-)


Snö 10 januari

snögubbe

I morse, när det var dags att gå till skolan igen, var det vitt ute! Cirka en decimeter snö hade kommit under natten. Här är tösen i färd med att göra en snögubbe, så fort hon kom hem. Detta är det mesta snö vi har haft hittills denna säsongen. Det kom snö 5 dec som inte stannade kvar så länge. Detta lär väl också regna bort snart tyvärr. Jag hade gärna haft lite snö och kallt nu ett tag.

New Year's Eve

bio
Bild: http://www.imdb.com/
Vi var på bio i söndags, P och jag. Vi såg denna stjärnspäckade filmen!
Alla var bra, men särskilt Michelle Pfeiffer (Ingrid) och Zac Efron (Paul).
Dagens låt: Bon Jovi - Have a little faith in me


Wishes

önskelista
♥ Doften Amazing Grace från Philosophy i ett doftljus eller en handkräm.
♥ Stora sparelefanter, nytillverkade men med 70-talsnostalgi finns på Mokkasin.
Pleece pläd, från Design House Stockholm, designad av Marianne Abelsson.
Kubus 4 svart ljusstake designad av Mogens Lassen.
Korbo bucket 24 i syrafast stål.
♥ Ljusslinga från House Doctor med 20 små lanternor finns på Darling things.
Kastehelmi ljuslykta klarglas designad av Oiva Toikka för Iittala.

Gladiatorerna

gladiatorerna

Ikväll 20.00 ska vi se de nya gladiatorerna på tv.
Den sjätte säsongen har Gry Forssell som programledare. Kommentatorer är Niklas Wikegård och Jesper Hussfelt.
"Gladiatorerna bygger på det amerikanska tv-formatet American Gladiators, som debuterade i USA 1989. Den svenska versionen hade premiär i TV4 den 31 mars 2000 med Agneta Sjödin och Gunde Svan som programledare. Robert Perlskog och Ove Rytter var kommentatorer. Domare var Dag "Daggen" Olsson.
Sammanlagt sändes fem säsonger av Gladiatorerna under åren 2000-2004."
Läs mera här: http://www.tv4.se/1.2429450

Jag kan också tipsa om att på onsdag 11/1 börjar Biggest loser Sverige i tv4 21.00. Och i år kommer de att ha fembarnsmamman Olga Rönnberg som tränare!

Färgglatt

rosor
Vi börjar årets fredagstema med någonting färgglatt! Denna bukett med långskaftade rosor fick jag av min käre make på nyårsafton. Denna speciella färgen hade jag på rosorna i min brudbukett för snart tolv år sedan.
Annars så gillar jag ju tulpaner så här års, en stor bukett med mixade färger
och sorter som denna vill jag ha! :-)

Idag är hela familjen lediga. Barnen kom hem igår kväll efter att firat jullov hos både sin farmor och farfar och mormor och morfar. Och varit med på julfest med dans runt granen, som de brukar på Trettondedagsafton. Lillen har längtat hem litegrann till sitt tv-spel... så det var vad han gjorde igår kväll. Ha en skön dag!

Dagens citat: "Good friends are like stars... You don't always see them,
but you know they're always there."

Dagens låt: Amanda Fondell - All this way

show and tell

House Doctor 2012

House Doctor
http://www.housedoctor.dk/Pages/eng/Private-Collection.aspx


Tisdag

tisdag
Bild: http://livethemma.ikea.se/inspiration/hemma-hos-inredaren-del-1


Idag har jag skruvat ihop två stycken vita lampor Tisdag från Ikea. Fina! Vi ska ha dem i det nya lekrummet. Jag längtar till det blir klart! Det blir nog bilder därifrån i slutet av månaden. Vi köpte även två stolar Tobias på Ikea igår och en golvlampa Aröd. Sedan är det taklampor och bänkskivor som behövs, efter det att fläkten är på plats. Det är lite kvar att fixa.

Nu är det vardag igen. Men barnen är fortfarande jullovslediga, de är hos farmor och farfar och sover över. Snart kommer del 2 av Vasa 1628 på SVT1.

2012

2012
Bild: http://www.etsy.com/listing/87684041/retro-poster-calendar-2012-a3-mid

Gott nytt år! Nu är det 2012, MMXII. Det börjar med en söndag.
Det är skottår i år, det borde betyda tur. Lite tur i alla fall :-)

Dagens citat: "Forget not that the earth delights to feel your bare feet
and the winds long to play with your hair." Kahlil Gibran.

Dagens låt: Mary-Jess - Are you the way home?

januari


RSS 2.0